Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
aras666

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:12

Libertarian

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:14

Mehehehe pisze:
Libertarian pisze: Na samą Champions League mocno się jednak nie nastawiam - zobaczymy jak będzie.

Krajowe podwórko mamy opanowane, więc na co teraz wobec tego powinniśmy się nastawiać? Po oc te wzmocnienia, jak nie na Ligę Mistrzów. Myślę, że tym razem może być jedna z niewielu okazji do wygrania LM (tak, już zaczyna się marzenie, mimo że nawet okno transferowe nie zostało jeszcze otwarte).
Masz rację, że teraz jest ta szansa - kto wie czy to nie będzie ostatni miodny rok Pirlo, Buffona czy Barzagliego w Juve. Skład mamy coraz mocniejszy, rywale zmieniają trenerów. Ale w Lidze Mistrzów różnie bywa po prostu. Nie mówię, że mamy ją sobie odpuścić, ale oczekiwanie zwycięstwa to też chyba na tę chwilę za dużo. Poczekajmy na rozwój wydarzeń - jeżeli rozegramy dobre mecze z europejskimi gigantami i przejdziemy z klasą przez ćwierćfinały to wtedy możemy liczyć na coś więcej. :wink:

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:14

No i gdzie tu pisze, że Lewy na 100% w Juve? Ba jeszcze pisze, że ściągnięcie Teveza będzie miało wpływ czy dojdzie kolejny napastnik czy też nie.
Taka ściema tylko w Castoramie.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:15

No i... ?? Nie wiem ile masz lat, ale uwierz, że od takiego newsa jeszcze daleeeeeeka droga do jakichkolwiek konkretów.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:16

juverm pisze: A tak na serio, to teraz Marotta powinien pojechać do Florencji i Bolonii, rzucić odpowiednio 18 baniek za Jovetića i 6 za Diamantiego i powiedzieć: Siema buraki cebulaki. Patrzcie jakiego mam skilla, wyciągnąłem Teveza za 15 baniek a wy mnie chcecie zrobić w bambuko na 'takich' grajkach? Przyjmujecie oferty (oczywiście w trzech ratach) albo adios muchachos. :prochno:
Dokładnie! :-D

Jovetić i Diamanti nie są warci 30 i 10 mln, co pokazuje chociażby transfer Teveza. Za 15 mln (bo te premie zakładają chyba, że jeśli w ciągu 3 lat wygramy Serie A lub LM to City dostanie te swoje dodatkowe 6 mln) mamy 29-letniego Teveza, a Bologna chce za rok starszego Diamantiego 10 mln! :shock:

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:21

Hahah Fiorentina to powinna poprosić Juventus żeby kupili Jovetica za 15 baniek + Marrone. Jeszcze jeden sezon w którym będzie w tak dużym stopniu podatny na kontuzje i jego cena może spaść bardzo gwałtownie.
Diamantiego to możnaby wymienić na Padoina i może ze 3 bańki dopłacić.

Na obecny moment najważniejsze jest pozbycie się przynajmniej po jednym niepotrzebnym zawodniku z każdej formacji.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:21

Hmm...z tym Lewandowskim może wypalic! :prochno: Podpiszemy z Bayernem dzentelmeńską umowe. My kupujemy Lewego i odrazu sprzedajemy Bayernowi zarabiając na tym pare eurasów + 0,7l.

Idź być trollem gdzie indziej :angry:

Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:23

Crunny pisze: a Bologna chce za rok starszego Diamantiego 10 mln! :shock:
Może teraz pójdą po rozum do głowy. Ściągnięcie Teveza z pewnością przywróci równowagę w galaktyce... i ostudzi zapały niedzielnych dyrektorów sportowych innych, włoskich ekip 8).

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:25

kurde no,olejecie wreszcie tego trolla i przestaniecie na niego reagować?! Przecież widać,że to jakiś fan milanu zrozpaczony tym,że Beppe z transferem Teveza pięknie wydymał Łysego.Trolling jest durny,ale odpowiadanie trollowi i próby rozmów z nim...jeszcze durniejsze.Troll niekarmiony sam zdycha :ok:

Obecnie bardzo jestem ciekaw jak reagują na 10-tkę Teveza nasi tifosi.Żeby czasem nie bojkotowali jego koszulki albo inne tego typu głupoty...
Pewnie jakoś jutro,najpóźniej pojutrze sam Alex skomentuje sprawę transferu Teveza pewnie twierdząc,że cieszy się z takiego napastnika w Juve oraz,że to dobra osoba na 10-tkę i takie tam.

9mln w dwóch ratach+6mln bonusu,forza zezowaci :!:

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:26

Cobra pisze:Transfer kosztował nas 9 milionów płatne w dwóch ratach. Możliwy wzrost o kolejne 6 mln ---->> http://www.juventus.com/wps/wcm/connect ... OD=AJPERES
Rozumiem, że całość 6 milionów bonusu wpłynie jeśli przez 3 lata będziemy kwalifikować się do LM i wygramy Serie A/Champions League.

Pewnie za każde osiągnięcie osobny milion i płatne osobno, czy może dopiero po 3 latach całość 6 milionów lub nic? Dobrze rozumuję czy nie bardzo?

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:26

Crunny pisze:
juverm pisze: A tak na serio, to teraz Marotta powinien pojechać do Florencji i Bolonii, rzucić odpowiednio 18 baniek za Jovetića i 6 za Diamantiego i powiedzieć: Siema buraki cebulaki. Patrzcie jakiego mam skilla, wyciągnąłem Teveza za 15 baniek a wy mnie chcecie zrobić w bambuko na 'takich' grajkach? Przyjmujecie oferty (oczywiście w trzech ratach) albo adios muchachos. :prochno:

Jovetić i Diamanti nie są warci 30 i 10 mln, co pokazuje chociażby transfer Teveza. Za 15 mln (bo te premie zakładają chyba, że jeśli w ciągu 3 lat wygramy Serie A lub LM to City dostanie te swoje dodatkowe 6 mln) mamy 29-letniego Teveza, a Bologna chce za rok starszego Diamantiego 10 mln! :shock:
Cena za teveza jest promocyjna ze wzgledu na to, iz mial ostatni rok kontraktu. Normalnie byl by sporo drozszy.
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2013, 23:28 przez fazzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:27

Antek666 pisze: 9mln w dwóch ratach+6mln bonusu,forza zezowaci :!:
A że tak spytam to wypłacimy te 6 mln, ale co musi się stać? Jakieś wyniki klubowe czy indywidualne Teveza?

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:28

Crunny pisze:

Ludzie, rozumiem podniecenie, ale patrzcie szerzej! Tevez miał rok do końca kontraktu, był zmęczony klubem, a City chciało go sprzedać. Słowo klucz - nie był w planach klubu. To zmienia całkowicie sytuację i pozycję negocjacyjną w porównaniu z Diamantim, który ma ważny kontrakt dłużej, a Bologna może, ale nie musi go sprzedać.

Rok temu podobnej klasy RvP chciał odejść, ale Arsenal chciał go zatrzymać, a jeżeli już miał odejść to za konkretne pieniądze.

Co nie zmienia faktu, że 10mln za Diamantiego to przesada, ale rozumiem ich punkt widzenia. Jakby ktoś nam dał za Barzagliego 7 to uważalibyście to za ofertę nie do odrzucenia? Ja bym wolał napluć na ten hajs, a mieć świetnego obrońcę jeszcze przez 2 lata.
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2013, 23:33 przez Machnes, łącznie zmieniany 1 raz.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:30

Machnes pisze:
Crunny pisze:

Ludzie, rozumiem podniecenie, ale patrzcie szerzej! Tevez miał rok do końca kontraktu, był zmęczony klubem, a City chciało go sprzedać. Słowo klucz - nie był w planach klubu. To zmienia całkowicie sytuację i pozycję negocjacyjną w porównaniu z Diamantim, który ma ważny kontrakt dłużej, a Bologna może, ale nie musi go sprzedać.

Rok temu podobnej klasy RvP chciał odejść, ale Arsenal chciał go zatrzymać, a jeżeli już miał odejść to za konkretne pieniądzę.
Nawet gdyby Diamanti miał jeszcze 25 lat do końca kontraktu to i tak dawanie za niego 10 mln przy 15 za rok młodszego Teveza z rocznym kontraktem wydaje się śmieszne. Diamianti byłby fajnym uzupełnieniem składu, ale za 6-8 mln i Bologna powinna się jeszcze cieszyć.
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2013, 23:31 przez Crunny, łącznie zmieniany 1 raz.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:31

Jest Tevez, jest impreza.

Będę chamski i wypomnę, bom sobie specjalnie na tę okazję zanotował:
Adiz dnia 21.06.2013r. o godzinie 17:06:11 pisze:Jeśli Marotta dalej będzie zajmował się transferami wasze przekomarzania czy Tevez za 10mln czy 15mln a może Jovetic za 30mln lub 20mln + żywy towar nie mają sensu tak żaden z nich nie przyjdzie.
Marotta gada tak już od 3 lat i kończy się jak zawsze.
To nie jest człowiek, który wprowadzi klub na wyższy poziom. Jego to przerasta. Garnitur można zmienić, teoretycznie pasuje ale nawyków z prowincji ciężko się pozbyć. Z takim myśleniem będziemy stać w miejscu a w przeciągu 2 lat cofniemy się w rozwoju.
Tu Quagliarella za 15mln czy Matri za 18mln to za mało. Nawet na Serie A ci czołokopacze to mało. Sępi się Higuain a na czołokopacza Matriego 18mln wydał lekką ręką.

Pora na zmianę i krok do przodu. Marotta out Od czegoś trzeba zacząć.
Where are you now? :twisted:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Zablokowany