Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2011, 10:51

Castiel pisze:Załóżmy, że ten noob Conte obejmie Juve i klub sprowadzi mu niezłych piłkarzy za grubą forsę. Jeśli coś z klubem osiągnie to będzie to świadczyć o jego umiejętnościach? Wątpię. Ranieri to miał dopiero beznadziejny skład w porównaniu z tym. Odkąd Nedved odszedł to wszystko się pieprzy.

@zahor
już to skomentował, w większości dobrze, Ranieri jeszcze miał Nedveda. Potem miał być jego następca Diego, mimo, że grał na innej pozycji :)
Antichrist pisze:
De Rossi pisze:Nie jestem za bardzo zorientowany i przyjąłem raczej do wiadomości, że skoro nie zatrudniamy Deschampsa, to po prostu dlatego, że nie ma na to szans. Ale teraz już nie wiem o co chodzi.
Jeżeli Deschamps zacznie trenować Romę, to Marotta i Agnelli to patałachy.
To byłaby kicha, ale nie chce mi się wierzyć, u nas też się teoretycznie mówiło o Boasie. Inna rzecz, że wywiad dosyć konkretny :/
zahor pisze:Nie wiem na ile ten news jest wiarygodny, ale to by z kolei oznaczało że Ancelotti jest do wzięcia. Tylko niech mi nikt nie pisze że on się nie sprawdził w Juve itp. To jeden z najlepszych i najbardziej utytułowanych szkoleniowców na świecie. Jeżeli chodzi o warsztat trenerski to Contego nakrywa czapką.
Co ty z tą czapką? Właśnie, Ancelotti, on był już szykowany do Romy, z resztą sam twierdził zdaje się, że chce tam pójść, skąd jednak ploty o Didierze?
Arbuzini pisze: Legro grał wtedy sezon życia. Ładnie uzupełniali się z Chiellinim.
Moje zdanie o Legro jest takie, że to zawsze jest byl i będzie przeciętniak. Fajne uzupełnienie składu, solidny rezerwowy, ale nic więcej. Już ten Melberg grał lepiej.
MishaAveJuve pisze:i tu błąd obecny zarząd popełnia gorsze błędy, jak już pisałem wcześniej ściągano piłkarzy z nazwiskiem z nadziejami, miałeś Diego, Amauriego, Grosso, Vicka. Piłkarzy którzy jak przechodzili do nas każdy miał nadzieję że odmieni los Juve, fakt nie udało się ale to "mądry Polak po szkodzie" ale w momencie przyjścia?? jak było ? nie wierzę że nikt się nie cieszył jak oni przychodzili.
Weź nie zaczynaj znowu tego wywodu. Amauri droższy o kilka mln od Matriego (jakieś 7) to był lepszy transfer. Diego to lepszy pomysł od Krasica i dotego droższy od dychę? Jaja sobie robisz?
Z Amauriego się nie cieszyłem bo bałem się, że skończy się jak z przyjściem Zlatana, czyli Alex na ławkę a tak to było awizony :p Z tym, że był raczej dla mnie anonimem, tylko cena sugerowała że to swietny napasnik, ale czy Matri jest mniej obiecujący? A wieku przyszli podobny.
Z Diego się aż tak nie cieszyłem, bo wywalono skrzydłowych i siłą rzeczy gra była oparta na jednym graczu, jak dla mnie głupota. Jeszcze był Camor, ale ani nie był idealny do taktyki (choć i tak jeden z niewielu sobie radził za bytności Ferrary).
Z Grosso się cieszyłem, bo był genialny na mundialu, ale raz, że w obronie słabszy niż z przodu (odwrócenie Molinaro), dwa, że po MŚ się pogubił, niemniej, transfer w zamierzeniu nienajgorszy.
No z Iaquintą ci się udało, jeszcze bym Sissoko dodał, niemniej ogólnie podobnej klasy gracze, z tym, że Beppe wydawał na nich mniej.
I przestań pisać w tonie jakoby Marotta sam sobie ustalał budżet, bo to śmieszne.
yanquez pisze:Jeśli cytujesz, podawaj źródła proszę. Będzie nam łatwiej się ustosunkować...
Juvepoland :D

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 maja 2011, 11:12

Ja mam mieszane odczucia co do Conte. Nie wiem jakim jest taktykiem bo nie widziałem chyba nigdy jego drużyny w akcji, ale liczę na jego charakter z którego słynął. Na pewno powinien spisać się lepiej niż Ferrara, który wcześniej nie trenował i generalnie jeśli chodzi o charakter to był tak naprawdę taką ciepłą kluchą.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2011, 11:33

@D@$ pisze:
Arbuzini pisze: Legro grał wtedy sezon życia. Ładnie uzupełniali się z Chiellinim.
Moje zdanie o Legro jest takie, że to zawsze jest byl i będzie przeciętniak. Fajne uzupełnienie składu, solidny rezerwowy, ale nic więcej. Już ten Melberg grał lepiej.
Nie bardzo wiem, jak się do tego odnieść. Generalnie zgadzam się, ale sezon 07/08 to była inna bajka i Legro grał wtedy naprawdę wybornie. Bonucciego, a nawet Barzagliego nie ma nawet sensu do niego porównywać (oczywiście mowa tylko i wyłącznie o sezonie 07/08 ).
@D@$ pisze:
MishaAveJuve pisze:i tu błąd obecny zarząd popełnia gorsze błędy, jak już pisałem wcześniej ściągano piłkarzy z nazwiskiem z nadziejami, miałeś Diego, Amauriego, Grosso, Vicka. Piłkarzy którzy jak przechodzili do nas każdy miał nadzieję że odmieni los Juve, fakt nie udało się ale to "mądry Polak po szkodzie" ale w momencie przyjścia?? jak było ? nie wierzę że nikt się nie cieszył jak oni przychodzili.
Weź nie zaczynaj znowu tego wywodu. Amauri droższy o kilka mln od Matriego (jakieś 7) to był lepszy transfer. Diego to lepszy pomysł od Krasica i dotego droższy od dychę? Jaja sobie robisz?
Z Amauriego się nie cieszyłem bo bałem się, że skończy się jak z przyjściem Zlatana, czyli Alex na ławkę a tak to było awizony :p Z tym, że był raczej dla mnie anonimem, tylko cena sugerowała że to swietny napasnik, ale czy Matri jest mniej obiecujący? A wieku przyszli podobny.
Z Diego się aż tak nie cieszyłem, bo wywalono skrzydłowych i siłą rzeczy gra była oparta na jednym graczu, jak dla mnie głupota. Jeszcze był Camor, ale ani nie był idealny do taktyki (choć i tak jeden z niewielu sobie radził za bytności Ferrary).
Z Grosso się cieszyłem, bo był genialny na mundialu, ale raz, że w obronie słabszy niż z przodu (odwrócenie Molinaro), dwa, że po MŚ się pogubił, niemniej, transfer w zamierzeniu nienajgorszy.
No z Iaquintą ci się udało, jeszcze bym Sissoko dodał, niemniej ogólnie podobnej klasy gracze, z tym, że Beppe wydawał na nich mniej.
I przestań pisać w tonie jakoby Marotta sam sobie ustalał budżet, bo to śmieszne.
O to chodzi. Secco przewalił kupę kasy. Zezol ściągnął Q., Matriego, Barzagliego, Storariego, Krasica, fajnie że wypożyczył Aquilaniego. I to jest praca wykonana tylko w jednym sezonie, a Secco miał tego czasu mimo wszystko trochę więcej. Ten zarząd jest gorszy tylko pod jednym względem i jest to jak duża rysa na szkle - nie wyciąga wniosków z błędów poprzedników.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2011, 12:50

Mati1990 pisze:http://www.corrieredellosport.it/calcio ... to+s%C3%AC

Jeżeli Roma zatrudni Didiera, to znaczy że był do wyciągnięcia. A co za tym idzie ? Kolejny raz zarząd się nie popisał. Z całym szacunkiem dla Conte, ale gdybym miał wybierać Conte- Deschamps, wiadomo na kogo by padł wybór.

Mam nadzieje, że Didi nam tego nie zrobi i we Włoszech nikogo nie obejmie :(
Szlag mnie trafi jeśli to się okaże prawdą :angry: Ale podobnie jak ty mam nadzieje że Juventus będzie jedynym włoskim klubem!

Co do Conte. Spodobała mi się ta wypowiedź:
Na koniec powiedział zdanie, które Tuttosport zamieszcza na pierwszej stronie swojego dzisiejszego wydania: "Mój Juventus będzie miał jaja. Nie będę tolerował tych, którzy z uśmiechem schodzą z boiska po przegranym meczu".
Odrazu mi się przypomniał Alex kiedy w 92minucie przeciwko Sampdorii (0-0) przestrzelił z dogodnej sytuacji, nie był rozczarowany tylko uśmiechnięty tak samo jak Buffon po meczu z Milanem (0-1). Mam nadzieje że będzie jak mówi!

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2011, 12:51

Mój Juventus będzie miał jaja. Nie będę tolerował tych, którzy z uśmiechem schodzą z boiska po przegranym meczu
tymi słowami Antonio Conte mnie kupił. Nie ma miejsca dla Buffona, jesli dalej będzie tak robił.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2011, 12:58

pan Zambrotta pisze:
Mój Juventus będzie miał jaja. Nie będę tolerował tych, którzy z uśmiechem schodzą z boiska po przegranym meczu
tymi słowami Antonio Conte mnie kupił. Nie ma miejsca dla Buffona, jesli dalej będzie tak robił.
:ok:

Problem w tym, że tak zachowuje się nie tylko Buffon. Chielliniemu również można zarzucić podobne zachowanie. Tymi słowami Conte dał nam do zrozumienia, że zamierza prowadzić klub twardą ręką (co mi się osobiście również podoba), pytanie tylko czy wystarczy mu talentu i umiejętności...

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2011, 13:14

MishaAveJuve pisze:Zauważyłem że Mietson nie uczy się niczego z historii, pamiętasz sprawę Capello? dzień przed przyjściem oświadczał, że nigdy w Juve nie zagra. Tevez, ze kocha ManU, i jego kibiców. TO że DD tak mówił, przed końcem sezonu to chyba normalne, że nie chciał obniżyć morali zespołu jak jeszcze o coś walczyli. To tylko słowa, i tylko praca, odpowiednia suma pieniędzy i kontrakt i masz w 90% kogo chcesz.
Takie niespodzianki się ZDARZAJĄ. Nie jest powszechną rzeczą, że ktoś łamie wcześniejsze postanowienie. Ancelotti już pół roku temu mówił o tym, że chciałby prowadzić Romę ale Ty sądzisz, że na pewno pójdzie do Juve bo dostanie kilka dolarów więcej. Pominę inne szczegóły dla których jego przyjście było niemożliwe.
I też nie wpadłeś na to, że Deschamps może faktycznie chce po prostu zostać w Marsylii? Można rzucać teksty o tym jaki wielki jest Juventus itp. ale to nie jest FIFA albo PES i tutaj jest miliard różnych czynników dla których Didier mógłby nie chcieć przyjąć oferty Juventusu albo innego klubu.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2011, 13:16

Do tych chłopoków, którzy ciągnie nie mogą zrozumieć dlaczego Conte a nie Deschamps czy Van Gaal.
szczypek pisze:Tylko Ci trenerzy na pewno chcieliby mieć wpływ na politykę transferową klubu, a u nas to jest o tyle zaskakujące, że decyduje Marotta, Del Neri mówił, że gra tym, co dostał (chociaż on tu też nie jest bez winy, chociażby dlatego, że jest taki bezpłciowy). Dlatego trudno się dziwić jeśli odmawiają nam tacy trenerzy.
Niczego więcej tłumaczyć nie trzeba.
pan Zambrotta pisze:
Słowa, to ciągle tylko słowa. O wspaniałej mentalności to i Ferrara mówił. Del Neri składał deklaracje, że Grosso i Salihamidzicia na boisku nie zobaczymy. Dlatego... Dopóki nie zobaczę, to będzie mógł nawet mówić, że Motta ma trzy jądra. Juventus będzie miał charakter, będzie zwyciężał - wtedy Conte mnie kupi.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2011, 13:59

Mój Juventus będzie miał jaja
W żadnym innym klubie nie ma większych jaj niż u Nas od dwóch lat.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2011, 14:05

pan Zambrotta pisze:
Co Ty kibic lekkich obyczajów jesteś, że Cię można kupić jednym bajerem? Nie bądź taki łatwy. Zapomniałeś już o "DNA zwycięzców", "38 finałach" i innych chwytliwych sloganach?

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2011, 14:09

Vimes pisze:
pan Zambrotta pisze:
Co Ty kibic lekkich obyczajów jesteś, że Cię można kupić jednym bajerem? Nie bądź taki łatwy. Zapomniałeś już o "DNA zwycięzców", "38 finałach" i innych chwytliwych sloganach?
nie wiem czemu, ale jestem jakoś dziwnie przekonany, ze Ciro Ferrara, Zakeroni i Alojz to nie ta półka co Conte.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2011, 14:15

szczypek pisze:Słowa, to ciągle tylko słowa. O wspaniałej mentalności to i Ferrara mówił. Del Neri składał deklaracje, że Grosso i Salihamidzicia na boisku nie zobaczymy. Dlatego... Dopóki nie zobaczę, to będzie mógł nawet mówić, że Motta ma trzy jądra. Juventus będzie miał charakter, będzie zwyciężał - wtedy Conte mnie kupi.
A Arboleda nie zagra w reprezentacji (Smuda). :D

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2011, 14:29

lenor pisze:Zatrudnianie trenera, który może okazać się niewypałem lub strzałem w 10tkę, to stąpanie po bardzo cienkiej linii. Ale gadanie, że tym ruchem, śmieje sie kibicom w twarz jest nieprawdą. Przecież to kibice skandowali na trybunach nazwisko Conte.
Kibice włoscy są bardzo dziwni, chyba za bardzo kierują się sercem i za mało myślą. Z resztą, nie tylko kibice...
jakku1 pisze:Co jak co, ale za te slowa nalezy sie Conte pochwala. Pytanie tylko, jak to bedzie w praktyce, bo teoria to tylko teoria.
Pamiętam, jak po meczu z Shamrock Rovers Alojz grzmiał, że jego drużyna zagrała słabo i nie będzie tolerował obijania się w trakcie meczu i lekceważenia rywali. :rotfl: tak więc teraz nie za bardzo ufam chwytnym słowom Conte
jakku1 pisze:Co do DD - nie uwierze, ze byl do wyciagniecia, dopoki ktos go nie zatrudni. Wydaje mi sie, ze Ancelotti jest juz ugadany z Roma, a te wszystkie newsy to dziennikarskie bzdury. No ale zobaczymy. Jesli jedak tak sie stanie, ze Deschamps trafi do Romy, to bedzie to oznaczac, ze Marotta poszedl po najmniejszej linii oporu i chyba nie ogarnia, jak istotna jest kwestia trenera. A to juz gigantyczny minus. Powiedzialbym nawet, ze dyskwalifikujacy.
Ostatnio pisze się, że Ancelotti chce zostać na wyspach a Romę ma poprowadzić Bielsa, ale nie wiem czy to prawda. Jeśli Didier wylądowałby w Romie, Marotta powinien zostać zlinczowany
pan Zambrotta pisze:nie wiem czemu, ale jestem jakoś dziwnie przekonany, ze Ciro Ferrara, Zakeroni i Alojz to nie ta półka co Conte.
To znaczy... wyższa, czy niższa? :twisted:

Obrazek
Prusor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2011, 14:40

pan Zambrotta pisze: nie wiem czemu, ale jestem jakoś dziwnie przekonany, ze Ciro Ferrara, Zakeroni i Alojz to nie ta półka co Conte.

Ja bardziej sceptycznie podchodzę to wyboru trenera tj. Antonio Conte. Jednakże mam nadzieję...nadzieję że w końcu opanuje zespół/ motywacja/ zachowanie/ taktyka...i błagam niech będzie w końcu więcej dokładności w podaniach większości naszych graczy..

No Del Piero No Party Noo !..
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2011, 15:04

bajbek17 pisze:
MishaAveJuve pisze: Zacytuję słowa Conte "Mój Juventus będzie miał jaja. Nie będę tolerował tych, którzy z uśmiechem schodzą z boiska po przegranym meczu".

Czy to znaczy, że Chiellini a) odchodzi? b) nie będzie grał? :roll:

I czy to samo tyczy się Buffona?
Nie rozumiesz? Jego Juventus bedzie miał charakter. Nie doszukuj się w każdym zdaniu mowy o transferach i pierwszej 11.
Przecież to żart z mojej strony.

Właśnie Panie Zambrotta bo to można dwojako rozumieć...

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Zablokowany