Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 14:08

Przecież to jakieś głupoty. 20-latek bez żadnego występu w Serie A, po awansie miałby przyjść grzać ławę przy Buffonie? To od czego mamy Audero?

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 14:10

Myślę, że wyjaśnienie tego jest proste i brzmi: Neto nigdzie nie odchodzi.

Zresztą, już pisali, że Brazol się uspokoił i już nie chce odchodzić a tu mija kilka dni i znów go sprzedają.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 14:21

ozob pisze:
No ale Di Maria to prawoskrzydłowy, to kto na lewe? Mandzukic dalej?
Costa.
Chodzi mi że według tamtych doniesień...

Ja to w ogóle bym chciał najbardziej taki myk 4 skrzydłowych -

preferowane prawe skrzydło - prawonożny i lewonożny
preferowane ewe skrzydło - lewonożny i prawonożny

Chociaż, z drugiej strony bardzo chcę Keite a i chce by Pjaca został - a oni obydwaj to prawonożni lewoskrzydłowi.

Costa, Di Maria + Keita? Nie, to to niemożliwe.

W ogóle co do Costy zastanawia mnie na które skrzydło go rzucimy. Bo on ponoć preferuje prawe.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 14:28

RICTOR pisze:Myślę, że wyjaśnienie tego jest proste i brzmi: Neto nigdzie nie odchodzi.

Zresztą, już pisali, że Brazol się uspokoił i już nie chce odchodzić a tu mija kilka dni i znów go sprzedają.
Jeśli dobrze pamiętam to dość dawno temu mówiło się, że Neto nie jest zadowolony i później to ucichło. Od jakiegoś czasu mówi się o zainteresowaniu włoskich klubów Brazylijczykiem. Ostatnio w wywiadzie mówił, że warto było opuścić Fiorentinę dla Juventusu, ale również o tym, że nie wie co wydarzy się w przyszłości i co zrobi ze swoją karierą. Jak dla mnie jego odejście wcale nie jest takie nierealne. Wszystko zależy od tego czy woli być cieniem Buffona czy chce jednak wyrobić własną markę.
Ouh_yeah pisze:Przecież to jakieś głupoty. 20-latek bez żadnego występu w Serie A, po awansie miałby przyjść grzać ławę przy Buffonie? To od czego mamy Audero?
Niby mówi się, że jest to wielki talent. Wcześniej pojawiły się informacje, że chcemy go kupić i wypożyczyć do Udinese, żeby się ogrywał. Jak będzie to się okaże

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 14:33

Może to dziwne, ale mi Di Maria zupełnie nie pasuje do naszej charakterystyki. Poza tym miał fizyczne braki, które uwidocznily jego słabości w PL w Serie A wcale nie jest łatwiej pod tym względem. No nie pasuje :think:. Costa :ok:

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 14:33

To pamiętam bardzo dobrze, ale jakoś kilkanaście dni temu była mowa o tym, że Neto jednak jest zadowolony z ilości występów, które dostał w tym sezonie i nie myśli o odejściu. Ale tak teraz patrzę i to info podał tylko Mediaset także sprawa dalej otwarta.

A z Meretem faktycznie niektórzy specjaliści uważają, że to drugi w kolejności talent bramkarski za Donnarummą lepszy chociażby od Perina czy Scuffeta.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2017, 14:35 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 14:35

Skoro Meret ma byc nastepca Buffona, to moze zastapic Neto jako 2 bramkarza. Ba, jeszcze nie tak dawano chcieliscie Giggio na lawke, aby dojrzewal przy Buffonie to w czym jest teraz problem? :prochno:

Allegri chce, aby w klubie pozostal Khedira i Mandzur. Przymiarki do Iniesty nie dziwia, bo daja szanse na zmiane taktyki na 4-3-3, aby Dybala mogl czasem odpoczac.

La fidanzata d'Italia
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 14:37

Odejście Neto nie jest nierealne, ale jednak mało prawdopodobne, bo w tym sezonie zagrał 14 meczów, po samym zawodniku widać że coraz lepiej się u nas czuje, a gdyby jego ambicją było zostanie pierwszym bramkarzem klubów pokroju Lazio czy Evertonu, to by chyba został we Fiorentinie.
W zainteresowanie Napoli nie chce mi się wierzyć.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 14:39

Mnie się natomiast nie chce wierzyć, że sprzedalibyśmy Brazola do Neapolu skoro rzekomo zastanawiamy się nawet czy warto sprzedać Leminę do Romy :prochno: Ahh, co ta prasa nie natworzy :smile:

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 14:40

A może nie tyle co Neto chce sam odejść a chcemy uciułać jakieś dodatkowe srodki na mercato?

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 14:41

Skoro placa nie widze powodu, dla ktorego Juve nie mialoby tego zrobic.

La fidanzata d'Italia
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 14:50

wagner pisze:Może to dziwne, ale mi Di Maria zupełnie nie pasuje do naszej charakterystyki. Poza tym miał fizyczne braki, które uwidocznily jego słabości w PL w Serie A wcale nie jest łatwiej pod tym względem. No nie pasuje :think:. Costa :ok:
Dobra, ale Cuadrado też jakimś koksem nie jest... Też sobie nie radził w PL. Gdyby on przyszedł, pozostaje tylko się cieszyć!

Co do bramkarza, jeżeli Neto odejdzie, to ja bym chciał przekonać Mirante do przyjścia.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 14:50

kd pisze:Już jest coś nie tak, (może zmiana trenera, może nie) a z Bayernu pokazują go jako pierwszego do odstrzału.
Pisaliśmy już o tym wcześniej i potwierdzają to znajomi kibice Bayernu. To Ancelotti sprawia, że sam gracz nie jest obecnie zadowolony z pozycji w klubie. I tak, pojawiało się info, że sam poprosił o możliwość opuszczenia drużyny.
Ouh_yeah pisze: W zainteresowanie Napoli nie chce mi się wierzyć.
Zainteresowanie Napoli jest realne, od dłuższego czasu już o nim piszą, a działacze z Południa robią swoje przymiarki. Natomiast pewnym jest to, że za darmo byśmy go im nie oddali.

Dla fanów teorii spiskowych. Siostra Shicka polajkowała taki oto komentarz na Instagramie : Sprowadź swojego brata do Turynu. ;) Swoją drogą pojawia się info, że chłopak miałby do nas dołączyć od razu, nie zostawialibyśmy go na wypożyczeniu, co moim zdaniem byłoby tym właściwym rozwiązaniem.

https://pbs.twimg.com/media/DAgmjPMXkAEWuAi.jpg:large

Transfer siostry z miejsca oceniam 10/10. :smile:

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 15:03

Mi tam w zupełności wystarczyłoby duo Keita&Costa +Schick ze siostrą i tam wiadome pomocnik i reszta uzupełnień.

Di Maria to piłkarz genialny, ale ja od czasów United straciłem do niego przekonanie. Jakiś dziwny on jest , nie wiem jak to nazwać. Humorzasty ? Niby mu to mieszkanie opędzlowali, mógł się czuć jakoś zagrożony, ale ja wiem czy aż tak... Wejście miał świetne, potem oklapł zupełnie. W PSG go mniej śledzę, więc nie wiem jak tam z nim było,ale po dwóch latach znów zmiana klubu?

Costa zdecydowanie może u nas się odbudować, mam nadzieję, że się uda go sprowadzić. Jak sobie przypomne co wyprawiał w tamtym roku i , że może do tego wrócić :hellyes:

W kwestii pomocnika ciągle mi się wydaje, że Nzonzi może być tym wzmocnieniem.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 15:17

RICTOR pisze:To pamiętam bardzo dobrze, ale jakoś kilkanaście dni temu była mowa o tym, że Neto jednak jest zadowolony z ilości występów, które dostał w tym sezonie i nie myśli o odejściu..
http://www.juvepoland.com/news.php?id=35686

Obrazek
Zablokowany