Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 08:29

Kontrakty obowiązują do 30 czerwca i oficjalnie nowy sezon się rozpoczyna 1 lipca, właśnie od tego dnia będzie obowiązywał kontrakt, który podpisał Tevez, więc tak już czysto technicznie rzecz biorąc, jeszcze nie jest naszym zawodnikiem (podobnie jak Llorente).

A Jovetić sobie ogląda Teveza na balkonie i myśli "gdybym miał normalnego prezesa, to ja stałbym tam z 10tką..."

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 08:31

filippo pisze: Naprawdę dążysz do konfrontacji obecnego składu z tym, z sezonu 05/06? Uczciwe mówiąc, to wtedy mieliśmy fantastyczny zespół i nie ma sensu patrzeć na tamten skład... Młody Buffon wygrywający MŚ, 2. miejsce w plebiscycie o złota piłkę, w obronie Cannavaro - złota piłka, Thuram, Zambrotta w świetnej formie, do tego Zebina, Emerson, Viera, Nedved, Camoranesi, a w ataku Ibra i Trezeguet, który walił gole na zawołanie.

No i oczywiście Del Piero, którego Capello tępił, ale jak już wchodził to robił różnicę
A według mnie Mrozzi ma rację. Jesteśmy bardziej elastyczni, zawodnicy którzy grali wtedy w drużynie Capello teraz są o niebo lepsi (Buffon, Chiellini). Pomoc? Emerson? Vieira? Giannicheda? Naprawdę chcesz ich porównywać z Vidalem, Pirlo, Marchisio i Pogbą? W ataku też przecież to nie wygląda wcale gorzej przynajmniej na papierze. Jedynym być może ujemnym aspektem dzisiejszego Juventusu są skrzydła, które do wirtuozów nie należą. Myślę, że nasza obrona jest o wiele lepsza teraz niż w 2006 roku - mówisz złote piłki? Teraz jest Messi i Ronaldo, wcześniej Ci grajkowie niestety byli anonimowi i w tamtych latach liczyły się bardziej umiejętności aniżeli kontrakty z Nike czy Adidas.

Co do transferów z klubu, to Galliani chce sprowadzić Matriego, za którego oferuje 10 mln.
Zazę prawdopodobnie wykupimy i wypożyczymy do Parmy albo Sassuolo, żeby sprawdzić czy potwierdzi swoje umiejętności w Serie A.
Inter nie żałuje Teveza :prochno:
Ouh_yeah pisze: A Jovetić sobie ogląda Teveza na balkonie i myśli "gdybym miał normalnego prezesa, to ja stałbym tam z 10tką..."
I pewnie trzepie gruche na myśl, że będzie grał z Tevezem :smile:

Obrazek
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 08:50

W takim układzie na pocieszenie Milanowi - Matri.
Niech zaczną dyskusje nawet dziś. Skoro chcą dać 10 baniek za zawodnika, który po przyjściu Llorente i Teveza może wylecieć najwyżej na trybuny, to nie ma się nad czym zastanawiać.
Jeśli Tottenham nadal byłby zainteresowany Szwagrem można pomyśleć również nad tym.
Z tym Zazą to przypomina wcześniejsze jaranie się Immobile. Nie wiem czy to dobry pomysł.
Cóż najważniejsze, że najpilniejsza sprawa została załatwiona jeszcze przed oficjalnym rozpoczęciem letniego Mercato :bravo: :ok:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 08:57

Lucas87 pisze:W takim układzie na pocieszenie Milanowi - Matri.
Niech zaczną dyskusje nawet dziś. Skoro chcą dać 10 baniek za zawodnika, który po przyjściu Llorente i Teveza może wylecieć najwyżej na trybuny, to nie ma się nad czym zastanawiać.
Jeśli będzie oferta - mozna się zastanowić. Na chwilę obecną to jednak pewna ławka - zmiennik Llorente.

Edit:
Giovani pisze: Ja w tym miejscu widziałbym prędzej Quagliarellę. Wydaje mi się, że lepiej by współpracował z Tevezem, biorąc pod uwagę jego lepszą technikę.
Quagliarella jest piłkarzem uniwersalniejszym od Matriego, ma lepszą technikę, jest bardziej nieprzewidywalny, zdolniejszy od Matriego, ale i mniej równy. Poza tym przez pół roku nie po drodze było mu z Conte.
Ostatnio zmieniony 27 czerwca 2013, 10:04 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 10:01

Łukasz pisze:
Lucas87 pisze:W takim układzie na pocieszenie Milanowi - Matri.
Jeśli będzie oferta - mozna się zastanowić. Na chwilę obecną to jednak pewna ławka - zmiennik Llorente.
Ja w tym miejscu widziałbym prędzej Quagliarellę. Wydaje mi się, że lepiej by współpracował z Tevezem, biorąc pod uwagę jego lepszą technikę.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 10:15

Jakieś info co zostało ustalone na wczorajszym spotkaniu ws. budżetu itp ?

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 10:31

dr.DeV pisze:Myślę, że nasza obrona jest o wiele lepsza teraz niż w 2006 roku
A ja myślę, że jednak nasza obrona w 2006r wyglądała o niebo lepiej, niż teraz. Zambrotta, Thuram i Cannavaro to były nazwiska których każdy się bał - absolutny top-topów. Nasza trójka środkowych gra bardzo fajnie, ale jest kilku zawodników, którzy są lepsi od naszych asów. Bonu, mimo całej sympatii dla tego chłopaka, nie sądzę, że podskoczy po poziomu Thurama. Tak samo jak Chiellini - to bardzo dobry obrońca, ale Cana niszczył każdego na tej pozycji. Barzagli od kiedy przyszedł do nas gra najrówniej i popełnia najmniej błędów, on w takiej formie wpisywałby się w Juve '06. Co do porównania Zambro i każdego naszego WB, chyba nie trzeba nic mówić - zjada wszystkich biegając na jednej nodze.

Atak to też kolosalna różnica na korzyść drużyny Capello - Ibra, Treze, Del Piero, Mutu, Zalayeta... U nas może Vucinić. No i teraz dopiero Tevez.

Pomoc imo jest lepsza teraz: środek mamy cholernie mocny, a Emerson i Viera nie byli w najlepszej formie. Tu sytuację ratują Camoranesi z Nedvedem, to chyba za mało jak na nasze MVP. ;)

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 10:42

Co do sprzedaży. Matri/Quagliarella/Vucinić. Tutaj chyba nie ma specjalnej kolejności. Dużo mówi się o zapytaniach, ale najbliżej sprzedaży jest Matri, bo jest faktycznie jakieś zainteresowanie. Quagliarella i Vucinić to tylko dziennikarskie przymiarki. Chętniej pożegnałbym się z Mirko, ale jeśli wpłynie jakaś oferta to Marotta nie będzie kalkulował tylko sprzeda gościa. Szkoda, bo lubię Matriego.

Obrazek
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 10:53

co by nie mowic, Juve potrzebowalo takiego transferu. Szalony entuzjazm na lotnisku, przed siedziba klubu pokazuja jak bardzo potrzebowalismy gwiazdy. Super sumer. Juventus dostal sportowego kopa. Ciekawe co Carlitos powie na konferencji. cant wait!

Carlitos Tevez lalalalala Carlitos Tevez lalalalala 10!

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 10:56

Skibil pisze:
A ja myślę, że jednak nasza obrona w 2006r wyglądała o niebo lepiej, niż teraz. Zambrotta, Thuram i Cannavaro to były nazwiska których każdy się bał - absolutny top-topów. Nasza trójka środkowych gra bardzo fajnie, ale jest kilku zawodników, którzy są lepsi od naszych asów. Bonu, mimo całej sympatii dla tego chłopaka, nie sądzę, że podskoczy po poziomu Thurama. Tak samo jak Chiellini - to bardzo dobry obrońca, ale Cana niszczył każdego na tej pozycji. Barzagli od kiedy przyszedł do nas gra najrówniej i popełnia najmniej błędów, on w takiej formie wpisywałby się w Juve '06. Co do porównania Zambro i każdego naszego WB, chyba nie trzeba nic mówić - zjada wszystkich biegając na jednej nodze.

Atak to też kolosalna różnica na korzyść drużyny Capello - Ibra, Treze, Del Piero, Mutu, Zalayeta... U nas może Vucinić. No i teraz dopiero Tevez.

Pomoc imo jest lepsza teraz: środek mamy cholernie mocny, a Emerson i Viera nie byli w najlepszej formie. Tu sytuację ratują Camoranesi z Nedvedem, to chyba za mało jak na nasze MVP. ;)
Mi się jednak wydaje że trochę gloryfikujesz tamtą obronę. Thuram jak dla mnie to na maksa przepłacony transfer, nie grał wcale tak niesamowicie. Do Canny i Zambro się zgodzę. Nie ma jednak porównania, bo to inne ustawienie. Co do Bonu to się nie zgodzę. Jak dla mnie to najbardziej utalentowany włoski obrońca od lat. Nikt nie jest w stanie wykonać jego pracy na boisku równie dobrze co on.

Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 11:01

Skibil pisze:

Teoretycznie masz rację, tylko że drużyna Capello nie miała takiego charakteru. Piłkarsko byli lepsi, ale ekipa Conte na pewno nadrabia zaangażowaniem. Wynik takiego wirtualnego meczu byłby moim zdaniem ciężki do przewidzenia.

Co do LWB, to ja dałbym sobie spokój z Kolarovem, bo Serb od odejścia z Lazio gra słabo, albo bardzo słabo. W dodatku jego tygodniówka. Porównując go obecnie do Zunigi, to Kolumbijczyk jest zdecydowanie lepszy i tańszy.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 11:02

Tak czytam i czytam te komentarze kibiców Milanu na ich stronach i powiem Wam, że ich ostatnią nadzieją na udane okienko w tym roku jest zakup Hondy z CSKA, którego od 1. lipca tego roku można zakontraktować za darmo (kontrakt do 31.12.2013). A więc Marotta działaj :prochno:

Plusy tego transferu:
+ mógłby przyjść za darmo w styczniu albo za 8-12 mln teraz
+ głównym zainteresowanym jest póki co Milan, którego łatwo będzie przebić propozycją wyższego kontraktu
+ świetnie sprawdziłby się gdyby Conte chciał przejść na 4-2-3-1, a w 3-5-2 mógłby grać na pozycji Pirlo (czasami gra też na obu skrzydłach, więc do 4-3-3 też by się go upchnęło)
+ ma dopiero 27 lat
+ jest stosunkowo wysoki i dobrze zbudowany jak na Japończyka (182 cm)
+ znakomity ruch marketingowy, bo obok Kagawy to obecnie najbardziej rozpoznawalny piłkarz japoński
+ rozpacz kibiców Milanu

Minusy:
- co prawda ma doświadczenie międzynarodowe, które zdobył w reprezentacji, ale nigdy nie grał w dobrym klubie (syndrom Krasica)
- nigdy nie grał nawet w dobrej lidze
- zająłby miejsce w tym okienku drugiemu piłkarzowi spoza UE (pierwszy Tevez)

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 11:17

Crunny pisze: + świetnie sprawdziłby się gdyby Conte chciał przejść na 4-2-3-1, a w 3-5-2 mógłby grać na pozycji Pirlo (czasami gra też na obu skrzydłach, więc do 4-3-3 też by się go upchnęło)
4-2-3-1. Ok. Faktycznie naturalną pozycją dla Hondy jest właśnie pozycja "10" w tym ustawieniu.

3-5-2. Nie. Pirlo gra naprawdę bardzo głęboko. Honda to zawodnik podwieszony pod strikerem. Nie widziałbym go w 3-5-2 w ogóle w pomocy. Najbliżej mu byłoby w ataku chyba.

4-3-3. Mocno naciągane. Na skrzydło? Cieżko stwiedzić. Grał na skrzydle w 4-2-3-1 i 4-4-2, ale w ustawieniu z trójką w przodzie chyba wymaga się czegoś innego. Na środek, patrz wyżej.

Obrazek
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 11:17

Crunny no bez przesady, daj też coś Milanowi;d osobiście wolałbym go w Lazio, ale w Milanie też byłoby fajnie, bo zawsze jeden ciekawy gracz w Serie A więcej.

Czekam na wypowiedź Marotty, czy dalej walczymy o jakiegoś napadziora, czy to koniec wzmocnienia ataku ( 2 zawodników z górnej półki przyszło :dance: ).

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 11:22

Wróbelki ćwierkają, ze Adriano "desygnator sedziów na mecze milanu" Galliani w ramach rewanzu bedzie próbował podkupic Jovetica z Fiorentiny :lol:

Obrazek
Zablokowany