Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2014, 11:21

selby pisze:
annihilator1988 pisze:
Knursen pisze:Gdyby to było wcześniej wyjaśnione, to i takiej frustracji by nie było wśród Romanistów
Przecież u Romanistów frustracja to znak rozpoznawczy.
Tak jak u Ciebie jakiś kompleks Romy (romanistów), nie chce mi się sprawdzać ale jak widzę Twój post to wiem jaka nazwa klubu tam się przewinie.
Mam kompleks do chamstwa prezentowanego przez Tottiego i jego przyjaciół z Rzymu i nie zwykłem mieć ciepłego słowa dla takich człowieczków. Powiedz no, gdzie można uzyskać certyfikat internetowego psychologa? Też chciałbym mieć :D Do drugiej części wypowiedzi
selby pisze: jak widzę Twój post to wiem jaka nazwa klubu tam się przewinie.
się nie odnoszę, bo nijak nie wiem o co w niej chodzi

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2014, 12:03

jak dla mnie ostra gra Tottiego to chamówa, a ostra gra Kielona to po prostu wyższość fizyczna i kwintesencja gry obronnej :prochno: większości zawodników puszczają nerwy i pokazują później swoją bezsilność w taki sposób jak Destro, no niestety. Dobrze, że nie potrafił zrobić większej krzywdy.

Ps. oby Roma nie poszła w ślady Interu i Napoli, które zachowują się jak kluby z prowincji :prochno: Ciekawe, że na jp można było czytać o pięknej grze Romy, geniuszowi trenera, Tottiego, Strootmana, Pjanicia itd. a na forum Romy itd. ciężko szukać pochlebstw dla Juve, które przegoniło zespół, który bił rekordy, a tylko to jak im się pomaga.

Roma ma świetny rok, ale niestety Juventus jest lepiej poukładany i całościowo lepszy, może gdyby nie zabawa w Zemana itd. teraz Roma walczyłaby o scudetto do ostatniej kolejki.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2014, 13:18

Kibice Romy myślą,że to oni są zawsze karani, a inne kluby nie.
Przypomnij sobie poprzedni sezon i mecz z Genoą, gdzie sędzia w 93min nie dyktuje ewidentnego karnego dla Juve. Po czym wszyscy chwalą sędziego.
kary po tym meczu dostali Vucini,Chiellini,Bonuchci,Conte,Marotta, mało?
Pogba dostał w twarz po czym splunął w stronę rywala, dostał 3 kolejki.
Lamela za oplucie Lichego dostał 2.
2 mecze zamknięta część trybun po dyskryminacji terytorialnej.
Conte zawieszony bo nie miał jak dowieść swojej niewinności.
No ale oczywiście to tylko Romę sędziowie krzywdzą przez kary, he,he.

selby

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2014, 13:49

annihilator1988 pisze: Powiedz no, gdzie można uzyskać certyfikat internetowego psychologa? Też chciałbym mieć :D
W trybie zaocznym na forum najlepszego włoskiego klubu :P
annihilator1988 pisze:Do drugiej części wypowiedzi
selby pisze: jak widzę Twój post to wiem jaka nazwa klubu tam się przewinie.
się nie odnoszę, bo nijak nie wiem o co w niej chodzi
Roma

selbynator!!!
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2014, 14:18

Benatia wypada na miesiąc.

Nastepny mecz bez Pjanica,Destro,Florenziego i ww. obroncy.

Czuje ze w ciagu nastepnych 3 kolejek podjarka Romy sie skończy.
Możliwe że wróci na nasz mecz, chociaż byłby to jego 1 po kontuzji więc
chyba to nawet dobrze.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2014, 14:10

Benatia opowiedział kawał: Marzeniem jest wygranie tytułu z Romą. Co ciekawe pod newsem można spotkać się z wypowiedziami, o szansach na Scudetto w kolejnym sezonie, gdzie jednocześnie jest zaznaczone, że Juve nie będzie wstanie seryjnie zdobywać punktów. #### logika, Roma sprowadzi "mistrzów" godnych reprezentowania prowincjalnego klub, a "Stara Dama" przebimba całe letnią przerwę :prochno: bez pomysłu na nowych graczy i zmianę stylu gry w LM

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2014, 15:36

Roma dziś z Atalantą bez kontuzjowanych Benatii i Strootmana, bez pauzujących za kartki Pjanica i Florenziego oraz zawieszonego Destro. W dodatku Roma zaczęła tracić bramki u siebie (3 ostatnie mecze i 5 straconych goli, wcześniej: 13 meczów i tylko 2 stracone bramki). Dzięki temu remisik 1:1/2:2 z nieobliczalną Atalantą (choć bez Del Grosso na lewej i M.Moraleza, który ostatnio był w dobrej formie) wydaje się bardziej prawdopodobny. Zobaczymy, bo mimo osłabień w kadrze Romy wciąż pozostają indywidualności rozgrywające świetny sezon (Maicon, De Rossi, Totti czy Gervinho).

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2014, 16:43

Powiem szczerze, że oddałbym to scudetto za półfinał LM i Puchar Włoch bez namysłu. Tegoroczne ma dla mnie specjalny wymiar, bo to oficjalna "30" i zawsze powtarzałem, że dla całej reszty te dwa odebrane to po prostu dwa odebrane mistrzostwa bez wnikania w szczegóły i nikt ich nie liczy. Liczylibyście Barcelonie albo Borussi?

Myślę, że tak długa dominacja może (ale nie musi!) nam zaszkodzić. Dobrze znamy tą mentalność. Przecież REKORDY to taka ważna sprawa. Puchar Włoch to też byłby rekord i tak nagroda pocieszenia za brak innych trofeów. Wątpię żeby udało nam się obronić mistrzostwo, dojść do 1/2 LM i jeszcze zgarnąć 10 w PW. Za dużo dobra ;).

Roma jest dość zabawna, ale narzekając na naszą grę nie mamy zwyczajnie prawa lekceważyć takiego rywala, bo to jedzie hipokryzją na kilometr. Mają pieniądze, mają trenera, mają plan na budowę zespołu i już dziś byli/są trudniejszym przeciwnikiem niż Napoli w ubiegłym sezonie. Jestem przekonany, że od jesieni znowu będziemy czuli ich oddech na naszych plecach.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2014, 16:57

annihilator1988, Ty jednak masz jakiś problem z Romą :wink: Niech se chłopaki wierzą, bo co mają robić? Od przyszłego sezonu wychodzić na boisko, poddać się i przerżnąć każdy mecz, dlatego po wcześniej lepszy okazał się Juventus?

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2014, 21:06

No coż Roma cisnie dalej 15 minut i juz 1:0 Taddei i to nie jest tak, że jakis przypadkowy gol, bo mimo, iż nie ogladam - to z relacji czytanej mozna sie dowiedziec, iz ROma ostro atakuje i miala juz kilka sytuacji, wiec co by nie mówić musimy odpowiedziec w poniedziałek.
Ljajic 2:0 po meczu. Odpowiemy im za 48 h.

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2014, 21:35

Ljajic i 2:0. Roma gra DOSŁOWNIE tak jak my w pierwszym sezonie Conte. Atakuje i idzie po swoje. Podejrzewam, że jak dojdzie im LM, to ich intensywność będzie mniejsza, ale za to co robią w tym roku - szacun.

Z Udinese chcę widzieć 3 pkty! :twisted:
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2014, 21:35 przez Cobra, łącznie zmieniany 1 raz.

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2014, 21:35

Robaku pisze:No coż Roma cisnie dalej 15 minut i juz 1:0 Taddei i to nie jest tak, że jakis przypadkowy gol, bo mimo, iż nie ogladam - to z relacji czytanej mozna sie dowiedziec, iz ROma ostro atakuje i miala juz kilka sytuacji, wiec co by nie mówić musimy odpowiedziec w poniedziałek.
Ljajic 2:0 po meczu. Odpowiemy im za 48 h.
Licze że Atalanta strzeli bramke gdyż pozwoli mi sie to wzbogacić o 700zł.

Go,go!

Dziekuje, udany weekend ; )
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2014, 22:34 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2014, 21:50

Cobra pisze:Ljajic i 2:0. Roma gra DOSŁOWNIE tak jak my w pierwszym sezonie Conte. Atakuje i idzie po swoje. Podejrzewam, że jak dojdzie im LM, to ich intensywność będzie mniejsza, ale za to co robią w tym roku - szacun.

A co do tego naszego 1 sezonu, może ktoś mi powiezieć w któej kolecje ostatecznie wyprzedzilismy Milan i od któej kolejki do końca liderowalismy?

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2014, 22:11

Robaku pisze:
Cobra pisze:Ljajic i 2:0. Roma gra DOSŁOWNIE tak jak my w pierwszym sezonie Conte. Atakuje i idzie po swoje. Podejrzewam, że jak dojdzie im LM, to ich intensywność będzie mniejsza, ale za to co robią w tym roku - szacun.

A co do tego naszego 1 sezonu, może ktoś mi powiezieć w któej kolecje ostatecznie wyprzedzilismy Milan i od któej kolejki do końca liderowalismy?
To była 31 kolejka, Milan przegrał u siebie 1:2 z Fiorentiną. A my wygraliśmy 0:2 z Palermo na wyjeździe i do końca sezonu nie oddaliśmy już lidera 8) .

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2014, 22:13

Roma nie odpuscia i latwo zainkasuje komplet punktow.
Do poniedzialku tylko 5 punktow przewagi musimy zwiekszyc ponownie przewaga do 8 punktow zeby muc spokojnie sie przegotowac na dwuspotkanie z Benfica.

ODPOWIEDZ