Wszystko o Interze
- pumex
- Juventino
Moratti zapowiedział, że nie zmieni trenera i Stramaccioni poprowadzi zespół w przyszłym sezonie (KLIK!).
Ciekawy jestem, czy Strama jest jak Ferrara, który początkowo dawał duże nadzieje a potem nie podołał, czy jednak naprawdę weźmie zespół za jaja i zbuduje mocną ekipę?!
Ciekawy jestem, czy Strama jest jak Ferrara, który początkowo dawał duże nadzieje a potem nie podołał, czy jednak naprawdę weźmie zespół za jaja i zbuduje mocną ekipę?!

- Amarillo
- Juventino
Bez konkretnych wzmocnień to tam nawet Mourinho nic nie wskóra. Jeśli chcą wygrywać muszą zainwestować większe pieniądze, a tak się nie stanie bo piękniś bardzo się trzyma tego FFP. Co nie zmienia faktu, że łączone są z nimi całkiem ciekawe nazwiska jak Isla (podobno już zaklepany) czy M'Vilapumex pisze:Moratti zapowiedział, że nie zmieni trenera i Stramaccioni poprowadzi zespół w przyszłym sezonie (KLIK!).

Sapere Aude!
- Serpente
- Interista
Kto tak mówi? Z tego co widziałem to raczek kilku waszych tak napisało na poprzedniej stronie, ale raczej nie miało to mieć takiego wydźwięku że macie nam dziękować za cały sezon bo gdyby nie my to nie zdobyliście scudetto czy coś a raczej to że dzięki nam mogliście się cieszyć z niego już wczoraj a nie szarpać nerwy do ostatniej kolejki, ale to już nie moja sprawa.szczypek pisze:Jeśli o Inter chodzi to lekko irytujące jest to, że oni mówią, że my im coś zawdzięczamy.
Wczoraj nie zagraliśmy ani dla was ani dla Milanu, graliśmy tylko i wyłącznie dla siebie, wciąż jeszcze mamy szanse na LM

I dobrze że go zatrzymał, Inter przede wszystkim potrzebuje teraz stabilizacji, na dodatek skoro Moratti już nie bardzo chce rzucać milionami (z jednej strony dobrze) to Strama jest idealnym rozwiązaniem, zna klub od środka, wie jak sprawy się mają w Primaverze, może w końcu zaczniemy wprowadzać młodziaków do kadry skoro mamy ich tak utalentowanych + liczę na to że Coutinho po powrocie z wypożyczenia dostanie szanse na regularną grę. Jedyną wadę Andrei jest jego wiek, jest młody a we Włoszech jest potrzebne doświadczenie, ale może wypali, Strama ma u mnie pełne poparcie!pumex pisze:Moratti zapowiedział, że nie zmieni trenera i Stramaccioni poprowadzi zespół w przyszłym sezonie (KLIK!).

- zahor
- Juventino
Dość dziwne stwierdzenie, bo ja bym powiedział że raczej przebudowy. Mistrzowie z epoki Mourinho jak Milito, Lucio, Cambiasso czy Maicon są jeszcze w stanie błysnąć od czasu do czasu dawną formą, ale coraz rzadziej. I nie spodziewałbym się że akurat Stramaccioni sprawi że cały sezon będą grać na sto procent - czasu się nie oszuka. Z drugiej strony są jakieś młodziki typu Castaignos czy Coutinho którzy niby potrafią dużo, ale jakoś nie mieli okazji żeby to zademonstrować, poza tym wątpliwe żeby mieli wprowadzić Inter do LM. A między nimi, wśród piłkarzy w sile wieku jedynie Sneijder jest graczem klasowym, bo Palombo czy Pazzini to jednak niższa półka.Serpente pisze: I dobrze że go zatrzymał, Inter przede wszystkim potrzebuje teraz stabilizacji
Ogólnie rzecz biorąc, nawet jeżeli Inter po sezonie nie będzie straszył wysoką średnią wieku, to jego rozkład jest dokładnie odwrotny niż typowy. Normalnie trzon zespołu stanowią gracze między 25-26 a 27-28 rokiem życia, a uzupełnieniem są zawodnicy młodzi oraz po trzydziestce.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Moim zdaniem, kluczem do dobrej gry Interu, jest cos takiego, co my zrobilismy. Dac szanse mlodemu, przebojowemu trenerowi (u nas Conte, u nich Stramaccioni) i oprzec sklad na kilku starszych, doswiadczonych "skałach" z odpowiednim dodatkiem mlodziezy, i kilku starszych, ogranych w Europejskich ligach zawodnikach.
Na budę Julio Cesar - to ze starych wyjadaczy. Na obronie mysle ze Lucio jeszcze pociagnie, Nagatomo tez mozna zostawic, podobnie jak Maicona, ale trzeba sprowadzic kogos kto pocisnie ich ostro (rywalizacja :C) - moze Radu z Lazio? Moze Subotic? W srodku pomocy Cambiasso jeszcze ok, ale Stankoviciom i reszcie halastry bym juz podziekowal. Zanetti moze zostac jako taki "talizman" (jak Seedorf w Milanie albo Alex u nas), ale pomoc trzeba wzmocnic konkretnie, i ustosunkowac sie na jakas taktyke 4-2-3-1, 4-3-3 czy coś. Montolivo bylby dobrym wzmocnieniem, ale zaklepal go juz Milan, podobnie jak Mauri z Lazio, badz Isla, ktory ma do nich isc. Doradzilbym rowniez Asamoaha, ale on jest juz zaklepany przez nas (oby !) :twisted: Przydalby im sie twardy czysciciel, prawdziwa opoka jaka dawniej byl Cambiasso, jednak nie mam pomyslu kto moglby nim zostac. Ale na lawke dalbym im Behramiego. Sneijdera obowiazkowo zostawic. Podobnie jak Alvareza. Mozna smialo sciagnac mlody talent z Bologni na skrzydlo. Milito zostawic, ale Forlana i Pazziniego sprzedac, i zakupic jakiegos cracka np Dżeko. Na lawke jakiegos obiecujacego mlodzika, moze Luuk De Jong?
Widzialbym to tak:
Julio Cesar, <wpisz nazwisko kipera Interu z Primavery)
Nagatomo, Radu, Lucio, Subotic, Ranocchia, Samuel, Maicon, Zanetti
Cambiasso, Sneijder, Isla, Mauri, Guarin, Behrami, Obi
Alvarez, Milito, Dzeko, De Jong, Ramirez
Cesar - Radu, Lucio, Subotic, Maicon/Isla (na prawej obronie tez moze pomykac, taka zapchajdziura ale na wysokim poziomie) - Cambiasso, Isla/Mauri, Sneijder - Alvarez, Dzeko, Ramirez/Isla
Byloby sensownie
Mam jednak nadzieje, ze polowa transferow nie wypali, a do Interu zawitaja co najwyzej Palacio, Angel, Carizzo, Stendardo i moze jeszcze coby zachowac proporcje koloru skory - Ogbonna
Tak samo mam nadzieje, ze Stramaccioni okaze sie Interowym Ferrarą. Sorry chlopaki, pomogliscie nam ostatnio, ale i tak was nie loffciam.
Na budę Julio Cesar - to ze starych wyjadaczy. Na obronie mysle ze Lucio jeszcze pociagnie, Nagatomo tez mozna zostawic, podobnie jak Maicona, ale trzeba sprowadzic kogos kto pocisnie ich ostro (rywalizacja :C) - moze Radu z Lazio? Moze Subotic? W srodku pomocy Cambiasso jeszcze ok, ale Stankoviciom i reszcie halastry bym juz podziekowal. Zanetti moze zostac jako taki "talizman" (jak Seedorf w Milanie albo Alex u nas), ale pomoc trzeba wzmocnic konkretnie, i ustosunkowac sie na jakas taktyke 4-2-3-1, 4-3-3 czy coś. Montolivo bylby dobrym wzmocnieniem, ale zaklepal go juz Milan, podobnie jak Mauri z Lazio, badz Isla, ktory ma do nich isc. Doradzilbym rowniez Asamoaha, ale on jest juz zaklepany przez nas (oby !) :twisted: Przydalby im sie twardy czysciciel, prawdziwa opoka jaka dawniej byl Cambiasso, jednak nie mam pomyslu kto moglby nim zostac. Ale na lawke dalbym im Behramiego. Sneijdera obowiazkowo zostawic. Podobnie jak Alvareza. Mozna smialo sciagnac mlody talent z Bologni na skrzydlo. Milito zostawic, ale Forlana i Pazziniego sprzedac, i zakupic jakiegos cracka np Dżeko. Na lawke jakiegos obiecujacego mlodzika, moze Luuk De Jong?
Widzialbym to tak:
Julio Cesar, <wpisz nazwisko kipera Interu z Primavery)
Nagatomo, Radu, Lucio, Subotic, Ranocchia, Samuel, Maicon, Zanetti
Cambiasso, Sneijder, Isla, Mauri, Guarin, Behrami, Obi
Alvarez, Milito, Dzeko, De Jong, Ramirez
Cesar - Radu, Lucio, Subotic, Maicon/Isla (na prawej obronie tez moze pomykac, taka zapchajdziura ale na wysokim poziomie) - Cambiasso, Isla/Mauri, Sneijder - Alvarez, Dzeko, Ramirez/Isla
Byloby sensownie

Mam jednak nadzieje, ze polowa transferow nie wypali, a do Interu zawitaja co najwyzej Palacio, Angel, Carizzo, Stendardo i moze jeszcze coby zachowac proporcje koloru skory - Ogbonna

Tak samo mam nadzieje, ze Stramaccioni okaze sie Interowym Ferrarą. Sorry chlopaki, pomogliscie nam ostatnio, ale i tak was nie loffciam.

BESTER MANN, BESTEEER !

- Serpente
- Interista
Maicon, Milito - takzahor pisze:Mistrzowie z epoki Mourinho jak Milito, Lucio, Cambiasso czy Maicon są jeszcze w stanie błysnąć od czasu do czasu dawną formą, ale coraz rzadziej.
Lucio, Cambiasso - nie
Maicon jeszcze rok może pograć na dobrym poziomie co nie znaczy że nie trzeba szukać jego następcy, jednak ta pozycja jeszcze nie wymaga tak wiele korekt, Milito może być jako rezerwowy chociaż w tym sezonie pokazuje że jeszcze może być przydatny. Lucio czy Cambiasso to już przeszłość, ci zawodnicy już nie pokazują NIC! na dodatek już grają praktycznie bez motywacji co jest w pewnym sensie zrozumiałe, nie każdy może być Maldinim. Może im parę meczów w sezonie wyjdzie, może czasem chcą ale to widać gołym okiem po ich grze że to już nie jest to. Przyszły sezon bez LM ma też swoje plusy, Strama będzie miał więcej czasu na ogarnięcie drużyny, bez presji w LM itd. piłkarze więcej czasu na regenerację, myślę że i dobrze że nie zagramy w tej LM, gdybyśmy awansowali do Moratti znowu nakupiłby jakiś młokosów hurtem nie wiadomo skąd żeby napełnić skład i znowu gówno by z tego było, bez LM można będzie chłodno spojrzeć na kadrę i trzeźwo ocenić sytuację.
Zresztą wszyscy wierzą w Stramaccioniego, w końcu jakoś poukładał środek pola który jest kluczowy, Sneijder w końcu ma z kim grać, mam nadzieję że wykupimy Guarina bo gość jest mega, Poliego też przydałoby się wykupić, może Ranocchia w końcu zepnie poślady i zacznie grać na miarę oczekiwań bo przydałoby się już pożegnać z Lucio, to samo tyczy się Stankovica, ze starej gwardii tylko Cambiasso i Milito na ławkę i będzie dobrze. Fajnie by było też kupić lewego obrońcę bo Nagatomo to jednak nie nadaje się do podstawowej kadry w takim klubie, ogólnie mamy w czym wybierać, wystarczy tylko to odpowiednio poukładać a będzie dobrze.
(szkoda że Julio tego nie obronił
Chciałbym jeszcze wspomnieć o nieco pomijanym fakcie wczorajszego spotkania, z Interem żegna się Ivan Cordoba, wczorajszy mecz był jego ostatnim w barwach Interu na San Siro, jestem zachwycony tym że pożegnał się z kibicami w takim meczu i przy tak grającym Interze, jednak łzy cisły się na oczy. Poza tym świetny piłkarz, tacy ludzie potrafią na boisku walczyć za dwóch, dla klubu i dla barw (co teraz jest bardzo rzadko spotykane) poza tym na zawsze zapamiętam kiedy swego czasu był jednym z najlepszych środkowych obrońców w Europie i odrzucił ofertę Realu by dalej grać w Interze, podsumowując - wielki mały człowiek!
GRAZIE IVAN!!!

- SKAr7
- Juventino
Wybacz, że się czepiam, ale porównujesz trenera, który pojawił się znikąd do trenera, który przed przyjściem do nas trenował właściwie 3 kluby, z czego w 2 odniósł absolutny, pełen i niekwestionowany sukces, a niepowodzenie w trzecim można zrzucić na karb czynników niezależnych od niego. Mimo, że Stramaccioni może wypalić, to na dziś dzień gość ma jeszcze mniejsze doświadczenie, niż w swoim czasie Ferrara(asystent Lippiego), a co dopiero Conte. Nie stawiałbym na niego pieniędzy.Dobry Mudżyn pisze: Dac szanse mlodemu, przebojowemu trenerowi (u nas Conte, u nich Stramaccioni)
- SKAr7
- Juventino
Bardziej to jakby ktoś wygrał turniej w pokera Texas Hold'em z ręką dwójka trefl - Karta Pokemon TCG Horsea i dać mu kij od snookera- różnice między piłką juniorską i seniorską są tak kolosalne. Zresztą przekonaliśmy się o tym za czasów Ferrary.Ouh_yeah pisze:Ej, z całym szacunkiem dla Conte ale Stramaccioni odniósł sukces z młodzieżówką Interu. To jak wygrać Tour De France na pieszo.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2012, 22:48 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vimes
- Juventino
- Serpente
- Interista
A Vimes potrzebuje wizyty u okulisty albo polonisty który nauczy go czytać ze zrozumieniem. (chyba że nie zrozumiałem ukrytej ironii)
Że niby Primavera Interu jest słaba?Ouh_yeah pisze:To jak wygrać Tour De France na pieszo.

- zahor
- Juventino
Że niby już w tym sezonie mieliście trenera który odniósł sukces z primaverą, Juventusu zresztą, a zwycięskiego gola w Viareggio zdobył wówczas w finale Del Piero. I tenże szkoleniowiec wyleciał z hukiem, jeżeli mnie pamięć nie myli, w październiku?Serpente pisze: Że niby Primavera Interu jest słaba?
Nie przesadzaj, tak zakamuflowana ta ironia nie jest.Serpente pisze:(chyba że nie zrozumiałem ukrytej ironii)
- Dzięcioł
- Juventino
Mr Gianluca Z. - rasowy troll.pan Zambrotta pisze:wybrane jedno zdanie, by podkreślić jakimi frajerami mogą być niektórzy "kibice" Juventusu.Gotti pisze:Od II połowy oglądałem mecz Interu, bo widziałem, że będzie warto.
Tak genialnego widowiska nie widziałem od baaardzo dawna.
Ja rozumiem mieć w komórce i livescore odpalać żeby upewnić się wyniku, ale oglądać Inter-Milan? :shock: oglądac dwa mecze jednocześnie? :shock: chyba gdzieś popełniono błąd w matriksie, nie ogarniam.
inter nie ma szans na LM, najwięcej ma neistety udinese, które znowu rozpsrzeda swoje gwiazdy i "nabije" Włochom kolejne 0 pkt w rankingu UEFA
Również oglądałem dwa mecze jednocześnie, a w zasadzie oglądałem mecz Juve ale bez foni, a okno w którym leciała transmisja z derbów Mediolanu było zminimalizowane ale z włączonym komentarzem w języku polskim. Przyznam się również, że w finale CL z 2010 r. kibicowałem Interowi, m. in. z uwagi na to, że trenował ich Mou, i żeby natrzaskali pkt do rankingu UEFA.Bartek88 pisze: Ja ogladalem dwa mecze jednoczesnie jak bylo LM i co? Jest to jeden z nielicznych dowodow, ze facet tez potrafi robic kilka rzeczy jednoczesniej jak kobieta :lol:
I juz ci mowilem skonczyl bys jechac ludzi na jeden dzien zw. ze scudetto, tylko zaczal fapac. Chce tu wchodzic i sie cieszyc z wygranej interu i naszej a nie czytać żale. KOCHAJMY SIE LUDZIE!
A co do Twojego przewidywania przyszłości: pożyjemy, zobaczymy. Spośród czterech drużyn walczących o pudło najlepiej by było gdyby to Napoli udało się je zająć (m.in. dlatego, że oznaczałoby to grę Interu w LE, a jestem przekonany że Moratti chciałby wygrać w tym turnieju).
O Conte również pisano, że młody i bez stosownego doświadczenia, zwłaszcza po przygodzie z Ciro. A jak jest, wszyscy wiemySerpente pisze: I dobrze że go zatrzymał, Inter przede wszystkim potrzebuje teraz stabilizacji, na dodatek skoro Moratti już nie bardzo chce rzucać milionami (z jednej strony dobrze) to Strama jest idealnym rozwiązaniem, zna klub od środka, wie jak sprawy się mają w Primaverze, może w końcu zaczniemy wprowadzać młodziaków do kadry skoro mamy ich tak utalentowanych + liczę na to że Coutinho po powrocie z wypożyczenia dostanie szanse na regularną grę. Jedyną wadę Andrei jest jego wiek, jest młody a we Włoszech jest potrzebne doświadczenie, ale może wypali, Strama ma u mnie pełne poparcie!

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
- Serpente
- Interista
A co ma primavera Juve do primavery Interu? Na dodatek przytaczasz tu Gasperiniego nie wiem po co, bo ani nie jest wybitnym trenerem ani nie jest powiązany z tym o czym dyskutujemy. Stramaccioni już w swoim pierwszym sezonie pracy w primaverze wygrał "młodzieżową Ligę Mistrzów", zna lepiej tych chłopaków, w dodatku wyrobił sobie już że tak powiem renomę tym sukcesem, wielu tak naprawdę zastanawia co pokaże Stramaccioni, Gasperini przychodził aby wyciągnąć Inter z bagna a on jeszcze te bagna bardziej pogłębiłzahor pisze: Że niby już w tym sezonie mieliście trenera który odniósł sukces z primaverą, Juventusu zresztą, a zwycięskiego gola w Viareggio zdobył wówczas w finale Del Piero. I tenże szkoleniowiec wyleciał z hukiem, jeżeli mnie pamięć nie myli, w październiku?

- Winner
- Juventino
Sukces jest sukcesem ale ta młodzieżowa LM (NextGen Series) składała się z 16 drużyn które zgłosiły swoją chęć i niekonieczni mają mocne drużyny młodzieżowe. Poza tym o ile się nie mylę dopiero od przyszłego sezonu UEFA ma mieć cokolwiek wspólnego z tą imprezą więc mówienie o LM jest trochę na wyrost.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.