Liga Mistrzów 2012/13

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 22 marca 2013, 13:55

zahor pisze:
Maly pisze:ps. a jak kiedyś pisałem o ustawionych losowaniach to się każdy śmiał ;]
Dalej wszyscy się z tego śmieją, a przynajmniej ci co ogarniają.
czyli jakby ci to powiedzieć - coraz więcej ludzi nie ogarnia ;)
zahor pisze:Skoro UEFA "wymyśliła sobie" że Real z Barceloną mają się spotkać w finale, to czemu rok wcześniej trafili na siebie w połówce?
bo to było rok temu? skoro 1/2 tak genialnie się sprzedała to i z finałem nie powinno być problemów, oczywiste... ale chyba tylko dla ludzi co nie ogarniają ;)
zahor pisze:Mi to wygląda w ten sposób że jakie by te losowania nie były, to zawsze znajdzie się ktoś, kto krzyknie "spisek !!". Trafią na siebie w 1/8 albo w ćwierćfinale dwa czołowe zespoły - no spisek
tak samo jak znajdą się tacy co krzykną że wszystko ok, tak jak przy czerwonych i karnych z kapelusza ;]

jak dla mnie to możesz wierzyć nawet, że w normalnych okolicznościach dostaliśmy EURO i w normalnych wylosowaliśmy grupę śmiechu ;) czasem jednak warto sobie postawić pewne pytanie i przeanalizować fakty na podstawie chociażby słupków finansowych a nie żyć jak krowa której dzień zaczyna się na jedzeniu zielonej trawy na łące a kończy na jedzeniu siana w oborze

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 marca 2013, 14:10

Maly, dyskusja z Tobą to jak polemizowanie z dewotami. Kowalski miał wypadek samochodowy i przeżył? Boska interwencja! Nie przeżył? Widać taka była wola Boża.

Do każdego, nawet najbardziej normalnego zestawu wydarzeń można znaleźć dowolnie skomplikowane wytłumaczenie. Jak widzisz faceta kupującego w kiosku gazetę, to możesz pójść po najprostszej linii oporu i uznać że widocznie chce ją przeczytać, a możesz próbować węszyć spisek i zastanawiać się czy kioskarz nie jest to ruskim agentem, który przekazuje w ten sposób izraelskiemu szpiegowi wykradzione supertajne informacje i krzyczeć przy tym "wszyscy jesteście ślepi, dla was wszystko jest takie proste!!".

Oczywiście że nie wierzę w stuprocentową uczciwość UEFA i to że Polska z Ukrainą dostały EURO to musiał być wałek, ale spisków staram się dopatrywać tam, gdzie jest coś dziwnego, a nie wszędzie. Jeżeli dwa półazjatyckie kraje dostają do organizacji taką imprezę po różnych mętnych zabiegach Surkisa, to jest to dziwne. Jak Barcelona raz trafia na Real w półfinale, a rok później (teoretycznie według drabinki) w finale, to ja tutaj nic nadzwyczajnego nie widzę. Jeżeli Real trafia najpierw na najtrudniejszego możliwego rywala, a następnie na najłatwiejszego, podczas gdy Juventus na odwrót, to również nie widzę w tym niczego, co by sugerowało że tam musiał być jakiś przekręt.

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 marca 2013, 14:42

Mistrzostwa dla Polski i rzekome ustawione losowanie to jest pikuś. Mistrzostwa Świata w Katarze to jest wałek jakiego długo nie było. Nie ma żadnych tłumaczeń dla tego wyboru. Nie zdziwię się, jeśli Arabom będzie dopisywać szczęście w losowaniu.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 22 marca 2013, 15:05

@zahor: sugerujesz więc że raz UEFA jest uczciwa a raz nie ;) a wg mnie raz przekręty są bardziej widoczne a raz mniej, uczciwe są te bez znaczenia, np jak to na kogo trafią lepsze zespoły - oby trafiły na gorsze...

a jeśli ktoś pisał o tym czy ustawili przeciw nam losowanie to kilka(naście?) stron wcześniej pisałem dlaczego wylosowanie przez nas Bayernu jest najbardziej prawdopodobną opcją - tylko w ten sposób Barca może uniknąć grania i z nami i z nimi, ktoś może to uznać za mój szczęśliwy strzał ale ktoś może doszukać się tu logiki...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2013, 18:38

Jak juz jestesmy w temacie przekretow to albo pandrzew robi z siebie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> albo FIFA ladnie kreci z glosami.

http://football-italia.net/32196/pandev ... -signature

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2013, 19:24

Coś może być na rzeczy, bo jak patrzę na skan tego dokumentu to podpisy trenera i tej drugiej osoby wyglądają naturalnie, tzn. takie lekko bazgrołowate, a podpis Pandeva jest tak starannie wykaligrafowany, że wygląda trochę sztucznie. Jak coś podpisujecie to zazwyczaj robi się to bez takiej troski o zgrabne i równiutkie literki. Chyba, że ktoś jest wyjątkowo pedantyczny. Jednak jeżeli był jakiś przekręt to chyba po stronie macedońskiego związku, a nie FIFA.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 marca 2013, 19:30

Niech mi ktoś powie, po co UEFA miałaby fałszować takie rzeczy, aby potem publicznie te głosy pokazywać całemu światu? Przecież to trzeba być kosmicznie głupim.

Chyba, że są tak pewni siebie, że taki Pandev tymi swoimi żalami nic im nie zrobi, zresztą na to się zanosi.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2013, 19:44

Powód całego zamieszania może być prozaiczny. Wypełnili jedną kartkę, kartka się zgubiła, więc wypełnili drugą ze świadomą lub nieświadomą pomyłką. Trener był na miejscu to podpisał. Pandev był we Włoszech, więc ktoś podpisał za niego, bo sprawa nie miała jakieś wielkiej wagi, a teraz może głupio się przyznać.

Obrazek
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2013, 16:12

Podoba mi się pomysł, o którym pisałem zaraz po losowaniu par 1/4, czyli 3-5-1-1 z Marchisio jako "10". To może okazać się decydujące w starciu z Bawarczykami. No nie podoba mi si tylko pomysł z Vuciniciem w napadzie.

Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2013, 16:19

jeśli mielibyśmy grac jednym napastnikiem, to musi to być właśnie Mirko bo on zdecydowanie najlepiej rozumie się z Claudio.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 24 marca 2013, 19:06

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2013, 19:17

Crunny pisze:Efekt mojej niecierpliwości ;)

http://kwejk.pl/obrazek/1721661/zapowie ... entus.html
Nieźle, nieźle :bravo: Widzę, że masz sporo talentów ;)

Ale żeby z takim cudem na kwejka? :prochno:

I nie musiałeś przypominać tego ostatniego meczu... :/

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2013, 19:47

Piękna zapowiedź :ok: :ok: :ok:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 24 marca 2013, 19:50

Słabe graficznie, tragiczne.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 24 marca 2013, 19:59

szczypek pisze:Słabe graficznie, tragiczne.
Ok, jeśli chodzi Ci o rozmazanie elementów to Kwejk wymaga rozmiaru pliku poniżej 3MB, więc musiałem to zapisać w jpg-u, bo w png to miało ponad 6MB. Drastycznie obniżyło to jakość :/
Jeśli natomiast chodzi o ogólne wrażenia estetyczne, to chętnie wysłucham na pw lub maila (tomasz.brusik@wp.pl) wszelkich uwag, żeby następnym razem zrobić coś podobnego lepiej.

Zablokowany