Liga Mistrzów i Liga Europy 2020/21

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2021, 22:08

Z takim sędziowaniem nie ma co dalej oglądać LM. Jest VAR a oni dalej kręcą włoskie ekipy raz a razem. Karny na Ronaldo ewidentny, karny na SMS tak samo i dwa razy nic. Kiedyś tak samo było z Romą w 120 minucie i nie tylko z nimi. Szkoda oglądać tej szopki UEFY. Faule i kartki też anty-Italia. "Black lives matters, more than italians" aktualne.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 lutego 2021, 22:16

No Bayern jeńców nie bierze. Smutne, że my z tym Lazio niedługo będziemy walczyć jak równy z równym, co tylko pokazuje gdzie obecnie jesteśmy :/

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 81 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2021, 22:27

Garreat pisze: 23 lutego 2021, 22:05 Inzaghi jak typowy włoski maestro myślał, że ogra najsilniejszy klub Europy robiąc taktyczną sztuczkę. Jedyne co zrobił, to wykastrował własny zespół i zebrał trójkę do przerwy.
Wygląda to trochę jak Juventus - Bayern 2016.
Tym bardziej mamy teraz potwierdzenie, że jeśli Juve chce cokolwiek ugrać w LM, to nie powinno zatrudniać żadnego włoskiego trenera. Simone Inzaghi ma spory potencjał, ale on też jest naznaczony i przesiąknięty tym makaroniarskim betonem podobnie jak Conte, Allegri czy Pirlo. Powiem szczerze, że ostatnim szkoleniowcem z Italii, który wydawało się, że chociaż po części odrzucił ten kunktatorski styl był Eusebio Di Francesco za czasów Romy i ich awansu do 1/2 LM, ale jak widać chłop kariery nie zrobił i wyleciał nawet z Cagliari.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2021, 22:35

Włoska myśli jak zwykle zaorana w Europie.

Boski Inzaghi i jego cudowny w Italii styl :D

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2021, 22:38

Takiego gangbangu na mokrej Włoszce nie powstydziłby się wyprodukować De Laurentis. Z każdym kolejnym sezonem coraz słabsza ta marna Serie A. Jak tak dalej pójdzie to trafi się w końcu sezon, w którym żadna ekipa z Italii nie wyjdzie z grupy.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 81 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2021, 22:45

@jackop
Jeśli Juve nie zajmie minimum 4 miejsca w Serie A, to może się stać już w następnej edycji LM.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2021, 22:53

Adrian27th pisze: 23 lutego 2021, 22:35 Włoska myśli jak zwykle zaorana w Europie.

Boski Inzaghi i jego cudowny w Italii styl :D
No Na Cagliari czy Sampę (patrz 1:0) starczyło;)

Ps. Na 6 meczów 1/8 LM dotąd z gości tylko Juve przegrało ...

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2021, 23:02

Doprecyzuj - tylko Juve nie wygrało, a miało w teorii najłatwiejszego rywala. Ale może jutro Atalanta...

ps. goście = zwycięzcy grup

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2021, 23:14

Oczywiście nie bez znaczenia jest sytuacja z karnym, o czym wspomniał Maly.
Wydawało się to dość klarowne, a śmieszny typek z Izraela nawet nie poszedł obejrzeć replaya (?). Oglądałem na jakimś streamie BT Sports i całe angielskie studio jednym chórem, że 'clear penalty'.
Sędziowanie w LM to śmiech na sali, praktycznie w każdym dniu meczowym jest jakaś 'dziwna' decyzja.
Ale teraz zlecą się mejweni wzdychać nad Lewandowskim, a kontrowersja będzie wspomniana jednym zdaniem lub wcale. Co tam, że było to przy stanie 0-1. Liga Mistrzów święto futbolu.
Kibic-konsument ma chłonąć produkt i nie zadawać pytań. Typowe dla tych przykrych czasów.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2021, 23:45

Różnica jest taka,że w Serie A gra się na stojąco a w LM trzeba biegać.

piterjuve

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2021, 23:47

@Garreat
Nie wiem czy był karny, ale faul według mnie tak, tylko trzeba byłoby rozstrzygnąć czy miało to miejsce w polu karnym.
Zgadzam się, a nawet dodam, że kibic konsument chce widzieć awans Bayernu, a nie Lazio. Mam swoją teorię, że w LM od prawie zawsze, trzy drużyny były ciągnięte jak najwyżej, tj. Real, Barcelona i właśnie Bayern. Kiedy nie było VARu, udawało się to robić bardzo skutecznie, teraz jest już trochę trudniej, ale wciąż jest to możliwe.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 24 lutego 2021, 01:15

Karny, nie karny... Ja tam jak widzę 17-latka z Bayernu strzelającego gola w CL, to myślę o młodzieży z Juve. :inlove:

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 24 lutego 2021, 04:17

Mówiłem że obsrają zbroje, to jest Lazio, robili to już w lidze z Interem w walce o 4 miejsce, więc dlaczego miałoby być inaczej z wielkim Bayernem? Inna sprawa, że Monachijczycy byli do ugryzienia, bo nie mają wybitnej formy ( nie licząc City to w sumie nikt nie ma ). No ale co innego ogrywać ogórki w archaicznej lidze, a co innego stanąć naprzeciwko nowoczesnemu futbolowi. Ostatni mecz ligowy ze średnim w skali europejskiej Interem był tylko preludium. Bayern jest pragmatyczny, oni wiedzą na którym meczu się skupić, stąd rzadko zaliczają wpadki z gorszymi drużynami w LM.
Osobiście uważam, że oprócz tych wszystkich problemów włoskiego futbolu jakie wymienia się tutaj na forum od kilku lat, jednym z najważniejszych jest słaby mental i to u większości drużyn. To samo było zresztą z Juventusem w pierwszym meczu z Bayernem za Pepa. Nagle okazało się, że ci chodzący Bogowie BBC są ogrywani w dosyć łatwy sposób.

Pozostaje mocno trzymać kciuki za Atalante, oby mieli swój dzień, bo wtedy mogą ten Real wręcz zmieść. Natomiast trochę obawiam się gównopiłki ze strony Realu, wbicia czegoś z kontry i wyjaśnienia drużyny z Bergamo, pomimo ich lepszej gry.

PS: Aha, bym zapomniał. Ze statystyk widzę, że Simeone też zagrzebał się we własnym żelbetonie, 0:3 z dogorywającym Juventusem Maxa go nic nie nauczyło.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2021, 09:41

Tak oczywiście można jęczeć na włoską piłkę i inne takie ale ile razy włosi odpadali właśnie przez ewidentne błędy sędziów?

Bayern nie grał wczoraj nic wielkiego ale Lazio sprezentowało im 3 gole. Mentalnie byli słabi ale właśnie gol na 1-1 mógł ich świetnie zbudować i odwrócić losy tego meczu na dobre. A jak ci nie idzie i jeszcze sędzia cię przekręca to niestety ale ciężko się zebrać. Sędziowanie jest na poziomie dna w wielu meczach i to jest po prostu przykre, tym bardziej że VAR w LM praktycznie nie istnieje. Wczoraj akcja została wznowiona po 5-10 sekundach więc nie ma możliwości żeby tam cokolwiek było sprawdzane. Sędzia powiedział, że widział kontakt i ocenił na brak faulu i na tym się rozkłada protokół VARu, nic nie mogą zrobić jak sędzia słaby.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 24 lutego 2021, 09:47

Plus tego wyniku jest taki, że być może Inzaghi wypadł z listy szkoleniowców, którymi się interesujemy a przynajmniej spadł na dalsze miejsce.

calma calma
ODPOWIEDZ