Mercato (LATO 2017)
- ozob
- Juventino
Bedzie mala rewolucja w lecie i kilku pilkarzy z pierwszego skladu poleci.
Odkladajac temet Di Marii, bo on i tak jest bardzo malo realny ze wzgledy na wiek oraz pensje zawodnika, to jeszcze ze znakiem zapytania wyjsciowe skrzydla skaldalyby sie z Costy i Cuadrado, ktorego wykypilsmu ostatecznie z Chelsea.
Odkladajac temet Di Marii, bo on i tak jest bardzo malo realny ze wzgledy na wiek oraz pensje zawodnika, to jeszcze ze znakiem zapytania wyjsciowe skrzydla skaldalyby sie z Costy i Cuadrado, ktorego wykypilsmu ostatecznie z Chelsea.
La fidanzata d'Italia
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja też bym akurat przy Mandżukiciu znak zapytania postawił bo jak w tym roku schował dumę do kieszeni i pracował dla zespołu tak nie wiadomo czy będzie chciał to samo robić za rok. Aczkolwiek my go sami na bank nie wypchniemy.
Osobiście dla mnie Sebastianito to zawsze był taki trochę fantasta, ale, że każdy ma prawo samemu oceniać źródło i komu wierzyć a komu nie także nie dyskryminuję
Osobiście dla mnie Sebastianito to zawsze był taki trochę fantasta, ale, że każdy ma prawo samemu oceniać źródło i komu wierzyć a komu nie także nie dyskryminuję

Ostatnio zmieniony 22 maja 2017, 23:24 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Costa obstawia dwa skrzydła, ale ciężko mi powiedzieć na którym czuję się lepiej. Chyba że Keita i Pjaca lewe skrzydło, Cuadrado i Costa prawe.
Mrozzi Została jeszcze kasa z Pogby, a już w tamtym letnim okienku wydaliśmy coś ok 140mln. Okienko na pewno będzie swietne, oby po wygraniu LM.
Mrozzi Została jeszcze kasa z Pogby, a już w tamtym letnim okienku wydaliśmy coś ok 140mln. Okienko na pewno będzie swietne, oby po wygraniu LM.
- Szilgu
- Juventino
Costa sam się wypowiadał, że woli grać na prawej. Problem w tym, że w Bayernie na tej pozycji gra Robben, więc często dostawał szansę na lewym.
Zresztą najlepsze mecze rozgrywał właśnie na prawej stronie, pierwszy sezon to kontuzje Robbena i świetna grac Brazylijczyka.
Zresztą najlepsze mecze rozgrywał właśnie na prawej stronie, pierwszy sezon to kontuzje Robbena i świetna grac Brazylijczyka.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
No niby jeszcze kasa na gościa, który miał zapełnić miejsce w składzie w końcówce okienka letniego (Matuidi). Miał to być wydatek rzędu ok. 30 mln. Dla mnie Costa i Di Maria plus Keita z Schickiem oraz Tolisso z De Sciglio to jednak fantamercato.
Już bez Di Marii wygląda to miodnie. Ale czekamy na szczegóły.
O Di Marii pojawiały się głosy, ale raczej nic konkretnego. O zainteresowaniu osobą Costy pisze się od dawna.

O Di Marii pojawiały się głosy, ale raczej nic konkretnego. O zainteresowaniu osobą Costy pisze się od dawna.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2017, 23:32 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- wagner
- Juventino
Być może jest tak jak mówisz, ale warto wesprzeć się jakimś linkiem potwierdzającym Twoje słowa.Szikit pisze:Costa sam się wypowiadał, że woli grać na prawej.
Szczególnie, że jeszcze żadnego z nich nie potwierdzono.CavAllano pisze:Dla mnie Costa i Di Maria plus Keita z Schickiem oraz Tolisso z De Sciglio to jednak fantamercato.

- ozob
- Juventino
Jak Costa tu zawita to tylko w charakterze zawodnika pierwszej XI.
Pozegnan moze byc nawet sporo: Mandzur (Schick), Khedira (Tolisso lub Fabinho), Stefan (De Sciglio), Lemina, Rincon i Sturaro.
Pozegnan moze byc nawet sporo: Mandzur (Schick), Khedira (Tolisso lub Fabinho), Stefan (De Sciglio), Lemina, Rincon i Sturaro.
La fidanzata d'Italia
- mrozzi
- Juventino
Dlatego napisałem fantamercato. Fantamercato to coś mało prawdopodobnego.wagner pisze:Wstrzymajcie się z tą falą nazwisk.

Więcej wskazuje na to, że Khedira zostanie w klubie. Te głosy o USA są na razie wyssane z palca (kilka źródeł je obalało). Co do Stefana czy też Leminy się zgadzam, ale nie są to gracze pierwszego składu, o których pisałeś. Na rozbrat ze Sturaro czy Rinconem bym nie liczył (choć sam chętnie bym pożegnał tego pierwszego; może się ktoś znajdzie, ale to już koncert życzeń z mojej strony).
Ostatnio zmieniony 22 maja 2017, 23:36 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ja się jaram Costą bardzo mocno, jeżeli chodzi o stosunek cena-jakość to jest super, jeżeli przyszedłby na takich warunkach jak tu chłopaki pisali. Ogólnie mercato na poziomie Schick, Keita i Costa do tego ktoś pokroju Tolisso do środka to jest po prostu mistrzostwo świata.
- Szilgu
- Juventino
Wybaczcie, ale nie udało mi się znaleźć tego wywiadu z Costą.
Ale pisałem o tym bardziej w ramach ciekawostki - wiadomo, zagra po obu stronach.
Khedira mówił, że czuje się świetnie i że za wcześnie na Stany. Więc jeśli by odchodził to do innej europejskiej ligi, w co wątpię.
Posty Ozoba wyglądają mocno życzeniowo. Mandzukic i Khedira out...
Rincona też nikt nie sprzeda po połowie sezonu.
Ale pisałem o tym bardziej w ramach ciekawostki - wiadomo, zagra po obu stronach.
Khedira mówił, że czuje się świetnie i że za wcześnie na Stany. Więc jeśli by odchodził to do innej europejskiej ligi, w co wątpię.
Posty Ozoba wyglądają mocno życzeniowo. Mandzukic i Khedira out...
Rincona też nikt nie sprzeda po połowie sezonu.
- ozob
- Juventino
Nie zyczeniowo tylko czeka nas zmiana pokoleniowa, ktora najlepiej zaczac jak najwczesniej i to lato jest dobrym momentem, niz czekac z tym do konca jak to zrobil Inter i Milan. Stad tez uwazam, ze czas takich graczy jak Stefan, Mario czy Khedira (bo nie Marchisio z racji bycia wychowankiem) moze w Juve dobiec konca.
Ewentualne zwyciestwo w LM moze jeszcze zwiekszyc i przyspieszyc ten proces dlatwgo nie wykluczam jeszcze Barzy I Alvesa.
Ewentualne zwyciestwo w LM moze jeszcze zwiekszyc i przyspieszyc ten proces dlatwgo nie wykluczam jeszcze Barzy I Alvesa.
La fidanzata d'Italia
- mrozzi
- Juventino
Kto jak kto, ale Marotta majac lekcje pogladowa oparta na bledach Interu oraz Milanu na pewno nie bedzie chcial ich powtorzyc. Ostatnio w ogromnym stopniu koncentrujemy sie na mlodych badz relatywnie mlodych graczach. Spinazzola, Conti, Caldara, Meret, Bentancur, Tolisso, Dybala, Pjaca, Schick, Keita. Jeszcze by sie kilku znalazlo. Troche tych nazwisk jest, krzywdy nam zrobic nie pozwola. Na szczescie nikt w klubie nie mysli o tym, by pozbywac sie z klubu Khediry, ktory jest duzo bardziej dojrzalym graczem niz w Realu, a ktory to w formie jest bezcenny. Barzagli sila rzeczy bedzie sie konczyl, dla Lichta to juz za wysokie progi, Lemina sie u nas nie sprawdza, wiec mozemy go pozegnac bez mrugniecia. Ale Alves? Meilibysmy go oddac, bo co, bo stary? Goscia, ktory wrocil do zyciowej formy? Przeciez to jest pozbawione jakiejkolwiek logiki.ozob pisze:Nie zyczeniowo tylko czeka nas zmiana pokoleniowa, ktora najlepiej zaczac jak najwczesniej i to lato jest dobrym momentem, niz czekac z tym do konca jak to zrobil Inter i Milan. Stad tez uwazam, ze czas takich graczy jak Stefan, Mario czy Khedira (bo nie Marchisio z racji bycia wychowankiem) moze w Juve dobiec konca.
- kamil-8853
- Juventino
Jeżeli Costa zagra na lewym skrzydle to przyznam wam Panowie że już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć go w akcji z Alexem Sandro !
Będzie sztos.