Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Te wszystkie doniesienia jakieś dziwne, coś tu dużo dezinformacji, bądź strzelania w ciemno, ze strony 'ekspertów'
Trzeba czekać cierpliwie i odpoczywać po trzech sezonach z Wybitnym
Wojtek zapowiedział, że wypełni kontrakt i to zrobi, nie wierzę, że zechce gdzieś odejść, po co?
Też mam dość Rabiota, ALE... był naszym najlepszym (najmniej słabym) pomocnikiem w ubiegłym sezonie, ze względów finansowych lepiej by było przetrzymać go jeszcze z sezon. Liczę, ponadto, że Giuntoli nie da się wydymać Atalancie z Koopem, 60M to przesada gruba, a pójdzie po Samardzica.
Potrzebujemy kogoś na prawą obronę, koniecznie.
Trzeba czekać cierpliwie i odpoczywać po trzech sezonach z Wybitnym

Wojtek zapowiedział, że wypełni kontrakt i to zrobi, nie wierzę, że zechce gdzieś odejść, po co?
Też mam dość Rabiota, ALE... był naszym najlepszym (najmniej słabym) pomocnikiem w ubiegłym sezonie, ze względów finansowych lepiej by było przetrzymać go jeszcze z sezon. Liczę, ponadto, że Giuntoli nie da się wydymać Atalancie z Koopem, 60M to przesada gruba, a pójdzie po Samardzica.
Potrzebujemy kogoś na prawą obronę, koniecznie.
- Viking
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Giuntoli is expected to hold a meeting with CEO Maurizio Scanavino at some point this week, to define the budget to be dedicated for the mercato, which should roughly be around €40M before any potential player sales. Juve could look to sell Danilo, Kean, Iling-Junior, and one between Perin and Szczesny to help fund the mercato.
Should offers come for Federico Chiesa (€30-40 million) it would seems that Motta would not be oppose to this sale, the resources from sales could be used for Zirkzee. Juve would also like to keep McKennie and hope he accepts the club’s latest offer.
[Corriere Torino]
Should offers come for Federico Chiesa (€30-40 million) it would seems that Motta would not be oppose to this sale, the resources from sales could be used for Zirkzee. Juve would also like to keep McKennie and hope he accepts the club’s latest offer.
[Corriere Torino]
“But merely being tradition does not make something worthy, Kadash. We can’t just assume that because something is old it is right.”
Dalinar Kholin
Dalinar Kholin
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Niech nowy trener układa zespół pod siebie. Nie ma żadnych świętych krów. Tu nie ma żadnego zawodnika który byłby perłą nie na sprzedaż.
Liczy się drużyna, mają zapierniczać jak pracusie i grać tak żeby można było to oglądać
Liczy się drużyna, mają zapierniczać jak pracusie i grać tak żeby można było to oglądać

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Janusz z Juvepoland: środek pomocy to nasza najsłabsza formacja. Trzeba przebudować drugą linię. Potrzebne 2 transfery do pomocy.
Giuntoli: liczy na przedłużenie Makeniego i Bagiety
Janusz z Juvepoland:
Giuntoli: liczy na przedłużenie Makeniego i Bagiety
Janusz z Juvepoland:

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
A co jeśli Chiesa chce znacznej podwyżki i nie godzi się na przedłużenie umowy na proponowanych przez Juve warunkach? Mamy go za rok oddać za darmo? Czy w takim wypadku nie lepiej sprzedać go teraz nawet za 30 mln EUR i mieć kasę na jakiś transfer?
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- marka
- Juventino
Jeżeli będzie chciał kosmiczny kontrakt, to ok. Nie zmienia to faktu że był piłkarzem z największym zaangażowaniem w obecnym sezonie.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 197 razy
Nie znamy realiów tego co się dzieje w zespole. Narzekamy na wysokie kontrakty naszych zawodników, którzy na to nie zasługują więc z Chiesą może być podobnie jak z Rabiotem - ma wysokie oczekiwania to lepiej go sprzedać póki jeszcze można. Chiesa jest ambitny ale w tym sezonie zrobił zaledwie kilka akcji, które pachniały bramką i to wszystko. Robienie wiatru przez niego nie jest warte jeżeli nie przynosi żadnego efektu. Chiesa ma okazję pokazać jak mu zależy ale przywiązanie do klubu nie powinno być równoznaczne z oczekiwaniami pieniężnymi jak w przypadku Dybali. Dybala oczekiwał cudów mimo, że przez większość meczów był niedostępny bo znalazł frajera, którego doił. On też mógł pokazać jak bardzo jest przywiązany do klubu, redukując swoje oczekiwania ale jego jedyną kartą przetargową była długa kolejka chętnych po jego podpis, łącznie z Barcą i Realem (naturalnie tak się mu zdawało) ale koniec końców wylądował w prowincjonalnej Romie za połowę tego czego oczekiwał tutaj. Chiesa jest tutaj 4 lata, rok czasu się leczył a po kontuzji w dalszym ciągu jego wartość dodana jest wątpliwa. Jeżeli chodzi o mnie to chciałbym aby pozostali tylko Bremer i Yildiz, potencjalne odejście innych spłynie po mnie. Byłem świadkiem już odejścia wielu zawodników z klubu aby przejmować się Chiesą, dobry zawodnik i lubię go ale bez przesady.
Właśnie - w obecnym sezonie ale co to tak naprawdę dało ?
Ostatnio zmieniony 28 maja 2024, 10:37 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

- ItalianoVero
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Nie oceniać Chiesy po dokonaniach pod wodzą Allegriego!
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Jedynie jego samego
Ataku nie powinni ruszać w ogóle, chyba że odejdą i Milik i Kean i trzeba będzie kogos kupić na zastępstwo dla Vlaho. Chiesa, Vlaho, Yldiz, Soule, Illing wygląda naprawdę zacznie i przy ogarniętym czytać nie kastrującym trenerze będzie hulało. Zirkzee czterech jak to się pisze jest nie potrzebny, chyba że poświęcimy Vlaho.
Teraz będzie dużo plotek, bo pismaki muszą o czymś pisać. Jeśli beton by został to Chiesa na bank chciałby odejść.
Michael_M
Dziwisz się jak wyznawcom Allegriego nawet drugie podejście ie otworzyło oczu i to wszystko wina zawodników, bo są za słabi, żeby wygrać z Empoli itp ? Syndrom sztokholmski.
Ale to jest rzeczywiście ciekawe, że żyjemy na jednej planecie, a jakby czasami w dwóch różnych rzeczywistościach. No ale fizyka kwantową dużo o tym mówi. Sami sobie kreujemy swój świat.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2024, 11:27 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Ja jak czytam co ludzie piszą na Twitterze to coraz bardziej uświadamiam sobie, że na świecie przydałoby się tak na początek odrobina...odrobina Korei Północnej w Internetach. Sorry ale jak goście piszą, że szkoda, że Sandro odchodzi bo tak dużo zrobił dla tego klubu i w ogóle co za postać to ja mam wrażenie, że ja żyje w jakiejś alternatywnej rzeczywistości. To samo Rabiot. 80% meczy typ jest niewidoczny. Zero ryzyka i zero kreatywności z jego strony. Ta 2 pachoły kosztowały klub Rabiot - 50 mln, a Sandro licząc od sezonu 18-19 - 6 lat x 13 mln - 78 mln. To jest przepalone prawie 130 mln na takie miernoty.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
To jest... nawet nie wiem, czy nazwałbym to bolączką samego klubu, prędzej kibiców. Co do klubu, bardziej pasuje określenie "patologia". Juventus ostatnich lat to nic innego jak kółko wzajemnej adoracji, grupa starszych panów, która się tam urządziła jak w salonie na kanapie i traktuje klub jak swoją własność. Sandro zasłużony, bo dziewięć lat w klubie, jakby nikogo już nie obchodziło, że naprawdę dobre z tych dziewięciu to były może ze trzy. Allegriego szkoda, bo kiedyś tyle trofeów nazdobywał, nie tak należy się obchodzić z tak zasłużonymi postaciami, itp., itd. Rugani jest 9 lat w klubie, De Sciglio 7, kolejni do wypieszczenia i uszanowania ich zasług dla klubu.Michael_M pisze: ↑28 maja 2024, 11:21 Ja jak czytam co ludzie piszą na Twitterze to coraz bardziej uświadamiam sobie, że na świecie przydałoby się tak na początek odrobina...odrobina Korei Północnej w Internetach. Sorry ale jak goście piszą, że szkoda, że Sandro odchodzi bo tak dużo zrobił dla tego klubu i w ogóle co za postać to ja mam wrażenie, że ja żyje w jakiejś alternatywnej rzeczywistości. To samo Rabiot. 80% meczy typ jest niewidoczny. Zero ryzyka i zero kreatywności z jego strony. Ta 2 pachoły kosztowały klub Rabiot - 50 mln, a Sandro licząc od sezonu 18-19 - 6 lat x 13 mln - 78 mln. To jest przepalone prawie 130 mln na takie miernoty.
Ale żeby nie było, Juventus sam jest sobie winien. Błędy polityki kadrowej, które nawarstwiały się latami, odbijają się nam do dziś i jeszcze się to nie skończyło. Ale m.in. dlatego jestem przeciwny pomysłowi z Di Lorenzo. Jak komuś nie pasuje 33-letni Danilo, któremu zostały potencjalnie dwa lata kontraktu, to jego osoba idealnie oddaje to, jak będzie u nas postrzegany GDL po dwóch, maksymalnie trzech latach.
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
DokładnieMichael_M pisze: ↑28 maja 2024, 11:21 Ja jak czytam co ludzie piszą na Twitterze to coraz bardziej uświadamiam sobie, że na świecie przydałoby się tak na początek odrobina...odrobina Korei Północnej w Internetach. Sorry ale jak goście piszą, że szkoda, że Sandro odchodzi bo tak dużo zrobił dla tego klubu i w ogóle co za postać to ja mam wrażenie, że ja żyje w jakiejś alternatywnej rzeczywistości. To samo Rabiot. 80% meczy typ jest niewidoczny. Zero ryzyka i zero kreatywności z jego strony. Ta 2 pachoły kosztowały klub Rabiot - 50 mln, a Sandro licząc od sezonu 18-19 - 6 lat x 13 mln - 78 mln. To jest przepalone prawie 130 mln na takie miernoty.

Juventus był znany z żołnierzy którzy dają z siebie 105% i są dobrze poukładani. Nie potrzeba tutaj bezjajowców.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."