Mercato (Lato 2016)
- sebatiaen
- Juventino
Piszesz Alessandro że to śmieszne że odeszła ta trójka i przyjdą Kucka i Saponara a co ty do nich masz? to młodzi zdolni gracze.
W miejsce trójki którą wymieniłeś przyszli Khedira, Dybala i Mandzukic.
Wydaliśmy sporo pieniędzy na dwójkę napastników.
Przyszedł też Zaza a przyjdzie jeszcze Siqueira.
Nie wygląda to wcale źle, nie przesadzajcie.
- Astarot
- Juventino
....ale wcale dobrze też nie wygląda.... szczególnie jeżeli porównamy nasze transfery z Interem i Romą które finansowo i sportowo są dwie proste za nami a mimo to ściągają zawodników o podobnym potencjale a co więcej nie pozbyli się swoich najjaśniejszych punktów (vide Kovacić/ Icardi ; Manolas/ Pjanić/ Naingollan - co innego, że polityka płacowa szczególnie Romy to jakaś porażka)sebatiaen pisze:Piszesz Alessandro że to śmieszne że odeszła ta trójka i przyjdą Kucka i Saponara a co ty do nich masz? to młodzi zdolni gracze.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 210 razy
Ale ile można już o utalentowanych, perspektywicznych, młodych graczach...wiadomo, że oczekujemy zawodników, którzy dadzą nam jakość już teraz...perspektywicznych, młodych graczy już mamy...Sturaro, Rugani, Coman, Morata, Dybala...teraz czas na kocura, który potrafi przesądzić o losach rywalizacji...

- kamil-8853
- Juventino
Dla tych którzy liczą jeszcze na przyjście Gotze :
Rummenigge : ,,...Gotze ma dwa lata umowy i poinformował klub , że chce tu zostać..."
Rummenigge : ,,...Gotze ma dwa lata umowy i poinformował klub , że chce tu zostać..."
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 28 razy
O ile jeszcze patrząc na standardy włosko-polskie można powiedzieć o Saponarze czy Soriano młody talent, choć mocno naciągając to Kucka ma już 28 lat :rotfl: Obaj panowie na S byliby fajnym uzupełnieniem składu, gdyby potrzebowano kogoś na ławkę ale przy trójce MVP i kimś konkretnym na 3/4 ale nie w tym wypadku, gdzie w podstawie na chwilę obecną mamy Markiza,Sturaro,Pogbę i Pereyrę. Dodając do tego dwóch graczy borykających się z kontuzjami w mojej ocenie konkretne wzmocnienie tej pozycji jest bardzo ważne.
- sebatiaen
- Juventino
Owszem ale jeżeli takiego nie ma?
Ja pisałem o tym że pojawią się zespoły z Anglii to pisaliście a bo gdzie oni tego Draxlera tam włożą? że nie ma miejsca dla niego w Arsenalu, myślę że jakoś go Wenger tam włoży w tą jego dziwną układankę.
Trzeba było szybko dopiąć transfer a jeżeli się nie dało to oznacza to to że Arsenal zwalnia negocjacje bo wie że jeszcze ktoś się pojawi z lepszą ofertą.
Poprostu mamy pusty bak, nie jest tak kolorowo jak nam się wydawało, pewnych rzeczy nie przeskoczysz.
Zarabiając 1.600 w polsce kupisz samsunga ultra hd za 8000? czy za 3000? nie masz kasy to wybierasz tańszą alternatywę, nasi się starali ale pewnego progu nie przeskoczą.
Też krytykuję Marotte ale po zastanowieniu się może nasi naprawdę nie mogą wydać więcej jak to co dawaliśmy?
Mnie bardziej dziwi sprawa Gersona, niby do nas chciał, biliśmy się z Barcą a on ląduje w Romie, chłopak jest podjarany grą w Romie a o nas słucha zaginął, dziwne to wszystko jest, nie wiadomo komu wierzyć.
No dobrze pomyliłem się przy tym słowaku czy czechu ale to nie zmienia tego co mam na myśli, Kucka na ławkę mógłby przyjść a pozostała dwójka może się jeszcze rozwinąć.
Może nasi będą liczyć na wybuch talentu któregoś z dwójki Saponara Coman?
Nie zapominajcie o Berardim, gdybyśmy kupili teraz Draxlera to momentalnie nasi odpuszczają Berardiego i go spieniężą za rok.
Ja pisałem o tym że pojawią się zespoły z Anglii to pisaliście a bo gdzie oni tego Draxlera tam włożą? że nie ma miejsca dla niego w Arsenalu, myślę że jakoś go Wenger tam włoży w tą jego dziwną układankę.
Trzeba było szybko dopiąć transfer a jeżeli się nie dało to oznacza to to że Arsenal zwalnia negocjacje bo wie że jeszcze ktoś się pojawi z lepszą ofertą.
Poprostu mamy pusty bak, nie jest tak kolorowo jak nam się wydawało, pewnych rzeczy nie przeskoczysz.
Zarabiając 1.600 w polsce kupisz samsunga ultra hd za 8000? czy za 3000? nie masz kasy to wybierasz tańszą alternatywę, nasi się starali ale pewnego progu nie przeskoczą.
Też krytykuję Marotte ale po zastanowieniu się może nasi naprawdę nie mogą wydać więcej jak to co dawaliśmy?
Mnie bardziej dziwi sprawa Gersona, niby do nas chciał, biliśmy się z Barcą a on ląduje w Romie, chłopak jest podjarany grą w Romie a o nas słucha zaginął, dziwne to wszystko jest, nie wiadomo komu wierzyć.
No dobrze pomyliłem się przy tym słowaku czy czechu ale to nie zmienia tego co mam na myśli, Kucka na ławkę mógłby przyjść a pozostała dwójka może się jeszcze rozwinąć.
Może nasi będą liczyć na wybuch talentu któregoś z dwójki Saponara Coman?
Nie zapominajcie o Berardim, gdybyśmy kupili teraz Draxlera to momentalnie nasi odpuszczają Berardiego i go spieniężą za rok.
- Haris
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
W tym momencie to ty sobie chyba żartujesz. Kucka należy do młodych? Gość ma 28 lat na karku :rotfl:sebatiaen pisze:Piszesz Alessandro że to śmieszne że odeszła ta trójka i przyjdą Kucka i Saponara a co ty do nich masz? to młodzi zdolni gracze.
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
- kamil-8853
- Juventino
Patrząc na pojawiające się plotki na temat nowych opcji OP (Saponary itp.) Wolę żeby nie sprowadzali już nikogo. Pereyra do pierwszego składu (od biedy pogra tam Pogba) jak Roberto będzie kontuzjowany wystawiać 3-5-2 albo 4-3-3 (Coman albo Morata lewa, Dybala prawa środek Mandzu) i tyle. Człowiekowi już ręce opadają jak czyta się te wszystkie doniesienia medialne. Albo niech sprowadzą konkretnego grajka albo schować pieniądze do szafy i ogrywać juniorów.
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2015, 15:46 przez kamil-8853, łącznie zmieniany 1 raz.
- sebatiaen
- Juventino
Udało ci się:)
Jak poprzedniego linka z obrazkiem wrzuciłeś Alexinho to się zastanawiałem czy ci nie podrzucić strony z supportem do przeglądarki internetowej :rotfl:
Pavan podaje że lada moment będziemy negocjować z Chelsea transfer Cuadrado a raczej dopytywać o niego;)
Nie widzę go na pozycji trequa.
Jak poprzedniego linka z obrazkiem wrzuciłeś Alexinho to się zastanawiałem czy ci nie podrzucić strony z supportem do przeglądarki internetowej :rotfl:
Pavan podaje że lada moment będziemy negocjować z Chelsea transfer Cuadrado a raczej dopytywać o niego;)
Nie widzę go na pozycji trequa.
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2015, 15:53 przez sebatiaen, łącznie zmieniany 2 razy.
- pandecybel
- Juventino
"Plotki" o Saponarze to wymyślił chyba ktoś na tym forum i teraz prawie każdy to głupio powtarza.
- gucio_juve
- Juventino
I co w związku z tym Kucką? Jakie to źródło podało, że przez trzy strony cały czas jest lament? Karmicie typowych trollików forumowych, a oni płaczą jak dziecko w piaskownicy. Dla przykładu w przeciągu 3 minut pojawiły się informacje, że chcemy pozyskać Embolo z FC Basel - Szwajcarzy chcą 20 milionów. To samo tyczy się środkowego pomocnika. Jakieś portugalskie radio na Twitterze informuje, że za połamanego Khedire ma do nas Cristante przyjść. Jakby to wszystko chciał tu pisać, to chyba w UPC by mi się transfer danych skończył, chociaż mam nielimitowany internet 
Szkoda, że nikt nie wpadł na pomysł założenia tematu np: jakku1 - newsy transferowe. Albo inny dowolny użytkownik. Czytałbym tylko te tematy, których użytkownicy mają coś do powiedzenia i ich wypowiedzi są wartościowe. Znacznie ułatwiłoby to komunikację i skróciło czas spędzany na forum. Dodatkowo nie musiałbym przewijać 14 stron rozważań czy dołączy do nas Kucka czy Draxler to jednak ofensywny pomocnik, a może skrzydłowy, jak to będzie biednie po Vidalu i Marotta to nieudacznik, a Coman koślawiec, który nawet nie zasługuje na ławkę w Serie B.
Guardiola: "Mario (Götze) stays, Thomas (Müller) stays. Kevin De Bruyne is not coming.
Edit: Przyznam szczerze, że po grze w finale, sprzedaży Vidala i informacjach o transferze, chwilę nawet w to wierzyłem

Szkoda, że nikt nie wpadł na pomysł założenia tematu np: jakku1 - newsy transferowe. Albo inny dowolny użytkownik. Czytałbym tylko te tematy, których użytkownicy mają coś do powiedzenia i ich wypowiedzi są wartościowe. Znacznie ułatwiłoby to komunikację i skróciło czas spędzany na forum. Dodatkowo nie musiałbym przewijać 14 stron rozważań czy dołączy do nas Kucka czy Draxler to jednak ofensywny pomocnik, a może skrzydłowy, jak to będzie biednie po Vidalu i Marotta to nieudacznik, a Coman koślawiec, który nawet nie zasługuje na ławkę w Serie B.
Guardiola: "Mario (Götze) stays, Thomas (Müller) stays. Kevin De Bruyne is not coming.
Edit: Przyznam szczerze, że po grze w finale, sprzedaży Vidala i informacjach o transferze, chwilę nawet w to wierzyłem

Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2015, 16:02 przez gucio_juve, łącznie zmieniany 2 razy.
- Haris
- Juventino
Really?pandecybel pisze:"Plotki" o Saponarze to wymyślił chyba ktoś na tym forum i teraz prawie każdy to głupio powtarza.
http://www.juvepoland.com/news.php?id=32047
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
- sebatiaen
- Juventino
Kluby obserwują 10/15/20 zawodników na jedną pozycję.
Ten Saponara to ulubieniec Juvepoland, raz się pojawił news i młodzi z Juvepoland włączają go w niemal każdej sytuacji pod każdym pretekstem:)
To jest fenomen:)
Tancredi napisał że Arsenal rozmawia z Sevillą w sprawie Krychowiaka, są gotowi zapłacić klauzule wykupu.
Może jak kupią Grześka to odpuszczą Draxlera.
Ten Saponara to ulubieniec Juvepoland, raz się pojawił news i młodzi z Juvepoland włączają go w niemal każdej sytuacji pod każdym pretekstem:)
To jest fenomen:)
Tancredi napisał że Arsenal rozmawia z Sevillą w sprawie Krychowiaka, są gotowi zapłacić klauzule wykupu.
Może jak kupią Grześka to odpuszczą Draxlera.
- Adrian27th
- Juventino
Problem w tym ze jeżeli sprzedamy LLorente, to wyjdzie na to że nie wydalismy praktycznie NIC w mercato po NAJLEPSZYM roku w ostatnim dziesięcioleciu jeżeli chodzi o przychody, które z samej ligi mistrzów plasują nas wyżej niż Barcelone, nie dodając dni meczowych oraz nowego kontraktu z Adidasem oraz wielu innych.sebatiaen pisze: Zarabiając 1.600 w polsce kupisz samsunga ultra hd za 8000? czy za 3000? nie masz kasy to wybierasz tańszą alternatywę, nasi się starali ale pewnego progu nie przeskoczą.
Moze sie okazac, ze my na topie europy sie znalezlismy 'przypadkiem', i tam gdzie inni sie uzbroja, nam nie starczy 'ciulanie' za dyche.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.