Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2015, 16:37

aras pisze:Marotta to nieudacznik. Allegri chciał wzmocnić skład terqiem , a zamiast tego Marotta sprzedaje mu Vidala, oddaje Pirlo i bierze kolejnego połamańca Khedire do kompletu z Asamoahem.

Marotta won! Allegri powinien mu postawić ultimatum. Marotta strasznie żydzi i tyle. Nawet jakby Vidala sprzedał za 200 mln i tak nikogo by nie sprowadził. Dla Marotty juve to za wysoki poziom. Wydaje mu się że Juve ma super skład, a jest duzo słabszy niż rok temu.

Skończy się z Saponarą, tak jak już mówiłem kiedyś, a nikt mi nie wierzył. I zapewne o tym nasz guru transferowy wiedział i planował od maja. A bajki o Goetze czy Draxlerze to wymysły , bądź robione na zamówienie Marotty, że niby mu zależy.

On chce zbudować drużynę na lm po samych promocjach i przecenach. Kilka razy mu się udało, to myśli, że każdy mu odda swojego zawodnika na wypożyczenie z opcją wykupu za 5mln plus Marrone. Ha Ha!

Precz!! Precz!!! Won z klubu!!! Zniszczyłeś juventus!!! Won!!!!!!

A takie miałem jeszcze w maju plany co do juve. Myślałem że Allegri dostanie na środek Naigollana, do przodu Hazarda , ew. De Bruyne, na atak Cavani, a na boki obrony Ramos i Kurzawa....bez sprzedaży Teveza i Vidala oczywiście.

Wszystko zepsuł. Będziemy się tułać poza pierwszą 4 w lidze. Wstyd. Zniszczyłeś klub. Precz!
można dać bana ? bo to zakrawa o kpinę. Jak można tak pisać na faceta który w tak krótkim czasie zbudował potęgę klubu za tak niewiele ?

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2015, 16:43

Adrian Mam nadzieje ze Zezol szykuje jakas miazge. Zobaczcie ze ekipy z duzym budzetem narazie spia : Real, Arsenal, Chelsea. Wystarczy ze Arsenal kupi Benzeme i zaraz Real wejdzie na rynek. Beda jeszcze bomby, mam nadzieje ze u nas tez.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2015, 16:44

To on nie żartował?
ja myślałem że to taki żart w stronę kibiców na to ciągłe narzekanie.

ehe, Tuttojuve podaje że zawracamy w stronę Oezila;)
Ale bajki zapodają :)

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2015, 16:44

Brawo Zizou. Kolejny raz pokazujesz jak bardzo nie rozumiesz czegoś, co inteligentni ludzie nazywają sarkazmem.

Ja tam czekam na jeszcze jednego zawodnika do środka pomocy. Czy to 3/4 czy jakiś box-to-box. Od początku wierzyłem i będę wierzył w Sturaro, brakuje tylko jeszcze jednego zawodnika do rotacji w razie kontuzji.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 210 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2015, 16:50

Adrian27th pisze:
Moze sie okazac, ze my na topie europy sie znalezlismy 'przypadkiem', i tam gdzie inni sie uzbroja, nam nie starczy 'ciulanie' za dyche.
Każdy przeciętny Kowalski, Ramirez i Pierdziordzi powiedzą Ci, że na topie znaleźliśmy się przypadkiem...niestety będą mieli rację bo taki sezon nie powtórzy się przez kolejne 12 lat jeśli tak będą wyglądały nasze ruchy...wiem, że pieniądze to nie wszystko ale zaraz się okaże, że co roku będziemy na etapie budowy zespołu..

Obrazek
Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2015, 16:58

Kamex22 pisze:Brawo Zizou. Kolejny raz pokazujesz jak bardzo nie rozumiesz czegoś, co inteligentni ludzie nazywają sarkazmem.

Ja tam czekam na jeszcze jednego zawodnika do środka pomocy. Czy to 3/4 czy jakiś box-to-box. Od początku wierzyłem i będę wierzył w Sturaro, brakuje tylko jeszcze jednego zawodnika do rotacji w razie kontuzji.
Przykro mi bardzo ale tak pisany sarkazm do mnie nie przemawia. A co do mojej inteligencji to przystopuj, bo ja tu Cie nie obrażam. Nie wiesz to zamilcz bo sam lepszy nie jesteś nawet nie wiesz jak się używa tej ironii w internecie. Masz i poczytaj jak powinno się używać ironii w tekście pisanym.

Sygnały ironii
Propozycja znaku ironii

Sygnałami ironii werbalnej są głównie intonacja i mimika; w odczytywaniu ironii tekstowej odbiorca kieruje się przede wszystkim kontekstem (wiedzą o autorze i jego rzeczywistych poglądach, temacie, światopoglądzie typowym danej epoce itp).

Jako wskaźnik interpunkcyjny ironii w komunikacji internetowej rozpowszechnił się emotikon ";)". Taką rolę w tekstach pisanych odgrywa także cudzysłów (np. nasza "troskliwa" władza), aczkolwiek sygnalizacja ironii to tylko jedna z funkcji cudzysłowu. Metodą graficznego zasygnalizowania ironii może być też kursywa, wytłuszczenie, podkreślenie, użycie wielkich liter (np. To GENIALNY pomysł).
jakieś pytania ?
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2015, 17:06 przez Zizou_1989, łącznie zmieniany 3 razy.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2015, 17:00

alessandro1977 pisze:
Adrian27th pisze:
Moze sie okazac, ze my na topie europy sie znalezlismy 'przypadkiem', i tam gdzie inni sie uzbroja, nam nie starczy 'ciulanie' za dyche.
Każdy przeciętny Kowalski, Ramirez i Pierdziordzi powiedzą Ci, że na topie znaleźliśmy się przypadkiem...niestety będą mieli rację bo taki sezon nie powtórzy się przez kolejne 12 lat jeśli tak będą wyglądały nasze ruchy...wiem, że pieniądze to nie wszystko ale zaraz się okaże, że co roku będziemy na etapie budowy zespołu..
Oj mam nadzieję, że do tego nie dojdzie. Tyle lat trzeba było czekać na wielkie Juve, jeszcze kilka miesięcy temu ludzie się ze mnie śmiali jak przed meczami półfinałowymi powiedziałem, że Juve wygra LM, potem nastało niesamowite uczucie, coś pięknego, finał i eliminacja po drodze drużyny, której nienawidzę. Potem ten przeklęty 6 czerwiec, jeden z najgorszych dni w moim życiu i to nie tylko ze względu na mecz :cry:
Oby Marotta wiedział co robi i żeby to wszystko zakończyło się wygraną w LM w przeciągu 4 najbliższych lat!

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2015, 17:07

Cabrini_idol pisze:Obrazek
Nie rozumiem sensu polemiki. pandecybel ma racje - Padoin, to po prostu ligowy sredniak i zadnych fajerwerkow, a 90% ludzi tutaj powtarza jak mantre: "ponizej pewnego poziomu nie schodzi" w sposob taki, jak gdyby on nam wygrywal mecze. Zeby nie bylo - do Szymka nic nie mam, nawet plus za uniwersalnosc, ale nie robcie z niego zbawcy.
Druga mantra, to: "Sturaro z Realem zagral jak profesor". Do profesora, to jeszcze mu brakuje lat swietlnych (ale niewatpliwe pokrzyzowal plany Jamesowi, ktory byl by wcisnal nam brame), gdyz po pamietnym meczu z Realem zdazyl zagrac pare razy kupe.
kamil-8853 pisze:Też jestem w szoku jednak to zdjęcie to raczej nie fotomontaż :

http://www.gazzetta.it/calcio/nuove-for ... 1630.shtml
Szczelam, ze zamowil se ta koszulke na allegro.br
sebatiaen pisze:Nie zapominajcie o Berardim, gdybyśmy kupili teraz Draxlera to momentalnie nasi odpuszczają Berardiego i go spieniężą za rok.
Noo, szczegolnie, ze jeden z powodzeniem gra na lewym, a drugi na prawym skrzydle ataku...

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2015, 17:12

Nie chce mi się.
Za dużo tutaj managerów, nie chce mi się tłumaczyć że Dybala Draxler i Berardi nie zagrają w naszej taktyce raczej razem, przegrałem, nie chce mi się, nie prowokuj.
Pozdr.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2015, 17:29

jacky to było za całokształt :prochno:

Jeszcze 2 tygodnie okienka. Jestem przekonany, że przyjdzie jakaś gwiazda.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2015, 19:25

Przejrzałem ostatnie kilka stron tematu i jedyne uczucie, które mi teraz towarzyszy to zażenowanie. Aż zatęskniłem za Wojtkiem wrzucającym newsy z solojuve [*]

Jeśli przyjdzie ktoś na zastępstwo dla Evry, będę usatysfakcjonowany tym mercato.
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2015, 19:47 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2015, 19:29

Podobno nie Saponara, a.Roberto Soriano. Naszym włoskim celem do pomocy. ale spokojnie musimy pokonać Napoli i Milan donosi football Italia. Za di Marzio stwierdził że do transferu Siekiery brakuje tylko testów medycznych

attyla7

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2015, 19:47

szczypek pisze:Przejrzałem ostatnie kilka stron tematu i jedyne uczucie, które mi teraz towarzyszy to zażenowanie. Aż zatęskniłem za Wojtkiem wrzucającym newsy z solojuve [*]. Nic się nie uczycie na błędach (swoich czy czyichś), nic a nic. To samom napisał w temacie sezonu przygotowawczego. Poczytajcie se w wolnych chwilach (niektórzy mają ich za wiele) tematy o poprzednich okienkach transferowych. Ubaw po pachy, true.

Jeśli przyjdzie ktoś na zastępstwo dla Evry, będę usatysfakcjonowany tym mercato.
Też mi sie nie chce czytać xxx stron glupot i placzu... Najbardziej chyba rozwalilo mnie gdy ktos napisal ze draxler, cuadrado i sandro to sie nawet na plan B Juve nie nadaja ;DDD no ludzie, na jakij planecie Wy zyjecie! No i jeszcze ten nieszczesny Saponara przewija sie przez multum postow tylko dlatego ze gdzies kiedys ktos napisal ze Juve sie nim interesuje. Jakby ktos niezorientowany w temacie czytal te wasze wypociny to jeszcze by pomyslal ze Marotta zwolal konferencje prasowa na ktorej oglosil go nastepca ADP.

Mimo wszystko czytam temat zeby dotrzec do wszystkich ciekawych plotek i doniesen mercato. Moze osoby ktore znajda jakiegos newsa dotyczacego potencjalnych transferow Juve i chca sie nim podzielic mogly by pisac ta czesc postu na kolorowo albo pogrubic tekst?

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2015, 20:01

Według Sky Siqueira jest w drodze do turynu, opuścił już zgrupowanie na mecz z Cadiz. 2 mln za wypożyczenie plus 6 za opcje wykupu. Ważne że nie ma nic o obowiązku.

Podobno mamy na oku Cuadrado ale to już wiemy i Vrsaljko który ma być kupiony przez nas juz teraz ale pozostawiony do przyszłego roku w Sassuolo. - Źródło SKY

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2015, 20:01

Myślę, że ci bardziej kumaci rozumieją, iż Saponara jest tu raczej traktowany nie jako konkretny cel Marotty, a bardziej jako symbol bidacznej polityki transferowej zarządu.

Czołem! :)

Obrazek
Zablokowany