Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Zahir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2012, 20:33

zahor pisze:Candreva? Ten sam który jest niepotrzebny w Udinese i czwarty rok tuła się po wypożyczeniach? Ten który był u nas jak zmierzaliśmy pewnym krokiem po siódme miejsce i niczym specjalnym się nie wyróżnił? Gość który w kadrze Włoch zagrał dwa mecze o pietruszkę, w dodatku ponad dwa lata temu? Facet którego nie chcieli nawet w Parmie? To jest Twoim zdaniem "konkretny zakup", a nie półśrodek? Nazywasz przyszłościowym gościa, któremu za dwa miesiące stuknie ćwierć wieku, a na palcach jednej ręki można policzyć międzynarodowe mecze które rozegrał w seniorskiej piłce?
Od zawsze było mówione że tej zimy kupujemy półśrodki. Nie jestem zdania że Pizarro to najlepsze co się nam mogło trafić, ale Ty wyskakujesz z innym zapchajdziurą, który poziomem sportowym nie przystaje do zespołu walczącego o TOP3 i reklamujesz go jako panaceum na nasze problemy z drugą linią dlatego, że wyczytałeś gdzieś że Napoli go chce?
To nawet ja uważam, że Pizzaro to lepszy wybór niż Canderva, bez jaj to jest dopiero ogórek.

Ściągnąć Montolivo byłoby super, ale jakoś nie wydaje mi się to realne. Moim zdaniem dobrym wyjściem byłby Zdravko Kuzmanovic, o którym kilka dni temu plotkowano.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2012, 20:43

Zahir pisze:Moim zdaniem dobrym wyjściem byłby Zdravko Kuzmanovic, o którym kilka dni temu plotkowano.
To niewątpliwie, ale na transfermarkt.de wyczytałem że trzeba by za gościa wyłożyć kto wie czy nie czasem 20 baniek, a takich pieniędzy na pewno zimą nie wydamy, a już na pewno nie na pomocnika. Za dużo mniejsze pieniądze możemy przelicytować Milan w walce o Montolivo.

Zahir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2012, 20:48

20 baniek???? to znacznie za dużo. Chore są te kwoty :angry:

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2012, 20:57

Zahir pisze:20 baniek???? to znacznie za dużo. Chore są te kwoty :angry:
Nawet niech zejdzie do 15 baniek to i tak dużo za dużo jak na to, co mamy do wydania zimą. A żeby miało zejść jeszcze niżej to nie sądzę - Kuzmanović jest ważnym elementem zespołu, który (z tego co mi wiadomo) nie ma problemów finansowych, nie ma żadnego powodu żeby nagle pozbyć się tego gracza więc raczej można o nim zapomnieć.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2012, 23:26

annihilator1988 pisze: Gdybyś zarzucił linkiem to było by miło, nigdzie nie mogę znaleźć podobnej informacji, a chciałbym przeczytać coś więcej na ten temat, jeżeli jest to możliwe
Sports.it via pilka.pl

Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jeśli Marotta dogada podobne warunki jak z Boriello to będzie bajka. Zacnie byłoby mieć gościa, który gra na wielu pozycjach w obronie, ma pewne doświadczenie w lidze włoskiej, gra w czołowej reprezentacji świata i ma 24 lata.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2012, 23:44

Zahir pisze:20 baniek???? to znacznie za dużo. Chore są te kwoty :angry:
20 za Kuzmanovicia? :shock: Ludzie, to ja dziś jestem skacowany! I kto wpadł na ten epicki pomysł z Candrevą?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2012, 23:50

E tam Candreva, na zmiennika zmiennika, zmiennika rezerwowego ławkowicza, nawet moglby być :prochno:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2012, 23:54

Tylu ich nie mamy, a grając 4-3-3 powinniśmy.

Nie Boriello, nie Caceres, nie sprzedaż Pazienzy a środkowy pomocnik jest priorytetem :shock:

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2012, 01:38

Na chwilę obecną to bardziej czekam na newsy nie o tym kto przyjdzie (tym bardziej że już praktycznie pewny jest Boriello i Caceres a i Pizarro może dołączy), ale o tym kto odejdzie. Najbardziej czaję się na tytuły w stylu: "Amauri znalazł nowego pracodawcę" lub "Iaquinta jednak odchodzi...". Po przyjściu Boriello niestety ale i Toni jest nam zbędny. Mottę niech biorą Ci Hiszpanie lub tam Niemcy. Krasic w sumie też może pójść (najlepiej definitywnie, żeby była kasiora) a i coraz więcej informacji jest na temat tego że Melo zostanie wykupiony po sezonie (oby utrzymał obecną formę i nie chwycił kontuzji)... Jak widać jest trochę do zrobienia. Niech chociaż jeden transfer "OUT" uda się zrobić do końca tego tygodnia. Nad następnymi Marotta będzie pracował w następnych tygodniach...

ObrazekObrazekObrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2012, 03:01

Ja tam się nie obruszam na te wypożyczenia. Po prostu Marotta i Conte założyli, że nie ma innej opcji, jak awans do LM. Uzupełniamy pozycje, które cierpią na brak rezerwowych i wydajemy przy tym bardzo małe pieniądze. Warto przydusić tego grosza żeby potem nie brakowało w lecie 5 mln E na klasowego zawodnika, a przydałoby się takich nawet 5...

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2012, 07:04

@Maras@ pisze:Po przyjściu Boriello niestety ale i Toni jest nam zbędny.
Jeśli dołączy do Mutu w Cesenie, wiem, komu oprócz Juve będę w Serie A kibicował
;)

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2012, 09:20

montolivo prawdopodobnie odejdzie do milanu, bo odrzuca oferty juve
w guarina nie wierze, bo juve nie wyda 15 mln euro w styczniu, wiec fajnie jakby przyszedl kuzmanovic ale tez niemcy tanio go nie puszczą, zostaje pizzaro nie jestem jego fanem, ale slabym pilkarzem nie jest, bedzie dobrym zmiennikiem i nic wiecej

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2012, 10:27

19 pisze:montolivo prawdopodobnie odejdzie do milanu, bo odrzuca oferty juve
w guarina nie wierze, bo juve nie wyda 15 mln euro w styczniu, wiec fajnie jakby przyszedl kuzmanovic ale tez niemcy tanio go nie puszczą, zostaje pizzaro nie jestem jego fanem, ale slabym pilkarzem nie jest, bedzie dobrym zmiennikiem i nic wiecej
Do nas iść nie chce, a do Milanu tak? To Milan ma aż takie luki w pomocy?
Ostatnio zmieniony 03 stycznia 2012, 12:58 przez deszczowy, łącznie zmieniany 2 razy.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2012, 12:51

No trudno, szkoda Ricky'ego, ale jak woli Milan to wielkiego pożytku z niego byśmy nie mieli. Niestety za te kilka milionów nie dostaniemy nikogo lepszego, a aż się prosi o dobrego pomocnika. W takim wypadku może być już od biedy ten Pizarro. Zresztą to nie z konstruowaniem akcji mamy problem, ale z ich wykańczaniem i z Bonuccim.

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2012, 12:56

Nie chce się grzebać do ostatniego postu jakiego nie przeczytałem bo mi cały dzień na czytanie zejdzie. Ogólnie:
a) Caceres - jestem za, można nim połatać defensywę, w takim razie z czystym sumieniem można dać Sorensena na wypożyczenie (byle miał szanse grać, co dla stpera w tym wieku może nie być to takie łatwe), oczywiście nie sprzedawać żadnych połówek
b) Borriello - zachwycony nie jestem, ale też do gościa nie mam wielkich pretensji, zwłaszcza jeśli faktycznie skonczy się na wypożyczeniu za 700 tys-1 mln. Tylko że mamy kilku gości którzy mogą być w pdoobnej roli jak on (trzeciego-do wejścia-napastnika), czyli Vicka i Toniego. Pewnie plan jest taki że odchodzą oni + (będe laskawy) "uaprty Amauri, ale mam pewne wątpliwości, bo tak samo miało być latem a zimą to i chyba trudniej na takie ruchy, Chyba że Beppe postąpi jak z Treze i Camrem, czyli porozwiązuje kontrakty, ale i to może dać efektu (Amauri). Więc nawet jak zaakceptować przyjście Marco, to trzeba by to zaklepac dopiero po odejściu tej trójki... Poza tym osobiście lubie Iaquintę i chciałbym żeby się załapał na to mistrzostwo (na które nie ukrywam liczę), nawet siedząc na ławce w najlepszym razie, no ale to już powiedzmy mniejszy problem.
Chyba że się mylę co do Borrielo i może on też grać jako skrzydłowy napastnik.
zahor pisze:Wydaje mi się że Galliani jest zbyt szczwanym lisem żeby miał nie zauważyć tego, o czym piszesz. Cały czas mam wrażenie że po prostu w tym roku nie wypalił im pan X (sądzę że mógł to być faktycznie Fabregas), dlatego prowizorycznie załatwił sprawę wypożyczeniem Aquilaniego, tanim Nocerino który okazał się strzałem w dziesiątkę, a za rok ponowi próbę sprowadzenia jakiejś gwiazdy do pomocy i wtedy druga linia zostanie przebudowana z myślą o jak najlepszym wykorzystaniu nowego nabytku. Wariant taki że we wrześniu Allegri budzi się z ręką w nocniku bo ma do dyspozycji trzech nominalnych pomocników w kadrze wydaje mi się skrajnie nierealny
Czyli co, Galiani jest szczwanym lisem, a Marotta za podobny ruch z Aquilanim jest słaby, bo: "nie załatwił problemu ze środkiem pomocy" jak to mniej więcej pisałeś? Dobra nieważne. Co do ostatniego zdania, to obudzienie z ręką w nocniku może polegać na tym, że ma sporo starych pomocników w kadrze, którzy wiecznie grac nie będą. Stracą formę, a ciężko cały środek wymienić w jedno mercato, choć Marotcie się udało akurat (powiedzmy, no bo jednak zrobił to w drugim roku). Dlatego właśnie nie rozumiem ich ruchu z Pirlo. Oddają go lekko, m.in. dlatego że już trochę wypalony, a trzymają dalej starszych Van Bommela czy Seedorfa, ale to już ich problem.
Ouh_yeah pisze:Marotta też mu 4 baniek na pewno nie da :D Tak patrząc na pensje Vucinicia, Vidala, Pirlo, Chielliniego i Markiza to ja nie wiem czy on mu chociaż 3 zaproponuje.
Było w jakimś newsa pare tygodni temu, ąe Juve jest bliżej bo proponuje Włochowi kontrakt o 0,5 mln większy (jakoś to były oferty: 2,7 i 3,2 mln) od tego co proponuje Milan, pytanie ile wtym prawdy.
I tu dochodze do pkt c) wyliczanki, czyli środku pomocy. Nie zgadzam się że temat Montolivo możemy sobie lekko odpuścić, bo to chyba najlepsza opcja na ławkę zimą. Problem jest taki czy Riccardo na to pójdzie pół roku przed euro, nie zdziwię się jeśli będzie wolał odejść dopiero latem, a teraz mieć pewniejszą grę co tydzień.
alina pisze: Kurna, dlaczego nikt nie napisał jeszcze, że Monto moze woleć Milan, ze względu na stosunki Juventusu z Fiorentiną?
Chyba nas lubią od czasu jak daliśmy im 25 mln za Melo :] A poważnie, to stosunki Milanu z Violą są jakieś lepsze?
zahor pisze:Z drugiej strony to ostatnio prezes Fiorentiny coś tam się obraził na Gallianiego że próbuje mu podebrać Montolivo za darmo i zasugerował jakby że chętniej by sprzedał go do Juve...
Alinie chodziło chyba bardziej o to, że Montolivo jako gracz Violi od lat, może nie będzie chciał pójść do wroga, bo że prezes woli zarobić niz puścić za darmo latem, jest dosyć logiczne.
zahor pisze: Reto potrafi bywać przydatny w przodzie, a ostatnio brakuje tam trochę ognia.
Ale też z Chiellinim na lewej defensywa jest pewniejsza, zwłaszcza kiedy Lichtsteiner ciśnie do przodu i przechodzimy trochę na 3-5-2. Oczywiście nie powiem że oddanie Zieglera to był genialny pomysł, ale też wiele zależało od podejścia samego zawodnika.
Łukasz pisze:Jeśli dołączy do Mutu w Cesenie, wiem, komu oprócz Juve będę w Serie A kibicował ;)
Ja tam wolę nasze Juve B, czyli Parmę :) Będzie jeszcze fajniejsza, jeśli Toni czy Iaquinta tam pójdą.
Właśnie, ostatnie rzecz - sprzedaże. Przede wszystkim powinien odejść w końcu Amauri i jeden z dwójki Toni-Iaquinta (powiecie, że cała trójka-OK, ale ja nauczony letnim mercato staram się patrzeć bardziej realnie) plus oczywiście Motta, który w bliżej nie wyjaśnionych okolicznościach został wykupiony. W sprzedaż Pazienzy raczej nie wierzę, te newsy wynikały bardziej z zainteresowania nim innych zespołów, niż z tego że chcemy go puścić, ale kto wie. Jak już kiedys pisałem: zostanie-dobrze, odejdzie-płakać nie będę (oczywiście trzeba będzie kogoś wzamian). Na koniec sprawa Krasica. No ja jestem uparty i będę go bronił do samego końca, a co. Być może teraz jest najsłabszym skrzydłowym (w obecnej formie), ale potencjalnie wcale z tej piątki najgorszy nie jest. Problem jest taki, że jest chyba najmniej wszechstronny, ale Conte lubi co mecz coś tam lekko zmieniać a Milos to typowy prawoskrzydłowy. Jeśli nie ma opcji by na wiosnę został (lub miałby całą siedzieć na trybunach), to z dwojga złego wolałbym go wypożyczyć, może wróci do porządnej dyspozycji a też nie powiem, by np. z Bologną był taki tragiczny jak piszecie.

Zablokowany