Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 11:29

19 pisze:Czy temat Fabinho został poruszony przez jakąś prasę, czy jest rozpatrywany w kontekście transferu w styczniu? Jeśli nie to nie rozumiem, aby w tym miejscu była dyskusja na temat tego zawodnika. Można stworzyć temat "moja wymarzona jedenastka juventusu" i tam wypisywać swoje marzenia.
Przyzwyczajaj się, że praktycznie na każdej stronie spotkasz życzeniową jedenastkę, która po pierwsze nigdy nie dojdzie do skutku, a po drugie gdyby doszła, to nie miałaby racji bytu.

Ciekawi mnie sprawa z Evrą. Wydaje mi się, że jeżeli nie znajdziemy żadnego lewego obrońcy w tym okienku, to on z nami zostanie do końca sezonu. Nie wierzę w to, że się głowi, zastanawia, bije się z myślami co robić już tyle czasu, pewnie mamy go ciągle na 'stand-by' na wypadek gdyby nie udało się w zimie ściągnąć Kolasinacia.

EDIT: O proszę, nawet tekst o tym na TuttoJuve się pojawił kilka minut temu.
http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... ime-353878
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2017, 11:45 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 11:34

Dwie strony forum zaśmiecone dyskusją na temat wymarzonej jedenastki, w której osoba przekonuje drugą osobę która stworzyła swoją wymarzoną jedenastkę, że taka jedenastka nie może być.

kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 11:47

Vincitore pisze: Ciekawi mnie sprawa z Evrą. Wydaje mi się, że jeżeli nie znajdziemy żadnego lewego obrońcy w tym okienku, to on z nami zostanie do końca sezonu. Nie wierzę w to, że się głowi, zastanawia, bije się z myślami co robić już tyle czasu, pewnie mamy go ciągle na 'stand-by' na wypadek gdyby nie udało się w zimie ściągnąć Kolasinacia.
Cała historia z Evrą to niezły cyrk. Według l'equipe Evra jest o krok od Crystal Palace. Potwierdza to również La Stampa według której wszystko przeciąga się przez duże wymagania finansowe Evry. Anglicy chcą go przekonać oferując dwuletni kontrakt i w ciągu najbliższych godzin mamy poznać decyzję Evry.

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 11:52

kubraczek pisze:
Vincitore pisze: Ciekawi mnie sprawa z Evrą. Wydaje mi się, że jeżeli nie znajdziemy żadnego lewego obrońcy w tym okienku, to on z nami zostanie do końca sezonu. Nie wierzę w to, że się głowi, zastanawia, bije się z myślami co robić już tyle czasu, pewnie mamy go ciągle na 'stand-by' na wypadek gdyby nie udało się w zimie ściągnąć Kolasinacia.
Cała historia z Evrą to niezły cyrk. Według l'equipe Evra jest o krok od Crystal Palace. Potwierdza to również La Stampa według której wszystko przeciąga się przez duże wymagania finansowe Evry. Anglicy chcą go przekonać oferując dwuletni kontrakt i w ciągu najbliższych godzin mamy poznać decyzję Evry.
L'Equipe pisze o tym, że Evra chce grać, bo liczy na powołanie do reprezentacji na Mundial w 2018, co wydaje mi się plotką. Moim zdaniem z ławki Juventusu jest bliżej do kadry niż z pierwszego składu Crystal Palace, a tak w ogóle, to Evra ma taką pozycję w reprezentacji, że nawet zaliczając ilurozyczną ilość występów gdziekolwiek, mógłby liczyć na powołanie, bo piłkarskim ogórkiem nie jest, a w szatni jego rola jest nieoceniona. Tak w ogóle to wydawało mi się, że czytałem newsa o Evrze, który postanowił zakończyć z grą w kadrze, ale najwidoczniej z kimś go pomyliłem.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 12:27

Podobno Mattiello bardziej podoba się wypożyczenie Hellasu niż do Pescary

bow

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 14:17

19 pisze:Dwie strony forum zaśmiecone dyskusją na temat wymarzonej jedenastki, w której osoba przekonuje drugą osobę która stworzyła swoją wymarzoną jedenastkę, że taka jedenastka nie może być.
Zaraz kolejna będzie zaśmiecona Twoimi narzekaniami na zaśmiecanie.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 14:37

19 No ale forum o mercato też jest po to, by rozmawiać i o tym kogo Juventus powinien kupić, kto byłby dobrym wyborem.

bow Dybala przeszedł do Juve i został cofnięty. Poza tym ja napisałem że gdyby Fabinho teraz przyszedł mógłby grać jako b2b, ponieważ pozycja Alvesa w drużynie jest wysoka i ciężko sobie wyobrazić by Dani siedział na ławce. W przypadku niedostępności starszego rodaka grałby jako prawy defensor. Miałby więcej gry niż np. Darmian, a o to chodzi by mieć mocna kadrę. Szczerze mi brakuje takiej opcji jaką dawał Caceres, mieliśmy zarazem i 5 ŚO i zmiennika na prawą obronę. Dlatego mega zależy mi na zawodnikach którzy obstawiają 2 pozycje.

ozob Był Topem.

Ej a słyszeliście że ponoć Arsenal jest gotów oddać nam Alexisa, pod warunkiem że w druga stronę powędruje Pjanic?

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 14:43

ForzaItanimulli3vujcm pisze:19 No ale forum o mercato też jest po to, by rozmawiać i o tym kogo Juventus powinien kupić, kto byłby dobrym wyborem.
Gdy są okienka pozamykane, w trakcie mercato skupmy się lepiej na doniesieniach transferowych, to raptem 3 miesiące w roku, przez 9 kolejnych możecie wklejać taktyki z Football Managera.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:bow Dybala przeszedł do Juve i został cofnięty.
Gdzie został cofnięty? :shock:

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 14:53

@Vincitore - może i racja....

@Vincitore - na second strikera, w Palermo grał na szpicy.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 15:20

ozob Był Topem
Jakby byl to jyz by gral w lepszym klubie niz Monaco na pozycji PO, ktora przeciez w oststnich latach jest deficyowa jezeli chodzi o pilkarzy na wysokim poziomie.

La fidanzata d'Italia
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 15:48

bow pisze:A przyszło Wam do głowy na przykład coś takiego, że Fabinho, mogący grać zarówno w środku pola, jak i na boku obrony, będzie bardziej zainteresowany opcją transferu do klubu, który będzie mógł mu zaoferować grę przede wszystkim na tej pierwszej pozycji, a nie na odwrót?
Uwielbiam takie rozmówki, które powstały w oparciu o fantazje. Jakie źródła mówią o takim zainteresowaniu tym graczem, bo jeśli takie są, to chętnie zapoznamy się z linkiem do nich, a jeśli media milczą, to jaki sens jest rozpoczynania takiej dyskusji?

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 16:15

Robaku pisze:Tak samo myślę gdybyśmy wyciągnęli tego Galiardiniego... to calkiem niezły ofensywny pomocnik...
Spokojnie, on jeszcze przygasnie :lol:
Swoja droga ile on wlasciwie kosztowal? Bo czytam na tm, ze Inter zaplacil za niego 20mln. Do tego dochodza jakies bonusy w postaci 10mln?
ozob pisze:
Jacky pisze:
ozob pisze:Juz pisalem - Fabinho to pomocnik.
:facepalm:
Polecam chociaz do statystyk zajrzec skoro o meczach Monaco i tego gdzie gra Fabinho nie masz pojecia. :whistle:
Super, ze w tym sezonie ogladasz Monaco. Ale Fabinho rozegral tam na prawej obronie prawie dwa razy wiecej spotkan, niz na defensywnej pomocy (na ktorej gra relatywnie od niedawna). Natomiast w reprezentacji Brazylii grywal tylko na prawej obronie. To, ze chlopak potrafi dobrze grac na dwoch pozycjach, to nic tylko sie cieszyc. Skoro chcesz polemizowac z faktami, to Twoja sprawa :whistle:
http://www.squawka.com/players/fabinho- ... 5#by-match
19 pisze:Czy temat Fabinho został poruszony przez jakąś prasę, czy jest rozpatrywany w kontekście transferu w styczniu? Jeśli nie to nie rozumiem, aby w tym miejscu była dyskusja na temat tego zawodnika. Można stworzyć temat "moja wymarzona jedenastka juventusu" i tam wypisywać swoje marzenia.
Owszem, nazwisko Fabinho pojawialo sie duzo czesciej w kontekscie Manchesteru, ale gdzies tez przewinelo sie przy Juventusie. Marotta juz zerka na Francje, wiec mozna miec nadzieje, ze np. tego Brazylijczyka wypatrzy.
bow pisze:A przyszło Wam do głowy na przykład coś takiego, że Fabinho, mogący grać zarówno w środku pola, jak i na boku obrony, będzie bardziej zainteresowany opcją transferu do klubu, który będzie mógł mu zaoferować grę przede wszystkim na tej pierwszej pozycji, a nie na odwrót?
A u nas nie moze zgrac na prawej obronie albo na defensywnej pomocy?
kubraczek pisze: Tuttosport uważa, że Arsenal zamierza złożyć nam propozycją wymiany Sancheza na Pjanica. Chilijczyk nie zamierza przedłużyć wygasającego w 2018 roku kontraktu.
Pytanie, co nam da wiecej pozytku: pozyskanie Sancheza i przejscie na 4-3-3 czy zatrzymanie Pjanicia i granie 4-3-1-2. Ja uwazam, ze gdybysmy oprocz Sancheza pozyskali np. Berardiego, to ta pierwsza opcja ma racje bytu.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
zagroo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 16:17

ForzaItanimulli3vujcm pisze:@Vincitore - może i racja....

@Vincitore - na second strikera, w Palermo grał na szpicy.
Bo Palermo grało jednym napastnikiem, u nas nie został cofniety tylko gramy dwójką napastników.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 16:21

Kiedy ostatnio Juve sprzedało po roku Zawodnika kupionego za 32 mln lub więcej,ktory po jednej rundzie ma takie dobre statystyki jak Pjanic. No właśnie....

Gagliardini wyniesie Inter 28 mln.

Obrazek
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 17:16

Cabrini_idol pisze:Kiedy ostatnio Juve sprzedało po roku Zawodnika kupionego za 32 mln lub więcej,ktory po jednej rundzie ma takie dobre statystyki jak Pjanic. No właśnie....
Np. Diego ;)
Wiem, że to były inne czasy ale musiałem.

Zablokowany