Wszystko o Lazio
- squinter
- Juventino
Miałem na myśli właśnie to, że po kontuzji od razu odpali i będzie grał jak do tej poryArbuzini pisze:Co ma odpalić Candreva, jak to najlepszy skrzydłowy tej rundy Serie A i ma najwięcej asyst w lidze? Teraz nie grał przez kontuzje.squinter pisze: chyba, że odpali wtedy Candreva

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
skoro pisaliście tyle o meczu Lazio to taka ciekawostka...

nie, Zeman nie trenuje "czerwonych"
http://www.101greatgoals.com/blog/sampd ... ine-video/

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- tenAntek
- Juventino
a niektórzy ciągle mówią, że we włoskiej lidze fantazji mało jestMaly pisze:skoro pisaliście tyle o meczu Lazio to taka ciekawostka...
Według doniesień niemieckich mediów powołujących się na włoskie media zeszłoroczny mistrz świata Miroslav Klose przedłuża kontrakt z Lazio. Umowa wygasała już po zakończeniu tego sezonu lecz była zaopatrzona w klauzulę przedłużenia o kolejny rok w przypadku 20 występów ligowych, a mecz przeciwko Udine był właśnie 20 występem 137-krotnego reprezentanta Niemiec.
Klub nie komentuje na razie tej sprawy, ale na transfermarkt.de 36-letni snajper ma już umowę do 2016 roku. Czy zostanie w Rzymie jest jednak jeszcze sprawą otwartą. Przed startem obecnego sezonu Klose wspominał o zrobieniu sobie licencji trenera.
Obecnie statysyki ma nawet niezłe, w sumie nawet trochę lepsze niż nasz Morata. Polski Niemiec na ogólną liczbę 1078 rozegranych minut zaliczył 7goli i 6 asyst, zdobywając bramkę średnio co 154minuty.
- zbysioJuve
- Juventino
Nie pomyliło Ci się czasem coś z tymi statystykami. Nie wiem czy strzelił jakąś bramkę w Coppa (choć chyba nie) bo w lidze ma ich tylko pięć. Oglądałem w tym sezonie parę spotkań Lazio i jego gra tak w zasadzie nie powala zbytnio. Ogólnie już bardziej podoba mi się gra naszego Moraty jak już o nim wspomniałeś. A grę Lazio to można też porównać do tzw. sinusoidy, raz potrafi zaskoczyć i zaprezentować naprawdę wyśmienitą grę a innym razem znowu kompletnie drużyna może zagrac bez ładu i składu jak to było w trzech ostatnich meczach choć ten ostatni akurat wygrali, aczkolwiek po problematycznym karnym.tenAntek pisze:Obecnie statysyki ma nawet niezłe, w sumie nawet trochę lepsze niż nasz Morata. Polski Niemiec na ogólną liczbę 1078 rozegranych minut zaliczył 7goli i 6 asyst, zdobywając bramkę średnio co 154minuty.
EDIT
No i ja się pomyliłem o jedną bo w Coppa jednak jedną ustrzelił, co jednak nie zmienia faktu, że gra Moraty o wiele lepiej mi się widzi niż Klosego a i bramek nasz Alvaro więcej strzelił jednocześnie chyba mniej minut przebywając na boisku.
- Antek666
- Juventino
Według moich informacji z transfermarkt.de strzelił 2 w Coppa ItaliazbysioJuve pisze:Nie pomyliło Ci się czasem coś z tymi statystykami. Nie wiem czy strzelił jakąś bramkę w Coppa (choć chyba nie) bo w lidze ma ich tylko pięć. Oglądałem w tym sezonie parę spotkań Lazio i jego gra tak w zasadzie nie powala zbytnio. Ogólnie już bardziej podoba mi się gra naszego Moraty jak już o nim wspomniałeś. A grę Lazio to można też porównać do tzw. sinusoidy, raz potrafi zaskoczyć i zaprezentować naprawdę wyśmienitą grę a innym razem znowu kompletnie drużyna może zagrac bez ładu i składu jak to było w trzech ostatnich meczach choć ten ostatni akurat wygrali, aczkolwiek po problematycznym karnym.tenAntek pisze:Obecnie statysyki ma nawet niezłe, w sumie nawet trochę lepsze niż nasz Morata. Polski Niemiec na ogólną liczbę 1078 rozegranych minut zaliczył 7goli i 6 asyst, zdobywając bramkę średnio co 154minuty.
EDIT
No i ja się pomyliłem o jedną bo w Coppa jednak jedną ustrzelił, co jednak nie zmienia faktu, że gra Moraty o wiele lepiej mi się widzi niż Klosego a i bramek nasz Alvaro więcej strzelił jednocześnie chyba mniej minut przebywając na boisku.
Z Twoim osądem gry Lazio w tym sezonie zgadzam się w pełni-Rollercoaster, sinusoida, PMS i takie tam inne. Ale mają potencjał. Alvaro cenię też bardziej niż Mirka

- zbysioJuve
- Juventino
Antek666 pisze:Według moich informacji z transfermarkt.de strzelił 2 w Coppa ItaliazbysioJuve pisze:Nie pomyliło Ci się czasem coś z tymi statystykami. Nie wiem czy strzelił jakąś bramkę w Coppa (choć chyba nie) bo w lidze ma ich tylko pięć. Oglądałem w tym sezonie parę spotkań Lazio i jego gra tak w zasadzie nie powala zbytnio. Ogólnie już bardziej podoba mi się gra naszego Moraty jak już o nim wspomniałeś. A grę Lazio to można też porównać do tzw. sinusoidy, raz potrafi zaskoczyć i zaprezentować naprawdę wyśmienitą grę a innym razem znowu kompletnie drużyna może zagrac bez ładu i składu jak to było w trzech ostatnich meczach choć ten ostatni akurat wygrali, aczkolwiek po problematycznym karnym.tenAntek pisze:Obecnie statysyki ma nawet niezłe, w sumie nawet trochę lepsze niż nasz Morata. Polski Niemiec na ogólną liczbę 1078 rozegranych minut zaliczył 7goli i 6 asyst, zdobywając bramkę średnio co 154minuty.
EDIT
No i ja się pomyliłem o jedną bo w Coppa jednak jedną ustrzelił, co jednak nie zmienia faktu, że gra Moraty o wiele lepiej mi się widzi niż Klosego a i bramek nasz Alvaro więcej strzelił jednocześnie chyba mniej minut przebywając na boisku.Jedną przeciwko jakiemuś Bassano(człowiek tyle siedzi we włoskim futbolu a jak się trafi jakiś taki amatorski klub to się pierwsze słyszy...) oraz przeciw Torino

- mcsqrczybyk
- Juventino
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... azio/e5b7sRumuńska prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie korupcji w eliminacyjnym meczu Dinamo Bukareszt - Lazio Rzym Ligi Mistrzów w 2007 r. Włoski klub był bliski odpadnięcia, wygrał jednak rewanż 3:1. Były udziałowiec Dinamo powiedział, że mecz został sprzedany.
I się niektórzy dziwią, że włoska piłka jest kojarzona tylko z jednym...
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
sprawdzaj co czytasz - ten mało znany wówczas 22 letni (a nie 20) obrońca miał już za sobą rozegrane 2 pełne sezony a w Lazio gra do dziś po ponad 20 meczów co sezon więc chyba nie był jakimś ogórem, który mógłby nie być warty lipne 5mln ;] a czekaj... ile się dostaje za awans do fazy grupowej LM i rozegranie tam 6 meczów? rok temu było to 8.6mln... w 10/11 było to 7.2, dwa lata wcześniej było to więc pewnie nie mniej niż 5.4mln czyli chcesz mi powiedzieć, że Lazio w sumie kupiło tego Radu za darmo tak albo ci w Dinamo to kompletni idioci nie potrafiący policzyć do 5?Włoski klub kupił od Dinamo mało znanego obrońcę, wówczas 20-letniego Stefana Radu, płacąc za jego przejście aż 5,4 mln euro.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Dodatkowo gra w LM sama w sobie jest ogromny plusem już pomijając kasę, ale wizerunkowo dla tych mniejszych klubów to spore wyróżnienie. Przecież w LM mogliby jeszcze bardziej wypromować swoich graczy i sprzedać ich za większą kasę. Oddali awans do LM + dobrego obrońcę za 5,4mln chyba z matematyki to oni za dobrzy nie byli.
- mcsqrczybyk
- Juventino
Lepszy wróbel w garści... Przecież Dinamo nie miało pewnego awansu. Równie dobrze mogło przegrać i zostać z niczym, czyli Radu. A mogli mieć wtedy problemy z płynnością finansową etc.
Zresztą możemy sobie na forum wypisywać różne scenariusze, a i tak kolejny przekaz świadczący negatywnie o Serie A poszedł w świat.
Zresztą możemy sobie na forum wypisywać różne scenariusze, a i tak kolejny przekaz świadczący negatywnie o Serie A poszedł w świat.
- Antek666
- Juventino
Szczerze mówiąc ucieszyłem się widząc, że po kilkumiesięcznej mojej nieobecności ktoś mnie jeszcze pamięta nawet włącznie z prawdziwym imieniem :płaczę: Ale z tym "herr" to się zapędziłeśzbysioJuve pisze: Zwracam honor herr Antek vell Tomek
Ech... szkoda gadać. Choć to Lazio to chciałbym aby to się nie potwierdziło. Swoją drogą trochę dziwna sprawa... były udziałowiec Dinamo nagle postanowił sam siebie oczernić i przyznać się do rzekomej sprzedaży meczu/awansu i to po niemalże 8 latachmcsqrczybyk pisze:http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... azio/e5b7sRumuńska prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie korupcji w eliminacyjnym meczu Dinamo Bukareszt - Lazio Rzym Ligi Mistrzów w 2007 r. Włoski klub był bliski odpadnięcia, wygrał jednak rewanż 3:1. Były udziałowiec Dinamo powiedział, że mecz został sprzedany.
I się niektórzy dziwią, że włoska piłka jest kojarzona tylko z jednym...

Hmmm... jeśli śledztwo wykażę takie machlojki to najprawdopodobniej Lazio może zostać wykluczone z europejskich pucharów w przyszłym sezonie i miejsce Rzymian zajmie kolejny klub... patrząc na tabelę i inter będący kilka punktów za Lazio śmiem twierdzić, że ten rumuński udziałowiec Dinamo w ostatnim czasie często otrzymywał telefony od pięknego Morattiego

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ostatnio czytałem,ze Ossasuna kupiła mecz żeby się utrzymać, 2 lata temu przecież była głośna afera,że ustawiono wiele meczów w europejskich ligach m.in. włoskiej i niemieckiej a nawet LM w tym mecz Liverpoolu, podobno były dowody, podobno śledztwo trwało długo i jakoś się to wszystko rozmyło i ucichło. Te największe wałki to nigdy nie ujrzą światła dziennego, to po prostu nie na rękę wielu osobom z władzami piłkarskimi na czele.mcsqrczybyk pisze:Lepszy wróbel w garści... Przecież Dinamo nie miało pewnego awansu. Równie dobrze mogło przegrać i zostać z niczym, czyli Radu. A mogli mieć wtedy problemy z płynnością finansową etc.
- zbysioJuve
- Juventino
Kto by nie pamiętał dobrego ducha tej stronyAntek666 pisze:Szczerze mówiąc ucieszyłem się widząc, że po kilkumiesięcznej mojej nieobecności ktoś mnie jeszcze pamięta nawet włącznie z prawdziwym imieniem :płaczę: Ale z tym "herr" to się zapędziłeśzbysioJuve pisze: Zwracam honor herr Antek vell Tomek

Co do Lazio to wszystko jest możliwe, zresztą kto teraz nie ustawia, sprzedaje meczy. Tylko wiadomo kto znajdzie na to dowody. Ostatnio czytałem, że nawet w piłce ręcznej można ustawić wynik a w roli głównej mogą być zawodnicy ze ścisłej światowej czołówki jak chociażby mistrz świata Nikola Karabatić i jego koledzy z Montpelier ( obecnie nie wykluczone, że gra w innym zespole), którzy ustawili mecz swojej drużyny stawiając spore pieniądze na porażkę z ostatnim zespołem. Podobno ma się niedługo odbyć proces w tej sprawie a dowody są silne.
TUTAJ LINK DO TEGO
Jak widać wszędzie można i nie jest to aż takie trudne.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Lazio poza Ligą Mistrzów? Brzmi nieprawdopodobnie, ale znając FIGC...
Za http://fcinter.pl/news/26411-lazio-w-op ... teru-na-le. Ktoś śledzi temat?Chodzi o doniesienia włoskiej prasy z ostatnich godzin. Francesco Baranca, sekretarz pozarządowej organizacji zwalczającej korupcję w sporcie, ostrzega kibiców Lazio: możecie zostać wykluczeni z Ligi Mistrzów. Wszystko to za sprawą możliwości ponownego otwarcia śledztwa, dotyczącego meczu Lazio-Genoa z 14 maja 2011 roku. Nowe dowody w sprawie ma przedstawić niejaki Hristiyan Ilievski, który stał wówczas na czele grupy zajmującej się ustawianiem spotkań. Co ciekawe, to właśnie ze względu na to spotkanie, 6-miesięczną karę zawieszenia odbył Mauri, kapitan Lazio. Sam klub został wówczas oczyszczony z zarzutów.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Symptomatyczne, że jako jedna z pierwszych, podaje to info strona sympatyków Interu :rotfl:
Mam nadzieję, że jednak Lazio zagra w el.LM, bo na prawdę na to zasłużyli.
Mam nadzieję, że jednak Lazio zagra w el.LM, bo na prawdę na to zasłużyli.