Polityka
- deszczowy
- Juventino
Bardzo dobry wywiad. Fiszer logicznie i przekonująco wyjaśnia chyba najbardziej prawdopodobną przyczynę katastrofy. Szkoda, że to przejdzie bez echa, be "Przekrój" jest jednak dość niszowyAntichrist pisze:A propos jeszcze raportu MAK, Smoleńska - Przekrój w poprzednim numerze zamieścił rozmowę z Michałem Fiszerem, który jest znanym ekspertem lotnictwa i on przedstawił moim zdaniem najbardziej prawdopodobny przebieg wydarzeń z kwietnia ubiegłego roku: Błąd to błąd i kropka

EDYTA:
Polecam konfrontację gen. Petelickiego z redaktorem naczelnym "Polski Zbrojnej". Kapitalnie Petelicki wolskiego wypunktował. Brawo, panie generale!
KLIK
- marek.siedlce
- Juventino
Świetny wywiad. Gość mówi konkretnie o katastrofie. A nie jakieś oskarżenia i domysły. A zdanie "Jeżeli ktoś popełnia błąd, to popełnia błąd i kropka." jest najlepszym podsumowaniem. Ciekawe czy J.K czytał...deszczowy pisze:Bardzo dobry wywiad. Fiszer logicznie i przekonująco wyjaśnia chyba najbardziej prawdopodobną przyczynę katastrofy. Szkoda, że to przejdzie bez echa, be "Przekrój" jest jednak dość niszowyAntichrist pisze:A propos jeszcze raportu MAK, Smoleńska - Przekrój w poprzednim numerze zamieścił rozmowę z Michałem Fiszerem, który jest znanym ekspertem lotnictwa i on przedstawił moim zdaniem najbardziej prawdopodobny przebieg wydarzeń z kwietnia ubiegłego roku: Błąd to błąd i kropka![]()

FORZA JUVE !!!
- deszczowy
- Juventino
Chyba kpisz? :rotfl: Przecież on wie, że to był zamach. Tusk ręka w rękę z Putinem wykończyli 96 Polakówmarek.siedlce pisze:Świetny wywiad. Gość mówi konkretnie o katastrofie. A nie jakieś oskarżenia i domysły. A zdanie "Jeżeli ktoś popełnia błąd, to popełnia błąd i kropka." jest najlepszym podsumowaniem. Ciekawe czy J.K czytał...deszczowy pisze:Bardzo dobry wywiad. Fiszer logicznie i przekonująco wyjaśnia chyba najbardziej prawdopodobną przyczynę katastrofy. Szkoda, że to przejdzie bez echa, be "Przekrój" jest jednak dość niszowyAntichrist pisze:A propos jeszcze raportu MAK, Smoleńska - Przekrój w poprzednim numerze zamieścił rozmowę z Michałem Fiszerem, który jest znanym ekspertem lotnictwa i on przedstawił moim zdaniem najbardziej prawdopodobny przebieg wydarzeń z kwietnia ubiegłego roku: Błąd to błąd i kropka![]()
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Żartujesz? Dżej Kej pewnie nie czyta nic, co nie mówi o męczeńskiej śmierci Polaka nad Polakami.marek.siedlce pisze:Świetny wywiad. Gość mówi konkretnie o katastrofie. A nie jakieś oskarżenia i domysły. A zdanie "Jeżeli ktoś popełnia błąd, to popełnia błąd i kropka." jest najlepszym podsumowaniem. Ciekawe czy J.K czytał...
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Smok-u
- Juventino
Zmieniając temat, nieskromnie się pochwalę, że w szkole u nas był Bartek Arułkowicz. Szybko raczej w niej się znów nie pojawi, bo tak go z kolegą ośmieszyliśmy ,że bardzo szybko uciekł z sali
. Biedny lewaczek myślał ,że trafił na jakiś młotków, zaczął pierdzielić jakieś farmazony jak to lewak. Non stop był przez nas łapany na hipokryzji i takich ściemach ,że pała mała
.

- deszczowy
- Juventino
Ehm... a masz jakąś dokumentację z tego, czy też miałeś prawicowe sny po prostu?Smok-u pisze:Zmieniając temat, nieskromnie się pochwalę, że w szkole u nas był Bartek Arułkowicz. Szybko raczej w niej się znów nie pojawi, bo tak go z kolegą ośmieszyliśmy ,że bardzo szybko uciekł z sali. Biedny lewaczek myślał ,że trafił na jakiś młotków, zaczął pierdzielić jakieś farmazony jak to lewak. Non stop był przez nas łapany na hipokryzji i takich ściemach ,że pała mała
.

- Smok-u
- Juventino
Tak 3 filmy i 8 nagrańdeszczowy pisze:Ehm... a masz jakąś dokumentację z tego, czy też miałeś prawicowe sny po prostu?

- LordJuve
- Juventino
No to wrzuć to gdzieś, jeśli oczywiście możesz.Smok-u pisze:Tak 3 filmy i 8 nagrańdeszczowy pisze:Ehm... a masz jakąś dokumentację z tego, czy też miałeś prawicowe sny po prostu?. Niestety nie było TV ani gazet, ale za świadków może robić około 200 osób z mojej szkoły

To wspólne dla ludzi lewicy, że są z nich niezłe, cwane, lisy. Świetnie opanowali sztukę nowomowy, manipulacji i komunikacji z mediami. Typowi populiści...bo co może zaproponować społeczeństwu rasowy lewak? Nic, poza piękną gadką. Najlepszym dowodem na to jest fakt, że radykalna lewica nie ma racji bytu w wypadku gdy brakuje jej jakiegoś wroga (dlatego ciągle szukają sobie jakiegoś często za pomocą słowa) oraz to, że czołowy lewak RP, przewodniczący SLD, pan Grzegorz Napieralski nie wyklucza możliwości koalicji rządowej z...PiS. :lol:
- FalsoVero
- Juventino
Ja uwielbiam oglądać Macierwicza i filmy gdzie słychać "szczały"
Lordzie PO robi to samo co "lewaki" obiecują i pięknie gadają.
Tak narzekacie a lewica była 10lat jako partia przeważająca czyżbyście nie posiadali wtedy jeszcze niezapomnianej 18-stki? Czy telewizja i dostęp do internetu zżarł wam "móski"?
Przy okazji Napieralski ma tyle z komuchem jak ja ze strusiem
A teraz na poważnie zamknij mordę(tak wiem dostanę kartkę) ten człowiek "lewak", "komuch" uratował życie mojemu przyjacielowi, jak Ciebie bym spotkał też bym zrobił z Ciebie pośmiewisko pozbawiając Cię jedynek i zapewne rodzice pobiegliby na policje a ja wynajął bym papugę i byłoby po sprawie. Dlatego "smoczku" leć na wawel gdzie Twoje miejsce
Wiem ,wiem było to bardzo brzydkie, be i fe i zachowałem się jak biedaszyb ale nie wytrzymałem ciśnienia.
Nie mogę czytać tego tematu ponieważ po chwili nie wiem czy się śmiać czy płakać? Wy popadacie z jednej skrajności w drugą.
Lordzie PO robi to samo co "lewaki" obiecują i pięknie gadają.
Tak narzekacie a lewica była 10lat jako partia przeważająca czyżbyście nie posiadali wtedy jeszcze niezapomnianej 18-stki? Czy telewizja i dostęp do internetu zżarł wam "móski"?
Przy okazji Napieralski ma tyle z komuchem jak ja ze strusiem
Super chodzisz do szkołySmok-u pisze:Zmieniając temat, nieskromnie się pochwalę, że w szkole u nas był Bartek Arułkowicz. Szybko raczej w niej się znów nie pojawi, bo tak go z kolegą ośmieszyliśmy ,że bardzo szybko uciekł z sali. Biedny lewaczek myślał ,że trafił na jakiś młotków, zaczął pierdzielić jakieś farmazony jak to lewak. Non stop był przez nas łapany na hipokryzji i takich ściemach ,że pała mała
.

Wiem ,wiem było to bardzo brzydkie, be i fe i zachowałem się jak biedaszyb ale nie wytrzymałem ciśnienia.
Nie mogę czytać tego tematu ponieważ po chwili nie wiem czy się śmiać czy płakać? Wy popadacie z jednej skrajności w drugą.
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- Antichrist
- Juventino
Luknij zatem na to: Click.LordJuve pisze:Uwielbiam oglądać filmy z serii "masakrują lewaka"...i piszę teraz całkowicie poważnie.

- deszczowy
- Juventino
Bardzo marny populizm. Też mogę zmontować taki filmik. Nie róbmy rynsztoka, co?Antichrist pisze:Luknij zatem na to: Click.LordJuve pisze:Uwielbiam oglądać filmy z serii "masakrują lewaka"...i piszę teraz całkowicie poważnie.
- Smok-u
- Juventino
HA HA HA HA HA :rotfl: . Zapraszam na PW. :rotfl: . W sumie masz tu tyle danych o mnie podanych , że znaleźienie mnie nie powinno sprawić Ci większych trudności.FalsoVero pisze:jak Ciebie bym spotkał też bym zrobił z Ciebie pośmiewisko pozbawiając Cię jedynek
A co do Arułkowicza, jest lewakiem i nic tego nie zmieni, nawet to ,że uratował życie twojemu przyjacielowi. Nie oceniam go jako człowieka, jest lekarzem, na pewno dobrym, pomaga ludziom, chwała mu za to.
Jednak jego wywody polityczne były tak żałosne, że ludzie po 18-scie lat, potrafili z niego zrobić nazwijmy to: Niedoinformowanego Hipokrytę.
Najgorsze jest to ,że dowiedziałem się 2 godziny wcześniej o jego przybyciu, co nie pozwoliło mi zebrać istotnym informacji, i musiałem się opierać na swojej niewielkiej wiedzy. Pytania i ataki dotyczyły tylko jego śmiesznych wywodów ;].
- Vimes
- Juventino
Quiz z serii "kto to powiedział":
1. "Radę Radiofonii i Telewizji należy zlikwidować. Zrobimy to natychmiast gdy dojdziemy do władzy"
Kto to powiedział?
A: Janusz Korwin-Mikke
B: Jarosław Kaczyński
C: Jan Maria Rokita
2. "Nie jesteśmy przeciwni publicznemu radiu i telewizji, ale mamy dosyć obecności partii politycznych w telewizji. Tak jak kilka lat temu wielkim przedsięwzięciem było wyprowadzenie PZPR z zakładów pracy. Tak samo dzisiaj wyprowadzimy partie z telewizji i radia"
Kto to powiedział?
A: Jarosław Kaczyński
B: Donald Tusk
C: Antoni Macierewicz
3. "Ludzie zawsze uciekają z kraju socjalistycznego do kraju kapitalistycznego. Nigdy odwrotnie. Pan ten socjalizm w Polsce buduje, panie Kaczyński"
Kto to powiedział?
B: Leszek Balcerowicz
C: Donald Tusk
4. "Dla mnie typowym fanatykiem nienawiści i agresji jest Adam Michnik, aczkolwiek niewątpliwie inteligentny. Reprezentuje rodzaj fanatyzmu, którym się najbardziej brzydzę, ponieważ pod pozorami troski o człowieka, o wolność, o demokrację, lansuje twardą antykościelną i antypolską opcję polityczną."
Kto to powiedział?
A: Antoni Macierewicz
C: Stefan Niesiołowski
5. "Platforma jest przede wszystkim wielką mistyfikacją.(...) W istocie jest takim świecącym pudełkiem. Mamy do czynienia z elegancko opakowaną recydywą tymińszczyzny lub nowym wydaniem Polskiej Partii Przyjaciół Piwa, której kilku liderów znakomicie się odnalazło w PO."
Kto to powiedział?
A: Zbigniew Ziobro
6. "Mamy dość rządów biurokratów. Mamy dość wysokich i skomplikowanych podatków które powodują, że Urząd Skarbowy jest dyktatorem!"
Kto to powiedział?
C: Krzysztof Rybiński
7. "Mówią nam, że trzeba podwyższyć składki zdrowotne i emerytalne. A ja mówię: To nie są pieniądze które są w mojej dyspozycji czy dyspozycji mojego rządu. Zanim ktokolwiek w moim rządzie wpadnie na pomysł, aby wyciągnąć większą ilość pieniędzy z kieszeni podatnika to się zastanowimy sto razy. To nie jest sztuka wyciągać pieniądze poprzez drenaż kieszeni podatnika."
Kto to powiedział?
A: Margaret Thatcher
B: Jan Krzysztof Bielecki
8. "Są to ludzie którzy ciągle chcą Polakom ufundować jakąś wersję socjalizmu"
Kto to powiedział?
A: Donald Tusk
B: Janusz Korwin-Mikke
C: Stanisław Michalkiewicz
9."Ten rok przejdzie do historii. Pierwszy raz w cywilizowanym kraju istnieje pełna rejestracja broni. Nasze ulice będą bezpieczniejsze, a nasza policja bardziej sprawna. W przyszłości cały świat będzie nas naśladował"
Kto to powiedział?
A: Barak Obama
B: José Zapatero
C: Adolf Hitler
10. "Myślę o Europie jako o imperium. Tak... imperium"
Kto to powiedział?
A: Joseph Goebbels
B: Józef Stalin
C: José Barroso
11. "To był doskonały pomysł." (o wsparciu udzielonym przez CIA dla Bin Ladena i radykalnych islamistów podczas wojny ZSRR w Afganistanie)
Kto to powiedział?
A: Mahmoud Ahmadinejad
B: Zbigniew Brzeziński
C: Mullah Mohammed Omar
12. "Nie możemy polegać tylko na naszej armii, aby osiągnąć bezpieczeństwo. Poza regularną armią musimy mieć także cywilne narodowe siły obronne które będą tak samo mocne, tak samo silne, tak samo wysoko dotowane."
Kto to powiedział?
A: Ernst Roehm (pierwszy szef Sturm Abteilung - hitlerowskiego SA)
B: Heinrich Himmler
C: Barak Obama
13. "To nie jest pakiet stymulacyjny! To jest pakiet wydatków. Co wam się wydawało, że czym jest pakiet stymulacyjny? Właśnie tym! O to właśnie chodzi! Mówię serio! O to chodzi!"
Kto to powiedział?
A: Ron Paul
B: Krzysztof Rybiński
Rozwiązanie można znaleźć na stronie autora: http://lubczasopismo.salon24.pl/zagadki ... powiedzial.
1. "Radę Radiofonii i Telewizji należy zlikwidować. Zrobimy to natychmiast gdy dojdziemy do władzy"
Kto to powiedział?
C: Jan Maria Rokita
2. "Nie jesteśmy przeciwni publicznemu radiu i telewizji, ale mamy dosyć obecności partii politycznych w telewizji. Tak jak kilka lat temu wielkim przedsięwzięciem było wyprowadzenie PZPR z zakładów pracy. Tak samo dzisiaj wyprowadzimy partie z telewizji i radia"
Kto to powiedział?
A: Jarosław Kaczyński
C: Antoni Macierewicz
3. "Ludzie zawsze uciekają z kraju socjalistycznego do kraju kapitalistycznego. Nigdy odwrotnie. Pan ten socjalizm w Polsce buduje, panie Kaczyński"
Kto to powiedział?
B: Leszek Balcerowicz
4. "Dla mnie typowym fanatykiem nienawiści i agresji jest Adam Michnik, aczkolwiek niewątpliwie inteligentny. Reprezentuje rodzaj fanatyzmu, którym się najbardziej brzydzę, ponieważ pod pozorami troski o człowieka, o wolność, o demokrację, lansuje twardą antykościelną i antypolską opcję polityczną."
Kto to powiedział?
A: Antoni Macierewicz
5. "Platforma jest przede wszystkim wielką mistyfikacją.(...) W istocie jest takim świecącym pudełkiem. Mamy do czynienia z elegancko opakowaną recydywą tymińszczyzny lub nowym wydaniem Polskiej Partii Przyjaciół Piwa, której kilku liderów znakomicie się odnalazło w PO."
Kto to powiedział?
A: Zbigniew Ziobro
6. "Mamy dość rządów biurokratów. Mamy dość wysokich i skomplikowanych podatków które powodują, że Urząd Skarbowy jest dyktatorem!"
Kto to powiedział?
C: Krzysztof Rybiński
7. "Mówią nam, że trzeba podwyższyć składki zdrowotne i emerytalne. A ja mówię: To nie są pieniądze które są w mojej dyspozycji czy dyspozycji mojego rządu. Zanim ktokolwiek w moim rządzie wpadnie na pomysł, aby wyciągnąć większą ilość pieniędzy z kieszeni podatnika to się zastanowimy sto razy. To nie jest sztuka wyciągać pieniądze poprzez drenaż kieszeni podatnika."
Kto to powiedział?
A: Margaret Thatcher
B: Jan Krzysztof Bielecki
8. "Są to ludzie którzy ciągle chcą Polakom ufundować jakąś wersję socjalizmu"
Kto to powiedział?
A: Donald Tusk
B: Janusz Korwin-Mikke
C: Stanisław Michalkiewicz
9."Ten rok przejdzie do historii. Pierwszy raz w cywilizowanym kraju istnieje pełna rejestracja broni. Nasze ulice będą bezpieczniejsze, a nasza policja bardziej sprawna. W przyszłości cały świat będzie nas naśladował"
Kto to powiedział?
A: Barak Obama
B: José Zapatero
C: Adolf Hitler
10. "Myślę o Europie jako o imperium. Tak... imperium"
Kto to powiedział?
A: Joseph Goebbels
B: Józef Stalin
C: José Barroso
11. "To był doskonały pomysł." (o wsparciu udzielonym przez CIA dla Bin Ladena i radykalnych islamistów podczas wojny ZSRR w Afganistanie)
Kto to powiedział?
A: Mahmoud Ahmadinejad
B: Zbigniew Brzeziński
C: Mullah Mohammed Omar
12. "Nie możemy polegać tylko na naszej armii, aby osiągnąć bezpieczeństwo. Poza regularną armią musimy mieć także cywilne narodowe siły obronne które będą tak samo mocne, tak samo silne, tak samo wysoko dotowane."
Kto to powiedział?
A: Ernst Roehm (pierwszy szef Sturm Abteilung - hitlerowskiego SA)
B: Heinrich Himmler
13. "To nie jest pakiet stymulacyjny! To jest pakiet wydatków. Co wam się wydawało, że czym jest pakiet stymulacyjny? Właśnie tym! O to właśnie chodzi! Mówię serio! O to chodzi!"
Kto to powiedział?
A: Ron Paul
B: Krzysztof Rybiński
Rozwiązanie można znaleźć na stronie autora: http://lubczasopismo.salon24.pl/zagadki ... powiedzial.
- Antichrist
- Juventino
Wygląda na to, że dojdzie do interwencji wojsk NATO w Libii. Co o tym sądzicie? Czy Polska w ramach NATO powinna wziąć udział w operacji?
- Piotr Juvefan
- Juventino
Uczestnictwo w NATO do czegoś zobowiązuje,niestety. Pewnie tak będzie.Antichrist pisze:Wygląda na to, że dojdzie do interwencji wojsk NATO w Libii. Co o tym sądzicie? Czy Polska w ramach NATO powinna wziąć udział w operacji?