Juventus Stadium
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
masz rację... jakby ustalić ceny biletów od 300 do 500 euro okazałoby się, że i stadion na 10tyś miejsc jest za duży 8)meda11 pisze:Przyszedł pierwszy mecz w LM i co związane z tym wyższe ceny biletów i ludzi mniej. Za 2-3 lata kiedy opadnie już hype na "nowy stadion" i nie daj boże wyniki sportowe będą nie tak dobre jak w ostatnich miesiącach i kibiców na meczach z Chievo czy Udinese będzie pewnie ze 30 tysięcy. No ale przecież to wstyd, że ludzie z Juve zgodzili się na taki mały stadion. Te 55-60 tysięcy być powinno! No i krzesełka powinny być na wszelki wypadek czarne, bo jak nie ma ludzi to czarny mniej rzuca się w oczy i nie widać tych pustych rzędów, sektorów. :lol:
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- GKS Katowice
- Juventino
A ile kosztował przelot jak sprawdzałeś? Nie ma opcji autokaru, bo wiem że jeżdzą też? Czyli bilety można dostać w wolnej sprzedaży również bez żadnych dodatkowych warunków? Z góry dzięki za odpowiedzi.alessandro1977 pisze:binio...z pewnościa jeszcze kiedyś sie wybiorę ale na mecz ligowy taki jak z Milanem, Interem czy Napoli...nie ukrywam., że sporo mnie to wyniosło ale trudno - jak napisałem, nie żałuję...
filippo...ceny biletów masakryczne i właśnie wówczas jakieś tam akcje protestacyjne kibice tworzyli...ogólnie, pojechałem - zapłaciłem i było warto bo zrealizowałem marzenie...próbowałem samolotem ale ceny były wysokie więc w poniedziałek po południu wsiadłem w samochód i na spontana pojechałem a na sobie miałem koszulkę JuvePolandClub...kibice Juve początkowo myśleli, że jestem jakiś ruski co to koło nich siedzi ale potem zrozumieli, że jestem ziomal i rozmawiali ze mną po angielsku :-D
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
To wygląda tak...ja pojechałem w ciemno a bo może jednak się uda...nie uda się to wtedy trudno - przeczekam mecz przed stadionem lub obejrzę mecz na telebimie bo zauważyłem, że przed stadionem jest telebim...udało się ale jak napisałem - ceny biletów porażają jeśli chodzi o LM bo myślę, że na mecze ligowe są bilety tańsze...generalnie biletów na mecz z Szachtarem było sporo bo jak widać frekwencja nie była zbyt wysoka a do tego kibice burzyli się z powodu cen biletów...stałem 2 godziny w kolejce, stałem już od 17.30 ale kasy otwarte są przed wieczornym meczem od 18.30 ale jak to Włosi - nie są zbyt punktualni :lol:
Bilety można zamówić tutaj:
http://www.juventus.com/juve/it/campo/b ... ria/prezzi
czyli na oficjalnej stronie Juve ale zauważyłem, że Włosi, którzy w ten sposób zaklepali bilety i tak musieli odstać swoje i odebrać w kasie...
Co do cen biletów lotniczych - najtańszy bilet w wielu opcjach kosztowałby mnie w obie strony prawie 3000 zł wówczas więc wolałem jechać samochodem...jak napisałem - jechałem na spontana więc biletu nie rezerwowałem ale gdyby kiedyś przyszło mi do głowy jechać ponownie to trzeba byłoby to zrobić szczególnie na drużyny z górnej półki jak Milan, Inter, Napoli...
Hotele w dniu meczu wszystkie zawalone bo bardzo dużo kibiców przyjeżdża z zewnątrz co potwierdza teorię, że Juve ma najwięcej kibiców poza Turynem...widziałem kibiców z Verony, Mediolanu a nawet z Udine, którzy przyjechali specjalnie na mecz Juve...
Pamiętam, że kiedyś zadałem podobne pytania co Wy w innym wątku ale odzewu nie było...spróbowałem sam i wiem już jak to mniej więcej wygląda. Odpowiem na pytania.
Dostałem sporo maili na PW z zapytaniem o kolejny mecz - drodzy koledzy - odpowiem zbiorczo - jeżeli miałbym jechać ponownie to na pewno napiszę o tym bo widzę, że zainteresowanie jest duże i pozwoli to zredukować koszty, które w opcji jednoosobowej są dość duże...
Zawsze można byłoby wynająć większy samochód i pojechać w kilku...
W Turynie byłem o godzinie o 15.00 ale nie nudziłem się...sklep, galeria, rozmowy z bardzo sympatycznymi Włochami umiliły mi czas...
Bilety można zamówić tutaj:
http://www.juventus.com/juve/it/campo/b ... ria/prezzi
czyli na oficjalnej stronie Juve ale zauważyłem, że Włosi, którzy w ten sposób zaklepali bilety i tak musieli odstać swoje i odebrać w kasie...
Co do cen biletów lotniczych - najtańszy bilet w wielu opcjach kosztowałby mnie w obie strony prawie 3000 zł wówczas więc wolałem jechać samochodem...jak napisałem - jechałem na spontana więc biletu nie rezerwowałem ale gdyby kiedyś przyszło mi do głowy jechać ponownie to trzeba byłoby to zrobić szczególnie na drużyny z górnej półki jak Milan, Inter, Napoli...
Hotele w dniu meczu wszystkie zawalone bo bardzo dużo kibiców przyjeżdża z zewnątrz co potwierdza teorię, że Juve ma najwięcej kibiców poza Turynem...widziałem kibiców z Verony, Mediolanu a nawet z Udine, którzy przyjechali specjalnie na mecz Juve...
Pamiętam, że kiedyś zadałem podobne pytania co Wy w innym wątku ale odzewu nie było...spróbowałem sam i wiem już jak to mniej więcej wygląda. Odpowiem na pytania.
Dostałem sporo maili na PW z zapytaniem o kolejny mecz - drodzy koledzy - odpowiem zbiorczo - jeżeli miałbym jechać ponownie to na pewno napiszę o tym bo widzę, że zainteresowanie jest duże i pozwoli to zredukować koszty, które w opcji jednoosobowej są dość duże...
Zawsze można byłoby wynająć większy samochód i pojechać w kilku...
W Turynie byłem o godzinie o 15.00 ale nie nudziłem się...sklep, galeria, rozmowy z bardzo sympatycznymi Włochami umiliły mi czas...

- Niezapominajka
- Juventino
hm... na mnie robi wrazenie 

- Łyko
- Qualità Juventino
Dobrze by było zagospodarować ten teren, bo poki co jest tam jeden wielki syf. Bogaty przód -centrum handlowe, parkingi, stadion i bieda z tyłu - stare ruiny, połamane drzewa smród i jakieś dzikie namioty. Mam nadzieję, że to wszytsko wypali i będziemy mieli całą dzielnice Juve 
Ciekaw jestem co będzie ze starą siedzibą, czy będzie własnością klubu czy sprzedadzą, a może coś nowego wymyślą? Szkoda bo jakby nie patrzeć to sentyment.

Ciekaw jestem co będzie ze starą siedzibą, czy będzie własnością klubu czy sprzedadzą, a może coś nowego wymyślą? Szkoda bo jakby nie patrzeć to sentyment.
- blackadder
- Juventino
Sentyment? Siedziba na Galileo Ferraris ma 10 lat, więc to raczej nie tak długo. Vinovo leży 30km od stadionu, 16km do siedziby, a z kolei z siedziby na stadion jest 9 km. Fajnie gdyby wszystko było na miejscu.Łyko pisze: Ciekaw jestem co będzie ze starą siedzibą, czy będzie własnością klubu czy sprzedadzą, a może coś nowego wymyślą? Szkoda bo jakby nie patrzeć to sentyment.

- DiaVolO
- Juventino
Zna ktoś jakąś podobną stronkę do tej http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=440815 gdzie mógłbym pooglądać foty starego Delle Alpi? wiem że są google ale tam często zdjęcia się powielają i nie ma ich tak dużo.
Tęsknię za starym Delle Alpi, trzeba przyznać że miał duszę i klimat, jednak wiadomo, był nieopłacalny i nie zachęcał za bardzo kibiców do przychodzenia na mecze. Obecne Delle Alpi choć nowoczesne, rentowne itd. to już nie ma "tego czegoś", z wyglądu też nic specjalnego, taki zwyczajny, szczególnie od środka nie ma w sobie niczego oryginalnego i specyficznego nad czym bardzo ubolewam, no ale może jestem za bardzo sentymentalny
Tęsknię za starym Delle Alpi, trzeba przyznać że miał duszę i klimat, jednak wiadomo, był nieopłacalny i nie zachęcał za bardzo kibiców do przychodzenia na mecze. Obecne Delle Alpi choć nowoczesne, rentowne itd. to już nie ma "tego czegoś", z wyglądu też nic specjalnego, taki zwyczajny, szczególnie od środka nie ma w sobie niczego oryginalnego i specyficznego nad czym bardzo ubolewam, no ale może jestem za bardzo sentymentalny

- mpolek
- Qualità Juventino
Poza wynikami wyszukiwania w grafice google nie sądzę, żebyś znalazł coś bardziej zadowalającego. Może i te foty się powielają, ale wcale ich aż tak mało nie jestDiaVolO pisze:Zna ktoś jakąś podobną stronkę do tej http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=440815 gdzie mógłbym pooglądać foty starego Delle Alpi? wiem że są google ale tam często zdjęcia się powielają i nie ma ich tak dużo.

Co do samego 'Juventus Stadium' zorganizuj sobie transport, jedź i zobacz co i jak, najlepiej idź na mecz. Gwarantuję Ci, że zmienisz zdanie. Jeśli wcześniej byłeś na meczu na Delle Alpi to tymbardziej. Fakt faktem nasz stary stadion przywołuje kilka pozytywnych wspomnień, ale szczerze powiedziawszy jeśli chodzi o samo kibicowanie i widoczność to już nawet stadio Olimpico di Torino jest lepsze. Sami zawodnicy czuli lepszy klimat po przenosinach w 2006. Delle Alpi swoimi błędami w architekturze znacznie odcinało kibiców od boiska + co za tym dodatkowo zwykle idzie - był dość konkretnie pozbawiony akustyki. Poza tym prawie zawsze ten stadion świecił pustkami, co przy jego dość sporych rozmiarach tworzyło dosyć przygnębiający klimat. Te fakty od razu, więc zaprzeczają Twojej opinii o 'duszy stadionu i klimacie', bo gdyby tak było na prawdę, to kompletne wyburzanie tego obiektu nie byłoby konieczne.
To Twoja opinia i nie chcę tutaj Ci nic narzucać, ale wydaje mi się odrobinkę nielogiczna i odważę się powiedzieć, że niewiele osób podzieliło by Twoje zdanie (tym bardziej ci, którym się zdarza przynajmniej raz na jakiś czas pojechać na mecz).
Na marginesie... Czy uważasz, że jakby teraz kibicom kazali dopingować i oglądać mecze z takiej odległości, to byliby zadowoleni

- DiaVolO
- Juventino
Zgadza się, nawet sam o tym wspomniałem w powyższym poście, bardziej chodziło mi o fason, kształt, wygląd tego stadionu, mimo że nie spełniał wymogów kibicowskich i faktycznie oglądanie meczów to pewnie była udręka jednak był charakterystyczny i przynajmniej dla mnie miał "to coś"czego niestety nie mogę powiedzieć o obecnym obiekcie, nawet sama nazwa Delle Alpi a teraz tak zwyczajnie "Juventus Stadium" jak w Niemczech czy Anglii
Byłem kiedyś pod starym Delle Alpi ale to już lata temu jako dziecko i na sam widok trzęsły mi się nogi, zawsze patrząc na zdjęcia starego Delle Alpi czuję respekt i poniekąd strach
No i zawsze podobała mi się ta konstrukcja która wisi w powietrzu i tak jakby dzieli ten obiekt na pół + ta tablica na poniższych zdjęciach.

Byłem kiedyś pod starym Delle Alpi ale to już lata temu jako dziecko i na sam widok trzęsły mi się nogi, zawsze patrząc na zdjęcia starego Delle Alpi czuję respekt i poniekąd strach

No i zawsze podobała mi się ta konstrukcja która wisi w powietrzu i tak jakby dzieli ten obiekt na pół + ta tablica na poniższych zdjęciach.

- mpolek
- Qualità Juventino
Akurat nazwa jest tymczasowa. Jakbym się pomylił, to proszę mnie poprawić, ale z tego co wiadomo, to prawa do nazwy stadionu ma firma Sport Five, która konkretnie zasiliła budżet przy budowie. Do tej pory jednak jeszcze nie wykorzystali tego przywileju, stąd często dziennikarze Włoscy na przemian używają określeń 'Juventus Stadium' albo 'Nuovo stadio della Juventus'DiaVolO pisze:nawet sama nazwa Delle Alpi a teraz tak zwyczajnie "Juventus Stadium" jak w Niemczech czy Anglii![]()
- Qrczak
- Juventino
Dokładnie tak. Tylko ciekawią mnie 2 rzeczy może ktoś mnie oświeci.mpolek pisze:Akurat nazwa jest tymczasowa. Jakbym się pomylił, to proszę mnie poprawić, ale z tego co wiadomo, to prawa do nazwy stadionu ma firma Sport Five, która konkretnie zasiliła budżet przy budowie. Do tej pory jednak jeszcze nie wykorzystali tego przywileju, stąd często dziennikarze Włoscy na przemian używają określeń 'Juventus Stadium' albo 'Nuovo stadio della Juventus'DiaVolO pisze:nawet sama nazwa Delle Alpi a teraz tak zwyczajnie "Juventus Stadium" jak w Niemczech czy Anglii![]()
1. Czy prawo do nazwy stadionu jest bezterminowe, czy jednak nie ? Bo jeszcze sie z taką informacją nie zetknąłem.
2 Dlaczego ta firma nie sprzedała nazwy po takim czasie wybudowania stadionu. A nawet jeśli nie mogą sprzedać tak aby mieć zarobek to czemu nie zareklamują swojej firmy ? (tego chyba nie wie nikt )
- Nedved1983
- Juventino
ad 1. prawo do nazwy sprzedaliśmy na 15 lat, z tego tytułu co roku dostajemy do budżetu niecałe 7 milionów.
ad. 2 też mnie to zastanawia. nam przecież płacą, a sami obecnie na tym nie zarabiają. widać uznali , że w miarę kolejnych naszych sukcesów uda im się w przyszłości zarobić więcej.
ad. 2 też mnie to zastanawia. nam przecież płacą, a sami obecnie na tym nie zarabiają. widać uznali , że w miarę kolejnych naszych sukcesów uda im się w przyszłości zarobić więcej.
- wagner
- Juventino
nie mam pojęcia czy ktoś już tego newsa wrzucił na forum bo aż tak dokładnie go nie przeglądam, ale podeśle (najwyżej ktoś pohejtuje):
http://www.uefa.com/uefa/aboutuefa/orga ... 71810.html
Nasz nowy pro stadion zadebiutuje jako arena finałowa Ligi Europejskiej 2013/2014.
(ja tego newsa odkryłem dopiero teraz jak już było dyskutowane na ten temat .. usuńcie posta)
http://www.uefa.com/uefa/aboutuefa/orga ... 71810.html
Nasz nowy pro stadion zadebiutuje jako arena finałowa Ligi Europejskiej 2013/2014.
(ja tego newsa odkryłem dopiero teraz jak już było dyskutowane na ten temat .. usuńcie posta)
- koki90
- Juventino
Sportfive czeka ze sprzedażą nazwy na jak najlepsze wyniki sportowe. Na początku było to bardzo ryzykowne posunięcie mając na uwadze wcześniejsze dwukrotne 7 miejsce. Teraz systematycznie wartość Juve rośnie i sprzedając prawa po tym sezonie zyskają dużo więcej niż jakby sprzedali te prawa zaraz po nabyciu. Zaprocentuje to w dłuższej perspektywie.