Mercato (LATO 2020) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2020, 11:40

fivapoPL pisze: 18 sierpnia 2020, 11:20
Osgiliath pisze: 18 sierpnia 2020, 10:33 Tutto
Wymiana Pogba-Dybala mogłaby skutkować w dużych zyskach finansowych dla obu klubów. Poza tym prawo podatkowe we Włoszech po zmianie jest korzystne w świetle potencjalnych zarobków Pogby.

Valencia mocno zainteresowana Ruganim i MDS. W związku z tym, że nie mają kasy mogą się wymienić na Gomeza, Gayę czy Solera.

DiMarzio
Lacazette pierwszym celem jeśli chodzi o strikera i po niego ciśniemy.
Wziołby tego Gomeza i Solera jak coś?
Oni w żaden sposób nie podniosą poziomu drużyny. Serio, czytając nazwiska De Paula, Gomeza, Solera czy Jimeneza, mam wrażenie, że cofnęliśmy się do roku 2011.

Soler to jest duża niewiadoma i chyba ciężko obecnie ocenić, na jaki poziom on jeszcze wejdzie. Może być tak, że burdel w Valencii zastopował jego rozwój, ale prawda jest też taka, że Hiszpanowi w Nietoperzach coś nie mogą znaleźć pozycji. Rzuca się go trochę między środkiem pola i skrzydłem, czasem gra w pierwszym składzie, czasem wchodzi z ławki, ale nigdzie nie zachwyca. Ja mam wrażenie, że on trochę jedzie na fejmie z czasów, jak wchodził do pierwszej drużyny. Nie zmienia to faktu, że może jeszcze odpalić, ale mnie nie przekonuje - bo to kolejny po Locatellim, De Paulu, który nie jest żadnym gwarantem.

Gomez też nie podniesie poziomu w ataku. To jest gracz na poziomie Sevilli czy Romy. Tyle.

Jeśli musiałbym z tej Valencii kogoś wybrać, to chyba brałbym Gayę, który mógłby jakoś rozwiązać problem lewej strony. Niemniej, z nim sytuacja wygląda podobnie jak z Solerem - wdarł się przebojem do pierwszej jedenastki, już Real i Barcelona ustawiały się w kolejce po niego, a on nadal siedzi w Valencii. Co więcej, od jakiegoś czasu wcale nie jest już takim gorącym nazwiskiem. I tu znowu pojawia się pytanie: czy po prostu pobyt w Valencii zahamował jego rozwój, czy może on wcale nie jest nowym Jordi Albą.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2020, 13:11

Patrząc na newsy z ostatnich dni wydaje się, że OUT: A.Sandro, D.Costa i Dybala, IN: Dest, Gosens, Pogba, Lacazette. Dybala może zostać wymieniony na Pogbę 1:1, a oba kluby przy takiej wymianie wycenią sobie pewnie piłkarzy na 150 mln, żeby księgowość miała co księgować.

C.Ronaldo (35) - Lacazette (29) - Kulusevski (20)
Rabiot (25) - Pogba (27) - Bentancur (23)
Gosens (26) - de Ligt (20) - Demiral (22) - Dest (19)
Szczęsny (30)

Na pewno byłoby młodziej (śr. wieku: 25,2 lata), ale szkoda Paulo :/

ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2020, 13:46

Dest to raczej marzenie ściętej głowy. Pellegrini nie powinien być gorszy od Sandro, bo umówmy się - Alex prezentuje dramatycznie niski poziom. Pogba? Panie - to jest mission impossible - za dużo zarabia, za mocna osobowość.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2020, 13:51

Obrazek

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
KamilDeath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2020, 13:59

nie zapominaj o podatku dla nowoprzybyłych do słonecznych Włoch, to mocno zmienia cyferki w księgach
niesamowite jest to, że wszyscy widzieli nasze gwiazdy w tym sezonie i marzymy o super sprzedażach, :D
prędzej to będzie tak, iż my chcemy się pozbyć Walijczyka z kontraktem a będziemy zmuszeni sprzedać maminsynka, który się zaczął wyróżniać.....eeh

...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2020, 14:05

jackop pisze: 18 sierpnia 2020, 13:51 Obrazek
przeca było już mówione, że przy wymianie kluby zrobią sobie dobrze plusvalenzą a prawo podatkowe przy ustalaniu wynagrodzenia dla Pogby byłoby korzystne. Dybala z jedną nogą może jakoś w tym sezonie odżył, ale widać, że mentalnie to dalej cymbał mimo tylu lat, w których de facto wyróżnił się sumarycznie może przez jeden sezon (licząc ostatnie pół i może w pierwszym roku).

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2020, 14:10

NIE PRZYJDZIE POGBA. Luzujcie majty bo za miesiąc znowu będzie płacz, że nie kupiliśmy nie wiadomo kogo.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2020, 14:18

Poprostu pisze: 18 sierpnia 2020, 14:10 NIE PRZYJDZIE POGBA. Luzujcie majty bo za miesiąc znowu będzie płacz, że nie kupiliśmy nie wiadomo kogo.

Mnie tam nawet nie o Pogbę chodzi, ale o same wymagania finansowe naszego drugiego messiego. La Stampa niby podawała, że mamy gadać z szefostwem Romy, ale jakiś dziennikarz to zdementował. Imo nie wiem, czy nie brałbym Lacazette jeśli już kosztem Milika i jego celownika, nie mówiąc o historii kolan.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2020, 14:27

Osgiliath pisze: 18 sierpnia 2020, 14:18
Poprostu pisze: 18 sierpnia 2020, 14:10 NIE PRZYJDZIE POGBA. Luzujcie majty bo za miesiąc znowu będzie płacz, że nie kupiliśmy nie wiadomo kogo.

Mnie tam nawet nie o Pogbę chodzi, ale o same wymagania finansowe naszego drugiego messiego. La Stampa niby podawała, że mamy gadać z szefostwem Romy, ale jakiś dziennikarz to zdementował. Imo nie wiem, czy nie brałbym Lacazette jeśli już kosztem Milika i jego celownika, nie mówiąc o historii kolan.
Za francuza kanonierzy chcą 50 mln euro. To już masz odpowiedz czy przyjdzie :D

@jackop
Do tego zarabia 10 mln na rękę.
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2020, 14:30 przez Poprostu, łącznie zmieniany 1 raz.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2020, 14:28

Za Moratę Materace zapłaciły 56 mln + 7 za wypożyczenie, także też już pakuje walizki :prochno:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2020, 14:31

Poprostu pisze: 18 sierpnia 2020, 14:27

Siejesz tylko negatywizm! :)
jackop pisze: 18 sierpnia 2020, 14:28 Za Moratę Materace zapłaciły 56 mln + 7 za wypożyczenie, także też już pakuje walizki :prochno:
I ty też!

Rottweill

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 24 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2020, 15:35

Patrząc po tym ile się obecnie zarabia w topowych klubach, ile kto zarabia w Juve (xD) i w ogóle jakie kwoty są w piłce obrocie to pozostaje nam:

a) jarać się g e n i a l n y m i wynoszącym nas finansowo i sportowo poziom w górę ruchem marketingowym™ polegającym na sprowadzeniu sami-wiecie-kogo;
b) utyskiwać, że kopacze darmozjady przeżerają grube, czyjeś miliony i chcą zarabiać jeszcze więcej, popierać twarde veto wobec wygórowanych żądań, równocześnie szukać nowych romantyków którzy za 2,5 koła brutto zostaną w tym klubie dla idei do końca kariery;
c) budować drużynę na Milikach i Lakazetach.

-można zaznaczyć kilka odpowiedzi-

W obecnej sytuacji sprzedaż Dybali powinna wiązać się z natychmiastowym wywiezieniem na taczkach każdego członka zarządu popierającego ten poroniony pomysł.

Idiotyczna wymiana na Pogbę i podtrzymywanie tradycji posiadania obowiązkowej dziury w którejś formacji również.

Obrazek
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2020, 16:27

Griezzman na dwuletnie wypożyczenie i my płacimy 80% jego zarobków...on zarabiał w Atleico 23 mln do łapy. W Barcelonie zgodził się na obniżkę do 17 mln...czyli 13,6 mln...ale byłby na 2 lata za free. Jak ten Dybala ma takie warunki stawiać to się człowiek zaczyna zastanawiać.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2020, 16:37

Poprostu pisze: 18 sierpnia 2020, 14:27

@jackop
Do tego zarabia 10 mln na rękę.
Jesteś pewny, że Lacazette zarabia 10 mln € na rękę a nie brutto, bo w Anglii podają chyba płace przed odjęciem podatku, a mi osobiście nie chce się wierzyć żeby miał tak wysoką pensję (utrzymanie go kosztowałoby Arsenal prawie 20 baniek na rok).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2020, 17:00

Tylko w Italii podawane są kwoty netto w zarobkach, stąd wszystkim się wydaję że u nas mało zarabiają.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Zablokowany