Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 20:57

Llorente i Tevez za 12 mln ? Bajka.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 20:58

Tevez stanie się najlepiej zarabiającym zawodnikiem?! Marotta won!!!

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Wstrzymam się do oficjala ze zmianą podpisu, ale jaram się pomału. 8) Chociaż pamiętajcie o Berbatovie. :prochno:
Bazyliszek pisze: 9 mln plus ewentualne 3 mln za dobre sprawowanie kuhwa majstersztyk! Widac ze city ma wielkie parcie na pozbycie sie go bo pewnie chca sprowadzic jakas modna gwiazdke typu Cavani
To nie tylko to, do LM nie można zgłaszać bez opamiętania, jest limit, Pellegrini może go nie chce, a płacić trzeba by było. Widać przy tej cenie, że Łysy faktycznie może i się wycofał. Natomiast para Llorente - Tevez, gdyby się ogarnąła, wygląda już porządnie, jak na Mistrza Włoch przystało w każdym razie. :ok:
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2013, 21:00 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Czyli, że jak? Mam chować widły do piwnicy? Dobry Mudżyn może powoli odwołać chłopaków z osiedla? Zambro, nie wylewaj benzyny z miski, przyda się do kosiarki.
9 + 3 bonusów
Ale w to, to nie wierzę... :stop:
mrozzi o Ogbonnie pisze:Jest rzekomo zdolny do gry na tej pozycji
Jest zdolny do gry na lewej obronie... w 4-3-3, a nie na WB w 3-5-2.
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2013, 21:00 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 20:59

Super, ale jeszcze musimy zrobić z dwa niezłe transfery, żeby marzyć o półfinale LM. Od tego etapu to już troszkę loteria.

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 21:00

filippo pisze:Hmm, 3 letni kontrakt, to nie za krótko? Wydajemy jednak trochę siana, to przynajmniej 4 letni kontrakt pasowałoby podpisać...
No nie dogodzisz, nie dogodzisz... :roll:

Jeśli faktycznie pozyskaliśmy Teveza to brawo dla Marotty. Im bliżej kwoty 9+3 tym większe.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 21:00

Coraz więcej źródeł podaje kwoty 9 mln plus 3 bonusów. Capolavoro Marotta :bravo: To naprawdę niewiele biorąc pod uwagę przydatność tego gracza dla zespołu, umiejętności itd. W takiej sytuacji nie byłby być może ostatnim wzmocnieniem ataku...

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=145568

Na temat Teveza i jego przyszłości we Włoszech wypowiedział się też... Mancini. 8) Jego zdaniem Carlitos jest zawodnikiem niezwykle utalentowanym, o niesamowitej technice. Nie może się doczekać, by zobaczyć go we Włoszech.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 21:01

Jeśli Marotta zrobił to tak jak piszą media czyli 9+3+5.5 to naprawdę wykonał kawał świetnej roboty.

Oby te spekulacje okazały się prawdą, wreszcie hejterzy Marotty się popłaczą z bUlu ;)

Obrazek
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 21:07

pumex pisze:Czyli, że jak? Mam chować widły do piwnicy? Dobry Mudżyn może powoli odwołać chłopaków z osiedla? Zambro, nie wylewaj benzyny z miski, przyda się do kosiarki.
:prochno:
mrozzi pisze:Na temat Teveza i jego przyszłości we Włoszech wypowiedział się też... Mancini. 8) Jego zdaniem Carlitos jest zawodnikiem niezwykle utalentowanym, o niesamowitej technice. Nie może się doczekać, by zobaczyć go we Włoszech.
No i ma rację Mancini. Wydaje się też,że Włochy są idealnie pasującą ligą dla Teveza.
Alexxxxx pisze:Super, ale jeszcze musimy zrobić z dwa niezłe transfery, żeby marzyć o półfinale LM. Od tego etapu to już troszkę loteria.
yyyy.... marzyć o półfinale LM to może każdy,no może poza interem czy Legią bo jednak wpierw trzeba być w LM. Daj spokój,gdybyśmy nie trafili na bayern a na kogoś innego to bardzo możliwe,że ten półfinał byśmy osiągnęli już w zeszłym sezonie.

Teveza zawsze sobie brałem do Juve już w roku 2011,FM 2012 :happy:

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 21:09

Czekam na słowa Zabro, czyli naszego nieomylnego guru transferowego, który kazał się nie podniecać, bo uważał, że żaden klasowy napastnik do nas nie przyjdzie, oraz, że tak zostaniemy z tym co mamy. :whistle:
Co prawda nie ma jeszcze ufficiale, ale nie wiem co musiałoby się stać, żebyśmy najpóźniej jutro nie zobaczyli tego napisu.
Ciekawi mnie teraz sprawa z Joveticiem. :think:
Interesujmy się nim na poważnie - tego nie można zaprzeczyć.
Llorente + Tevez + Jovetić = 32mln i połówka Marrone/Gabbiadiniego?
No way :stop:
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2013, 21:11 przez pablo1503, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 21:09

Obrazek
http://www1.skysports.com/football/news ... rlos-Tevez

Kolejne potwierdzenie Teveza - tym razem źródło nie z Włoch, a z UK.

Obrazek
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 21:13

Ja ciągle czekam na oficjalny komunikat. Zawodnika takiego formatu, Juventus nie pozyskał od czasów transferu Zlatana ( może z wyjątkiem Vidala).
Mam tylko nadzieję, że przygoda Argentyńczyka ze Starą Damą potrwa dłużej niż Szweda i skończy się dla nas zdecydownie lepiej :bravo:

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 21:17

filippo pisze:Hmm, 3 letni kontrakt, to nie za krótko? Wydajemy jednak trochę siana, to przynajmniej 4 letni kontrakt pasowałoby podpisać...
Chyba jednak i tak mniej niż można się było spodziewać. A Tevez jest jednak na tyle chimeryczny, że może i tyle nie wytrzymać. W WHU - rok, w MU - 2, w City - 3. Jak widać nigdzie nie wypełnił kontraktu (no, chyba że liczyć MU, ale tam był tylko wypożyczony).

A jak się nie sprawdzi to nikt nie będzie ciskał po nim, że 'pijawka' :D

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 21:18

pumex pisze:Czyli, że jak? Mam chować widły do piwnicy? Dobry Mudżyn może powoli odwołać chłopaków z osiedla? Zambro, nie wylewaj benzyny z miski, przyda się do kosiarki.
benzyna była za droga, poprosiłem o LPG na pobliskim pkn orlen :prochno:

@bendzamin, z tego co widzę na stronie angielskigo sky, oni się powołują na włoskiego odpowiednika, więc imho to nie jest 'kolejne' źródło.

Nie uwierzę, póki nie złoży podpisu. W końcu to Tevez.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 21:19

Czekam na oficjalne potwierdzenie. Na razie się nie jaram na forum, ale browarka se strzele. A co!

Warunki brzmią świetnie. Szczególnie kwota odstępnego oraz długość kontraktu. Przy tak chwiejnej inwestycji jest to świetne posunięcie.

Llorente = 0 mln E
Asamoah = 9 mln E
Peluso = 5 mln E
---
Tevez = 9 mln E [?] + bonusy
Ogbonna = 10 mln E + jakiś graj

Coś tam w skarbczyku jeszcze powinno zostać. Nawet nie licząc sprzedaży, bo tu równie dobrze może wpaść 20 baniek, jak i 5 więc nie ma co tego na razie brać pod uwagę.

Zablokowany