Premier League
- zahor
- Juventino
Są, tyle że ich kompetencje są dość mocno ograniczone. W kwestii transferów zasadniczo są tam pomagierami i mają za zadanie robić dokładnie to, co menadżer im nakazuje. Nie ma praktycznie możliwości żeby trener domagał się piłkarza X, a dyrektor sprowadził mu Y, bo uznał go za lepszy wybór.@D@$ pisze:Czyli to jednak bujda, że w Anglii nie ma dyrektorów sportowych, tylko menedżer zajmuje się wszystkim?
- jarmel
- Redaktor
Jakiś dziennikarz Sky Sports poinformował, że Benatia już jest w drodze do Manchesteru, nie wiem na ile to prawdziwe, ale tak jak przewidzieliście już się robi gorąco na ich temat
Obstawiam, że w poniedziałek przeczytamy o jakiejś ustalonej pensji Vidala czy cuś w ten deseń 

#AllegriOut
- PlanetJuve
- Juventino
Ale druga z Walijskim zespołem w ciągu roku kalendarzowegojoy pisze:Ponoć to pierwsza porażka Manchesteru na swoim stadionie na inaugurację od 42 lat. Aż trudno uwierzyć.

Jak klub wydaje 73,5 mln na dwóję pilkarzy :shock: wiem dla Nas to dziwne, a potem jeden kontuzjowany, a drugi wcale nic wielkiego nie gra.. W tym trener nie kupuje nikogo i wpuszcza gówniarzy którzy wrócili z wypożyczeń..

- Arbuzini
- Juventino
Właśnie to dla mnie dość zabawna sytuacja, że ten Manchester, który ma niby nieograniczone fundusze do tej pory dał radę ściągnąć tylko Shawa i Herrerę.
Niech to będzie też lekcja dla tych, którzy z nadmierną chęcią krytykują Marottę, szczególnie za okres, kiedy trzeba było wyprowadzić klub z dołka.
Niech to będzie też lekcja dla tych, którzy z nadmierną chęcią krytykują Marottę, szczególnie za okres, kiedy trzeba było wyprowadzić klub z dołka.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Strasznie mi się spodobał jeden z komentarzy pomeczowych na stronie polskich fanów Manchesteru United: "Widoczny brak Vidala" 
Jak zwykł mawiać Janusz Wójcik, tu nie ma co trenować, tu trzeba dzwonić!

Jak zwykł mawiać Janusz Wójcik, tu nie ma co trenować, tu trzeba dzwonić!
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Wiesz, mrozziemu wystarczą zapewnienia trenera mimo, że sam zawodnik od MŚ milczyOuh_yeah pisze:Mrozzi wyśmiewa ludzi bojących się o sprzedaż Vidala twierdząc, że nie ma szans, żebyśmy sprzedali go w środku czy pod koniec sierpnia, ale historia pokazuje, że jak przychodzi oferta 50-60 milionów, a zawodnik "nie wyklucza" transferu, to nawet najbardziej zawzięty prezes sprzeda go choćby na 5 godzin przed końcem okienka..
Co do wczorajszego meczu: jak pech to pech :doh:

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nikogo nie wyśmiewałem - ja po prostu w dalszym ciągu mam nadzieję, że Marotta i spółka z gęby śmietnika nie robią - przypomina mi się pewna konferencja prasowa (3 tygodnie temu?), na której nasz transferowy guru zapewniał, że jest już za późno na jakiekolwiek ruchy tego typu, jako że mielibyśmy bardzo mało czasu na pozyskanie kogoś nowego w zastępstwie. Załóżmy czysto hipotetycznie, że sprzedajemy teraz Vidala "na łapu capu" (bierzemy przykładowo marne jak na możliwości tego piłkarza 50 mln). Do końca okienka mamy ledwie 2 tygodnie, a ciekawych zawodników na rynku transferowym jak na lekarstwo, nie wspominając w ogóle o kimś pokroju Vidala (inna sprawa, że tak dobrych piłkarzy na tej pozycji po prostu nie ma). Niektórzy dziennikarze porównują obecną sytuację do tej z 2001 roku, gdy po sprzedaży Zidane'a pozyskaliśmy kilku kluczowych w późniejszym okresie graczy - między innymi Buffona, Thurama oraz Nedveda. Zapominają jednak o tym, że w obecnych czasach byle drwal kosztuje 20 mln, a przy umiejętnościach negocjacyjnych naszego Marotty.. :doh: Wziąłby pewnie Manolasa, Lavezziego oraz Chicharito (gdzie tym ludziom do klasy choćby samego Nedveda). Pozyskanie tych piłkarzy byłoby dobre w obecnej sytuacji, nie zaś w przypadku odejścia Chilijczyka. Niektórzy piszą o Guarinie (którego, owszem, chcieliśmy, ale na pozycję 5 pomocnika w składzie...), inni z kolei śmią jeszcze przypominać nazwisko Naniego.Dragon pisze: Wiesz, mrozziemu wystarczą zapewnienia trenera mimo, że sam zawodnik od MŚ milczyBardzo często się z mrozzim zgadzam, ale nie rozumiem jego spokoju. Wiadomo, że na piłce zna się nie od wczoraj i w dzisiejszych czasach zawodnik może odejść w 2 godz. Każdy to wie. Jak lucek kupił Cannavaro i Zlatana? 8)
Martwić musi to, że bierzemy od innych głównie odpadki/piłkarzy niesprawdzonych. Nie ma zawodnika, którego wyrwalibyśmy mimo świetnych występów w poprzedniej drużynie. Owszem - Marotta pozyskuje bardzo dobrych piłkarzy młodych (Berardi, Leali, Vitale, Pogba, Coman), często za darmo, ale brakuje nam jakości na teraz. Bardzo ubolewam nad tym, że nasz klub, mimo zdobycia 3 tytułów mistrza kraju z rzędu, mimo że ponownie regularnie zaczął grać w LM, który jako jedyny na Półwyspie ma własny stadion i związane z nim przychody, nie może sobie pozwolić na zakup piłkarza NAWET za 30 mln.. Jak co roku skupiamy się na kimś klasowym, po czym okazuje się, że "piłkarz ma ważny kontrakt z obecnym klubem" i jego pozyskanie to utopia. Potem zaczyna się weryfikacja oczekiwań i szukanie alternatywy dla alternatywy alternatywy. Miał być Nastasić, potem Manolas (który już nie wszystkim pasował), teraz nie jesteśmy nawet w stanie pozyskać Luisao (który podoba się już mało komu). Spodziewałem się, że w każdym kolejnym roku, na tym etapie budowania drużyny, będziemy jedynie dokładać klocki, skupiając się na jakości. Marotta miał do tej pory furę szczęścia - udało mu się z Barzaglim, Pirlo, Pogbą, Tevezem, Llorente, a w przypadku tych transferów wiele, nawet bardzo wiele wskazywało na niepowodzenie. To już nawet ogórki w Anglli bez większego wysiłku wydają pieniądze rzędu 30 mln (nie muszę chyba przytaczać kilku nazwisk z ostatniego czasu). Za kasę z Vidala nie wzięlibyśmy jednego piłkarza światowej klasy, a dorzucilibyśmy kilku rzemieślników.. True story. Byłbym też w stanie uwierzyć w to, że mając takie środki Marotta mocno przepłaciłby w przypadku jakiegoś przeciętnego grajka. Od razu przed oczami mam sytuację odejścia z Napoli Cavaniego i pozyskanie za dużo większe pieniądze w stosunku do rzeczywistej wartości Higuaina.
Jeśli Vidal w klubie zostanie, będziemy w dalszym ciągu faworytem do zdobycia tytułu na krajowym podwórku. W przypadku jego odejścia stracimy sporo na jakości, niezależnie od tego, kogo pozyskamy. Samemu Arturo bym się nie zdziwił. Dla nas, kibiców, byłoby oczywistym pozostanie w klubie, który mamy w sercu. Dlaczego jednak on sam miałby rezygnować z dwukrotnie większych zarobków? Nie ma żadnego powodu. My swoim najlepszym graczom płacimy tyle, ile w takich Chelsea, City, tudzież PSG płaci się najsłabszym/rezerwowym..
Wszystkim Wam i sobie przy okazji życzę z całego serca, by wreszcie pojawił się na horyzoncie jakiś szejk, człowiek będący kibicem Juve. Ktoś, kto w moment odbuduje potęgę tego klubu. Przy obecnych zakupach możemy być mocarzem słabej ligi (jaką niewątpliwie jest Serie A), w LM dalej będziemy mało wymagającym przeciwnikiem. Obecny stan nie potrwa zresztą długo, bo biorąc pod uwagę fakt, że coraz starsi są Buffon, Chiellini, Barzagli, Pirlo, Tevez, możemy się nagle obudzić z ręką w nocniku.
- wojczech7
- Juventino
Antek miał rację! Ramsey strzelił, a ja zaliczyłem zgon na imprezie. Strach się bać, co będzie dalej...Antek666 pisze:Piłkarz Arsenalu, Aaron Ramsey to człowiek-fatum
Gdy ten trafia do siatki to często jakiś prominent, ktoś sławny trafia do trumny.... Przeglądając media niemieckie( przepraszam @jarmel, jak wolisz to dla Ciebie niech będą to media nepalskie) natrafiłem na ciekawy link pokazujący domniemania i fakty spisane przez brytyjskich dziennikarzy.
-Ramsey trafia 1 maja 2011 przeciwko M.City, dnia następnego Osama Bin Laden zostaje ustrzelony
-w październiku 2011 miał dobrą serię... wpierw strzelił przeciw Tottenhamowi, 3 dni później zmarł Steve Jobs. Późnej Walijczyk strzela przeciw Marsylii i jeszcze tego samego dnia ginie Muammar al-Gaddafi
-Luty roku 2012 gol przeciwko Sunderlandowi i mniej niż 24 godziny później Whitney Houston zostaje znaleziona martwa w swoim pokoju hotelowym
-We wrześniu 2013 gracz Arsenalu strzela wpierw ponownie w meczu z Sunderlanden, cztery dni później znowu w Lidze Mistrzów pokonuje bramkarza Marsylii. Umiera bokser Ken Norton.
Jesienią 2013 Ramsey miał serie z bramkami, aż 6 goli w 7 meczach, na szczęście tym razem obyło się bez trupów :lol: Jednakże gdy zdobywa 2 trafienia przeciw Cadriff 30 Listopada to w wypadku samochodowym ginie znany akto Paul Walker.
Później był spokój i sporo bramek Walijczyka nie okraszonych trupami, klątwa przestała być aktywna. Aż do teraz, kilka godzin po bramce w meczu o Tarczę Wspólnoty przeciw $ity znaleziony martwy zostaje Robin Williams. Kto wie może to i powrót czarnej serii, who's next?
Alexis to kocur, szkoda ze nie było nas stać na niego...
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Rojo w United za ok 20 mln euro, płatne w 3 ratach.Także nawet kluby,które mają kasę tak robią nie tylko Marotta. Do tego Nani na wypożyczenie do Sportingu. Rojo wyróżnia się dość ostrą gra 2 49 meczach 21 żółtych i 4 czerwone kartki. Pomyśleć,że Lazio wyjęło De Vrija za 8,5mln a tu Rojo w sumie blisko 3x tyle:)
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Kto go rozpozna? http://pawelki.com/obrazek,4941.html
Zaniemówiłem, wiem, że się stoczył ale ten wygląd przebił wszystko...
Zaniemówiłem, wiem, że się stoczył ale ten wygląd przebił wszystko...