Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2013, 18:19

pan Zambrotta pisze:
alina pisze:Borja Valero - w Hiszpanii 10, w Italii często regista.
Obrazek
jeśli Borźia Walero jest registą, to registą jest także np. Marchisio.

W violi cofniętym rozgrywającym był Pizzarro. W jego zastepstwie Migliaccio. Na pozycji registy valero wystąpił raz. Częściej już grał podwieszonego ofensywnego wiatrołapa.
Valero i Pizarro często zamieniają się miejscami, więc pudło.
Blog Pure Catenaccio o taktyce Fiorentiny pisze:Romulo connects midfielders to forwards, Pizzarro and Borja Valero avoid defensive pressure, by interchanging their positions as a Regista. (...) the artist in this midfield has to be the renowned Borja Valero. Playing the deep-lying playmaker role is difficult enough but a team like this that is epitomized on the midfield role makes it even more difficult. His effort on the pitch is immense he attempts many impossible balls, in fact, only Andrea Pirlo has played more passes than Borja in the current campaign. With an 88% passing average he has created 72 of the 449 chances Fiorentina have created this season. Call him what you want Inventor. Architect. A Da Vinci on the pitch, the only person who doesn’t agree with his current form is Vicente Del Bosque, choosing Javi Garcia over him in the Spanish national team.
i dalej:
Montella wants a fluid central midfield, so when Fiorentina’s offensive play begins you are never sure who plays as the deepest midfielder. This helps to confuse the man marking iniated by opponents to either mark Pizzaro or Valero.
Masz tu jeszcze filmik:

Gdzie zniknął fragment o angielskiej piłce, hmm?

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2013, 18:31

alina pisze:Masz tu jeszcze filmik:
nie ogarniam, nie widzę tam gry Valero w fiorentinie.
teksty z blogasków niewiele mnie interesują, widzę łykasz to jak pelikan, a wystarczy odpalić mecz by po prostu zobaczyć, że Valero nie gra cofniętego, bo od tego tam jest Pizzarro (ew. Migliaccio). Valero gra dokładnie tam, gdzie u nas gra Claudio.

jeśli chcesz filmiki, to obczaj:

tu jeden mecz z Bologną, na regiście grał ... Olivera.

a co do tekstów o angielskiej piłce, to widzę że masz jakieś plecy, samo się nie skasowało.

Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2013, 18:40

Dziś pojawiły się informacje, że Martin Caceres jest na wylocie z Juventusu. Mam nadzieję, że to nie jest prawda ;) Urus zawsze przyda się na ławkę.

Ponadto włoskie gazety podały, że Juventus złożył ofertę za Joveticia: 12-13 milionów plus Gabbiadini/Marrone plus Matri/Quagiarella.
Matrim zainteresowane jest także Lazio i Napoli (ponoć przekonali Cavaniego, żeby został i widzą dla niego partnera w ataku właśnie w Alessandro).
Quaga chce także Sampdoria.

Zapomniałbym, Juventus ustalił już warunki kontraktu z Joveticiem.

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2013, 18:45

pan Zambrotta pisze:
alina pisze:Masz tu jeszcze filmik:
nie ogarniam, nie widzę tam gry Valero w fiorentinie.
teksty z blogasków niewiele mnie interesują, widzę łykasz to jak pelikan, a wystarczy odpalić mecz by po prostu zobaczyć, że Valero nie gra cofniętego, bo od tego tam jest Pizzarro (ew. Migliaccio). Valero gra dokładnie tam, gdzie u nas gra Claudio.
Ty masz tylko swoją opinię.
Ja mam swoją + bloga taktycznego (którego próbujesz zdeprecjonować) + filmik.

Fajne i zabawne są te ironiczne teksty o whoscored i blogach, ale kto oglądał Violę, ten widział, że Pizarro i Valero zmieniają się rolami (Pizarro gra z tyłu częściej, ale ja pisałem, że Valero tam 'grywa').

E:
pan Zambrotta pisze: jeśli chcesz filmiki, to obczaj:

tu jeden mecz z Bologną, na regiście grał ... Olivera.
Ciekawe, bo ja też chciałem zamieścić te filmiki. Przecież w pierwszej akcji pierwszego filmu Vidać akcję a'la Pirlo :lol:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2013, 18:57

alina pisze:Ty masz tylko swoją opinię.
Ja mam swoją + bloga taktycznego (którego próbujesz zdeprecjonować) + filmik.
jeśli chcesz przedstawiać swoją opinię, to uzasadnij to własnymi słowami, bo nie wiem czy dyskutuję z twórcą jakiegoś blogaska, whoscored, transfermarkt,czy innej strony wątpliwej jakości, czy z aliną. Każdy wie, że chłoniesz te szity całymi dniami, by potem "błyszczeć" na forum. Gdy ktoś mówi, że jest inaczej, argumentujesz to w ten sposób: ty masz swoją opinię, ja mam swoją, popartą blogaskiem. Trochę słaba linia obrony.

Jakby Valero tam grał z powodzeniem, to w razie absencji Pizzarro by grał na jego pozycji. Dziwnym trafem za każdym razem Montella wolał wystawiać do składu migliaccio, czy nawet odkurzać oliverę, valero wolał ustawiać na pół-lewym box-to-boxie, czasem nawet na początku wystawiał go jako podwieszonego razem z fernandezem. Obejrzyj filmy z gry w violi i przemyśl jeszcze raz, czy regista leci do linii bocznej/końcowej, drybluje w polu karnym, czy schodzi z lewej strony boiska do środka. Imho nie. Albo inaczej - wstaw sobie za valero oczami wyobraźni pirlo i skonfontuj, czy tak by właśnie się zachowywał. Nie cytuj żadnego blogaska. Równie dobrze mógłbym dyskutować z lordem.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2013, 19:32

pan Zambrotta pisze:jeśli chcesz przedstawiać swoją opinię, to uzasadnij to własnymi słowami, bo nie wiem czy dyskutuję z twórcą jakiegoś blogaska, whoscored, transfermarkt,czy innej strony wątpliwej jakości, czy z aliną. Każdy wie, że chłoniesz te szity całymi dniami, by potem "błyszczeć" na forum. Gdy ktoś mówi, że jest inaczej, argumentujesz to w ten sposób: ty masz swoją opinię, ja mam swoją, popartą blogaskiem. Trochę słaba linia obrony.
Pomijając Waszą taktyczną dyskusję, kompletnie nie masz racji pisząc o tych "blogaskach". Tego rodzaju strony mają oczywiście różne wady, ale mimo wszystko piłka nożna to też są pewne schematy, które można analizować, opisywać liczbami i statystykami. To, że Ty tego Miśku nie ogarniasz, to nie znaczy, że to jest złe i głupie.

Przyjdzie Jovetic.

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2013, 19:35

Ten Diamanti to wcale nie jest głupi piłkarz, moi drodzy...na miejscu Marotty mocno zastanowiłbym się nad jego ściągnięciem, oczywiście za rozsądną cenę.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2013, 19:41

pan Zambrotta pisze:Jakby Valero tam grał z powodzeniem, to w razie absencji Pizzarro by grał na jego pozycji. Dziwnym trafem za każdym razem Montella wolał wystawiać do składu migliaccio, czy nawet odkurzać oliverę, valero wolał ustawiać na pół-lewym box-to-boxie, czasem nawet na początku wystawiał go jako podwieszonego razem z fernandezem. Obejrzyj filmy z gry w violi i przemyśl jeszcze raz, czy regista leci do linii bocznej/końcowej, drybluje w polu karnym, czy schodzi z lewej strony boiska do środka. Imho nie. Albo inaczej - wstaw sobie za valero oczami wyobraźni pirlo i skonfontuj, czy tak by właśnie się zachowywał. Nie cytuj żadnego blogaska. Równie dobrze mógłbym dyskutować z lordem.
Ale ja nie neguję, ze on większość czasu gra na tej lewej. Czasem jednak zmienia się rolami z Pizarro (co potwierdza taktyczny blogasek). Na własne oczy widziałem jak w pierwszym meczu sezonu z Udine zmienili się miejscami na przynajmniej 30 min i to Valero był registą. W filmikach masz zarówno zagrania w stylu Markiza jak i Pirlo, co potwierdza moje słowa.

Migliaccio jako rozgrywający szału nie robi, jak czytam w ocenach za mecz z Romą:
MIGLIACCIO 5 - In fase di regia, ovviamente, fatica non poco. Le sue caratteristiche sono altre e soffre terribilmente il pressing di De Rossi.

BORJA VALERO 7 - Cuore e polmoni infiniti. Fa il regista, l’incursore, il rifinitore e, in un paio di circostanze, arriva anche al tiro con ottimi risultati. Al 90esimo centra il palo.
- http://www.mondopallone.it/2013/01/17/l ... tina-roma/

W wolnym tłumaczeniu: Migliaccio jako regista szału nie robił, jego charakterystyka jest inna i pressing De Rossiego mu bardzo przeszkadzał. Valero - Niezmordowany. Pełnił rolę registy, 'biegacza', wykańczał akcje...

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 28 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2013, 19:42

alina pisze:Montolivo, Aquilani, Cigarini
Same placki. Wole kogoś kto ogarnia grę w piłkę mimo, że nie jest szczytem marzeń fanatyków whoscored. Valero wziął w obroty PZ, a że Fiorentiny nie oglądam więc się nie wcinam.
alina pisze:Zmierzch przeżywa pozycja 'dziesiątki', a Ty chcesz tam Pogbę wciskać:

Teraz na pozycji '10' ustawia się zawodników przebojowych, energetycznych i pracowitych, ale niekoniecznie eleganckich i kreatywnych : Hamsik, Boateng, Guarin, Marchisio, Giaccherini.
Hmmm... :
- Gacek; zagrałem 2 mecze w kadrze za napastnikiem
- Boateng; gra jak placek
- Guarin, jeździec bez głowy naparzający w trybuny gdy tylko dotrze do 30 metra
- Marichisio, nie powinienem tam grać nigdy w życiu co za każdym razem udowadniam w klubie i kadrze
- Hamsik (bez komentarza)

W tym momencie próbujesz mi wmówić, że Pogba nie jest przebojowy, energetyczny i pracowity? Moim zdaniem jest i posiada parę innych atutów, więc nie rozumiem o co ci kuźwa chodzi.
alina pisze:Nie pasuje mi Pogba na trequartiście - bez sensu. Nie pasują mi Vidal i Markiz tak daleko od bramki przeciwnika. Jojo i Tevez na bokach - nie ma szans, zbyt ofensywnie.
Pogbę wyjaśniłem wyżej. Carlosem i Stefkiem za ofensywnie, ale Marchisio i Vidala chciałbyś widzieć wyżej??? Wynaleziono takie ustawienie??? Może to oni na bokach powinni biegać, albo grać jako napastnicy a resztę pozycji zapchać obrońcami??? Ło matko.
alina pisze:Generalnie nie możesz oprzeć gry na trequartiście i ataku/skrzydłach.
FC Bayern: zdobywca tegorocznej potrójnej korony.
Obrazek

Faktycznie nie mogę. Teraz idź i powiedz to samo Heynckesowi.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2013, 19:47

kdzr pisze:Ten Diamanti to wcale nie jest głupi piłkarz, moi drodzy...na miejscu Marotty mocno zastanowiłbym się nad jego ściągnięciem, oczywiście za rozsądną cenę.
Bo strzela wolne? :P

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2013, 19:52

@alina
W takim razie 70% środkowych pomocników można zaklasyfikować jako registę...
Alexxxxx pisze:
kdzr pisze:Ten Diamanti to wcale nie jest głupi piłkarz, moi drodzy...na miejscu Marotty mocno zastanowiłbym się nad jego ściągnięciem, oczywiście za rozsądną cenę.
efekt ostatneigo meczu widzianego w TV często skutkuje wysypem postów w temacie mercato :dance:

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2013, 19:57

pan Zambrotta pisze:@alina
W takim razie 70% środkowych pomocników można zaklasyfikować jako registę...
Alexxxxx pisze:
efekt ostatneigo meczu widzianego w TV często skutkuje wysypem postów w temacie mercato :dance:
Fail. Obserwuję Serie A, a dzisiejszy mecz tylko utwierdził mnie w przekonaniu - mistrzem nie jest, ale przydałby się na pewno, tyle, że tak jak pisałem, za rozsądną cenę. Swoją drogą Candreva zrobił spory progres.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2013, 20:55

jackop pisze:
alina pisze:Montolivo, Aquilani, Cigarini
Same placki. Wole kogoś kto ogarnia grę w piłkę mimo, że nie jest szczytem marzeń fanatyków whoscored. Valero wziął w obroty PZ, a że Fiorentiny nie oglądam więc się nie wcinam.
Aha. Czyli jak cały świat będzie grał registami, ale największą gwiazdą piłki będzie trequartista, to będzie znaczyć, że pozycja cofniętego umiera, a ofensywnego jest w rozkwicie?

Gdzie by nie grał Valero - lewo lub rozegranie - nie gra on jako 10, co potwierdza trend.

jackop pisze:W tym momencie próbujesz mi wmówić, że Pogba nie jest przebojowy, energetyczny i pracowity? Moim zdaniem jest i posiada parę innych atutów, więc nie rozumiem o co ci kuźwa chodzi.
jackop pisze:Marichisio, nie powinienem tam (jako trequartista) grać nigdy w życiu co za każdym razem udowadniam w klubie i kadrze
W tym momencie próbujesz mi wmówić, że Marchisio nie jest przebojowy, energetyczny i pracowity? Moim zdaniem jest i posiada parę innych atutów, więc nie rozumiem o co ci kuźwa chodzi.
Widzisz, tragiczny na trequartiście Markiz ma wg Ciebie wszystko, co potrzebne, żeby tam grać :smile:

Ściągasz z przodu Markiza i dajesz Pogbę - bezsens. Conte - logicznie - daje Francuza do tyłu i Włocha do przodu. Prandelli to samo - Markiz, Giak z przodu, Aquilani i Monto z tyłu.
jackop pisze:
alina pisze:Nie pasuje mi Pogba na trequartiście - bez sensu. Nie pasują mi Vidal i Markiz tak daleko od bramki przeciwnika. Jojo i Tevez na bokach - nie ma szans, zbyt ofensywnie.
Pogbę wyjaśniłem wyżej. Carlosem i Stefkiem za ofensywnie, ale Marchisio i Vidala chciałbyś widzieć wyżej??? Wynaleziono takie ustawienie??? Może to oni na bokach powinni biegać, albo grać jako napastnicy a resztę pozycji zapchać obrońcami??? Ło matko.
A w Juve to gdzie oni niby grają? Wyżej. Bo jest Pirlo, wahadłowi i 3 stoperów. Jak dasz sobie taki atak i jeszcze trequartistę to albo dostaniesz 10-0, albo odetniesz Marchisio i Vidala od ofensywnych biegów do przodu - co jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Oczywiście M i V też bronią, ale wprowadzenie '10' oddali ich od bramki przeciwnika, bo potem zostanie już tylko 4 defensorów.
jackop pisze:
alina pisze:Generalnie nie możesz oprzeć gry na trequartiście i ataku/skrzydłach.
Faktycznie nie mogę. Teraz idź i powiedz to samo Heynckesowi.
Po raz 3 muszę napisać, że w Bayernie Szwajni prowadzi grę, niczym Pirlo. Do tego masz bardzo kompetentnego z piłką Martineza. Znów - w Juve skrzywdziłbyś 2 genialnych box-to-boxów, zmuszając ich do trzymania się własnej połowy i tylko rozdzielania piłek.

Próby takiej gry było widać u Ferrary. Był Diego, niby spoko, ale w trójce za nim nikt nie był kreatywny i w efekcie cała gra kulała.

pan Zambrotta pisze:Jakby Valero tam grał z powodzeniem, to w razie absencji Pizzarro by grał na jego pozycji. Dziwnym trafem za każdym razem Montella wolał wystawiać do składu migliaccio, czy nawet odkurzać oliverę, valero wolał ustawiać na pół-lewym box-to-boxie, czasem nawet na początku wystawiał go jako podwieszonego razem z fernandezem.
Nie wiem jakie Ty mecze z Migliaccio widziałeś, ale czarno na białym widać, kto prowadzi wtedy grę (poniżej mecz z Bologną, 26 lutego):

Migliaccio - 35 podań (25 celnych)
Obrazek

Valero - 60 podań (54 celne):
Obrazek

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2013, 21:16

Ten Diamanti za rozsądną cenę jako uzupełnienie składu byłby idealny. Piłkarz doświadczony, ograny i do tego Włoch. Jakby przyszedł za 6-7 mln to było by świetnie.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2013, 21:33

Faktycznie zastanawiam się czy zamiast walczyć o Joveticia (nie dostrzegam perspektyw wynegocjowania ceny niższej niż 20 baniek z tymi oszołomami) nie możnaby ściągnąć Diamantiego.
Pamiętam, iż bardzo pozytywnie wypadł już w meczu z Anglią na Euro rok temu.

Zablokowany