Serie A 15/16 (10): Sassuolo 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2015, 23:10

wojczech7 pisze:
pumex pisze:Ludzie zaczynają dostrzegać miałkość Kładrado. Jako urodzony pesymista myślałem, że ten moment nigdy nie nadejdzie.
Umówmy się - gdyby Cuadrado, ze swoją łatwością wygrywania pojedynków, potrafił równie łatwo strzelać i asystować, nigdy by do nas nie trafił. Prędzej hasałby w koszulce Realu, czy innego Bayernu.

Casus Gervinho.
To ma być pocieszenie, usprawiedliwienie czy ponowne przyznanie mi racji w odstępie kilku minut?
wagner pisze:
pumex pisze:Ludzie zaczynają dostrzegać miałkość Kładrado
Niektórzy dostrzegali go wcześniej podobnie jak Ty ;)
I za to szacunek.

Obrazek
artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2015, 23:10

bajbek17 pisze:
artur_89 pisze:Cuadrado sypie się jak Krasic swego czasu w Juve ;) ciekawe, czy też wyląduje w Lechii :dance2:
Proszę Cię... Milos zdobył dla nas dosyć parę punktów, a ile zdobył Kolumbijczyk? Dlatego o wykupieniu piłkarzy powinno się dyskutować pod koniec sezonu.
Bardziej chodziło mi tylko i wyłącznie o jego styl gry i jak wszyscy przeciwnicy, wiedzą co zaraz zrobi, ale owszem masz rację chyba z Krasicem dłużej im zeszło, zanim go obadali :)

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2015, 23:13

pumex pisze:
wojczech7 pisze:
pumex pisze:Ludzie zaczynają dostrzegać miałkość Kładrado. Jako urodzony pesymista myślałem, że ten moment nigdy nie nadejdzie.
Umówmy się - gdyby Cuadrado, ze swoją łatwością wygrywania pojedynków, potrafił równie łatwo strzelać i asystować, nigdy by do nas nie trafił. Prędzej hasałby w koszulce Realu, czy innego Bayernu.

Casus Gervinho.
To ma być pocieszenie, usprawiedliwienie czy ponowne przyznanie mi racji w odstępie kilku minut?
Ot oczywistość, nie schlebiaj sobie.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2015, 23:17

Pisalem kiedys i dalej uwazam ze poprzedni sezon osiagniety na budowie Conte a wiecej czasu dla Allegriego to sie z nas wiekszy milan robi on nas zniszczy!! Polecial na trzonie gotowym teraz sam dowodzi i nisczy...

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2015, 23:18

Potrzeba trenera, który jest ogarnięty, a fajnie byłoby gdyby znał środowisko Juve i to, że na treningach się zapierdziela.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2015, 23:20

mateusz1897 pisze:
AdiJuve pisze:Pytanie co powinien zrobić zarząd bo czy ktokolwiek z dostępnych trenerów z tej zbieraniny piłkarzy będzie wstanie coś sklecić, osobiście nie widzę takiego kandydata w tej chwili.łatwo jest napisać "zwolnić Allegriego" trudniej już wskazać realnego kandydata na teraz, po tym jak Klopp objął Liverpool chyba nie ma żadnego trenera na poziomie a branie kogoś z łapanki może okazać się jeszcze gorszym pomysłem.
Może Lippi wróci do trenowania? Albo Trapattoni?
Marzenia. :sad:
A Bielsa? Przynajmniej to trener z jajami a nie takie ciepłe kluchy jak Maxiu...
A Prandelli? Przecież go wyrzucili z Galaty z rok temu i chyba teraz jest wolny?

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2015, 23:21

artur_89 pisze:
bajbek17 pisze:
artur_89 pisze:Cuadrado sypie się jak Krasic swego czasu w Juve ;) ciekawe, czy też wyląduje w Lechii :dance2:
Proszę Cię... Milos zdobył dla nas dosyć parę punktów, a ile zdobył Kolumbijczyk? Dlatego o wykupieniu piłkarzy powinno się dyskutować pod koniec sezonu.
Bardziej chodziło mi tylko i wyłącznie o jego styl gry i jak wszyscy przeciwnicy, wiedzą co zaraz zrobi, ale owszem masz rację chyba z Krasicem dłużej im zeszło, zanim go obadali :)
Może nie tyle dłużej co Krasić jednak po dryblingu potrafił dalej coś konkretnego zrobić, problemy z nim się zaczęły jak brakło tego dryblingu, Cuardado drybling ma, ale po nim kompletnie się gubi.

Ja bym jednak nie winił tylko Allegriego bo jednak to piłkarze są na boisku i nawet pomimo słabszej formy tak to ujmijmy trenera sami powinni wygrać ze 2-3 mecze więcej niż to zrobili. Jakości podczas mercato stracono mnóstwo.
Dobry Mudżyn pisze:Po 1: Kto NIE chciał wywalić Pirlo na zbity pysk (no offence) za ostatnie 2 sezony, zwłaszcza ostatni 1 i nie chciał powiewu świeżości który przynajmniej będzie biegał w środku pola i nie zwalniał gry niech pierwszy rzuci kamieniem.
Rzucam kamieniem, nie chciałem powiewu świeżości w postaci biegającego Leminy czy Hernanesa i pewnie jeszcze znajdzie się kilka osób myślących podobnie. Przy dzisiejszej ilości stałych fragm. gry z Pirlo w 11 byłaby wygrana.
Dobry Mudżyn pisze: Po 3: Tyle porażek to wina nie tyle złej gry, takiej totalnie złej, bo w większosci meczów dominujemy totalnie, ale pecha i złej taktyki, więc od zawodników - w większości - prosze sie odwalić, a przyczepić się raczej do Maksia.
Zgadzam się z tym,że gra nie jest aż tak tragiczna,ale zamiast wrzucania tu złej taktyki, Allegri spróbował każdej wrzuciłbym nieudolność pod bramką rywala, więc raczej tutaj trzeba czepiać się Mandżukicia,Khediry,Cuardado i innych marnujących setki w sposób wręcz kuriozalny.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2015, 23:22

bajbek17 pisze:Potrzeba trenera, który jest ogarnięty, a fajnie byłoby gdyby znał środowisko Juve i to, że na treningach się zapierdziela.
Conte wróć? :lol: Max ma tiktaka zamiast mózgu. Jak można wpuszczać Sturaro i Leminę razem? Przecież jeden jak i drugi wymaga dodatkowej asekuracji przez defensorów, a ponoć są def. pomocnikami :lol: Pary: Morata-Mandzukić-Zaza przejdą do historii jako najbardziej zdrewniałe w historii Juve. Zmiany trenera spodziewałbym się dopiero na zimę, tymczasem dobrze się stało, że przegrali.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2015, 23:27

Naprawdę myślicie, że zmiana trenera coś da ? Nie da bo przyjdzie wynalazek a n ie autorytet z nazwiskiem...jestem przekonany, że gdyby zwolnili Maxa to zatrudniliby...Mazzariego. Jestem przekonany, że przyszedłby ten lub podobny leszcz bo już przestałem wierzyć, że Marotta sprowadzi kogoś uznanego, któremu niestety trzeba słono zapłacić...sam chciałbym zmiany trenera ale pod warunkiem, że przyjdzie ktoś konkretny...

Obrazek
Aleexxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 października 2015, 23:29

@annihilator1988
Każdy może popełnić błąd, ale lider potrafi przyznać się do winy i zrobić zmiany. Tymczasem allegri robi zmiany w:
60'
78'
82'
Z czego dwie zmiany to bezsensowna rotacja drewnem.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2015, 23:31

Vincitore pisze:Jeżeli u was tak jak u mnie wyniki Juventusu odbijają się na życiu codziennym: w pracy, w relacjach z dziewczyną/żoną/rodziną to polecam jakoś się przestać tym przejmować, bo to niestety jeszcze nie koniec takich meczów w tym sezonie.
No niestety odbijają się na tym co mam pod ręką i na tym kto akurat jest w pobliżu, ale i na własnym zdrowiu - jak będę miał zawał to w trakcie albo tuż po meczu Juve...
dimebag11 pisze:Kolejny raz sędziuje nam jakiś pajac i jeśli zarząd nie będzie naciskał na federację żeby go ukarać, to dalej będą nas okradać z punktów. Jakoś władze innych klubów potrafiły wywierać naciski, gdy uważały, iż były krzywdzone przez arbitrów (czy to Milan, czy też Inter oraz Napoli). My dalej siedźmy cicho!
Co do sędziego to jak można było nie gwizdnąć tego faulu na Dybali? A nawet jak władze klubu zaprotestują to to i tak nic nie da. Przecież powszechnie wiadomo, że sędziowie nam pomagają, np dając karne z kapelusza Romie, Napoli czy Mediolańczykom :rotfl: . Zresztą jak inni wywierają wpływ na sędziów to jest zdrowa rywalizacja a jak Juve by zaczęło takie praktyki to od razu kupowanie meczów by było :prochno:

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2015, 23:38

AdiJuve pisze:
Dobry Mudżyn pisze:Po 1: Kto NIE chciał wywalić Pirlo na zbity pysk (no offence) za ostatnie 2 sezony, zwłaszcza ostatni 1 i nie chciał powiewu świeżości który przynajmniej będzie biegał w środku pola i nie zwalniał gry niech pierwszy rzuci kamieniem.
Rzucam kamieniem, nie chciałem powiewu świeżości w postaci biegającego Leminy czy Hernanesa i pewnie jeszcze znajdzie się kilka osób myślących podobnie. Przy dzisiejszej ilości stałych fragm. gry z Pirlo w 11 byłaby wygrana.
<łapie kamień>

Myślę, że uważających podobnie będzie niewielu, Lemina zagrał pierwszy słabszy mecz, a wcześniej był uznawany za niezły zakup, a w jednym meczu był chyba najbardziej chwalony na Juvepoland. No nie wyszło mu dzisiaj, no zdarza się, nawet Gigiemu czasem nie wychodzi. Hernanes potrzebuje zaufania, co moze zdzialac jak w wiekszosci wchodzi na pol godziny i na kampiacego sie totalnie przeciwnika? Jak dla mnie przede wszystkim problemem jest granie 2 pomocnikami o inklinacji defensywnej - na taki mecz jak dzisiaj nie powinnismy wychodzic - mimo wszystko - ze Stulejaro i Lemina, tylko z Hernanesem, Pogba i Khedira w podstawce. Khedira, ktory mimo bycia dmem ma najwiecej do zaoferowania w ofensywie w porownaniu z przecinakiem Lemina i bezplciowym śp Sturaro.
:hellyes: Tak samo - zadnych Zazów i Evrów - wiecej szans dla Alexa Sandro ktory w Porto byl swietny, i wierze ze moze byc dalej i dla Dybaly, ktory mimo slabej formy i tak wraz z Morata jest najlepszym napastnikiem. I będzie dobrze. :ahsisi:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
mateusz1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2015, 23:39

Gandalf8 pisze:
mateusz1897 pisze:
AdiJuve pisze:Pytanie co powinien zrobić zarząd bo czy ktokolwiek z dostępnych trenerów z tej zbieraniny piłkarzy będzie wstanie coś sklecić, osobiście nie widzę takiego kandydata w tej chwili.łatwo jest napisać "zwolnić Allegriego" trudniej już wskazać realnego kandydata na teraz, po tym jak Klopp objął Liverpool chyba nie ma żadnego trenera na poziomie a branie kogoś z łapanki może okazać się jeszcze gorszym pomysłem.
A Bielsa? Przynajmniej to trener z jajami a nie takie ciepłe kluchy jak Maxiu...
A Prandelli? Przecież go wyrzucili z Galaty z rok temu i chyba teraz jest wolny?
Do Bielsy nie jestem przekonany. Prandelli mógłby być.
alessandro1977 pisze:Naprawdę myślicie, że zmiana trenera coś da ? Nie da bo przyjdzie wynalazek a n ie autorytet z nazwiskiem...jestem przekonany, że gdyby zwolnili Maxa to zatrudniliby...Mazzariego. Jestem przekonany, że przyszedłby ten lub podobny leszcz bo już przestałem wierzyć, że Marotta sprowadzi kogoś uznanego, któremu niestety trzeba słono zapłacić...sam chciałbym zmiany trenera ale pod warunkiem, że przyjdzie ktoś konkretny...
Racja. Przyjdzie (o ile to się stanie) taki trener, który na wstępie oświadczy, że zaakceptuje każdy transfer Marotty. Pisałem wcześniej o Lippim i Trapattonim. Pomijając fakt, że oni mogą nie wrócić do trenowania to ludzie z takim charakterem nigdy nie będą wyborem zarządu. Już widzę jak na konferencji Trap jedzie po Beppe w tym stylu: https://www.youtube.com/watch?v=5cgLqfdAgK4

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2015, 23:40

Allegri dla Mediaset: Reprymenda należy się wszystkim, w pierwszej kolejności mnie.

Czyli nie ma co liczyć na dymisję, bo Maksiu przebąkuje coś o przygotowaniach do meczu sobotniego, ba, nawet tego w LM. Koleś nie ma jaj i nie potrafi wziąć odpowiedzialności za zaistniałą sytuację. Więcej nie chce mi się tłumaczyć, bo zaraz rzygnę, mając przed oczami jego wypowiedź.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2015, 23:41

mateusz1897 pisze:
Gandalf8 pisze:
mateusz1897 pisze:
Do Bielsy nie jestem przekonany. Prandelli mógłby być.
alessandro1977 pisze:Naprawdę myślicie, że zmiana trenera coś da ? Nie da bo przyjdzie wynalazek a n ie autorytet z nazwiskiem...jestem przekonany, że gdyby zwolnili Maxa to zatrudniliby...Mazzariego. Jestem przekonany, że przyszedłby ten lub podobny leszcz bo już przestałem wierzyć, że Marotta sprowadzi kogoś uznanego, któremu niestety trzeba słono zapłacić...sam chciałbym zmiany trenera ale pod warunkiem, że przyjdzie ktoś konkretny...
Racja. Przyjdzie (o ile to się stanie) taki trener, który na wstępie oświadczy, że zaakceptuje każdy transfer Marotty. Pisałem wcześniej o Lippim i Trapattonim. Pomijając fakt, że oni mogą nie wrócić do trenowania to ludzie z takim charakterem nigdy nie będą wyborem zarządu. Już widzę jak na konferencji Trap jedzie po Beppe w tym stylu: https://www.youtube.com/watch?v=5cgLqfdAgK4
Dawac Ancelottiego a nie zadne Prandelle i inne wynalazki w stylu Bielsy z ktorym pewnie z taka obrona tracilibysmy milion bramek więcej, a strzelali tyle samo (kiepska forma napadu i Hernanes jedynym kreatorem gry w srodku).

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Zablokowany