Premier League

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2014, 11:44

Jedyne sensowne rozwiązanie to :

Di Maria-----Rooney----Mata

Van Persie

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2014, 12:00

blackadder pisze: Obrazek
Haha :ok:

Di Maria jest świetny, tylko że ta cena wywołuje tylko śmiech. No ale tak to się przeważnie kończy jak klub chwali się na lewo i prawo ile to ma pieniędzy.
Tak się zastanawiam, który tegoroczny transfer był bardziej przepłacony? Di Maria czy Luiz? Trochę to też smutne, bo pokazuje jak daleko w tyle jest nasze Juve, dla którego przekroczenie bariery 30mln jest praktycznie niemożliwe.

#AllegriOut
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2014, 12:11

Transfer ze stylu tonący brzytwy chwyta.

Nie rozumiem tego ruchu do koncepcji gry 3-5-2. trójka w środku: Mata-Di Maria-Kagawa ^^?

O wiele mądrzejsze oglądając ostatnie mecze MU było wyciągnięcie Khediry. Tyle że nie byłoby to tak medialne.

BTW. Real na prawdę nauczył się sprzedawać ludzi, którzy de facto są im nie potrzebni.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2014, 12:23

bramek pisze: O wiele mądrzejsze oglądając ostatnie mecze MU było wyciągnięcie Khediry. Tyle że nie byłoby to tak medialne.
Czytałem wczoraj w którejś z niemieckich gazet wypowiedź Ancelottiego, który zapewnia o pozostaniu w klubie Khediry właśnie. Z takiej decyzji są ponoć zadowolone wszystkie zainteresowane strony.

Kagawa nie przekonuje do siebie VG i jest rzekomo na wylocie.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2014, 12:39

Ciekawe czy ktoś od nas, rzuca okiem na status Kagawy?

Jak wyglądała jego obecność w MU, kiedy meldował się już na boisku?
Dawał coś od siebie drużynie, czy to nie byłaby nasza wymarzona "10"?

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2014, 12:55

bramek pisze:Ciekawe czy ktoś od nas, rzuca okiem na status Kagawy?

Jak wyglądała jego obecność w MU, kiedy meldował się już na boisku?
Dawał coś od siebie drużynie, czy to nie byłaby nasza wymarzona "10"?
Kagawa chyba jeszcze ani minuty nie zagrał.Van Gall nie widzi go na środku, na ofensywnego mają Matę, także małe szanse na grę ma, może jak nie będzie chętnych to United będzie aż tak zdesperowane,ze zgodzi się na wypożyczenie z opcja wykupu, czyli to co kocha Marotta:)

Zugzwang

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2014, 12:56

Pisałem o tym w piątek. Manchester ma aktualnie obsesje wydawania pieniędzy i widmo bycia drugim Liverpoolem z ostatnich lat, stąd w tym oknie transferowym można od nich wycisnąć ogromne pieniądze. Perez to mądry gość.
Czerwone Diabły się gubią, inwestują bez mała 100 mln w skrzydło, gdzie środek pomocy mają dziurawy, daja kontrakt 19-latkowi na 160 tys funtów tygodniowo (Shaw), Kagawa idzie w odstawkę, a w jego miejsce grają Clev i Fletcher, którzy nadają się co najwyżej do Burnley.
Dziwne rzeczy sie tam dzieją.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2014, 13:11

Zugzwang pisze:Kagawa idzie w odstawkę, a w jego miejsce grają Clev i Fletcher, którzy nadają się co najwyżej do Burnley.
Bzdura. Kagawa nie ma nic do Clevreya czy Fletchera - zupełnie inne pozycje. Swoją drogą wątpię, by sprawdził się w Serie A.
Alexinhio-10 pisze:Jedyne sensowne rozwiązanie to :

Van Persie
Mata na skrzydle jest cienki, powie Ci to każdy ogarnięty fan United.

Di Maria to świetny zawodnik, tylko gdzie on ma grać w 3-4-1-2 van Gaala? Na wingbacku tak jak Robben u Guardioli? 'Trochę' byłoby to ryzykowne przy takiej obsadzie środkowych obrońców.

Obrazek
Zugzwang

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2014, 13:26

pumex pisze:
Zugzwang pisze:Kagawa idzie w odstawkę, a w jego miejsce grają Clev i Fletcher, którzy nadają się co najwyżej do Burnley.
Bzdura. Kagawa nie ma nic do Clevreya czy Fletchera - zupełnie inne pozycje. Swoją drogą wątpię, by sprawdził się w Serie A.
Ale gdzie ja napisałem ze Kagawa do Serie A.
Ponadto Fletcher po raz drugi w sezonie zawalił mecz a Kagawa nawet nie został wypróbowany, a po prostu wyrzucony z klubu.

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2014, 13:47

Zugzwang pisze: Ponadto Fletcher po raz drugi w sezonie zawalił mecz a Kagawa nawet nie został wypróbowany, a po prostu wyrzucony z klubu.
Zawalił... ale czy ofensywny pomocnik/cofnięty napastnik/skrzydłowy lepiej wywiązałby się z obowiązków defensywnego pomocnika?

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2014, 13:52

pumex pisze:
Alexinhio-10 pisze:Jedyne sensowne rozwiązanie to :

Van Persie
Mata na skrzydle jest cienki, powie Ci to każdy ogarnięty fan United.

Di Maria to świetny zawodnik, tylko gdzie on ma grać w 3-4-1-2 van Gaala? Na wingbacku tak jak Robben u Guardioli? 'Trochę' byłoby to ryzykowne przy takiej obsadzie środkowych obrońców.
Wydaję mi się że Mata w swoim najlepszym w Chelsea sezonie, często grał na skrzydle ale pewności nie mam. Maty z ManU nie ma co oceniać bo prawie nikt tam nie gra dobrze. Kagawa byłby ciekawy jako ten grajacy za napastnikami.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2014, 18:02

Zugzwang pisze:Perez to mądry gość.
Nieprawda, to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> - zaraz mogę Ci znaleźć grafikę ilustrującą ile to on wywalił na jednego Bale'a, a za ile Marotta wyciągnął Pogbę, Barzagliego, Vidala, Llorente, Pirlo i Teveza. A i tak byśmy z nimi w Madrycie na bank wygrali, tylko że sędzia nas oszukał.

A tak wracają na Ziemię, to mi również imponuje ta polityka transferowa w myśl zasady "kupować z pompą, sprzedawać z pompą". Z jednej strony drogie, medialny transfery nakręcają zainteresowanie klubem, utrzymują wartość marketingową klubu na kosmicznym poziomie, z drugiej zaś sprzedawanie piłkarzy zanim się wypalą pozwala zarobić na nich korcie, a jednocześnie utrzymać motywację na odpowiednim poziomie. Jasne, czasami łatwo jest przeholować, sprzedać albo kupić nie tego co trzeba, ale wydaje mi się w że obecnie Perez wyciągnął wnioski z wcześniejszych niepowodzeń i buduje zespół, który ma stać się potęgą na lata. Strasznie jestem ciekaw jak to się wszystko potoczy.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2014, 22:35

Szkoda mi Balota... wygląda jakby za kare do L'poolu poszedł. Aj szkoda, że ten Jovetic jednak nie w Juve;p

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2014, 22:54

Jako naczelny hejter Balotellego na forum muszę się wywiązać ze swojego obowiązku i napisać, że wiadomość o transferze Balotellego tak negatywnie podziałała na piłkarzy Liverpoolu, że przegrali z City :wink:.

Jeszcze tylko mała graficzka:

Obrazek

Dzisiejsza porcja hejtu na Balo odfajkowana. Zatem mogę już iść spać w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku :prochno:.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2014, 07:36

pumex pisze:Mata na skrzydle jest cienki, powie Ci to każdy ogarnięty fan United.
Trzy-cztery lata grał w Valencii jako skrzydłowy :think:

ODPOWIEDZ