Liga Mistrzów 2012/13

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 16:56

Jeden komentarz : Niech to nas się boją, a nie my ich. Tyle. Ave

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 17:01

Tony Montana pisze:Odwiedziłem po prostu forum bayernu i to miejsce zamieszkania było pierwszym co rzuciło mi się w oczy.
Faktem jest, że mój punkt widzenia jest wypaczony, ponieważ pochodzę z rodziny o tradycjach wojskowych, przodkowie walczyli i ginęli w kampanii wrześniowej, walczyli o wolną Polskę, więc ja osobiście przez zaszłości historyczne nie darzę niemieckich klubów sympatią.
Nic nie możemy poradzić, że od wieków w Polsce władzę sprawują idioci, z przebłyskami na ludzi wybitnych. W 39 Polska stanęła po złej stronie barykady. Kraj po wojnie można odbudować, ale umysłów zepsutych prawie 50leciem wszechobecnej komuny nie da się odbudować. Polityka i historia tak jak uprzedzenia na bok gdy chodzi o sport.

Miszel i Dzianini kiepsko te kulki podgrzali, Albo McManaman coś w nocy obalał i brak czucia. A Platini o finale przygadywał.
Szkoda akurat, że trafiliśmy na Bayern. Odpaść z Bayernem po latach posuchy, raczej wstydu nie będzie. Jak sędzie nie wydrukuje czerwieni dla któregoś z naszych to po dwumeczu możemy awansować. Polusia fart znowu w losowaniu. Spotkania rewanżowego w TVP raczej nie zobaczycie, gra także Barca... Ale 21 marca nC+ startuje. Kanały c+sport itp są z kodowaniem nki więc, może LM w cyfrze będzie :think: Na pewno niemiecki ZDF będzie niekodowany. Oby bez kontuzji do pierwszego spotkania i na Inter rezerwami wyjść.

Effe

Bawarczyk
Bawarczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 17:01

Witam serdecznie Juventinich :)

Po losowaniu cieszę się na dwa wspaniałe mecze :) Ale jako kibic Bayernu niestety nie do końca się cieszę, bo szczerze mówiąc wolałbym trafić nawet Real niż na Was. Wam życzyłem Barcelony (z sympatii ;) ), bo moim skromnym zdaniem wyrzucilibyście Dumę Katalonii za burtę po niesamowitych meczach.

Szanse w naszej konfrontacji typuję pół na pół. Swoje atuty ma Bayern, ale ma je także Juve. W mojej ocenie jesteście lepiej poukładani i zorganizowani, szczególnie w obronie. My z kolei mamy więcej możliwości w ataku głównie dzięki kreatywnej pomocy.

Martwi Was, pewnie słusznie, skuteczności Waszych napastników. Jednak akurat w tym kontekście nie widzę w Bayernie jakiejś przewagi, bo niestety słaba skuteczność to i nasza przypadłość od dawna.

Nie mogę się doczekać meczu :)

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 17:23

Cieszę się, że trafiliśmy na Bayern. Tak się tworzą legendy :)
Czas na rewanż za ostatnie 4:1...
filippo pisze:Duży plus, że gramy pierwszy mecz na wyjeździe!
Przykład Interu pokazał jaki to plus.
pumex pisze:
iltalismano pisze:
Sorek21 pisze:Buffon ..... Neuer
Barzagli..... Van Buyten
Bonucci..... Dante
Chiellini..... Alaba
Lichtsteiner..... Lahm
Vidal..... Javi Martinez
Pirlo..... Schweinsteiger
Marchisio..... Kroos
Asamoah..... Ribery
Vucinić ..... Muller
Matri ..... Mandzukić
Claudio gorszy od Kroosa? ehm. ROWNY conajmniej. To samo Dante i Bonucci. Zamien pozycjami Barze i Bonuca a wyjdzie wszystko w nasza strone.
Uff, trzeba tłumaczyć, że porównanie połowy z tych par nie ma sensu? :|
Z całym szacunkiem, ale całe porównanie nie ma sensu. To nie FIFA, tu nie ma punktów za umiejętności. Zadecydują detale i dyspozycja dnia.

PS effe, przykro mi, niestety trafiłeś na najbardziej chamskich kibiców w Polsce, a to forum jest najgorsze z najgorszych. Jak nie wierzysz to spytaj tych z CelticPoland.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 17:41

Panowie, jak wyglądamy z kartkami, bo tabelka na JuvePoland chyba kłamie...?

God

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 17:49

Propsuje wszystkich tych, którzy uważają, że trafiliśmy najgorzej jak można było, choć różnice w "łatwości" przejścia FCB a FCB wcale nie są jakieś wielkie... :think:
Z drugiej strony nie potrafię zrozumieć tych, chcących przed losowaniem trafić na kogoś z wiadomej trójki faworytów, na szczęście sondy na JP trochę wlały w me serce optymizmu, że na tym forum jednak większość userów jest ogarnięta. :roll:

Nie napiszę nic odkrywczego, że będzie cholernie, ale to cholernie ciężko... Statystyki oczywiście nie grają, ale wystarczy spojrzeć na ich wyniki w lidze (tak tak, same ogórasy :angry: ) czy nawet LM do tej pory, by nabrać do nich odpowiedniego respektu...

Ciężko mi pokusić się o jakąś grubszą analizę gry monachijczyków, obejrzałem w tym sezonie może z 5-6 meczów w ich wykonaniu + ostatni z Arsenalem + parę skrótów.

Porównywanie poszczególnych zawodników to jakaś abstrakcja i zupełnie tego nie rozumiem (może z wyjątkiem bramkarzy 8) ) jak już to całe lub części formacji.

Bramkarza mamy zdecydowanie lepszego, co do tego chyba większość się zgodzi.
Obrona - wypadamy nieco lepiej, jednak nasza zgrana trójka, patrząc na cały blok defensywy a nie indywidualnie, wygląda lepiej od przeciwników.
Pomoc - tutaj miałbym małe problemy w jednoznacznym wskazaniu kto jest lepszy, dlatego podzieliłbym to na środek pomocy, gdzie jesteśmy minimalnie silniejsi i boki gdzie już niestety nie jest tak różowo. :whistle:
Atak - nie ma co tu komentować, jak jest każdy doskonale wie... :doh:

Faworytem będzie zdecydowanie drużyna zza Odry, ale na pewno nie zdecydowanym faworytem. :stop:
Mamy szanse, jeśli miałbym chłodno spojrzeć to daje 47:53 - a sercem to wiadomo... w Londynie zagramy z którąś z hiszpańskich ekip. :prochno:
Ostatnio zmieniony 15 marca 2013, 17:52 przez God, łącznie zmieniany 1 raz.

Feel my pain, feel my sorrow, you will never survive it.
Kejker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 17:50

AdiZ pisze:Polusia fart znowu w losowaniu.
"Polussia" znowu ma farta w losowaniu? Znowu? Kiedy wcześniej mieli szczęśliwe losowanie w tym sezonie?

Co do szans to oceniam 60-40 dla Bayernu. Myślę, że ten ostatni mecz z Arsenalem pozwoli się Bawarczykom otrząsnąć.

P.S Te porównanie piłkarzy obu drużyn jakiegoś usera :lol:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 17:57

stahoo pisze:Panowie, jak wyglądamy z kartkami, bo tabelka na JuvePoland chyba kłamie...?

Juventus zagrozeni : Marchisio, Vidal , Lichy , Chiellini
Juventus zawieszeni: brak

Bayern zagrozeni : Lahm , Dante, Schwainstaiger
Bayern zawieszeni : Martinez

edit:

tak kartki sie kasuja przed pólfinałami.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2013, 18:00 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 17:59

Dobrze kojarzę, że w przypadku ewentualnego awansu kartki przed półfinałem się zerują?

Effe

Bawarczyk
Bawarczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 18:03

God pisze:
Bramkarza mamy zdecydowanie lepszego, co do tego chyba większość się zgodzi.
Obrona - wypadamy nieco lepiej, jednak nasza zgrana trójka, patrząc na cały blok defensywy a nie indywidualnie, wygląda lepiej od przeciwników.
Pomoc - tutaj miałbym małe problemy w jednoznacznym wskazaniu kto jest lepszy, dlatego podzieliłbym to na środek pomocy, gdzie jesteśmy minimalnie silniejsi i boki gdzie już niestety nie jest tak różowo. :whistle:
Atak - nie ma co tu komentować, jak jest każdy doskonale wie... :doh:
Będę polemizował :)

Bramkarza macie zdecydowanie lepszego? OK, Buffon to świetny zawodnik i uważam, że wciąż jeszcze trochę lepszy od Manu (chociażby z powodu bezcennego doświadczenia). Jednak czy lepszy zdecydowanie? To chyba za dużo powiedziane.

Obrona - zgoda, również w mojej ocenie defensywa Juve jest solidniejsza.

Pomoc - czy środek pomocy Bayernu jest słaby od środka Juve? Nie wydaje mi się. Pirlo i Vidal to świetni zawodnicy, ale Schweini, Kroos i Javi także. Stawiam znak równości. Skrzydła? Tutaj przewaga Bayernu.

Atak - piszesz, że "nie ma co tu komentować". Wiem, jak wygląda to w Juventusie, ale wierz mi, że atak Bayernu nie jest wcale wiele skuteczniejszy :P Ilość marnowanych sytuacji jest momentami wręcz frustrująca. Może regularne wychodzenie Gomeza w pierwszym składzie zamiast Mandżu polepszy sprawę (jednak Mandżu generalnie więcej daje drużynie, więc wybór między nimi jest naprawdę trudny).
Inni kibice Bayernu wyzwą mnie od heretyków, ale wcale nie uważam, że atak Bayernu jest zdecydowanie lepszy. Inaczej jeżeli popatrzymy na cały potencjał ofensywny - tutaj widać przewagę Bayernu. Skuteczność jednak wciąż pozostaje problemem.
francois pisze: PS effe, przykro mi, niestety trafiłeś na najbardziej chamskich kibiców w Polsce, a to forum jest najgorsze z najgorszych. Jak nie wierzysz to spytaj tych z CelticPoland.
Bez przesady, nie jestem na tym forum od dzisiaj. W sumie zarejestrowałem się 2 lata przed Tobą :P

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 18:08

@Effe - U nas gole strzelaja takze wszyscy, tak jak to bylo rok temu.
I mimo wszystko uwazam ze Porównując Vidala-Pirlo-Marchisio z Szwainim,Kroosem i Javim przegrywacie 2:1.

Włochy - Niemcy Euro 2012 to potwierdzaja.Licze ze Pirlo ponownie zagra taki koncert jak wtedy ; )

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 18:12

Effe pisze: Pomoc - czy środek pomocy Bayernu jest słaby od środka Juve? Nie wydaje mi się. Pirlo i Vidal to świetni zawodnicy, ale Schweini, Kroos i Javi także. Stawiam znak równości. Skrzydła? Tutaj przewaga Bayernu.
Hmm, myślę, że mamy lepszy środek pola, natomiast u was lepiej funkcjonują skrzydła. Tak czy siak cała pomoc bayernu prezentuje się zacnie.

Trzeba pamiętać, że to jest LM tutaj wszystko może się zdarzyć: nieodgwizdany spalony, niesłuszna kartka, forma dnia.
Oba zespoły są tak wyrównane, że moim zdaniem nie sposób przewidzieć jakim wynikiem zakończy się ta potyczka. Może być tak, że zadecydują błędy albo geniusz poszczególnych zawodników.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 18:46

Porównywanie środka pomocy w przypadku tych dwóch drużyn jest totalnie bez sensu. Drużyny grają całkowicie odmiennie i ich zawodnicy są dostosowani do odpowiednich taktyk. Jak jest sens w porównywaniu Kroosa z Pirlo? Zobaczcie jak inne zadania ma na boisku duet Vidal-Marchisio od zestawienia Gustavo-Świnka... Podobnie zresztą boki pomocy - Dlaczego niby mamy porównywać Robbena do Lichego? Lichy to wahadło, a Holender to ultra offensive...

Spodziewam się wspaniałego meczu ze wspaniałym przeciwnikiem. Zamówię telebim w Greenhousie we Wrocku. Jak ktoś chętny to zapraszam ;)
Ostatnio zmieniony 15 marca 2013, 18:48 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 18:48

Effe pisze:Bez przesady, nie jestem na tym forum od dzisiaj. W sumie zarejestrowałem się 2 lata przed Tobą :P
I pamiętam Dziadu jeden, że "odgrażałeś się", przed decydującym spotkaniem w Turynie, iż to Bayern zapewni sobie awans z grupy :D W tej edycji, Juventus odpłacił się Chelsea, a teraz pojawiła się szansa, by zawodnicy Conte "pomścili" zniewagę sprzed lat. Jeżeli B-B-C zagra na swoim najwyższym poziomie, a i Buffon wykaże się dyspozycją, to "Stara Dama" wyjdzie zwycięsko z dwumeczu. Aha, czy dobrze tłumaczę nazwisko: Schweinsteiger (dosiadasz świń)? Das Schwein- świnia, stegien-wspinać się, wdrapywać.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2013, 18:52 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 18:49

francois pisze:Z całym szacunkiem, ale całe porównanie nie ma sensu
Oj, porównywanie całych formacji lub nielicznych pojedynczych zawodników (np. bramkarze) ma jakiś sens, ale nie rozpisywanie na części i zestawianie Asamoah z Riberym czy Chielliniego z Alabą, bo to totalna głupota.
Effe pisze:Inni kibice Bayernu wyzwą mnie od heretyków, ale wcale nie uważam, że atak Bayernu jest zdecydowanie lepszy.
Oo, Effe przypomniał sobie o naszym forum, how sweet :wink: Ci, co wyzwą Cię od heretyków będą mieli rację. Kiedy widziałeś jakiś mecz w wykonaniu Vucinicia bądź Giovinco? Pierwszy chodzi po boisku z kiełbachą w ręku i ma na wszystko wywalone, drugi biega po omacku jak szalony, ale prędzej zakiwa samego siebie niż przeciwnika (zresztą ranga spotkania ćwierćfinałowego powoduje, że Giovinco ze swoją psychiką może zostać w domu). Quagliarella ma formę tak często, jak jej nie ma, w tym przypadku to ruletka. Matri natomiast jest chyba najmniej wkurzający z naszych, ale również najmniej uniwersalny, ot przyjmij piłkę (jak się uda), zastaw się, obróć się, oddaj strzał, ale często wystarczy mu asysta średniej klasy wrogiego obrońcy, by spanikował. Ja tam Bayernu regularnie nie oglądam, ale idę o zakład, że u Was nie ma nawet w 20% takiej bidy, jaka jest u nas w ataku. Każdy z Waszych byłby u nas mega gwiazdą (może poza Pizarro).

Jeśli chodzi o przewagę, to niewątpliwie daje Wam ją europejskie doświadczenie. Raczej nie macie co się obawiać, że Wasi wyjdą przestraszeni rangą meczu, natomiast u nas... kij wie. Niemal całą pierwszą połowę na Stamford Bridge robiliśmy pod siebie, musimy mieć nadzieję, że to było związane z pierwszym spotkaniem po powrocie do LM i teraz już będzie inaczej.

Obrazek
Zablokowany