Bundesliga
- panlider
- Juventino
Tuchel to idealny następca Kloppa. Jak Dortmund nie zrobi latem wyprzedaży, to znowu mogą być niebezpieczni w LM i może trochę bardziej powalczą z Bayernem w Bundeslidze. Ogromna szkoda, że BVB trafiło w LE na Liverpool Kloppa, bo moim zdaniem, to powinien być mecz finałowy tych rozgrywek.juvemaroko pisze:Niesamowita psychika maja pilkarze Dortmund z 1-2 do 3-2 i wielkie pochwale dla trenara ziolto-czarnych za dawanie szanse 17 letniemu pilkarze przy stanie 2-2 :hellyes:
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Zhx123
- Dortmundczyk
Wielu niemieckich kibicoe bylo przeciwko "psychopacie" jak zwali TT(polscy za to bardzo byli za), ale okazal sie strzalem w 10. Trener idacy w gore, ale bedacy jeszcze w sredniaku. Cos jak Klopp kiedys.
Co do Gotze zdania sa podzielone. Jednak zarzad pytany o niego nie potrafi wprost zaprzeczyc a ostatnio Watzke powiedzial tez ze relacje z kibicami sa bardzo wazne ale druga strona medalu jest tez sytuacja czysto sportowa i na to tez musi patrzec . Wiec roznie moze byc.
Co do Gotze zdania sa podzielone. Jednak zarzad pytany o niego nie potrafi wprost zaprzeczyc a ostatnio Watzke powiedzial tez ze relacje z kibicami sa bardzo wazne ale druga strona medalu jest tez sytuacja czysto sportowa i na to tez musi patrzec . Wiec roznie moze byc.
Marco Reus: Die Borussia ist einfach mein Verein.
- MichałJuve124
- Juventino
Przypomniało mi się

- PlanetJuve
- Juventino
Borussia rozjeżdża Wolfburg 5:1 i wilki mają praktycznie po pucharach. Ciekawe czy Dlaxler nadal będzie gadał, że dobrze wybrał 
Dla ciekawskich
http://www.fullmatchesandshows.com/2016 ... l-match-2/
Dla ciekawskich
http://www.fullmatchesandshows.com/2016 ... l-match-2/
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Tak po ludzku szkoda mi kibicow BVB, bo Bawarczycy niemilosiernie dymaja ich ukochany klub.
Najwiekszy rywal podbiera im tych najlepszych zawodnikow, teraz przyszla pora na "przywiazanego do barw" kapitana i gracza zwiazanego z Dortmundem od ladnych paru lat. Fani wyrazili swoje niezadowolenie napisem na transparencie w stylu - znikaj natychmiast, kapitan ucieka jako pierwszy z pokladu. Ja rozumiem chec zarabiania kasy, odnoszenia sukcesow, ale nie mozna wybrac tego samego poza granicami DE? Wowczas nikt nie mialby pretensji, a tak kolejni zawodnicy pokazuja wlasnym kibicom srodkowy palec. To chyba ewenement na skale europejska, bo czegos takiego nie obserwuje sie gdzie indziej.

- pimbek
- Juventino
Teraz częściej można zauważyć pogoń za hajsem, za większymi osiągnięciami, to drugie jeszcze można zrozumieć. Tylko dla prawdziwego kibica swojej drużyny liczy się przywiązanie do klubowych barw, które spotyka się teraz tak często jak żubra w lesie.. 
- PlanetJuve
- Juventino
Nie wiem czy wiesz ale Hummels swoją karierę rozpoczynał od Bayernu. To tam go wynaleźli i się ogrywał na młodszych strzeblach. Aż dziw brał, że to wypożyczenie do BvB skończyło się takim tanim wykupem. Gość wygrał z Borussią wszystko co się da w Niemczech, a mimo to prosi o transfer do Bayernu. Według mnie to powrót do korzeni, a jednocześnie jakaś tam szansa wygrania czegoś w europie. Hajs, hajsem. W United nie taką kase by dostał.CavAllano pisze:Tak po ludzku szkoda mi kibicow BVB, bo Bawarczycy niemilosiernie dymaja ich ukochany klub.Najwiekszy rywal podbiera im tych najlepszych zawodnikow, teraz przyszla pora na "przywiazanego do barw" kapitana i gracza zwiazanego z Dortmundem od ladnych paru lat. Fani wyrazili swoje niezadowolenie napisem na transparencie w stylu - znikaj natychmiast, kapitan ucieka jako pierwszy z pokladu. Ja rozumiem chec zarabiania kasy, odnoszenia sukcesow, ale nie mozna wybrac tego samego poza granicami DE? Wowczas nikt nie mialby pretensji, a tak kolejni zawodnicy pokazuja wlasnym kibicom srodkowy palec. To chyba ewenement na skale europejska, bo czegos takiego nie obserwuje sie gdzie indziej.
- juvemaroko
- Juventino
Feta za tydzien, szkoda kilku traconych punktow BvB na poczatek sezonu, bo mielibysmy pasjonujaca koncowka jak w Hiszpanii.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Zdaje sobie sprawe z przeszlosci Hummelsa, ale moim zdaniem wspominanie o niej w tym przypadku byloby zbyt banalne. Poczatki w Bayernie w zadnym razie nie tlumacza decyzji czlowieka, ktory nosi(l) opaske kapitanska w Dortmundzie. Ja wiem, ze tacy gracze jak Del Piero, Maldini czy Zanetti to bezpowrotnie ginacy gatunek, ale jakis szacunek kibicom sie nalezy i absolutnie nie dziwi mnie ich gwaltowna reakcja. Sam zarzad niewiele moze zrobic, jesli dany zawodnik chce opuscic zespol, ale Hummels powinien byl odejsc za granice. To troche tak, jakby nagle Bonucci odszedl do interu. A przypomne, ze nie jest naszym pierwszym kapitanem.PlanetJuve pisze: Nie wiem czy wiesz ale Hummels swoją karierę rozpoczynał od Bayernu. To tam go wynaleźli i się ogrywał na młodszych strzeblach. Aż dziw brał, że to wypożyczenie do BvB skończyło się takim tanim wykupem. Gość wygrał z Borussią wszystko co się da w Niemczech, a mimo to prosi o transfer do Bayernu. Według mnie to powrót do korzeni, a jednocześnie jakaś tam szansa wygrania czegoś w europie. Hajs, hajsem. W United nie taką kase by dostał.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Zaczerpnięte z innego forum:PlanetJuve pisze:Nie wiem czy wiesz ale Hummels swoją karierę rozpoczynał od Bayernu. To tam go wynaleźli i się ogrywał na młodszych strzeblach.
Pamiętam, że ten temat był kilkukrotnie poruszany podczas spotkań Bayernu z BvB (mistrzowskie sezony) na antenie Eurosportu. Także tego... :roll:Przypadek Hummelsa jest bardzo ciekawy. Mimo, że jest wychowankiem Bayernu, to miał głęboki żal do Bawarczyków za to, jak go traktowano w klubie. Do tego stopnia, że otwarcie deklarował, że nigdy do Bayernu nie wróci, a gdy Gotze odchodził do Monachium, to go potępiał i krytykował. Dlatego teraz kibice BVB są ostro [cenzura] na niego i w sumie im się nie dziwię. Cały czas mówiło się o poważnych ofertach za niego ze strony United czy City, dlatego pewnie włodarze BVB liczyli, że albo przedłuży kontrakt, albo odejdzie za granicę. A tu nagle odwidziało mu się i postanowił jednak wrócić na stare śmieci. Nie mam wątpliwości, że przekonał go do tego Carlo.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
To nawet dawno temu Kołtoń o tym tłukł jak jeszcze Polsat miał prawa do Bayern TV, że Hummels się nie czuł doceniany w Bayernie i twierdził, że tam nie wróci. Swego czasu chyba nawet jego ojciec dostał jakąś fuchę w Borussi coby się Matsowa rodzina dobrze w Dortmundzie czuła. Pewnie jakiś kibic BvB może potwierdzić lub zaprzeczyć. W każdym bądź razie nieelegancko żeby nie powiedzieć gorzej.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Dla potwierdzenia: http://www.bayern.munchen.pl/art/show/h ... kiem/12041
"Owacja" dla Hummelsa od kibiców BvB: https://streamable.com/cqga
"Owacja" dla Hummelsa od kibiców BvB: https://streamable.com/cqga

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Łukasz
- Juventino
Ptaszęta ćwierkają, że Pep zabierze z Bayernu Alcantarę, a - oprócz Hummelsa - dołączy do mistrzów Niemiec Pjanić. Vidal-Pjanić - całkiem fajny, uzupełniający się środek pola...
- Robaku
- Juventino
Pod warunkiem, ze Vidal nie pójdzie do Chelsea, pewnie Conte chciałby mieć kogoś z dwójki Radja - Arturo i to będzie miało wplyw na ew. transfery Bayernu. A mówi się też, że ROma będzie chciałą zatrzymac Pjanicia i Radje kosztem Rudigera.