Mercato (Lato 2016)
- panlider
- Juventino
Chyba miałeś na myśli Vincitore, a nie Virgila. Jedyne, co ten drugi wrzucał, to swoje żale na Marotte i na braki w pomocy, a nie informacje transferoweMishaAveJuve pisze:Podbjam i również dziękuję szczególnie Virgilowi i Jakku1 jeżeli ktoś jeszcze wrzica i zapomniaem to przepraszam ale również dziękuję!gregor_g4 pisze:dokładnie, również dołączam się do tych podziękowań. Taka pigułka z transferowymi plotkami z całego dnia, jest na prawde wskazana dla kogoś kto nie chce wertować TT i zagranicznych for.kamil-8853 pisze:
Na koniec podziękowania dla wszystkich userów wrzucających info z zagranicznych portali twitterów Fb itp itd. Wykonaliście kawał dobrej roboty.
Szkoda tylko, że moderatorzy jak zwykle są nie tam gdzie ich trzeba, bo trzeba było przekopywać się przez setki bezwartościowych postów znawców taktyki, niedoszłych dyrektorów sportowych, finansistów j skautów talentów rodem z FM.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
doszły do finałów, a to dużo, gdzie napisałem, że wygrali coś?pan Zambrotta pisze:jakie to turnieje wygrały BVB i Atletico, dajmy na to w ciągu ostatnich 10 lat ?lenor pisze:Przykłady BVB, Atletico tylko potwierdzają, że to nie gwiazdy wygrywają turnieje tylko drużyna, KOLEKTYW.
mercato oceniam na lekki plus. Bardzo cieszy powrót Cuadrado. Zauważyliście jakąkolwiek wypowiedź Marotty na temat sprzedaży Pogby ? dla mnie sprawa jest tajemnicza.
- tom_gru
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
taka sama amatorka jak w Realu... też nie dopięli rok temu transferu De GeiMily pisze:Wy nie kumacie. Ja przykładowo jakoś bardzo nie ubolewam nad stratą Witsela, Ubolewam nad tym że nie umiemy dopiąć nawet takiego czegoś. Tyle czasu mieć i załatwiać to przez internet 2 minuty przed końcem okna...Przeciez to amatorka ludzie no.

zresztą jak mamy taką słabą pomoc to najwyżej spadniemy do Serie B.. zrobi się luźniej na forum

"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
- B@rt
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Właśnie to jest tutaj genialne, bo jeszcze jakieś 24 - 48 godzin temu wielu userów było zadowolonych perspektywą przyjścia Witsela (ja również, choć nie był to mój wymarzony zawodnik). Tymczasem teraz, ze względu na numer wykręcony nam przez Zenit, okno transferowe zostało koncertowo położone, bo Higuainowi nie będzie miał kto podać, bo Pjanić jest nierówny, a w akcie totalnego już odlotu pod wpływem emocji niektórym brakuje Pereyry. Pereyry, który przez dwa lata w Juve zaliczył "dobry moment", mniej więcej jakieś 3 miesiące. Jak ktoś chce się poużalać, to powód zawsze się znajdzieArbuzini pisze: Ja patrzę na to inaczej: Morata + Pereyra << Higuain, Cuadrado, Pjaca. Ba, powiem nawet, że rola Pereyry była MARGINALNA w odniesieniu tak dobrego wyniku. Na 12 meczów raptem trzy rozegrał w sensownym wymiarze czasowym, dobrze mu wyszedł dwumecz z Borussią, ale jako ten ofensywny, który wejdzie z ławki i namiesza sprawdzał się raczej średnio. W tej roli spokojnie wyżej oceniłbym Giaccheriniego, a jakoś nikt po Włochu tu nie płacze.

Teoretycznie tak, w praktyce te 6 (tudzież 12) miesięcy to mnóstwo czasu i wcale nie zdziwię się, jeśli Marotta skupi uwagę na innych zawodnikach i żaden z tej dwójki do nas nie zawita. W tym okienku zapełnianie środka pola Marotta zostawił sobie na koniec, w następnym od tego powinien zacząć. Oczywiście Witsel wciąż będzie atrakcyjną darmową opcją, więc tutaj szanse są znacznie większe, ale myślę, że temat Matuidiego upadł już permanentnie.Arbuzini pisze:Jeśli sytuacja Witsela lub Matuidiego ma ulec zmianie to akurat czas jest naszym sprzymierzeńcem.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 193 razy
Ale ciii, poczuł się dumny z tego powodu więc nagle ucichł i o to chodziłopanlider pisze:
Chyba miałeś na myśli Vincitore, a nie Virgila. Jedyne, co ten drugi wrzucał, to swoje żale na Marotte i na braki w pomocy, a nie informacje transferowe

Według mnie rozpoczął właśnie proces zmiany sympatii klubowej i zakłada konto na stronie nowego obiektu westchnień

Szkoda tego Witsela bo w destrukcji byłby sporym wzmocnieniem a jeszcze bardziej szkoda jak go potraktowali mimo, że za nim nigdy nie przepadałem. Mercato na plus ale niedosyt jest, mam nadzieję, że za rok Marotta skupi się przede wszystkim na pomocy.

- lenor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Ciekawe, kto jeszcze będzie chciał odejść z naszych TOPÓW. Póki co mamy rewolucje już drugi rok z rzędu.alessandro1977 pisze: Mercato na plus ale niedosyt jest, mam nadzieję, że za rok Marotta skupi się przede wszystkim na pomocy.
- tom_gru
- Juventino
jak podpiszemy w styczniu kontrakt z Witselem to wtedy Zenit sam przyjdzie z podkulonym ogonem by go spieniężyć za kilka milionów euro, bo już go nigdzie nie wytransferują. Pytanie tylko czy Witsel pod naciskiem zarządu Zenitu nie podpisze nowego kontraktu (to byłby idiotyzm z jego strony bo wtedy może już zapomnieć o poważnej piłce). W najgorszym przypadku przejdzie w czerwcu za darmo, co dla nas też nie będzie problemem.Bazyliszek pisze:jw, mysle ze temat transferu nie tyle co upadł, co po prostu raczej nie wrócimy do niego już. mimo wszystko gość był alternatywą alternatyw i podobnie jak Draxlera przegralismy w ostatnim dniu po prostu odpuścimy gościa na dobre bo obierzemy inne targetyLordJuve pisze:Jeszcze raz zapytam: skąd ta pewność, że za kilka miesięcy Witsel przyjdzie akurat do Juve? Będzie miał wolną rękę i wcale nie musi wybrać Starej Damy... szczególnie po tym rzekomym 13-godzinnym oczekiwaniu w naszej siedzibie.ReinerJuve pisze:
Tak samo jak Khedira i Asa mogą doznać kontuzji i to jeszcze szybciej. No i PNA, ciekawe co wtedy powie Beppe
Czas do stycznia to przede wszystkim okres oceny przydatności takich zawodników jak Lemina, Asamoah, Sturaro i Hernanes - kto nie da rady zaprezentować odpowiedniego poziomu to niestety będzie musiał odejść. Mam nadzieję, że na zimowe mercato celem Juventusu będzie jednak pomocnik (zwłaszcza w kontekście zbliżającego się PNA) i ewentualnie zakup Witsela za te kilka milionów euro po podpisaniu z nim kontraktu.
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Byla chyba tylko jedna wzmianka, ze uszanowali wole zawodnika.pan Zambrotta pisze:Zauważyliście jakąkolwiek wypowiedź Marotty na temat sprzedaży Pogby ? dla mnie sprawa jest tajemnicza.
http://www.football-italia.net/89912/ma ... less-pogba
Ja tam licze na kombinacje z Cuadrado i Pjaca w srodku. Zreszta Juan w poprzednim sezonie rzadko kiedy byl przyklejony do linii.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
"Przykłady BVB, Atletico tylko potwierdzają, że to nie gwiazdy wygrywają turnieje tylko drużyna, KOLEKTYW."lenor pisze:doszły do finałów, a to dużo, gdzie napisałem, że wygrali coś?pan Zambrotta pisze:jakie to turnieje wygrały BVB i Atletico, dajmy na to w ciągu ostatnich 10 lat ?lenor pisze:Przykłady BVB, Atletico tylko potwierdzają, że to nie gwiazdy wygrywają turnieje tylko drużyna, KOLEKTYW.
mercato oceniam na lekki plus. Bardzo cieszy powrót Cuadrado. Zauważyliście jakąkolwiek wypowiedź Marotty na temat sprzedaży Pogby ? dla mnie sprawa jest tajemnicza.
No jak dla mnie to zdanie w sensie logicznym jest spójne - napisałeś, że turnieje wygrywa kolektyw podając za przykłady BVB i Atletico, które akurat niczego nie wygrały co słusznie wytknął pan Zambrotta.
A, że drużyna jest ważniejsza od pojedynczych indywidualności to się zgadzam - natomiast najlepiej jest gdy te wielkie indywidualności potrafią jeszcze utworzyć drużynę (uprzedzając pytania, my takich wielkich mistrzów mamy w składzie sporo).
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 193 razy
Przez to ciężko jest ustabilizować drużynę. Mam nadzieję, że w przyszłym roku nikt od nas nie odejdzie a szczególnie Dybala, na którego będą leciały Reale czy Barcelony. Nasz zarząd jest trochę za miękii z tym szanowaniem woli zawodników. Przez te poszanowanie straciliśmy Teveza i Pogbę więc po co podpisują kontrakty z nami ? Rozumiem Teveza, widocznie mieli wcześniej taka cicha umowę ale sytuacji z Pogba nie rozumiem tym bardziej, że zapewniali łącznie z Elkanem, że ten jest nie na sprzedaż. Zaraz pojawia się głosy, że z niewolnika nie ma pożytku ale co ? Pogba walnąłby focha, przestał grać i marnowałby sobie karierę ? PSG, Zenit powiedzieli stanowcze nie i w doopie mieli wolę zawodników. Przez te roszady, co roku na nowo trzeba zgrywać zespół ale na szczęście mamy inteligentnego trenera, który to jakoś ogarnie.lenor pisze:
Ciekawe, kto jeszcze będzie chciał odejść z naszych TOPÓW. Póki co mamy rewolucje już drugi rok z rzędu.

- wagner
- Juventino
Mając możliwość wystawienia Cuadrado, Alvesa, Pjacy, Sandro, Evry, Lichtsteinera, czy nawet Asamoah na skrzydłach nie sposób nie pomyśleć o próbie zagrania 4-4-2 czy 4-3-2-1.Garreat pisze:Ja tam licze na kombinacje z Cuadrado i Pjaca w srodku. Zreszta Juan w poprzednim sezonie rzadko kiedy byl przyklejony do linii.
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- Arbuzini
- Juventino
Nabierają też doświadczenia. Powiedz Barzagli. Ja odpowiem Rugani i Benatia. Wytkniesz wiek Evrze. Wskażę palcem na Sandro. Akurat obniżenie jakości drużyny przez starzenie się zawodników nie jest JESZCZE naszym problemem, a przejęcie pałeczki po starszym koledze powinno następować płynnie. Nie mam pojęcia jak można się akurat tego czepiać... A wytykanie metryki Alvesowi, który właściwie zastąpił w kadrze wiecznie niedostępnego Caceresa, nie ma tak naprawdę żadnego znaczenia w kontekście rozważania, czy wzmocniliśmy prawe wahadło na ten sezon.Kiss pisze:"ludzie się starzeją"
Nie będę nad tym rozpaczał, każdy z nich miał swoje wady. Grunt to jednak wykonać zdecydowany ruch, a nie liczyć, że jednak może niespodziewanie zwolni się jakiś Kross lub nawet Matic (podstawowy pomocnik u Conte, jak się okazało).B@rt pisze:Teoretycznie tak, w praktyce te 6 (tudzież 12) miesięcy to mnóstwo czasu i wcale nie zdziwię się, jeśli Marotta skupi uwagę na innych zawodnikach i żaden z tej dwójki [Matuidi, Witsel, dop. Arbuzini] do nas nie zawita.
Otóż to. Jak to czegoś nie nauczy zarządu, to już chyba nic nie podziała. Fajnie jest być fajnym dla swoich zawodników, ale czasami trzeba jednak postawić na swoim i przytrzymać piłkarza siłą w klubie przez pół roku lub rok.alessandro1977 pisze:PSG, Zenit powiedzieli stanowcze nie i w doopie mieli wolę zawodników.
Teveza bym w to akurat nie mieszał, myślę że to od początku była trzyletnia umowa z opcją rozwiązania rok wcześniej. Na papierze tego nie uświadczyliśmy, ale Marotta dał słowo zawodnikowi i tego, że go dotrzymał nie mam zamiaru mu wytykać.
- Robaku
- Juventino
Panowie, ale jedna sprawa. Nikt, ale to nikt nie przejmował się wolą Pogby przy sprzedaży za rekordowy hajs. wzielismy chłopak za 0,5 mln euro a sprzedalismy gracza za 105 baniek. Jeśli ktoś wierzy w to, że Pogba chciał odejsc, a my błagalismy go zeby został, ale się uparł..no to jest to żart. Uznalismy ze robimy deal podobny co do Zidane i tyle.
Inna sprawa Lorek, chłopak przesiedzial dla nas sezon w ławie w swoim macierzystym klubie, a inna sprawa Axel, którego Zenit kupił za 40 baniek.
Inna sprawa Lorek, chłopak przesiedzial dla nas sezon w ławie w swoim macierzystym klubie, a inna sprawa Axel, którego Zenit kupił za 40 baniek.
- pan Zambrotta
- Juventino
lenor, przemyśl to jeszcze raz, proszę.lenor pisze:doszły do finałów, a to dużo, gdzie napisałem, że wygrali coś?pan Zambrotta pisze:jakie to turnieje wygrały BVB i Atletico, dajmy na to w ciągu ostatnich 10 lat ?lenor pisze:Przykłady BVB, Atletico tylko potwierdzają, że to nie gwiazdy wygrywają turnieje tylko drużyna, KOLEKTYW.
- tom_gru
- Juventino
a co się stanie jak nie wygramy LM? koledzy będą się w szkole naśmiewać z Ciebie? nie wygraliśmy LM od 20 lat i jakoś jest wiele osób, które mimo to dalej kibicują temu klubowi i są dumni z Juve, bo jest ono wierne pewnym swoim ideałom. Ilu topów było w kadrze Juve w 1996?... Del Piero, Deschamps, Peruzzi, Ravanelli?Virgil pisze:To jeżeli jesteś realistą to powinieneś wiedzieć że z taką pomoc realnie na WYGRANIE LM mamy minimalne szanse na wygranie tych rozgrywek.