Premier League
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
United znowu traci punkty, Van Gall dziwnie pasywny na rynku transferowym. Niby mają sięgnąć po Di Marię, ale City się chce włączyć do tego wyścigu. Obronę mają słabiutką, Rojo to też żaden crack, środek pomocy wręcz tragiczny.Di Marii w tym 3-5-2 wg Van Gall nie wiedzę na środku, chyba,ze za Matę. Oj coś czuję,ze mimo wielkiej kasy Czerwone Diabły mogą mieć wielkie problemy z zajęciem miejsca w 4.
2 mecze ze średnimi ekipami Premier League i tylko 1pkt.Punkty to jedno ale ich gra naprawdę nie wygląda dobrze. Mają jeszcze czas, ale po świetnym turnieju w USA już ich kibice wiedzieli się na 1 miejscu, widać,ze sparingi to jedno a gra o punkty to coś zupełnie innego. Może Van Gall to ogarnie, ale na razie tragedia tam jest.
2 mecze ze średnimi ekipami Premier League i tylko 1pkt.Punkty to jedno ale ich gra naprawdę nie wygląda dobrze. Mają jeszcze czas, ale po świetnym turnieju w USA już ich kibice wiedzieli się na 1 miejscu, widać,ze sparingi to jedno a gra o punkty to coś zupełnie innego. Może Van Gall to ogarnie, ale na razie tragedia tam jest.
- Tobor
- Juventino
Nie powiem, że mnie to smuci, bo United strasznie mnie wkurzyło swoją "wielkością" i tym, że Vidal powinien dziękować niebiosom, że United łaskawie go chciało i jaki on głupi, że nie przechodzi do "największego klubu w historii". Mam nadzieję, że wylecą z LM na dobre jak Inter. Akurat Premier League jest bogate w dobre zespoły więc straty dużej nie będzie.AdiJuve pisze:United znowu traci punkty, Van Gall dziwnie pasywny na rynku transferowym. Niby mają sięgnąć po Di Marię, ale City się chce włączyć do tego wyścigu. Obronę mają słabiutką, Rojo to też żaden crack, środek pomocy wręcz tragiczny.Di Marii w tym 3-5-2 wg Van Gall nie wiedzę na środku, chyba,ze za Matę. Oj coś czuję,ze mimo wielkiej kasy Czerwone Diabły mogą mieć wielkie problemy z zajęciem miejsca w 4.
Co do Rojo to te MŚ to była manna z nieba dla Sportingu. Ludzie zaczęli się nim podniecać jak najlepszym LO w historii, a jakoś nie przekonywał mnie swoją grą (jak cała Argentyna). 20 mln za Rojo idealnie pokazuje, że United musi płacić cenę minimum x2 za każdego gracza. Shaw za ~30 baniek, Herrera za ~30 baniek, Rojo za 20 baniek. Interesy takie jak z Fellainim w tamtym roku. a Van Persie ma już 31 lat, Rooney 29, Jedynym klasowym graczem w dobrym wieku jest Mata i może de Gea. Poza tą czwórką skład United jest słabiutki.
Kilka lat bez LM i mistrzostwa Anglii skutecznie odrzuci sezonowców i wielu kibiców od United, a wtedy i kasa się obkurczy. Choć i tak będą dostawali kupę pieniędzy za kontrakty, prawa itp.
- sebastian10
- Juventino
Mu możne na lata zniknąć z Lm wydawanie kasy na prawo i lewo może sie skończyć jak kiedyś lazio .
jeszcze zataskana za Evra hihiih
jeszcze zataskana za Evra hihiih
- Mateuszello
- Juventino
Jeszcze przed rozpoczęciem sezonu z racji, że w tym roku nie biorą udziału w LM(co jest pechowym potknięciem, nie liczyłbym na dłuższe zniknięcie United) widziałem w Manchesterze ekipę, która może bić się o drugie miejsce.
Nie twierdzę, że te 2 spotkania zmieniły moje zdanie, bo wzmocnienia(Shaw, Herrara, Rojo), których dokonały Czerwone Diabły jeszcze się nie pokazały. Ale nie rozumiem jak Van Gaal może obecnie dostępną kadrą grać 3-5-2(czy tam 3-4-1-2). Nawet gdyby chociaż ten Shaw był zdrowy, czy grał Rojo, to wydaje mi się ta formacja dość niepewna pozytywnych rezultatów. Ba. Nawet przyjście Di Marii tego w moich oczach nie poprawia. Young, Valencia, Januzaj, może nawet Welbeck, jeszcze teraz Angel. Gdzie ich wszystkich wciśnie jak nie na wahadło? Ci zawodnicy nic nie dają w defensywie. To są ultra ofensywne 2 linie(pomoc, atak) i może mogłoby wydawać się OK granie nawet dwoma skrzydłowymi na wingbackach, ale niech ta trójka z tyłu będzie super. A tu gra Jones, Smalling, czy... Blackett - kto to w ogóle jest? Mówiło się o Vermaelenie, Hummelsie. Będą się bawić w sensacje i obrońcę chcą sprowadzić tylko w ostatni dzień okienka, żeby było głośno czy w ogóle już ten pomysł porzucili... chcąc jeszcze wzmocnić środek pola, bo całe okienko niuchali wokół Vidala?
Jak nie ściągną kogoś sensownego na RWB(niech to nawet będzie ofensywny pomocnik, ale niech on cokolwiek daje z tyłu) i bardzo dobrego stopera to Manchester nie będzie miał ładu i składu.
Nie twierdzę, że te 2 spotkania zmieniły moje zdanie, bo wzmocnienia(Shaw, Herrara, Rojo), których dokonały Czerwone Diabły jeszcze się nie pokazały. Ale nie rozumiem jak Van Gaal może obecnie dostępną kadrą grać 3-5-2(czy tam 3-4-1-2). Nawet gdyby chociaż ten Shaw był zdrowy, czy grał Rojo, to wydaje mi się ta formacja dość niepewna pozytywnych rezultatów. Ba. Nawet przyjście Di Marii tego w moich oczach nie poprawia. Young, Valencia, Januzaj, może nawet Welbeck, jeszcze teraz Angel. Gdzie ich wszystkich wciśnie jak nie na wahadło? Ci zawodnicy nic nie dają w defensywie. To są ultra ofensywne 2 linie(pomoc, atak) i może mogłoby wydawać się OK granie nawet dwoma skrzydłowymi na wingbackach, ale niech ta trójka z tyłu będzie super. A tu gra Jones, Smalling, czy... Blackett - kto to w ogóle jest? Mówiło się o Vermaelenie, Hummelsie. Będą się bawić w sensacje i obrońcę chcą sprowadzić tylko w ostatni dzień okienka, żeby było głośno czy w ogóle już ten pomysł porzucili... chcąc jeszcze wzmocnić środek pola, bo całe okienko niuchali wokół Vidala?
Jak nie ściągną kogoś sensownego na RWB(niech to nawet będzie ofensywny pomocnik, ale niech on cokolwiek daje z tyłu) i bardzo dobrego stopera to Manchester nie będzie miał ładu i składu.
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Z Tobą

--------- Alex Del Piero
- AdiJuve
- Juventino
Di Maria za ok 80mln ojro ma tam iść, masakra, a pamiętam jak media sugerowały,ze Real za Pogbę da jego,Coentrao i Moratę:) Perez nauczył się w końcu sprzedawać:) Jednak konkurencja jest bardzo silna i mogą się znaleźć poza LM.
- Mate.G
- Juventino
Ja obstawiam wygraną Chievo, wysoki kurs opłaca się. Allegri pokaż co potrafiszBazyliszek pisze:\
Szczerze? wcale jakoś nie zdziwi mnie remis z Chievo na inauguracje

- Sorek21
- Juventino
Dziwi mnie że Real tak lekko oddaje Di Marie ( cena ich broni ). Argentyńczyk napewno lepiej broni od Jamesa i jest ogólnie lepszym piłkarzem jeśli weźmiemy pod uwagę możliwości defensywa / atak a nie tylko sam atak. Przez jego formę oraz Modricia Real zatarł różnicę w środku pola dzielącą go od Barcelony.Zawsze środek Realu był mniej kreatywny niż trio Xavi,Iniesta,Sergio. W tym roku Real jeszcze bardziej to poprawił przez przyjście Kroosa i Jamesa.
Pod tym względem Man Utd leży i to strasznie.Sami drewniani piłkarze-Fletcher ,Fellaini , Cleverley.Od odejścia Scholesa nie ma tam prawdziwego porządnego b2b. Jest jeszcze kontuzjowany Carrick , ale on też sam tego wózka nie pociągnie. Może wypali ten młody z Bilbao ale on podobnie jak cały zespół potrzebuje czasu.
Oglądałem ich dwa ostatnie mecze i tylko Rooney , De Gea i Jones trzymają poziom.Ten ostatnii to teraz zdecydowanie ich najlepszy obrońca.
Co do transferów to czy Shaw i Rojo to nie ta sama pozycja ? Razem kosztowali kupę kasy więc chyba Van Gaal szykuje Rojo na lewego stopera a Shawa na lewego wingbacka.
Di Maria na starcie ma miejsce w 11 i moim zdanien byłby lepszy na 5 pozycjach niż obecni gracze. Oba skrzydła , oba miejsca dla b2b oraz środkowy pomocnik ofensywny.
Pod tym względem Man Utd leży i to strasznie.Sami drewniani piłkarze-Fletcher ,Fellaini , Cleverley.Od odejścia Scholesa nie ma tam prawdziwego porządnego b2b. Jest jeszcze kontuzjowany Carrick , ale on też sam tego wózka nie pociągnie. Może wypali ten młody z Bilbao ale on podobnie jak cały zespół potrzebuje czasu.
Oglądałem ich dwa ostatnie mecze i tylko Rooney , De Gea i Jones trzymają poziom.Ten ostatnii to teraz zdecydowanie ich najlepszy obrońca.
Co do transferów to czy Shaw i Rojo to nie ta sama pozycja ? Razem kosztowali kupę kasy więc chyba Van Gaal szykuje Rojo na lewego stopera a Shawa na lewego wingbacka.
Di Maria na starcie ma miejsce w 11 i moim zdanien byłby lepszy na 5 pozycjach niż obecni gracze. Oba skrzydła , oba miejsca dla b2b oraz środkowy pomocnik ofensywny.
- Mateuszello
- Juventino
Myślisz, że Di Maria może być brany pod uwagę do grania za Matą? Nie uważasz, że to za bardzo zniwelowałoby jego walory ofensywne, za które to własnie ManU jest pewnie gotowe wyłożyć tak sporą gotówkę?Sorek21 pisze:Dziwi mnie że Real tak lekko oddaje Di Marie ( cena ich broni ). Argentyńczyk napewno lepiej broni od Jamesa i jest ogólnie lepszym piłkarzem jeśli weźmiemy pod uwagę możliwości defensywa / atak a nie tylko sam atak. Przez jego formę oraz Modricia Real zatarł różnicę w środku pola dzielącą go od Barcelony.Zawsze środek Realu był mniej kreatywny niż trio Xavi,Iniesta,Sergio. W tym roku Real jeszcze bardziej to poprawił przez przyjście Kroosa i Jamesa.
Nie wydaje mi się, choć dziwne, że ściągnął tego Rojo na 2 spotkania, gdzie kurować ma się jeszcze Shaw. Ja bym się tu prędzej dopatrywał bardzo mocnego obsadzenia LWB i częstego rotowania tymi zawodnikami, ale to z kolei jest wprost asymetryczne do przeciwnej strony...Sorek21 pisze:Co do transferów to czy Shaw i Rojo to nie ta sama pozycja ? Razem kosztowali kupę kasy więc chyba Van Gaal szykuje Rojo na lewego stopera a Shawa na lewego wingbacka.
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Z Tobą
--------- Alex Del Piero

-Z Tobą

--------- Alex Del Piero
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Sorek dobrze prawi. United ma na środku same 'połamane drewana' (wczoraj wypadł Smalling). Jedynie Jones prezentuje względnie dobry poziom, ale i on "lubi" łapać kontuzje. Poza tym Rojo, z racji swoich warunków fizycznych/motorycznych to dużo lepszy materiał na stopera niż LWB.Mateuszello pisze:Nie wydaje mi się, choć dziwne, że ściągnął tego Rojo na 2 spotkania, gdzie kurować ma się jeszcze Shaw. Ja bym się tu prędzej dopatrywał bardzo mocnego obsadzenia LWB i częstego rotowania tymi zawodnikami, ale to z kolei jest wprost asymetryczne do przeciwnej strony...Sorek21 pisze:Co do transferów to czy Shaw i Rojo to nie ta sama pozycja ? Razem kosztowali kupę kasy więc chyba Van Gaal szykuje Rojo na lewego stopera a Shawa na lewego wingbacka.
Na wahadle grają i raczej tylko tam mogą: Rafael(ktz), Shaw(ktz), Valencia, Young. Ilościowo jest komplet, za to jakość pozostawia sporo do życzenia.
Jeśli Mata straciłby miejsce za napastnikami, to z marszu ląduje na ławce z prostego powodu - nigdzie indziej nie bardzo pasuje. Trzeba też zapewnić odpowiednią ilość minut Januzajowi, a działacze MU pewnie nie chcą powtórki z Pogby. Jest jeszcze Kagawa.
Jeśli Diabły utrzymają tartak także w środku pola, to nie zdziwiłbym się gdyby Di Maria był ustawiany właśnie tam. Oglądałem oba mecze i Argentyńczyk może być jakimś lekarstwem, na autobusy, z którymi niemiłosiernie męczy się drużyna Van Gaala.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- AdiJuve
- Juventino
Rojo to raczej na środek w 3-5-2 bo tam mają spore braki, dziwi,ze Van Gall nie sięga po Holendrów, boi się ryzyka czy co? Wg mnie na MŚ De Vrij wcale nie grał gorzej od Rojo a był 3x tańszy, doświadczony Vlar by też im się przydał. Bo obronę maja naprawdę słabą, ale środek pomocy to istna patologia i szpital. Cveverly-Fletcher to ja już wolałbym Padoin-Marrone:D
Ostatnie plotki głoszą,że za Di Marię mają dać 75mln + 15 bonusów. Kto wie czy nie przylecą jednak wobec tej tragedii na środku po Vidala, ale musieliby wtedy pobić rekord transferowy:)
Ostatnie plotki głoszą,że za Di Marię mają dać 75mln + 15 bonusów. Kto wie czy nie przylecą jednak wobec tej tragedii na środku po Vidala, ale musieliby wtedy pobić rekord transferowy:)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Di Maria praktycznie jedną nogą w United, ma się przenieść za... ok. 75 mln € (plus bonusy!). :shock: W obliczu takiego transferu jeszcze bardziej zabawne wydają się komentarze niektórych kibiców United w stylu "Vidal nie jest wart nawet 40".
Jak dla mnie transfer Argentyńczyka problemu nie rozwiązuje, bo oni mają wręcz tragiczny środek defensywy i pomocy. Zamiast zakontraktować takiego Benatię...
VG przyznał wczoraj, że interesują się Di Marią, ale jednocześnie wrzucił nazwiska Messiego i Vidala jako tych, którzy mu się podobają.
Sam przyznał jednak, że nie wszystkich da się do United ściągnąć. 
Jak dla mnie transfer Argentyńczyka problemu nie rozwiązuje, bo oni mają wręcz tragiczny środek defensywy i pomocy. Zamiast zakontraktować takiego Benatię...

VG przyznał wczoraj, że interesują się Di Marią, ale jednocześnie wrzucił nazwiska Messiego i Vidala jako tych, którzy mu się podobają.
- blackadder
- Juventino
Jak to się stało że klub który deklarował że nie ma limitu na wydatki podczas okienka transferowego dalej będzie grał z Valencią, Youngiem, Cleverleyem?
Albo pracują tam same Marotty, albo to my nie powinniśmy narzekać na naszego poczciwego Beppe.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ściągnięcie samego Di Marii da mniej więcej tyle, co transfer Maty. Efektowne zrywy w ofensywie, koszmarny środek pola i głupie błędy w obronie. Powrót koncepcji Zidanes y Pavones po latach, w dodatku w Manchesterze?