Mercato (LATO 2020) DYSKUSJA
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Oni w żaden sposób nie podniosą poziomu drużyny. Serio, czytając nazwiska De Paula, Gomeza, Solera czy Jimeneza, mam wrażenie, że cofnęliśmy się do roku 2011.fivapoPL pisze: ↑18 sierpnia 2020, 11:20Wziołby tego Gomeza i Solera jak coś?Osgiliath pisze: ↑18 sierpnia 2020, 10:33 Tutto
Wymiana Pogba-Dybala mogłaby skutkować w dużych zyskach finansowych dla obu klubów. Poza tym prawo podatkowe we Włoszech po zmianie jest korzystne w świetle potencjalnych zarobków Pogby.
Valencia mocno zainteresowana Ruganim i MDS. W związku z tym, że nie mają kasy mogą się wymienić na Gomeza, Gayę czy Solera.
DiMarzio
Lacazette pierwszym celem jeśli chodzi o strikera i po niego ciśniemy.
Soler to jest duża niewiadoma i chyba ciężko obecnie ocenić, na jaki poziom on jeszcze wejdzie. Może być tak, że burdel w Valencii zastopował jego rozwój, ale prawda jest też taka, że Hiszpanowi w Nietoperzach coś nie mogą znaleźć pozycji. Rzuca się go trochę między środkiem pola i skrzydłem, czasem gra w pierwszym składzie, czasem wchodzi z ławki, ale nigdzie nie zachwyca. Ja mam wrażenie, że on trochę jedzie na fejmie z czasów, jak wchodził do pierwszej drużyny. Nie zmienia to faktu, że może jeszcze odpalić, ale mnie nie przekonuje - bo to kolejny po Locatellim, De Paulu, który nie jest żadnym gwarantem.
Gomez też nie podniesie poziomu w ataku. To jest gracz na poziomie Sevilli czy Romy. Tyle.
Jeśli musiałbym z tej Valencii kogoś wybrać, to chyba brałbym Gayę, który mógłby jakoś rozwiązać problem lewej strony. Niemniej, z nim sytuacja wygląda podobnie jak z Solerem - wdarł się przebojem do pierwszej jedenastki, już Real i Barcelona ustawiały się w kolejce po niego, a on nadal siedzi w Valencii. Co więcej, od jakiegoś czasu wcale nie jest już takim gorącym nazwiskiem. I tu znowu pojawia się pytanie: czy po prostu pobyt w Valencii zahamował jego rozwój, czy może on wcale nie jest nowym Jordi Albą.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Patrząc na newsy z ostatnich dni wydaje się, że OUT: A.Sandro, D.Costa i Dybala, IN: Dest, Gosens, Pogba, Lacazette. Dybala może zostać wymieniony na Pogbę 1:1, a oba kluby przy takiej wymianie wycenią sobie pewnie piłkarzy na 150 mln, żeby księgowość miała co księgować.
C.Ronaldo (35) - Lacazette (29) - Kulusevski (20)
Rabiot (25) - Pogba (27) - Bentancur (23)
Gosens (26) - de Ligt (20) - Demiral (22) - Dest (19)
Szczęsny (30)
Na pewno byłoby młodziej (śr. wieku: 25,2 lata), ale szkoda Paulo
C.Ronaldo (35) - Lacazette (29) - Kulusevski (20)
Rabiot (25) - Pogba (27) - Bentancur (23)
Gosens (26) - de Ligt (20) - Demiral (22) - Dest (19)
Szczęsny (30)
Na pewno byłoby młodziej (śr. wieku: 25,2 lata), ale szkoda Paulo

Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Dest to raczej marzenie ściętej głowy. Pellegrini nie powinien być gorszy od Sandro, bo umówmy się - Alex prezentuje dramatycznie niski poziom. Pogba? Panie - to jest mission impossible - za dużo zarabia, za mocna osobowość.
- KamilDeath
- Juventino
nie zapominaj o podatku dla nowoprzybyłych do słonecznych Włoch, to mocno zmienia cyferki w księgach
niesamowite jest to, że wszyscy widzieli nasze gwiazdy w tym sezonie i marzymy o super sprzedażach,
prędzej to będzie tak, iż my chcemy się pozbyć Walijczyka z kontraktem a będziemy zmuszeni sprzedać maminsynka, który się zaczął wyróżniać.....eeh
niesamowite jest to, że wszyscy widzieli nasze gwiazdy w tym sezonie i marzymy o super sprzedażach,

prędzej to będzie tak, iż my chcemy się pozbyć Walijczyka z kontraktem a będziemy zmuszeni sprzedać maminsynka, który się zaczął wyróżniać.....eeh
...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
- Osgiliath
- Juventino
przeca było już mówione, że przy wymianie kluby zrobią sobie dobrze plusvalenzą a prawo podatkowe przy ustalaniu wynagrodzenia dla Pogby byłoby korzystne. Dybala z jedną nogą może jakoś w tym sezonie odżył, ale widać, że mentalnie to dalej cymbał mimo tylu lat, w których de facto wyróżnił się sumarycznie może przez jeden sezon (licząc ostatnie pół i może w pierwszym roku).
- Osgiliath
- Juventino
Mnie tam nawet nie o Pogbę chodzi, ale o same wymagania finansowe naszego drugiego messiego. La Stampa niby podawała, że mamy gadać z szefostwem Romy, ale jakiś dziennikarz to zdementował. Imo nie wiem, czy nie brałbym Lacazette jeśli już kosztem Milika i jego celownika, nie mówiąc o historii kolan.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Za francuza kanonierzy chcą 50 mln euro. To już masz odpowiedz czy przyjdzieOsgiliath pisze: ↑18 sierpnia 2020, 14:18
Mnie tam nawet nie o Pogbę chodzi, ale o same wymagania finansowe naszego drugiego messiego. La Stampa niby podawała, że mamy gadać z szefostwem Romy, ale jakiś dziennikarz to zdementował. Imo nie wiem, czy nie brałbym Lacazette jeśli już kosztem Milika i jego celownika, nie mówiąc o historii kolan.

@jackop
Do tego zarabia 10 mln na rękę.
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2020, 14:30 przez Poprostu, łącznie zmieniany 1 raz.
- Osgiliath
- Juventino
Siejesz tylko negatywizm!Poprostu pisze: ↑18 sierpnia 2020, 14:27Za francuza kanonierzy chcą 50 mln euro. To już masz odpowiedz czy przyjdzieOsgiliath pisze: ↑18 sierpnia 2020, 14:18
Mnie tam nawet nie o Pogbę chodzi, ale o same wymagania finansowe naszego drugiego messiego. La Stampa niby podawała, że mamy gadać z szefostwem Romy, ale jakiś dziennikarz to zdementował. Imo nie wiem, czy nie brałbym Lacazette jeśli już kosztem Milika i jego celownika, nie mówiąc o historii kolan.![]()

I ty też!
- Rottweill
- Juventino
- Podziekował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Patrząc po tym ile się obecnie zarabia w topowych klubach, ile kto zarabia w Juve (xD) i w ogóle jakie kwoty są w piłce obrocie to pozostaje nam:Osgiliath pisze: ↑18 sierpnia 2020, 14:18
a) jarać się g e n i a l n y m i wynoszącym nas finansowo i sportowo poziom w górę ruchem marketingowym™ polegającym na sprowadzeniu sami-wiecie-kogo;
b) utyskiwać, że kopacze darmozjady przeżerają grube, czyjeś miliony i chcą zarabiać jeszcze więcej, popierać twarde veto wobec wygórowanych żądań, równocześnie szukać nowych romantyków którzy za 2,5 koła brutto zostaną w tym klubie dla idei do końca kariery;
c) budować drużynę na Milikach i Lakazetach.
-można zaznaczyć kilka odpowiedzi-
W obecnej sytuacji sprzedaż Dybali powinna wiązać się z natychmiastowym wywiezieniem na taczkach każdego członka zarządu popierającego ten poroniony pomysł.
Idiotyczna wymiana na Pogbę i podtrzymywanie tradycji posiadania obowiązkowej dziury w którejś formacji również.

- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Griezzman na dwuletnie wypożyczenie i my płacimy 80% jego zarobków...on zarabiał w Atleico 23 mln do łapy. W Barcelonie zgodził się na obniżkę do 17 mln...czyli 13,6 mln...ale byłby na 2 lata za free. Jak ten Dybala ma takie warunki stawiać to się człowiek zaczyna zastanawiać.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Jesteś pewny, że Lacazette zarabia 10 mln € na rękę a nie brutto, bo w Anglii podają chyba płace przed odjęciem podatku, a mi osobiście nie chce się wierzyć żeby miał tak wysoką pensję (utrzymanie go kosztowałoby Arsenal prawie 20 baniek na rok).Poprostu pisze: ↑18 sierpnia 2020, 14:27Za francuza kanonierzy chcą 50 mln euro. To już masz odpowiedz czy przyjdzieOsgiliath pisze: ↑18 sierpnia 2020, 14:18
@jackop
Do tego zarabia 10 mln na rękę.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Tylko w Italii podawane są kwoty netto w zarobkach, stąd wszystkim się wydaję że u nas mało zarabiają.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.