Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 10:47

Łukasz pisze:
zahor pisze:
filippo pisze: W sezonie 2011/2012 był kluczową postacią
Nie, nie był. Potwierdzone info.
W pierwszej rundzie - niespodziewanie pewnie nawet dla siebie - był.
Nie był.
Był świetnym wyrobnikiem, ale bez przesady... Kluczowa postać, to znacznie więcej... Chociaż może to spór semantyczny :think: Kluczowe bramki tak - kluczowa postać nie.

Chce mi się młodzieniaszka jakiegoś :lol: Bardzo liczę, że uda się ściągnąć Pogbę 2 tylko gdzieś do ataku... Berardi?

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 11:07

Dla mnie był bardzo ważnym elementem układanki póki graliśmy 4-3-3, ale nie kluczowym. Obecnie jest tylko jeden piłkarz nie do zastąpienia - Pirlo. Jak on nie gra, to cała ekipa siada.

Teraz Beppe może się pobawić w połówki kart, wypożyczenia, raty, wymiany - czyli to co zezowate misie lubią najbardziej. Bo co by się nie stało ( poza sprzedażą kogoś ważnego jak Markiz czy Vidal) okienko będzie uznawane za udane.

Przyjdą pewnie jacyś młodzi - Zaza , Berardi, Mendy. Ogbonna też zdaje się pewniakiem.

Jako że Isla jest na wylocie pewnie pozyskamy kogoś na tą pozycję. Może Jaammat czy ten Jung? We Włoszech tylko Abate jest na tą pozycję do wyciągnięcia. Może bezgotówkowa wymiana za Matriego? Tylko czy Conte chciałby Abate :think:

Na lewą przyjdzie ktoś tylko w przypadku odejścia Kuczera, co nie jest pewne. Przydała by się jakaś bardziej ofensywna alternatywa dla Kwadwo. Zuniga chyba jednak do nas nie dołączy, chyba że DL połasi się na jakiegoś naszego gracza. Kolarov obecnie też niczego nie gwarantuje. W tym sezonie grał głównie na pomocy, bo przegrał rywalizację na obronie, i poza dobrze bitymi wolnymi, niewiele pokazał. Do tego jego dynamika mocno spadła więc nie wiem czy wyrobiłby na WB :( Może Santon? Nie jestem jakimś jego zwolennikiem, ale to młody gracz, do tego Włoch, co też jest plusem. Optymalną opcją do bardziej ofensywnego ustawiania byłby Bonaventura, który co prawda nie jest tytanem obrony, ale robiłby różnicę z przodu. No i odkryty na nowo Giack :)

Przydałby się ktoś odciążający Pirlo. Tylko nie mam pojęcia kogo można by nabyć.

Jeśli sprzedaże się powiodą , może być szansa w sierpniu by wyciągnąć Jojo.

Na tą ewentualność mam już całą pakę chusteczek z fapiącym dinozaurem.

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2 ... 1329046095

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 11:12

Łukasz pisze: tyle, że w pierwszej rundzie on w każdym meczu wykonywał tytaniczną robotę tym pressingiem i bieganiem, a i zdarzało mu się strzelać kluczowe bramki. Nie jestem jakimś fanem Pepe, ale nie deprecjonuj jego roli w tamtym okresie, bo to trochę nie fair.
Pepe strzelił w tamtym sezonie 6 goli:
- w wygranym 4:1 meczu z Parmą (2. kolejka)
- w pamiętnym starciu z Napoli (11. kolejka)
- w wygranym 3:0 meczu z Palermo (12. kolejka)
- w wygranym 1:0 meczu z Lazio (13. kolejka)
- w wygranym 2:0 meczu z Novarą (16. kolejka)
- w wygranym 2:1 meczu z Lazio (32. kolejka)

Gole, które moim zdaniem można opisać jako kluczowe, pogrubiłem i wyszło, że były trzy w całym sezonie, a dwa w jego pierwszej części. Czy naprawdę zamierzasz się upierać, że jeżeli zawodnik w pół roku strzela aż DWIE ważne bramki i do tego pomaga drużynie pressingiem, to jest to podstawą żeby określić go mianem kluczowego? Czy Mandżukić jest kluczowym piłkarzem Bayernu? Jeżeli chodzi o pressing, to wykonuje większą pracę niż wtedy Pepe, a do tego strzela znacznie więcej goli - tych kluczowych też.
Kucharius1 pisze:Obecnie jest tylko jeden piłkarz nie do zastąpienia - Pirlo.
Ciekaw jestem jak byś zastąpił na dłuższą metę Vidala.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 11:22

Bardzo szkoda Pepe, że tak słabo ułożył mu się poprzedni sezon.
Bardzo dobrze mu życzę podobnie jak Giaccheriniemu, ale nie trudno powiedzieć jaki status będą mieli w naszej drużynie w następnym sezonie.

W Pucharze Konfederacji - Emanuele udowadnia, że jest graczem o dużym potencjale, oraz dość uniwersalnym. Mam nadzieje, że Conte postara się umożliwić temu zawodnikowi, aby jak najczęsciej pojawiał się na placu gry.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 11:25

@zahor

Na dłuższą metę nie da się u nas zastąpić nie tylko Vidala ale i Markiza, Lichego, Bonuca , Barzy. No i przed wszystkim Pirlo.

Nikt nie umie tego co on po prostu. Vidal jest mistrzem i daje nam coś dodatkowego , ale to Pirlo jest architektem akcji , nadaje im płynności.

Marchisio87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 12:21

zastąpić Pirlo potrafił by tylko Daniele De Rossi a nie zanosi sie na to ze on zagra w Juve, a więc nasz mistrz musi jeszcze pograć kilka lat :D

----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--

FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 12:25

Marchisio87 pisze:zastąpić Pirlo potrafił by tylko Daniele De Rossi a nie zanosi sie na to ze on zagra w Juve
Pallotta twierdzi, że wszyscy w Romie są na sprzedaż.... :D

:plflag: :juveflag: :plflag:
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 13:13

De Rossi to moje marzenie praktycznie od zawsze, ale niestety jest to fantastyka, wydaje mi się, że on już raczej z Romy nie odejdzie, nie w tym wieku, bo optymalny moment to 26-27 lat.

Co do transferu Ogbonny to jestem cholernie zadowolony. Zaimponował mi spokojem, czytaniem gry i wyprowadzaniem piłki w ostatnich Derbach Turynu, a wcześniej byłem sceptycznie nastawiony. Bardzo dobra inwestycja, nie mogliśmy z Serie A wyciagnąć lepszego obrońcy. Kolejny po Balzarettim kapitan Granata, którego im wyciągamy? :prochno:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 13:28

Vincitore pisze:De Rossi to moje marzenie praktycznie od zawsze, ale niestety jest to fantastyka, wydaje mi się, że on już raczej z Romy nie odejdzie, nie w tym wieku, bo optymalny moment to 26-27 lat.
Spójrz na Pirlo i przemyśl to jeszcze raz ;)

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 13:33

yanquez pisze:Chce mi się młodzieniaszka jakiegoś :lol:
No stary, wiesz Ty co...

Ogbonna przyjdzie. Pewne info. Barzagli coraz starszy, więc mudin się przyda.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 13:34

De Rossi to by było za dużo fapania jak na jedno okienko. Z pewnością nie zdecydujemy się na taki transfer. Na vice-Pirlo przyjdzie ktoś młody zdolny jak Obiang, Granier czy Marco V. , stary dogorywający jak Pizzaro, Vargas bądź solidny ale nie topowy gracz jak Lodi czy Cigarini. Nie ma co liczyć na hit typu De Rossi czy Modric.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 13:37

Ogbonna jeden z lepszych defensorow w Serie A, a napewno lepszy od Astoriego, ktorego to polowa forum swego czasu chciala na gwalt w Juve.
Jeśli pozyskamy tego murzynka to wkoncu bedzie jakis klasowy zmiennik dla naszej trojcy w defensywie, a nie robienie z Marrone obroncy czy wstawianie nie pewnego Caceresa. Tak wiec nie zgadzam sie, ze LWB jest potrzebny bardziej niz ŚO, bo na wingbacku lewym mamy Asamoaha nie grajacego przeciez zle i Giaccheriniego, a nawet Peluso, na ŚO mamy natomiast naszą żelazna trójce i 2 niepewnych zmiennikow z czego jeden z nich (Marrone) raczej pozegna sie z nami w tym roku.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 13:53

deszczowy pisze:
Vincitore pisze:De Rossi to moje marzenie praktycznie od zawsze, ale niestety jest to fantastyka, wydaje mi się, że on już raczej z Romy nie odejdzie, nie w tym wieku, bo optymalny moment to 26-27 lat.
Spójrz na Pirlo i przemyśl to jeszcze raz ;)
Nie no, bez jaj :D Juventus i Milan to jeden poziom jeżeli chodzi o atrakcyjność sportową dla zawodnika, Roma jest kilka szczebli niżej. Pirlo przechodząc do nas raczej nie przyszedł w poszukiwaniu sukcesów i podnoszenia skillsów, bo wszystko co miał osiągnąć już osiągnął. De Rossiego trochę szkoda, oprócz Pucharu Włoch, na arenie krajowej wiele nie wygrał, a na jedno scudetto taki gracz jak on zasługuje. ;)

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 14:07

Vincitore pisze: Nie no, bez jaj :D Juventus i Milan to jeden poziom jeżeli chodzi o atrakcyjność sportową dla zawodnika, Roma jest kilka szczebli niżej. Pirlo przechodząc do nas raczej nie przyszedł w poszukiwaniu sukcesów i podnoszenia skillsów, bo wszystko co miał osiągnąć już osiągnął. De Rossiego trochę szkoda, oprócz Pucharu Włoch, na arenie krajowej wiele nie wygrał, a na jedno scudetto taki gracz jak on zasługuje. ;)
Trochę na własne życzenie. Podczas hegemonii Interu na własne życzenie nie przerwali tej kilkuletniej erekcji czarnoniebieskich.

De Ceglie do Stoke, Ogbonna do nas. Trochę szkoda mi Caceresa, bo to naprawdę dobry zawodnik, a mała ilość minut na boisku tylko mu szkodzi. Nawet grając trójką ŚO Martin grał niewiele. W zasadzie grał regularnie tylko podczas absencji Chielliniego.

Obrazek
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 16:31

Kolejny świetny transfer się szykuje.
Wygląda na to, że nareszcie nadeszły dla Juventusu grube lata :!:

Oby tylko niedochodziło do żadnych spięć między kandydatami do gry na środku obrony. Ogbonna mimo, iż nie rodowity to jednak Włoch, więc super. Typowy włoski klub, a nie jak Inter zlepek wynalazków z całego świata :stop:

Zablokowany