Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 07 marca 2016, 17:19

nie no panowie jeśli nie pojedzie Ogbona to czapki z głów przed Conte - zna 352 i może w tym zestawieniu grać na dwóch pozycjach więc powinien być naturalnym pierwszym rezerwowym dla BBC po tym gdy zaczął regularnie grać i robi to w jakby nie było czołowej w tym sezonie drużynie PL

przy 352/532 3 środkowych pomocników jakoś się uda zebrać a jeśli nie można zamienić to na 541 z Candrevą i Faraonem za Pelle czy coś takiego, chyba nawet było już coś podobnego praktykowane w eliminacjach, jeśli nie to zwyczajnie zabraknie miejsca dla Antonio w pierwszym składzie ale pojechać raczej i tak musi/powinien

z Pelle do kompletu drewnianych dziewiątek może pojechać Immobile jednak a nie Zaza bo więcej gra ale nie zdziwię się, jak nie pojedzie żaden z nich a w zamian Antek wyciągnie z kapelusza jakiegoś Pavolettiego chociaż idealnie byłoby jakby Balotelli do końca sezonu strzelił 15 goli i jeszcze przy tym nie odwiedzał żeńskich oddziałów zamkniętych...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 12:44

Nie rozumiem dlaczego tyle poruszenia i oceniania Conte wywołało jakieś zestawienie Corriere Dello Sport. Gdy dowiemy się jak wygląda prawdziwa i ostateczna lista Conte, wtedy będzie można cokolwiek powiedzieć.

Vimes pisze:Giovinco chce do kardy na EURO[/url].
Jeżeli będzie potrafił wnieść tyle ożywienia swoim wejściem co w ostatnich meczach to czemu nie? Mam wrażenie, że zyskał trochę boiskowej pewności siebie.

Arbuzini pisze:W szerokiej kadrze powinien znaleźć się jeszcze Vazquez, choćby kosztem Cerciego.
Jakim kosztem Cerciego? Co Ty masz z tym Cercim. Chłopak zagrał jeden raz na początku przygody Conte z kadrą, na wahadle i słuch o nim zaginął - i słusznie.

Arbuzini pisze:Ogbonna i Criscito wyparowali, ale potencjalnie miejsce dla Acerbiego i Antonelliego powinno się na lajcie znaleźć.
Ogbonna nigdy nie zagrał za Conte, a miejsce dla Antonellego to jakieś zaskoczenie?

Swoja drogą ogląda ktoś ligę angielską? Słyszałem, że Ogbonna gra tam teraz na tyle dobrze, że wyraziły swoje zainteresowanie nim Manchester United z Chelsea?

cziro pisze:I niech mi ktoś powie, że można ułożyć mocniejszą ekipę na euro w tym momencie.

OB: Barzagli, Bonucci, Chiellini, Romagnoli, Astori, Darmian, Abate, Criscito
Nie mam pojęcia w jakiej dyspozycji jest Criscito, bo nie oglądam ligi rosyjskiej i wątpię, że regularnie robisz to Ty. Natomiast w lidze włoskiej jest gracz, który bardzo dobrze gra na jego pozycji - Antonelli. Jak dla mnie powinien być pewniakiem do wyjazdu. No i De Sciglio - wiele osób patrzy na niego przez pryzmat klubowego zjazdu. W reprezentacji natomiast Mattia to jakby inny gracz. Nigdy nie daje dupy, Conte mu ufa, zagrał za jego kadencji 10 meczów.

cziro pisze:POM: Verratti, Marchisio, Parolo, Sturaro, Soriano, Saponara, Florenzi, Candreva
T. Motta, Jorginho, De Rossi. Nie rozumiem dlaczego Conte zrezygnował od razu z piłkarza PSG i nie daje szans graczowi Napoli. De Rossi natomiast to ważna osoba w szatni, załatwiająca nie tylko pomoc, ale i pozycję Bonucciego w przypadku gry 3 w obronie. Jakoś nie umiem sobie wyobrazić reprezentacji bez Daniele.

cziro pisze:NAP: Insigne, Bernardeschi, El Shaarawy, Zaza
Jeden jedyny klasyczny napastnik?

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 13:14

Wg whoscored tylko Payet ma lepszą średnią niż Ogbona w WHU. Osobiście nie widziałem jak gra ale czytałem nie raz, że dobrze a do tego jak pisałem miał już przygodę z 352 jak i z samym Conte więc jeśli panowie rozstawali się w przyjaznych stosunkach to nie widzę lepszego kandydata na pierwszego rezerwowego (tym bardziej, że o czym także pisałem może grać w trójce na środku a nie "zmuszać" do tego np De Rossiego)

brak Tiago Motty to też zagadka, której rozwiązanie znane jest tylko pewnie Antkowi albo i jemu też nie

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Boogey96

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 15:50

De Rossi natomiast to ważna osoba w szatni, załatwiająca nie tylko pomoc, ale i pozycję Bonucciego w przypadku gry 3 w obronie. Jakoś nie umiem sobie wyobrazić reprezentacji bez Daniele.
Ale w szatni reprezentacji jest kilku ważnych doświadczonych graczy i De Rossi za sam fakt bycia doświadczonym na Euro jechać nie powinien. Szczególnie, że w tym sezonie jest w fatalnej formie. Jak dla mnie jego gra na Euro kosztem Parolo, Soriano, Jorginho czy w szczególności Thiago Motty (swoją drogą brak powołań od Conte dla niego jest dla mnie najbardziej nie zrozumiałą decyzją w karierze Antonio) będzie niesprawiedliwością i nie będzie to miało żadnych korzyści dla drużyny.

W ogóle coś czuje, że dla Włochów szykuje się bardzo duże rozczarowanie, bo mamy marzec i wiele znaków zapytania. Pewniakami na tą chwile są Buffon, Barzagli, Chiellini, Bonucci, Marchisio, Verrati i Candreva mimo nierównej formy w tym sezonie. Nawet drugi bramkarz nie jest łatwy do wybrania, bo Sirigu, który tę rolę pełnił etatowo gnije na ławce PSG. Kilku innych wydawałoby się pewniaków wcześniej też grywa w kratkę. Ale z drugiej strony jest też kilku zawodników, którzy wcześniej nie byli stałymi bywalcami w reprezentacji jak Antonelli, Ogbonna, Jorginho czy Saponara.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 16:03

nie wiem czy po ostatnich MŚ te Euro może jeszcze bardziej rozczarować ;] trzeba by znów nie wyjść z grupy co w sumie nie jest przecież wykluczone :?

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 16:58

Boogey96 pisze:Ale w szatni reprezentacji jest kilku ważnych doświadczonych graczy i De Rossi za sam fakt bycia doświadczonym na Euro jechać nie powinien. Szczególnie, że w tym sezonie jest w fatalnej formie.
Użycie słowa fatalna to spora niesprawiedliwość - po prostu gra w kratkę. Zresztą to kolejny piłkarz przy którym należy postawić kreskę między De Rossi w reprezentacji, a De Rossi w klubie - jakby inni gracze (jeszcze można by pójść krok dalej - De Rossi klubowy z przeciwnikami mniej znaczącymi i z przeciwnikami mocnymi).

Boogey96 pisze:Parolo, Soriano, Jorginho
To wszystko są innego rodzaju gracze.

Boogey96 pisze:Pewniakami na tą chwile są Buffon, Barzagli, Chiellini, Bonucci, Marchisio, Verrati i Candreva
Pewniaków do wyjazdu jest więcej - Darmian, Florenzi, De Sciglio, Parolo, Soriano, El Shaarawy... .

Boogey96 pisze:Saponara.
Conte rezygnując z Vazqueza pokazał, że treq jest mu niepotrzebny.

Candreva
Taka "ciekawostka": Candreva w reprezentacji Conte grał na: box-to-box, wahadle w 3-5-2, oby dwóch stronach w 4-4-2 i na skrzydle w 4-3-3.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 21:45

Il Fenomeno pisze:
Arbuzini pisze:W szerokiej kadrze powinien znaleźć się jeszcze Vazquez, choćby kosztem Cerciego.
Jakim kosztem Cerciego? Co Ty masz z tym Cercim. Chłopak zagrał jeden raz na początku przygody Conte z kadrą, na wahadle i słuch o nim zaginął - i słusznie.
Proponuję odświeżyć sobie listę powołanych z listopada :whistle: . A jak nie Cerci to inny placek pewnie dostanie powołanie.

Co do zawodników zza granicy to przydatność niektórych dla kadry właśnie ciężko zweryfikować przez to, że nie dostają powołań na mecze sparingowe. Niemniej taki Motta to jeden z najlepszych środkowych pomocników, po którego mógłby sięgnąć Conte.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2016, 17:45

Czytam, że Conte postawił na Bernardeschiego kosztem Insigne i zastanawiam się co takiego musiałby zrobić niziołek z Neapolu, żeby dostać się do kadry? W tym sezonie, 11 goli i 10 asyst w Serie A, a Bernardeschi ma problem z regularnymi startami w podstawowej jedenastce. Podobnie co ma Conte do Berardiego?

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 12 marca 2016, 19:43

Vimes pisze:Czytam, że Conte postawił na Bernardeschiego kosztem Insigne i zastanawiam się co takiego musiałby zrobić niziołek z Neapolu, żeby dostać się do kadry? W tym sezonie, 11 goli i 10 asyst w Serie A, a Bernardeschi ma problem z regularnymi startami w podstawowej jedenastce. Podobnie co ma Conte do Berardiego?
Zapewne chodzi o to,że Bernardeschi taktycznie trzyma się schematów a pozostała dwójka gra zbyt niekonwencjonalnie jak na oczekiwania Conte. To samo np. Saponara. Conte postawi zapewne na graczy którzy oddadzą się jego taktyce w 100%.

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2016, 20:28

Pelle dziś 2 gole, będzie attacante :D

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2016, 21:36

Vimes pisze:Podobnie co ma Conte do Berardiego?
Balotelliego też nie powołuje i też go w Juve nie chciał. Wygląda na to że nie lubi niezdyscyplinowanych zawodników. Czy to na boisku, czy to poza nim.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 marca 2016, 23:25

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Balotelliego też nie powołuje i też go w Juve nie chciał. Wygląda na to że nie lubi niezdyscyplinowanych zawodników. Czy to na boisku, czy to poza nim.
Tylko, że Ballo od ilu? Dwóch/trzech lat to nadaje się najwyżej do grania ze mną w szczecińskiej playarenie. Jakby Conte go zaczął powoływać to chyba musiałby przepalenia styków dostać.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2016, 12:51

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Balotelli? Chyba żartujesz. Kiedy on ostatnio widział formę?

Jamie Carragher: "I can’t believe we signed Mario Balotelli. The thing with Balotelli is everyone always says it’s the off-the-field antics, but I wouldn’t care if he was doing it on the pitch. People tell me he’s got talent but I can’t remember him having a good game. I’m praying with all the money in the Chinese Super League that someone is going to buy him after his loan. I don’t think anyone in the Premier League will take him".

Jakieś dwa lata temu spierałem się tutaj z kimś, że Balotelli to najbardziej przereklamowany piłkarz od czasów Denilsona. Zdanie podtrzymuję.

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2016, 22:32

Vimes pisze:a Bernardeschi ma problem z regularnymi startami w podstawowej jedenastce.
Nie ma żadnych problemów.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2016, 22:43

Il Fenomeno pisze:
Vimes pisze:a Bernardeschi ma problem z regularnymi startami w podstawowej jedenastce.
Nie ma żadnych problemów.
Faktycznie, masz rację, 19 meczów rozpoczął w wyjściowym składzie. Mea culpa, myślałem, że jedynym powodem jego słabiuteńkich statystyk goli i asyst są wejścia z ławki, a on jednak ma takie kiepskie osiągi wychodząc w podstawowym składzie.

Obrazek
ODPOWIEDZ