Liga Mistrzów 2012/13

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
mixery

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 19:05

Ja też najbardziej obawiałem się Bayernu. Zgaduje że w Bundeskopance żaden zespół nie gra trójką z tyłu? Rozpracowanie to jedno, ale schematy konkretnie na ten mecz i przyzwyczajenie mogą dać nam trochę przewagi. Modlę się by Asamoah odbudował nieco formę, lub Peluso nagle wskoczył na wyższy poziom, bo bez tego będzie ciężko, Lahm + ktokolwiek nie zagrałby na prawym skrzydle będą napierać. Co za tym idzie jakiekolwiek kontry będą szły przez środek, więc przydałby się szybki Giovinco. Najlepiej żeby koło niego zagrał Fabio który ma szybkie nogi, tylko za dobrze to oni zgrani nie są. No ale pewnie Conte inaczej sobie wymyśli opcje ataku.

Neuer to nie jakiś ogór, jest z pewnością w najlepszej piątce bramkarzy na tą chwilę.

A co do komentarzy o kibicowaniu Niemcom, to nie wiem skąd takie głupoty ludzie wymyślają, nawet w formie żartu :doh: .

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 19:21

trzeba obejrzeć dzisiaj sport po wiadomościach. Ciekawe co powiedzą o naszej parze. Jak uznają, że nie jest najciekawsza to będzie można wywnioskować, że Bayern jest murowanym faworytem. I to nie koniec wniosków, bo wyniknie jeszcze z tego to, że pokażą mecz innego murowanego faworyta czyli Barcy.

A jak uznają ją za najciekawszą to pewnie puszczą, ale dadzą na złość Szpaka.

FORZA JUVE!!!
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 19:25

Czułem, że to będzie Bayern i pracuje sobie a tu telefon on narzeczonej i wymieniała mi pary, a ja z każdą nazwą klubu liczyłem, że powie Bayern bo Juve zostawiła na koniec no i niestety... Jeżeli chcemy awansować musimy zaskoczyć. Conte powinien albo teraz zacząć grać innym ustawieniem a 3-5-2 zostawić na mecz z Monachijczykami, albo cichcem na treningach przygotowywać inne ustawienie. Ja osobiście na pierwszy mecz wystawiłbym coś takiego:
------------------Gigi
------Barza-----Bonu-----Kielon
Licht------------Pirlo---------Caceres
----------Vidal---------Pogba
----------------Markiz
----------------Matri

Myślę, że ciężko byłoby im się przecisnąć przez coś takiego a Caceresa próbowałbym ustawiać już w najbliższych meczach na lewej.

Bandiera_Rossa

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 19:32

whitesignus pisze:Tak czy owak na transmisje bym nie liczyl w TVP, wiadomo bedzie albo Borussia albo Barca. TVP musi sie nachapac. Co kogo obchodzi szlagier, kasa sie liczy! Kibice "polskiej borussii" i "kosmicznego karla"
Gdybyś to Ty był w telewizji osobą decyzyjną, to wolałbyś puścić mecz, który obejrzy więcej czy mniej ludzi?

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 19:32

Ja nie rozumiem czego wy się obawiacie w tym Bayernie.
Na bramce mają słabego ostatnimi czasy Neuera - sami to podkreślają.
Obrona to jakiś 35 letni kolek Van Buyten, który do B-B-C poziomem się nie zbliża. Pomoc mamy zdecydowanie lepszą, ale świat o tym jeszcze nie wie po prostu, bo Pogba, Vidal czy Marchisio to do niedawna byli anonimowi piłkarze dla brukowców i innych "szpeców" z polskiej tv.

Jedynie atak mamy tragiczny i tu Bayern wypada lepiej.
Mimo wszystko wiem, że ten dwumecz wygramy, bo sytuacja jest dokładnie taka sama jak przed meczem Niemcy-Włochy na Euro. Szkopki jak zwykle pewne siebie, a jak dojdzie do meczu to nie będą wiedzieli co się dzieje.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2013, 19:33 przez Gotti, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 19:33

annihilator1988 pisze:Aha, czy dobrze tłumaczę nazwisko: Schweinsteiger (dosiadasz świń)? Das Schwein- świnia, stegien-wspinać się, wdrapywać.
Tłumaczenie 1:1 nie jest zwykle dobrym rozwiązaniem (nazwisk nie powinno się swoją drogą w ogóle tłumaczyć) i pisze Ci to dyplomowany filolog germanista. 8) Steiger, jeśli już byś się uparł, można by tłumaczyć jako sztygar. W Austrii mówi się też tak (potocznie) na... babiarza. :smile:

W pierwszym meczu z Chelsea nasi robili pod siebie? A który to był nasz mecz w LM w tym sezonie? :D Teraz jest o wiele więcej spokoju i opanowania.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 19:39

Moim zdaniem, nie ma co narzekać na wynik losowania. Jasne, że lepiej byłoby trafić na Galatasaray lub Malagę i przejść jak najmniejszym nakładam sił, które będą potrzebne do obrony mistrzostwa. Tym bardziej, że przed pierwszym meczem z Bayernem mamy w rozkładzie jazdy Inter, któremu wypadałoby się zrewanżować, a po drugim meczu czeka wyjazd na Lazio. Z kolei rywal sytuację w lidze ma już wyjaśnioną i może oszczędnie gospodarować siłami. Jednak nie uważam, że stoimy na straconej pozycji. Wypowiedzi niektórych forumowiczów przypominają mi atmosferę przed meczem Niemców z Włochami na EURO. Tam też Niemcy byli uważani za faworytów i swoje "Drang nacht Osten" mieli zakończyć w finale w Kijowie. Na szczęście Włosi mieli co do tego odmienne zdanie. Uważam, że Juventus, który daje kręgosłup reprezentacji Italii może sobie poradzić z Bayernem. Przeciwnik jest silny, więc tym większa będzie satysfakcja z jego pokonania.

Obrazek
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 19:41

Pewien kibic na forum Bayernu pisze:Juventus da się przede wszystkim zabiegać. Jak Celtic go zabiegał pressingiem i posiadaniem piłki, to się Juventus gubił. Z tym, że Celtic był o wiele słabszy kadrowo i sportowo i skończyło się to dla Juventusu dobrze
:rotfl: :rotfl: - pierwsze zdanie. To niech sobie sprawdzi tabelki z przebiegniętymi kilometrami po jakimkolwiek meczu Juve czy to w LM czy Serie A...

"zabiegał pressingiem" - co za dziwaczne określenie!!! Chyba chodziło o stosowanie pressingu. Owszem gubiliśmy się (jak wiele innych drużyn przy pressingu), ale narzucenie morderczego tempa przez Celtik okazało się bronią obosieczną. Celtowie porwali się z motyką na Słońce.

Generalnie analizują NAS (nie tylko bawarczycy)w oparciu o wiele mitów, tak generalnie machając ręką na to, że awansowaliśmy kosztem słabego Celtiku, co idealnie pasuje do tezy "Juventus i tak wpisuje się w scenariusz słabej Serie A, bo jest może trochę lepszy od Milanu". Wiele cenniejszych informacji o nas można wynieść z naszej postawy w fazie grupowej (w szczególności od O:2 z Chelsea do remisu).
Ale to pozwala na przyjęcie postawy przyczajonego tygrysa.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 19:46

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=132454

W związku z LM Lega poszła nam na rękę (choć w niewielkim stopniu) i pozmieniała godziny rozegrania 2 spotkań ligowych i przesunęła pojedynek z Lazio.

W sobotę 30.03 zagramy z interem na SS o godzinie 15:00. W sobotę 06.04 gramy z Pescarą o 18:00. Mecz z Lazio mamy w poniedziałek 15.04 o 20:45.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 19:55

Prawdziwa Liga Mistrzów zaczyna się dla Juve właśnie dziś. Koniec przeplatania słabych występów ze znakomitymi. Tym, co graliśmy z Celtami, nie da się osiągnąć nic więcej. Czas wejść na wyższy poziom. Silni zostaną, słabi powinni odejść.

Forza!

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 20:01

bajbek17 pisze:Czułem, że to będzie Bayern i pracuje sobie a tu telefon on narzeczonej i wymieniała mi pary, a ja z każdą nazwą klubu liczyłem, że powie Bayern bo Juve zostawiła na koniec no i niestety... Jeżeli chcemy awansować musimy zaskoczyć. Conte powinien albo teraz zacząć grać innym ustawieniem a 3-5-2 zostawić na mecz z Monachijczykami, albo cichcem na treningach przygotowywać inne ustawienie. Ja osobiście na pierwszy mecz wystawiłbym coś takiego:
------------------Gigi
------Barza-----Bonu-----Kielon
Licht------------Pirlo---------Caceres
----------Vidal---------Pogba
----------------Markiz
----------------Matri

Myślę, że ciężko byłoby im się przecisnąć przez coś takiego a Caceresa próbowałbym ustawiać już w najbliższych meczach na lewej.
bejbek chlałeś coś dzis nie?
Ale co łyskacza, czy zwykkle browary?
Bo jasne jest to, że kazdy w bundeslidze ogarnia 3-5-2 bo kazdy tam tak gra, a poza tym jasne jest to, ze Pyrlo najlepiej ogarnia na defensywnym a Markiz najlepiej sobie radzi jako treqarista razem z Vidalem - proste. Kiedy ostatni raz widzialem mecz Juve za czasów Ferrary?
Wyjdziemy podstawa 3-5-2 a i tak wiekszosc fanów nie ogarnie ze grmay trojka obrońców podczas naszego ataku i 5 podczas naszej obrony.
Ogólnie kwestia tego typu jak nasi obroncy beda skoncentrowani, jak zagra Asa/ Peluso/ lub inny i jak pokazą sie napastnicy.
Kwiecien - miesiacem MV?

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 20:04

Ivory, kibice Bayernu mogą nas lekceważyć, bo jakby to delikatnie powiedzieć, poczucie wyższości wobec innych jest bardzo niemieckie :prochno:. Gdyby tak samo postąpili jeszcze ich piłkarze i trenerzy to byłoby fajnie.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 20:06

mrozzi pisze:(nazwisk nie powinno się swoją drogą w ogóle tłumaczyć) i pisze Ci to dyplomowany filolog germanista 8
Wiem, wiem :wink: Po prostu prostu nie mogłem oprzeć się pokusie.
Jak tak przeglądam forum Bawarczyków, to pojawiają się opinie o słabej formacji defensywnej "Starej Damy" :prochno: Widać, że nie wiedzą nic, a wypowiadają się. Uwielbiam takich "intelektualistów"

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 20:10

Robaku Już próbowaliśmy kiedyś ustawienia z markizem jak "10". Wydaje mi się, że w takim meczu byłoby to dobre. Bardzo defensywna taktyka z opcją na kontrataki. Mocny środek i wspomagający ich właśnie Markiz w obronie, a w ataku tymi swoimi cichymi wejściami w pole karne.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 20:10

Odkąd ogarniam piłkę to nie lubię Bayernu,a po pamiętnym durnym 1-4 to ich nienawidzę... Dlatego też cholernie miło byłoby dostać się do półfinału po wyeliminowaniu teamu z Monachium.Co będzie niezmiernie trudne,szanse rozkładają się 50% na 50%,nikt nie ma żadnej przewagi...poza drobną przewagą po stronie Juve w postaci rewanżu na Juventus Stadium.
annihilator1988 pisze: Aha, czy dobrze tłumaczę nazwisko: Schweinsteiger (dosiadasz świń)? Das Schwein- świnia, stegien-wspinać się, wdrapywać.
Ja go zwę tak po naszemu "Sebastian wchodzący na świnię" :wink:

ach no i.... mądrale i kozaki piszące na stronie w komentarzach "dokopiemy Szwabom" i ciągle rzucając "szwabami" nie dość,że są zakompleksionymi Polakami to jeszcze idiotami.Tylko dla zubożałych umysłowo Polaków Szwab oznacza pogardliwie Niemca,dla całej reszty świata Szwab to mieszkaniec Szwabii,Badenia-Wirtembergia(stuttgart np) i kawałeczek Bawarii.

Zablokowany