Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 28 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2013, 12:23

Moje ustawienie i tak najfajniejsze (do FIFA, PES, FM) :P

A gdyby tak opchnąć Pirlo (wiem, herezja) do tego Realu za 10 baniek? Można by wtedy:

- pokusić się o wymianę na Koncentrato
- rzucić na szejkowy stół trochę konkretniejszą ofertę za Kolarova
- dołożyć do transferu JoJo

Przyznam, że zaczyna denerwować mnie status 'must play' Andrei. Odbudowaliśmy go, wycisnęliśmy z niego wszystko co najlepsze. Uważam, że naciągnięcie Ancelottiego na ~10 mln za 34 letniego Włocha to byłaby wisienka na torcie.
iltalismano pisze:...
Zgubiłeś Padoina :prochno:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2013, 12:30

jackop pisze:Przyznam, że zaczyna denerwować mnie status 'must play' Andrei. Odbudowaliśmy go, wycisnęliśmy z niego wszystko co najlepsze. Uważam, że naciągnięcie Ancelottiego na ~10 mln za 34 letniego Włocha to byłaby wisienka na torcie.
Czy Ty jesteś nienormalny? Chyba najgłupszy post w tym temacie od... zawsze.

Pirlo jest kluczową postacią w układance Conte. Od dwóch sezonów ciągnie naszą grę.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2013, 12:37

szczypek pisze:
jackop pisze:Przyznam, że zaczyna denerwować mnie status 'must play' Andrei. Odbudowaliśmy go, wycisnęliśmy z niego wszystko co najlepsze. Uważam, że naciągnięcie Ancelottiego na ~10 mln za 34 letniego Włocha to byłaby wisienka na torcie.

Pirlo jest kluczową postacią w układance Conte. Od dwóch sezonów ciągnie naszą grę.
W sumie może nie takie głupie. I tak za sezon Pirlo odejdzie pewnie, a nawet jeśli nie odejdzie, to fizycznie zacznie odstawać, a gdyby tak przejść na 4-3-3 i grać w ataku Tevez - Llorente - Jovetic, to można by uniezależnić grę Juve od Pirlo. :)

forumowy ujadacz
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2013, 12:42

Ja powiem tyle:
Sprzedanie Pirlo za 10 baniek do Realu ma taki sens jakby ktoś chciał sprzedać za dyche Del Piero (pomijając fakt, że i tak zrobili świnstwo naszej legendzie później) zaraz po degredacji w 2006 lub 07 (w końcu też najlepsze lata miał za sobą).

Pirlo jeśli ominą go kontuzję, oraz Conte w sposób bardzo ekonomiczny będzie wykorzystywał siły zawodnika - wówczas jeszcze 2-3 sezony będzie naszym prawdziwym liderem i basta :C

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2013, 12:47

szczypek pisze:Czy Ty jesteś nienormalny?
Oho... nie było dziennej dawki snickersa.

Prawda jest taka, że w zeszłym sezonie to Vidal ciągnął naszą grę.

Kontrakt Andrei kończy się w 2014r. i co przedłużamy? Pirlo młodszy nie będzie. Pirlo lepszy nie będzie. Co więcej, starość nie radość.

Puchar Konfederacji pokazał braki fizyczne (wiem, trudny klimat), których Andrea nie przeskoczy nawet gdyby chciał. Nie nadążał, nie wracał, przegrywał pojedynki biegowe w środku, nie asekurował.

Druga sprawa. Wszystkie kluby wiedzą, że gdy wyłączysz z gry Pirlo, to Juventus traci. Na szczęście nie wszystkie potrafią to zrobić, ale były spotkania, podczas których nasz regista przechodził obok meczu (+ głupie straty, holowanie piłki).

Przykład interu tfu... tfu... pokazał, jak może skończyć się uparte trzymanie starych mistrzów, bo zdobyli LM. A trzymanie Pirlo na ławce mija się z celem.

Z resztą po raz pierwszy od dawna będziemy mieli napastników, którzy wniosą wysoką jakość do zespołu. Liczę, że skończy się sytuacja, gdy Juventini modlili się by Pirlo przez pół spotkania grał prostopadłe piły licząc na key-passa do naszych 'armat'. Uważam, że mając w końcu ogarniaczy w ataku, wypadałoby odświeżyć trochę system gry, żeby nie zdarzyła się powtórka z Bayernu w LM.
Lucas87 pisze:Ja powiem tyle:
Sprzedanie Pirlo za 10 baniek do Realu ma taki sens jakby ktoś chciał sprzedać za dyche Del Piero (pomijając fakt, że i tak zrobili świnstwo naszej legendzie później) zaraz po degredacji w 2006 lub 07 (w końcu też najlepsze lata miał za sobą).
Hę????
Lucas87 pisze:Pirlo jeśli ominą go kontuzję, oraz Conte w sposób bardzo ekonomiczny będzie wykorzystywał siły zawodnika - wówczas jeszcze 2-3 sezony będzie naszym prawdziwym liderem i basta :C
O kontuzje się nie boję, bo nasz sztab pracuje dobrze. Bardziej martwi mnie właśnie sposób wykorzystania Pirlo przez Conte i jego status 'must play' na boisku.
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2013, 12:55 przez jackop, łącznie zmieniany 5 razy.

Obrazek
johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2013, 12:49

szczypek pisze:

Nie, głupsza była następna częśc:
- pokusić się o wymianę na Koncentrato
- rzucić na szejkowy stół trochę konkretniejszą ofertę za Kolarova
- dołożyć do transferu JoJo
Rozumiem żeby dołożyć np. na Verrattiego (którym raczej się nie interesujemy na chwilę obecną) ale żeby uzyskać środki na transfer wingbacka? I kto wtedy będzie rozgrywał w środku? Nie kręćcie znowu o zmianie systemu, w przyszłym sezonie podstawową taktyką będzie 3-5-2 nie ważne ile zrobicie wykresów z 4-3-2-1- czy 4-3-3.

sFieSu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2013, 12:52

Jak mi ktoś powie, że ten sezon Pirlo miał dobry to zwątpię. Miał dobre mecze, ale ogólnie patrząc przez pryzmat całego sezonu, to nie był on udany. Tak jak piszę Jackop, Andrea mnie denerwował w tym sezonie masą głupich strat przy naszym polu karny i kilka tych strat mogło się skończyć bramkami. Ponadto już jego podania nie były tak skuteczne jak sezon wcześniej.

Wiadomo. Jednie będą chcieli zarobić, inni zostawić. Ja bym musiał nad tym głębiej się zastanowić, bo gra Andrei w tym sezonie mnie drażniła.

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2013, 12:57

W oparciu o Pirlo konstruuje się naszą grę. Myślę, że nawet jakaś w miarę dobra oferta nie skusi naszych włodarzy i ostawimy ostatecznie Pirlo.

Prawda jednakże, że Antonio powinien dawać Andrei trochę odpoczynku w trakcie sezonu, bo jego granie w każdym meczu może być zabójcze dla Juve patrząc przez cały sezon i walkę na trzech frontach, z czego na LM Andrea powinien być niezbędny.

Wyczuwam jakoś tak, że w tym mercato chcemy dołatać niezbędne pozycje żeby w następnym letnim mercato skoncentrować hajs i zapędy pod Verattiego. :pray:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2013, 13:03

johnnybgoode pisze:Rozumiem żeby dołożyć np. na Verrattiego(którym raczej się nie interesujemy na chwilę obecną)[...]
Pewnie byśmy się interesowali, ale w tym okienku jest jak Cavani. Za drogi.
johnnybgoode pisze:ale żeby uzyskać środki na transfer wingbacka? I kto wtedy będzie rozgrywał w środku? Nie kręćcie znowu o zmianie systemu, w przyszłym sezonie podstawową taktyką będzie 3-5-2 nie ważne ile zrobicie wykresów z 4-3-2-1- czy 4-3-3.
Jest taki jeden murzyn. Nazywa się Paul Pogba i uważam, że to on powinien stanowić o sile środka MVP.

Umówmy się; nie wiemy ile sezonów Vidal i Pogba zostaną u nas. Czy nie przyjdzie im nagle ochota zmienić otoczenie. O ile Vidal to klasa światowa i możemy dyktować za niego kosmiczne ceny, o tyle z Paula już trzeba robić turyńskiego Zidane'a, Neymara, Bale'a i doprowadzić go na wyżyny swoich umiejętności jak najszybciej, oraz promować go zarówno na boisku jak i poza nim.

Z finansowego punktu widzenia (tzw. 'wzroku Marotty') to najlepsza obecnie opcja. Tak się robi na zawodnikach biznes, a w tym przypadku chodzi o dziesiątki mln €.
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2013, 13:06 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2013, 13:04

filippo pisze:gdyby tak przejść na 4-3-3 i grać w ataku Tevez - Llorente - Jovetic, to można by uniezależnić grę Juve od Pirlo. :)
Przecież Pirlo nie gra w ataku. Pirlo gra w środku pola. Pozbywając się go trzeba sprowadzić zastępce, godnego zastępce.
jackop pisze:...
Mając w składzie napastników prezentujących lepszą jakość dzięki Pirlo wyłącznie zyskujemy. Jeśli przeciwnik skupi się na nim, to oni będą mogli pokazać na co ich stać, jeśli przeciwnik skupi się na nich, nie będziemy mieć wątpliwości, że Adrea pokaże pazur.

Ja wiem, że dobrze jest mieć topowych napastników, ale ile klubów ich ma? Dlaczego nie wszystkim się układa? Nawet gracz jak Messi potrzebuje tych, którzy na niego pracują.
jackop pisze:Jest taki jeden murzyn. Nazywa się Paul Pogba i uważam, że to on powinien stanowić o sile środka MVP.
Pogba dostanie w tym sezonie na pewno więcej szans.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2013, 13:16

Inter faworytem w wyścigu po Kolarova

W osttanich dniach wszystko wskazywało na to, że Aleksandar Kolarov jest bliższy odejścia do Juventusu. Jednak sytuacja uległa zmianie.

Ponoć na ten moment to Inter jest faworytem w wyścigu po Serba. Głównym czynnikiem, który może wpłynąć na transfer gracza The Citizens do Interu jest bliski kontakt Massimo Morattiego z agentem piłkarza, Beppe Bozzim.
Dobry żart.Jeśli Kolarov jest naprawdę zdecydowany grać u Nas jak Tevez to ten transfer prędzej czy później dojdzie do skutku

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2013, 13:24

Będę obstawał przy swoim, bo uważam, że czas na zmianę pokoleniową właśnie nastąpił, a robienie tego na ostatnią chwilę czyt. Andrea łapie kontuzje i kończy karierę lub zaczyna się kopać po czole jak Camoranesi w ostatnich chwilach w Juve, to zły pomysł. A już ostatni sezon Pirlo w Juve nie był bardzo dobry.
szczypek pisze:Przecież Pirlo nie gra w ataku. Pirlo gra w środku pola. Pozbywając się go trzeba sprowadzić zastępce, godnego zastępce.
I to mi się nie podoba, to uzależnienie drużyny, sposobu gry i taktyki od charakterystyki jednego zawodnika.

Dla mnie oczywistym jest, że Conte już powinien modyfikować skład, ustawienie, taktykę itp. by Juventus radził sobie jeszcze lepiej bez gracza o profilu Andrei czyt. registy, skoro innych w klubie i na horyzoncie brak.

Juventus musi zacząć uczyć się żyć i grać bez Pirlo, tak jak musiał to z robić gdy zabrakło Nedveda, Del Piero i innych wielkich.

Istnieje, w obecnie nam znanym piłkarskim świecie, 1 zawodnik mogący zastąpić Pirlo. Nazywa się Marco Veratti i gra w klubie, w którym pieniądz nie jest problemem.
szczypek pisze:Mając w składzie napastników prezentujących lepszą jakość dzięki Pirlo wyłącznie zyskujemy. Jeśli przeciwnik skupi się na nim, to oni będą mogli pokazać na co ich stać, jeśli przeciwnik skupi się na nich, nie będziemy mieć wątpliwości, że Adrea pokaże pazur.
Znaczy, będzie mniej holowania piłki wszerz/w tył boiska i głupich strat? Oczywista oczywistość rozumiana sama przez się.

Nie zapominaj jednak, że w przypadku braku Pirlo, na boisku nie pojawia się czarna dziura w miejscu w którym stał, tylko gra tam inny zawodnik. Uważam, że tym kimś jest Paul Pogba i po sezonie regularniej gry znaczył on będzie więcej dla Juventusu od Andrei: zarówno w grze ofensywnej jak i (przede wszystkim) w destrukcji.

Aaa... żeby nie było. W żaden sposób nie próbuję wypychać Pirlo na siłę. Ale czy nie warto byłoby zapytać samego Andrei co sądzi o ofercie z Madrytu?

Z informacji, które posiadam, Pirlo chciał odejść do Chelsea/Realu jeszcze podczas gry w Milanie. Wspominał o tym chyba w swojej biografii. Poza tym osoba Ancelottiego również ma tu duże znaczenie. Albo to, że nasz regista być może jest fanem CR7 i chciałby sobie z nim pokopać piłkę jeszcze przez rok/dwa.
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2013, 13:41 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2013, 13:40

jackop pisze:Chociaż ja raczej będę obstawał przy swoim, bo uważam, że czas na zmianę pokoleniową właśnie nastąpił, a robienie tego na ostatnią chwilę czyt. Andrea łapie kontuzje i kończy karierę lub zaczyna się kopać po czole jak Camoranesi w ostatnich chwilach w Juve, to zły pomysł. A już ostatni sezon Pirlo w Juve nie był bardzo dobry.
Ręcę mi opadają, jak czytam, że Pirlo miał bardzo słaby sezon. Na jakiej podstawie? Obok Vidala miał najlepsze statystyki, największy wpływ na grę. Nie wiem jak można tego nie widzieć, nie doceniać... Zmiana pokoleniowa? Przecież Pogba nie zastąpi od jutra Pirlo. Tylko mocno naiwny człowiek mógłby tak pomyśleć.
jackop pisze:I to mi się nie podoba, to uzależnienie drużyny, sposobu gry i taktyki od charakterystyki zawodnika. Jest, w obecnie nam znanym piłkarskim świecie, 1 zawodnik mogący zastąpić Pirlo. Nazywa się Marco Veratti i gra w klubie, w którym pieniądz nie jest problemem.
Gdybyśmy zamiast Vidala mieli w składzie Melo to też byśmy pewnie inaczej grali. Po cholerę zmieniać coś, co dobrze funkcjonuje na coś, co nie wiadomo czy tak będzie funkcjonowało?

Nie przekonam Cię/Was. Jak się ktoś nie zna to się nie nauczy.

johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2013, 13:43

jackop pisze: Nie zapominaj jednak, że w przypadku braku Pirlo, na boisku nie pojawia się czarna dziura w miejscu w którym stał, tylko gra tam inny zawodnik. Uważam, że tym kimś jest Paul Pogba i po sezonie regularniej gry znaczył on będzie więcej dla Juventusu od Andrei: zarówno w grze ofensywnej jak i (przede wszystkim) w destrukcji.
Pogba był ustawiany w tym sezonie na pozycji Pirlo i nie prezentował się tam tak dobrze, jak na pozycji Vidala czy Marchisio. Moim zdaniem ma zadatki na genialnego środkowego pomocnika, ale nie genialnego rozgrywającego. Poza tym, ma 20 lat i pozycja registy jest dla niego nowa: nie uwierzę że mógłby zagrać nadchodzący sezon równie dobrze jak Pirlo sezon 2011/2012. Jeszcze nie teraz.

Pirlo, moim skromnym zdaniem, trzeba w nadchodzącym sezonie wykorzystać do końca, zastanowić się czy przedłużyć z nim kontrakt o rok, a w trakcie sezonu sondować sytuację Verrattiego. To jedyne wyjście przy pozostaniu przy 3-5-2 którego Conte będzie się kurczowo trzymał.

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2013, 13:49

Pierwszy sezon Pirlo w Juve - genialny. Drugi - średni. Masa strat i durne kółeczka, które kończyły się groźnymi kontrami i chyba nawet stratą jakichś może 2 bramek. To, że mamy osłów w ataku to jedno, ale już w poprzednim sezonie brakowało tych jego krosów i super prostopadłych podań.
Stety czy niestety trzeba Pirlo zostawić na ten sezon bo Juve nie wyskoczy nagle z Bóg wie ilu mln na Verrattiego. Tylko nie wiem czemu każdy chce mniej więcej taki sam typ zawodnika na rozgrywającego.
Jakby Ancelotti chciał Pirlo przy jednoczesnym wykopaniu Modrica to nie byłoby to głupie.

Zablokowany