Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:31

Jakby się kto pytał, to nie bardzo mi się podoba dawanie "10" Tevezowi. Wolałbym jednak już Vidala. Jednak zwłaszcza ADP - to prawdziwa nasza legenda. Chciałem Apacza i propsy dla Marotty za ten deal, ale jak mu zacznie odbijać, to niesmak pozostanie (tfu, tfu) Szybko i w moim odczuciu trochę pochopnie podjęto tę decyzję. Nie rozdzieram szat, po prostu tak uważam, tyle.
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2013, 23:31 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:31

Już nie mówiąc o nazwisko medialnym Teveza, które jest szansa że się zwróci, a nawet na siebie zarobi. Czego nie można być pewnym po takim Diamantim.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:35

Pora powiększyć stadion, żeby pomieścić te tłumy przychodzące zobaczyć Pirlo i Vidala zagrywających te swoje key-passy do Teveza :prochno: Wreszcie prawdziwa gwiazda nie tylko na bramce, w obronie i pomocy, ale i w ataku :bravo:

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:37

Crunny pisze: Nawet gdyby Diamanti miał jeszcze 25 lat do końca kontraktu to i tak dawanie za niego 10 mln przy 15 za rok młodszego Teveza z rocznym kontraktem wydaje się śmieszne. Diamianti byłby fajnym uzupełnieniem składu, ale za 6-8 mln i Bologna powinna się jeszcze cieszyć.
Kolejny raz Ci napisze - patrz szerzej! Oni go nie chcą sprzedać, a jeśli już to za dobrą kasę. To nie jest Fifa 13, gdzie zależnie od wieku i overalla obliczana jest wartość piłkarza :doh:
Bologna jeśli ma go sprzedać to za 10, bo po prostu musi im się to opłacać, a nie wziąć za niego jego rynkową wartość. Dlatego pewnie będziemy próbować wyrwać go, dodając karty młodych piłkarzy.
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2013, 23:46 przez Machnes, łącznie zmieniany 1 raz.

Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:43

Crunny pisze:Pora powiększyć stadion, żeby pomieścić te tłumy przychodzące zobaczyć Pirlo i Vidala zagrywających te swoje key-passy do Teveza :prochno: Wreszcie prawdziwa gwiazda nie tylko na bramce, w obronie i pomocy, ale i w ataku :bravo:
Też na to czekam :-D muszę tylko do nc+ migrować żeby to zobaczyć na żywo :whistle:

:allegri: na śmietnik
Filippo911

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:51

Z Diamantim sytuacja jest jeszcze inna z tego powodu , ze on u siebie jest "liderem" w Juve by coś wygrał , ale że tak powiem z doskoku (z ławki).
Podobnie sytuacja ma sie z Di Natale - gość praktycznie nie do ruszenia.

Tevez - świetny piłkarz , najbardziej pasujący nam jeśli chodzi o profil piłkarza . Oby trzymał na wodzy charakter , podejrzewam , że "10" mogła być takim wybiegiem żeby poczuł sie kimś ważnym, poczuł że tutaj liczą na niego.

Pabloz9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 00:00

Jakbyście chcieli obejrzeć jutro konferencję o 11:30 :wink:

I film podsumowujący dzisiejsze wydarzenia:

"I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 00:38

Podobno oficjalnie:
- 10 na plecach już pewne. Mówiąc brzydko - wali mnie to. Na początku był jakiś lekki niesmak, ale szybko przeszedł, bo cel uświęca środki i wytykanie takich pierdół jest po prostu nie na miejscu. To nie jest jakaś relikwia;
- warunki transferu ciut inne niż podawano wcześniej. Teraz płacimy 9 baniek rozłożone na 2 raty. Bonusy mogą wynieść aż 6 mln E, po 2 melony na każdy rok kontraktu i oczywiście uzależnione są od postawy piłkarza;
- "I love you Tevez, tralalala" - tak śpiewali kibicie zgromadzeni pod siedzibą klubu, witając Argentyńczyka stojącego w oknie ze swoją nową koszulką.

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 00:44

Happy end w postaci oficjala na głównej stronie klubu jest widokiem nadzwyczajnym.
Zawodnik tego kalibru przybył do nas w sumie za śmieszną kwotę. Nieoficjalnie przyznałbym nominację do nagrody "Okazja stulecia".

W dodatku prawdopodobnie udało się utemperować złośliwców z wiadomych klubów calcio, którzy chcieli dosyć prymitywnym windowaniem cen storpedować rozwój naszego ataku.
Ktoś na forum Interu pisze:Jak atak Llorente-Tevez wypali, a reszta formacji będzie grać na swoim normalnym, wysokim poziomie, to w lidze nikt nie powącha nawet ich d**y.

:smile:

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 00:47

Crunny pisze: Nawet gdyby Diamanti miał jeszcze 25 lat do końca kontraktu to i tak dawanie za niego 10 mln przy 15 za rok młodszego Teveza z rocznym kontraktem wydaje się śmieszne. Diamianti byłby fajnym uzupełnieniem składu, ale za 6-8 mln i Bologna powinna się jeszcze cieszyć.
Postaw się w takiej sytuacji. Masz auto, jeździsz sobie w nim, wszystko Ci w nim pasuje, nie planujesz go zmieniać, ogólnie jesteś z niego zadowolony. Masz je od nowości, serwisowałeś, dbałeś o nie, wiesz że nie jest bite itd. I nagle ktoś do Ciebie przychodzi i upiera się, że koniecznie musi je kupić. Tobie się to za bardzo nie widzi, bo na kupno nowego akurat nie masz forsy, a szukanie używanego w podobnej cenie to ryzyko, poza tym zwyczajnie Ci się nie chce w to bawić. Co wtedy robisz? Sprzedajesz mu ten samochód w normalnej, rynkowej cenie czy mówisz że jak mu tak bardzo zależy, to musi sięgnąć dużo głębiej do kieszeni? W Bolonii naprawdę nie będzie żałoby jak nie uda się sprzedać Diamantiego, bo nie jest to cel na to lato. Trzeba im po prostu złożyć taką ofertę, żeby głupotą było odrzucenie jej. Czyli dać 10 baniek.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 00:58

Arbuzini pisze: - "I love you Tevez, tralalala" - tak śpiewali kibicie zgromadzeni pod siedzibą klubu, witając Argentyńczyka stojącego w oknie ze swoją nową koszulką.
Jesteś pewien? Pytam, bo przez pewien czas śpiewali na pewno Carlitos Tevez, ale może coś mi umknęło. :wink:

Wciąż nie mogę dojść do siebie po tym transferze. Czułem się dziwnie, gdy widziałem go dziś na lotnisku we Włoszech. Do ostatniej chwili obawiałem się, że coś nie wypali, odezwie się Real czy inny Galliani i będzie pozamiatane. Potem nie wierzyłem w to, co widziałem - Carlos z szalikiem Juve na szyi, potem na balkonie w Turynie. 8)

Jestem przekonany, że Carlos nie zawiedzie i dzięki znakomitej atmosferze w samym klubie oraz pracy Conte stanie się najlepszym napastnikiem ligi. Rozmawiałem z kolegą (kibicem City), który twierdzi, że dla piłkarza ten ruch to krok w tył (:rotfl:), a Juve i tak będzie brakować bardzo dużo do europejskiej czołówki. :lol:

Zaryzykuję stwierdzenie, że po pozyskaniu ogarniętego, klasowego WB (Kolarov bądź Zuniga), Ogbonny oraz być może jeszcze jednego napastnika z topu (Jovetić) będziemy dysponować składem lepszym niż ten z sezonu 2005/2006. W końcu będziemy mieć napad z prawdziwego zdarzenia (nie mogę się doczekać Apacza, który będzie wkręcał defensorów rywali w murawę) i skompletujemy skład (wzmocnimy też ławkę).

Tak z ciekawości czytałem komentarze kibiców Milanu i wielu z nich podziwia sposób, w jaki jest budowany dzisiejszy Juventus. Są piekielnie mocni - piszą. Takie coś musi cieszyć. Już w zeszłym sezonie mieliśmy przecież bardzo dobry skład, teraz wygląda to coraz lepiej. Jestem zachwycony wzmocnieniem w postaci Argentyńczyka - dawno żaden transfer mnie tak nie cieszył.

Carlitos Tevez - uno di noi! :wink:

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 00:58

Mam tylko nadzieję, że Carlos wie, co znaczy "10" na plecach w tym klubie. :wink:

Witamy!

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 01:15

mrozzi pisze:
Arbuzini pisze: - "I love you Tevez, tralalala" - tak śpiewali kibicie zgromadzeni pod siedzibą klubu, witając Argentyńczyka stojącego w oknie ze swoją nową koszulką.
Jesteś pewien? Pytam, bo przez pewien czas śpiewali na pewno Carlitos Tevez, ale może coś mi umknęło. :wink:
Faktycznie, jest to kluczowa kwestia i powinniśmy tę dyskusję pociągnąć jeszcze przez minimum 2 strony ;).

A tak poważnie mrozzi to fajnego posta napisałeś i gdyby nie późna godzina oraz fakt, że dzisiaj zdycham, a jutro trzeba rano wstać to zrobiłbym taką cytowankę, że nawet Adaśko by się nie powstydził.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 07:57

mrozzi pisze:
Zaryzykuję stwierdzenie, że po pozyskaniu ogarniętego, klasowego WB (Kolarov bądź Zuniga), Ogbonny oraz być może jeszcze jednego napastnika z topu (Jovetić) będziemy dysponować składem lepszym niż ten z sezonu 2005/2006. W końcu będziemy mieć napad z prawdziwego zdarzenia (nie mogę się doczekać Apacza, który będzie wkręcał defensorów rywali w murawę) i skompletujemy skład (wzmocnimy też ławkę).
Naprawdę dążysz do konfrontacji obecnego składu z tym, z sezonu 05/06? Uczciwe mówiąc, to wtedy mieliśmy fantastyczny zespół i nie ma sensu patrzeć na tamten skład... Młody Buffon wygrywający MŚ, 2. miejsce w plebiscycie o złota piłkę, w obronie Cannavaro - złota piłka, Thuram, Zambrotta w świetnej formie, do tego Zebina, Emerson, Viera, Nedved, Camoranesi, a w ataku Ibra i Trezeguet, który walił gole na zawołanie.

No i oczywiście Del Piero, którego Capello tępił, ale jak już wchodził to robił różnicę

forumowy ujadacz
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 08:16

A może ktoś mi jedną wytłumaczyć kwestię taką bardziej techniczną, bo nie do konca rozumiem.
Mamy te okienka transferowe letnie i zimowe, i wszyscy się jarają jak się je otwiera i zamyka.
No to jak wpisuje się obecnei w to nasz transfer.
Tzn. ze on jest teraz tylko ogłoszony, ale dokona się 1 lipca? Czy to jakby już się dokonało.
Tevez będzie naszym zawodnikiem od 1 lipca czy już od 26.06.2013 jest naszym zawodnikiem?

Zablokowany