Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 22:44

sFieSu pisze:Nie rozumiem, co komu przeszkadza, że światowej klasy piłkarz będzie grał z 10. Jeżeli przeniesie się to na marketing i ilość sprzedanych koszulek to dlaczego nie? Tevezowi nie chcecie dać 10, bo nie zasłużył, ale Jove to dalibyście mimo, iż też nie zasłużył.

Ważne są liczby ze sprzedaży, jeżeli one będą duże, to jestem ZA.
Też nie czaje ogólnej histerii z #10... biorąc pod uwagę marketing/rozpoznawalność jestem jak najbardziej za, bo od czasu DP nie było chyba w Juve gracza, który swą dotychczasową walecznością zasłużył na ten numer.

Fakt mówię o grze Apacza w City i mam też na uwadze poświęcenie Vidala, ale wg mnie na samego Apacza ten numer wpłynie motywująco i podniesie go na duchu w tym klubie, gdzie będzie miał możliwość ponownego pokazania swych wielkich możliwości i tą motywacją zniechęci do wszelkich dziwnych zachowań ;)

Cieszmy się wielkim transferem i nie marudźmy nad numerem. Mam nadzieję, że dzięki swej grze na koniec sezonu nie będziemy smęcić o daniu mu tego numeru.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 22:45

Lypsky pisze:Obrazek
Dla niedowiarków - 10 Tevez.
Posypuję głowę popiołem. Oby grał godnie mając na plecach ten numer. Pierwszy szok już za mną, ale...
@Osgiliath , po odejściu Del Piero kolejne Scudetto poprawiło nastrój, pokazało, że bez Alexa też się da. Jak Tevez za rok będzie miał ponad 20 bramek, niech nosi ten numer. Jeśli ta zachęta i motywacja zadziała, to znowu Zarząd będzie miał rację. Jeśli nie, to... rozliczymy.
-> droga Teveza ;)
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2013, 22:51 przez Brutalo, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 22:48

Jeśli mielibyśmy znaleźć Vidala-na-atak, to właśnie dzisiaj, taki gracz, do nas dołączył.

Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 22:52

Dziesiątka dla boiskowej dziesiątki - nie widzę problemu.Biorąc pod uwagę umiejętności Teveza, numer na koszulce nie będzie na nim ciążył. Ciekawi mnie jedno, dlaczego Carlitos, który grał przez większość kariery z 32, teraz nagle poprosił o dyszkę? Może miał to zapisane w kontrakcie :lol: ?

Btw. nasz Caceres zawalił bramę w Pucharze Konfederacji :angry:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 22:58

patrykjuve pisze:dlaczego Carlitos, który grał przez większość kariery z 32, teraz nagle poprosił o dyszkę?
Prozaiczna sprawa - "32" zajęte, "10" wolne. Zresztą "10" to prestiż, tym bardziej w Juventusie po Del Piero.

Jak dla mnie niekoniecznie ten numer to dla niego "zachęta", bardziej zobowiązanie do odpowiedniej postawy. Na boisku i poza nim.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 22:59

Tak, jak nie lubię Marotty, tak nie sposób nie ucieszyć się z tego transferu. Po tylu latach posuchy dostajemy kogoś ze ścisłej czołówki i nie wypada się nie cieszyć. Czyli, co - teraz Jovetic/Higuain i ewentualne wzmocnienia w stylu Marotty?

A i niech zostanie 10. Czas zweryfikuje, czy da radę. :) Witamy na pokładzie Carlos! :)
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2013, 23:06 przez Antichrist, łącznie zmieniany 1 raz.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Libertarian

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:01

Apeluję o:
- zignorowanie trolla,
- zaprzestanie lamentów odnośnie dziesiątki Teveza,
- radość z transferu,
- zachowanie zimnej głowy.

Przyszedł światowej klasy napastnik, za podobno niedużą kwotę, ale i tak ktoś narzeka na numer. Ludzie... :naughty: Ktokolwiek nie otrzymałby 10, byłby płacz, że nie jest godny itd. Del Piero już tu nie zagra, a ktoś z dychą grać musi - nie jest zastrzeżona i to na życzenie samego Alexa.

Myślę, że w ataku nie ma już co kombinować, wystarczy sprzedać kogoś z dwójki Matri, Quagliarella - całkowita przebudowa ataku jest niemożliwa i wg mnie również nieco ryzykowna. Nie liczyłbym na Joveticia czy inne głośne nazwisko, bardziej stawiałbym na inwestycje w młodzież.

Teraz najlepiej byłoby kupić naprawdę klasowego LWB. Asamoah usiadłby na ławce, ale mocna rezerwa to podstawa w Lidze Mistrzów. Na samą Champions League mocno się jednak nie nastawiam - zobaczymy jak będzie.

Dobrze, że staramy się ściągnąć Ogbonnę. Barzagli niedługo odejdzie i choć myślę, że to Caceres jest jego naturalnym następcą, to przyda się szeroka ławka.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:04

Libertarian pisze: Na samą Champions League mocno się jednak nie nastawiam - zobaczymy jak będzie.

Krajowe podwórko mamy opanowane, więc na co teraz wobec tego powinniśmy się nastawiać? Po oc te wzmocnienia, jak nie na Ligę Mistrzów. Myślę, że tym razem może być jedna z niewielu okazji do wygrania LM (tak, już zaczyna się marzenie, mimo że nawet okno transferowe nie zostało jeszcze otwarte).

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:05

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:05

Transfer kosztował nas 9 milionów płatne w dwóch ratach. Możliwy wzrost o kolejne 6 mln ---->> http://www.juventus.com/wps/wcm/connect ... OD=AJPERES
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2013, 23:09 przez Cobra, łącznie zmieniany 1 raz.

#FinoAllaFine
#WeAreOne
juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:06

Jestem rozczarowany... 31go sierpnia miał być Gilardino, a tymczasem jest Tevez i to jeszcze w czerwcu... Boże jaki smutek... To nie tak miało być, to nie tak miało być... :cry:

A tak na serio, to teraz Marotta powinien pojechać do Florencji i Bolonii, rzucić odpowiednio 18 baniek za Jovetića i 6 za Diamantiego i powiedzieć: Siema buraki cebulaki. Patrzcie jakiego mam skilla, wyciągnąłem Teveza za 15 baniek a wy mnie chcecie zrobić w bambuko na 'takich' grajkach? Przyjmujecie oferty (oczywiście w trzech ratach) albo adios muchachos. :prochno:

Obrazek
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:06

patrykjuve pisze:Btw. nasz Caceres zawalił bramę w Pucharze Konfederacji :angry:
Jak ma być inaczej skoro w klubie ma niewystarczającą ilość występów. Co niestety po przyjściu do nas Mudżyna z gorszej części Turynu może się jeszcze bardziej uwidocznić...

Ktoś z włoskojęzycznych wie jakie są reakcje na 10-tkę Teveza na włoskich forach,fanbejdżach i innych takich? Też marudzą i narzekają?
Bo jak widzę u nas takie komentarze:
Zielin81 | 26.06.2013 | 22:22:32
Z 10?? Skandal! Oby szybko złapał kontuzję, przynajmniej nie będę tego bezczeszczenia "10" oglądał. Z nią z obecnego składu powinien grać Pirlo/Claudio/Vidal. Tevez? Wolne żarty, żenada nie napastnik. Lepszy byłby Higuain.
to aż przykro się robi,że jest się "współkibicem" jednego klubu z imbecylami

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:08

Łukasz pisze: Jak dla mnie niekoniecznie ten numer to dla niego "zachęta", bardziej zobowiązanie do odpowiedniej postawy. Na boisku i poza nim.
A dla mnie to po prostu rozwiązanie "problemiku". 10 ani nie była zastrzeżona, ani nikt z nią nie latał. Prędzej czy później ktoś by ją musiał wziąć, wszak ten numer w piłce stał się już pewnym symbolem, niosącym za sobą spore konotacje kulturowe i w związku z tym konkretne korzyści marketingowe. Najłatwiej było ją rozdać na fali euforii po przyjściu Topa, bo nie ukrywajmy - następny transfer, o ile nie będzie Messim, już tak ogromnych emocji w Turynie nie wywoła. A gdyby to zadziało się na spokojnie, kręcących nosem byłoby o wiele więcej niż obecnie, czy by to był Tevez, Vidal, czy Chiellini.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:10

9 baniek w 2 ratach plus 6 baniek bonusu?! :bravo: :bravo: :bravo:
wiele osób tutaj powinno uderzyć się mocno we własną pierś i przeprosić naszego DS. ma wszelkie zadatki by zdetronizować don Luciano.
presja zniknęła, teraz spokojnie wykorzystać pozostałe środki. co najważniejsze Tevez spędzi z nami cały okres przygotowawczy, już się nie mogę doczekać tourne po USA :D

Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 23:12

Tevez numeru już nie zmieni, no chyba że w przyszłym sezonie ;) Dlatego nie ma co lamentować i się skarżyć. Z trzydziestką dwójką gra Matri, więc może to jakiś znak, że klub chce go jednak zatrzymać? :prochno: Oby nie.

Ciekaw jestem, czy przeciwnicy dyszki Teveza byliby tak samo źli, gdyby taki numer otrzymał Jojo.

Zablokowany