Wszystko o Lazio

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 13:23

Arbuzini pisze:
squinter pisze: chyba, że odpali wtedy Candreva
Co ma odpalić Candreva, jak to najlepszy skrzydłowy tej rundy Serie A i ma najwięcej asyst w lidze? Teraz nie grał przez kontuzje.
Miałem na myśli właśnie to, że po kontuzji od razu odpali i będzie grał jak do tej pory ;)

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 19:49

skoro pisaliście tyle o meczu Lazio to taka ciekawostka...
Obrazek
nie, Zeman nie trenuje "czerwonych" ;)
http://www.101greatgoals.com/blog/sampd ... ine-video/

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
tenAntek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 15:45

Maly pisze:skoro pisaliście tyle o meczu Lazio to taka ciekawostka...
Obrazek
nie, Zeman nie trenuje "czerwonych" ;)
http://www.101greatgoals.com/blog/sampd ... ine-video/
a niektórzy ciągle mówią, że we włoskiej lidze fantazji mało jest :wink:

Według doniesień niemieckich mediów powołujących się na włoskie media zeszłoroczny mistrz świata Miroslav Klose przedłuża kontrakt z Lazio. Umowa wygasała już po zakończeniu tego sezonu lecz była zaopatrzona w klauzulę przedłużenia o kolejny rok w przypadku 20 występów ligowych, a mecz przeciwko Udine był właśnie 20 występem 137-krotnego reprezentanta Niemiec.
Klub nie komentuje na razie tej sprawy, ale na transfermarkt.de 36-letni snajper ma już umowę do 2016 roku. Czy zostanie w Rzymie jest jednak jeszcze sprawą otwartą. Przed startem obecnego sezonu Klose wspominał o zrobieniu sobie licencji trenera.
Obecnie statysyki ma nawet niezłe, w sumie nawet trochę lepsze niż nasz Morata. Polski Niemiec na ogólną liczbę 1078 rozegranych minut zaliczył 7goli i 6 asyst, zdobywając bramkę średnio co 154minuty.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 16:51

tenAntek pisze:Obecnie statysyki ma nawet niezłe, w sumie nawet trochę lepsze niż nasz Morata. Polski Niemiec na ogólną liczbę 1078 rozegranych minut zaliczył 7goli i 6 asyst, zdobywając bramkę średnio co 154minuty.
Nie pomyliło Ci się czasem coś z tymi statystykami. Nie wiem czy strzelił jakąś bramkę w Coppa (choć chyba nie) bo w lidze ma ich tylko pięć. Oglądałem w tym sezonie parę spotkań Lazio i jego gra tak w zasadzie nie powala zbytnio. Ogólnie już bardziej podoba mi się gra naszego Moraty jak już o nim wspomniałeś. A grę Lazio to można też porównać do tzw. sinusoidy, raz potrafi zaskoczyć i zaprezentować naprawdę wyśmienitą grę a innym razem znowu kompletnie drużyna może zagrac bez ładu i składu jak to było w trzech ostatnich meczach choć ten ostatni akurat wygrali, aczkolwiek po problematycznym karnym.

EDIT
No i ja się pomyliłem o jedną bo w Coppa jednak jedną ustrzelił, co jednak nie zmienia faktu, że gra Moraty o wiele lepiej mi się widzi niż Klosego a i bramek nasz Alvaro więcej strzelił jednocześnie chyba mniej minut przebywając na boisku.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 22:34

zbysioJuve pisze:
tenAntek pisze:Obecnie statysyki ma nawet niezłe, w sumie nawet trochę lepsze niż nasz Morata. Polski Niemiec na ogólną liczbę 1078 rozegranych minut zaliczył 7goli i 6 asyst, zdobywając bramkę średnio co 154minuty.
Nie pomyliło Ci się czasem coś z tymi statystykami. Nie wiem czy strzelił jakąś bramkę w Coppa (choć chyba nie) bo w lidze ma ich tylko pięć. Oglądałem w tym sezonie parę spotkań Lazio i jego gra tak w zasadzie nie powala zbytnio. Ogólnie już bardziej podoba mi się gra naszego Moraty jak już o nim wspomniałeś. A grę Lazio to można też porównać do tzw. sinusoidy, raz potrafi zaskoczyć i zaprezentować naprawdę wyśmienitą grę a innym razem znowu kompletnie drużyna może zagrac bez ładu i składu jak to było w trzech ostatnich meczach choć ten ostatni akurat wygrali, aczkolwiek po problematycznym karnym.

EDIT
No i ja się pomyliłem o jedną bo w Coppa jednak jedną ustrzelił, co jednak nie zmienia faktu, że gra Moraty o wiele lepiej mi się widzi niż Klosego a i bramek nasz Alvaro więcej strzelił jednocześnie chyba mniej minut przebywając na boisku.
Według moich informacji z transfermarkt.de strzelił 2 w Coppa Italia :wink: Jedną przeciwko jakiemuś Bassano(człowiek tyle siedzi we włoskim futbolu a jak się trafi jakiś taki amatorski klub to się pierwsze słyszy...) oraz przeciw Torino.

Z Twoim osądem gry Lazio w tym sezonie zgadzam się w pełni-Rollercoaster, sinusoida, PMS i takie tam inne. Ale mają potencjał. Alvaro cenię też bardziej niż Mirka :ok: Hiszpan ma jedną bramkę więcej, 14 minut więcej gry, ale mniej asyst i tym samym przegrywa jeszcze z Klose w punktacji kanadyjskiej.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 22:52

Antek666 pisze:
zbysioJuve pisze:

EDIT
Według moich informacji z transfermarkt.de strzelił 2 w Coppa Italia :wink: Jedną przeciwko jakiemuś Bassano(człowiek tyle siedzi we włoskim futbolu a jak się trafi jakiś taki amatorski klub to się pierwsze słyszy...) oraz przeciw Torino
:ok: :) Twoja racja, popatrz sprawdziłem Bassano a całkowicie wyleciało mi to Torino choć akurat ten mecz był tak niedawno. Zwracam honor herr Antek vell Tomek :wink:

mcsqrczybyk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lutego 2015, 00:32

Rumuńska prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie korupcji w eliminacyjnym meczu Dinamo Bukareszt - Lazio Rzym Ligi Mistrzów w 2007 r. Włoski klub był bliski odpadnięcia, wygrał jednak rewanż 3:1. Były udziałowiec Dinamo powiedział, że mecz został sprzedany.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... azio/e5b7s

I się niektórzy dziwią, że włoska piłka jest kojarzona tylko z jednym...

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 18 lutego 2015, 08:11

Włoski klub kupił od Dinamo mało znanego obrońcę, wówczas 20-letniego Stefana Radu, płacąc za jego przejście aż 5,4 mln euro.
sprawdzaj co czytasz - ten mało znany wówczas 22 letni (a nie 20) obrońca miał już za sobą rozegrane 2 pełne sezony a w Lazio gra do dziś po ponad 20 meczów co sezon więc chyba nie był jakimś ogórem, który mógłby nie być warty lipne 5mln ;] a czekaj... ile się dostaje za awans do fazy grupowej LM i rozegranie tam 6 meczów? rok temu było to 8.6mln... w 10/11 było to 7.2, dwa lata wcześniej było to więc pewnie nie mniej niż 5.4mln czyli chcesz mi powiedzieć, że Lazio w sumie kupiło tego Radu za darmo tak albo ci w Dinamo to kompletni idioci nie potrafiący policzyć do 5? ;)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 18 lutego 2015, 08:36

Dodatkowo gra w LM sama w sobie jest ogromny plusem już pomijając kasę, ale wizerunkowo dla tych mniejszych klubów to spore wyróżnienie. Przecież w LM mogliby jeszcze bardziej wypromować swoich graczy i sprzedać ich za większą kasę. Oddali awans do LM + dobrego obrońcę za 5,4mln chyba z matematyki to oni za dobrzy nie byli.

mcsqrczybyk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lutego 2015, 08:57

Lepszy wróbel w garści... Przecież Dinamo nie miało pewnego awansu. Równie dobrze mogło przegrać i zostać z niczym, czyli Radu. A mogli mieć wtedy problemy z płynnością finansową etc.

Zresztą możemy sobie na forum wypisywać różne scenariusze, a i tak kolejny przekaz świadczący negatywnie o Serie A poszedł w świat.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2015, 09:12

zbysioJuve pisze: Zwracam honor herr Antek vell Tomek :wink:
Szczerze mówiąc ucieszyłem się widząc, że po kilkumiesięcznej mojej nieobecności ktoś mnie jeszcze pamięta nawet włącznie z prawdziwym imieniem :płaczę: Ale z tym "herr" to się zapędziłeś :wink:
mcsqrczybyk pisze:
Rumuńska prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie korupcji w eliminacyjnym meczu Dinamo Bukareszt - Lazio Rzym Ligi Mistrzów w 2007 r. Włoski klub był bliski odpadnięcia, wygrał jednak rewanż 3:1. Były udziałowiec Dinamo powiedział, że mecz został sprzedany.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... azio/e5b7s

I się niektórzy dziwią, że włoska piłka jest kojarzona tylko z jednym...
Ech... szkoda gadać. Choć to Lazio to chciałbym aby to się nie potwierdziło. Swoją drogą trochę dziwna sprawa... były udziałowiec Dinamo nagle postanowił sam siebie oczernić i przyznać się do rzekomej sprzedaży meczu/awansu i to po niemalże 8 latach :think:

Hmmm... jeśli śledztwo wykażę takie machlojki to najprawdopodobniej Lazio może zostać wykluczone z europejskich pucharów w przyszłym sezonie i miejsce Rzymian zajmie kolejny klub... patrząc na tabelę i inter będący kilka punktów za Lazio śmiem twierdzić, że ten rumuński udziałowiec Dinamo w ostatnim czasie często otrzymywał telefony od pięknego Morattiego :prochno:

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 18 lutego 2015, 09:16

mcsqrczybyk pisze:Lepszy wróbel w garści... Przecież Dinamo nie miało pewnego awansu. Równie dobrze mogło przegrać i zostać z niczym, czyli Radu. A mogli mieć wtedy problemy z płynnością finansową etc.

Zresztą możemy sobie na forum wypisywać różne scenariusze, a i tak kolejny przekaz świadczący negatywnie o Serie A poszedł w świat.
Ostatnio czytałem,ze Ossasuna kupiła mecz żeby się utrzymać, 2 lata temu przecież była głośna afera,że ustawiono wiele meczów w europejskich ligach m.in. włoskiej i niemieckiej a nawet LM w tym mecz Liverpoolu, podobno były dowody, podobno śledztwo trwało długo i jakoś się to wszystko rozmyło i ucichło. Te największe wałki to nigdy nie ujrzą światła dziennego, to po prostu nie na rękę wielu osobom z władzami piłkarskimi na czele.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2015, 09:46

Antek666 pisze:
zbysioJuve pisze: Zwracam honor herr Antek vell Tomek :wink:
Szczerze mówiąc ucieszyłem się widząc, że po kilkumiesięcznej mojej nieobecności ktoś mnie jeszcze pamięta nawet włącznie z prawdziwym imieniem :płaczę: Ale z tym "herr" to się zapędziłeś :wink:
Kto by nie pamiętał dobrego ducha tej strony :), a z tym "panem" to cóż choć się jeździło sporo przez te Niemcy to języka ani rusz. To słowo można powiedzieć, że jest jednym z nielicznych i po prostu tak wyszło kolego :wink:

Co do Lazio to wszystko jest możliwe, zresztą kto teraz nie ustawia, sprzedaje meczy. Tylko wiadomo kto znajdzie na to dowody. Ostatnio czytałem, że nawet w piłce ręcznej można ustawić wynik a w roli głównej mogą być zawodnicy ze ścisłej światowej czołówki jak chociażby mistrz świata Nikola Karabatić i jego koledzy z Montpelier ( obecnie nie wykluczone, że gra w innym zespole), którzy ustawili mecz swojej drużyny stawiając spore pieniądze na porażkę z ostatnim zespołem. Podobno ma się niedługo odbyć proces w tej sprawie a dowody są silne.
TUTAJ LINK DO TEGO

Jak widać wszędzie można i nie jest to aż takie trudne.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2015, 00:55

Lazio poza Ligą Mistrzów? Brzmi nieprawdopodobnie, ale znając FIGC...
Chodzi o doniesienia włoskiej prasy z ostatnich godzin. Francesco Baranca, sekretarz pozarządowej organizacji zwalczającej korupcję w sporcie, ostrzega kibiców Lazio: możecie zostać wykluczeni z Ligi Mistrzów. Wszystko to za sprawą możliwości ponownego otwarcia śledztwa, dotyczącego meczu Lazio-Genoa z 14 maja 2011 roku. Nowe dowody w sprawie ma przedstawić niejaki Hristiyan Ilievski, który stał wówczas na czele grupy zajmującej się ustawianiem spotkań. Co ciekawe, to właśnie ze względu na to spotkanie, 6-miesięczną karę zawieszenia odbył Mauri, kapitan Lazio. Sam klub został wówczas oczyszczony z zarzutów.
Za http://fcinter.pl/news/26411-lazio-w-op ... teru-na-le. Ktoś śledzi temat?

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2015, 06:13

Symptomatyczne, że jako jedna z pierwszych, podaje to info strona sympatyków Interu :rotfl:
Mam nadzieję, że jednak Lazio zagra w el.LM, bo na prawdę na to zasłużyli.

ODPOWIEDZ