Mercato (Lato 2015)
- jakku1
- Juventino
Z tego, co ja sie orientuje to spelnieniem marzen Conte bylby duet Tevez-Cavani
Nie wiem, czy z Mandzukiciem jestesmy dogadani, mowiac szczerze. Ale o tym transferze mowi sie od bardzo dawna, od bardzo dawna tez wiadomo, ze jestesmy i bylismy Chorwatem zainteresowani. Z tego powodu absolutnie nie wykluczam jakiegos porozumienia pomiedzy nami a agentem Chorwata, jednak nie wydaje mi sie mozliwa kwota 30 milionow euro za transfer tego pilkarza. Przynajmniej nie w naszym i Marotty wydaniu. Gdyby byla mowa o kwocie podobnej jaka Viola zaplacila za M. Gomeza - to tak. 30 baniek na 90% jednak nie damy i jesli Mario sie nie uprze, ze chce isc do Juve i tyle, to pewnie znajdzie sie ktos inny, kto nam sprzatnie Chorwata sprzed nosa. Np. Arsenal, ktory potrzebuje napastnika, albo Chelsea.
Na pewno moge potwierdzic nasze zainteresowanie Chorwatem. Ale jak sie to dalej potoczy? Nie wiem.

Nie wiem, czy z Mandzukiciem jestesmy dogadani, mowiac szczerze. Ale o tym transferze mowi sie od bardzo dawna, od bardzo dawna tez wiadomo, ze jestesmy i bylismy Chorwatem zainteresowani. Z tego powodu absolutnie nie wykluczam jakiegos porozumienia pomiedzy nami a agentem Chorwata, jednak nie wydaje mi sie mozliwa kwota 30 milionow euro za transfer tego pilkarza. Przynajmniej nie w naszym i Marotty wydaniu. Gdyby byla mowa o kwocie podobnej jaka Viola zaplacila za M. Gomeza - to tak. 30 baniek na 90% jednak nie damy i jesli Mario sie nie uprze, ze chce isc do Juve i tyle, to pewnie znajdzie sie ktos inny, kto nam sprzatnie Chorwata sprzed nosa. Np. Arsenal, ktory potrzebuje napastnika, albo Chelsea.
Na pewno moge potwierdzic nasze zainteresowanie Chorwatem. Ale jak sie to dalej potoczy? Nie wiem.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Mandżu gadał, że przed Bayernem to my mieliśmy go wziąć, ale nam się nie spodobała cena, która wtedy była o połowę niższa. Dlaczego mielibyśmy go brać teraz? Drożej i z wyższym kontraktem?
Ja bym się cieszył, bo to dobry zawodnik, ale nie do końca widzę tutaj logikę... 

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Lulicia widziałem ostatnio bardzo dawno temu w meczu o PW i wypadł tam bardzo dobrze, ale patrząc na jego statystki w tym sezonie 4 bramki i 2 asysty to marnie wygląda, znacznie chętniej widziałbym Candrevę.
Tanim kosztem można wzmocnić skrzydła: Menez za darmo,Candreva za ok 10mln + Quaglia. Najważniejsze to lewa obrona, we Włoszech jest jeden wartościowy gracz na tą pozycję, ale jego transfer jest wręcz nierealny, chodzi mi De Sciglio. Drugim moim typem byłby Willems z PSV, młody ograny w Europie zdolny chłopak. Zaś trzecim Coentrao. No i największe marzenie Cuardado:)
Takie mercato:
Meneza 0
Candreva 10 + Quaglia
Willems/Coentrao ok 10
Cuardado ok 30
Immobile ok 8-10
W sumie daje ok 60 milinów a robi się z tego skład i do 4-3-3 i do 3-5-2.
Część kasy można odzyskać: Vucinić 5mln, Gio 6-7mln, Isla 5mln no i Peluso,Padoi,De Ceglie, Motta odciążą budżet płacowy przede wszystkim, bo, może z 5melonów za wszystkich by się ugrało:)
Skład:
Buffon(Storari/Leali, Rubinho)
Lichy(Caceres)-Barzagli(Bonu)-Chiellini(Ogbonna)-Willems(Chiellini)
Pogba(Asa)-Pirlo(Markiz)-Vidal
Cuardado(Candreva)-Llorente(Immobile)-Tevez(Menez)
Niewielki nakład kasy w sumie na czysto max 50 milionów na minusie a skład konkurencyjny dużo bardziej niż teraz:)
Tanim kosztem można wzmocnić skrzydła: Menez za darmo,Candreva za ok 10mln + Quaglia. Najważniejsze to lewa obrona, we Włoszech jest jeden wartościowy gracz na tą pozycję, ale jego transfer jest wręcz nierealny, chodzi mi De Sciglio. Drugim moim typem byłby Willems z PSV, młody ograny w Europie zdolny chłopak. Zaś trzecim Coentrao. No i największe marzenie Cuardado:)
Takie mercato:
Meneza 0
Candreva 10 + Quaglia
Willems/Coentrao ok 10
Cuardado ok 30
Immobile ok 8-10
W sumie daje ok 60 milinów a robi się z tego skład i do 4-3-3 i do 3-5-2.
Część kasy można odzyskać: Vucinić 5mln, Gio 6-7mln, Isla 5mln no i Peluso,Padoi,De Ceglie, Motta odciążą budżet płacowy przede wszystkim, bo, może z 5melonów za wszystkich by się ugrało:)
Skład:
Buffon(Storari/Leali, Rubinho)
Lichy(Caceres)-Barzagli(Bonu)-Chiellini(Ogbonna)-Willems(Chiellini)
Pogba(Asa)-Pirlo(Markiz)-Vidal
Cuardado(Candreva)-Llorente(Immobile)-Tevez(Menez)
Niewielki nakład kasy w sumie na czysto max 50 milionów na minusie a skład konkurencyjny dużo bardziej niż teraz:)
- Makaron3
- Juventino
Mandżukić byłby ogromnym wzmocnieniem, takie moje zdanie i nikt mnie nie przekona. Mandżu lewego wciąga nosem. Na dzień dzisiejszy strzelił więcej goli od lewusa, w tym żaden z karnego, a minut rozegranych ma ok 500mniej.
Ale zakompleksione media podniecają się drewandowskim który stoi i czeka na podanie
Ten chłop jest wszędzie, biega za 3 i żadnej piłki nie odpuszcza, poziom ambicji jest u niego zawsze na najwyższym poziomie. Może nie jest wirtuozem piłki nożnej, ale potrafi strzelać, dobrze się ustawia, czasem kogoś przedrybluje, a w grze głową jest genialny. Sporo też asystuje.
Dla mnie jest on mistrzem destrukcji, mało który napastnik potrafi tak harować w defensywie. Ja takiego nie znam.
Bayern na tym straci i jestem tego pewien. Lewy naprawdę nie dorasta mu do pięt.
Ale zakompleksione media podniecają się drewandowskim który stoi i czeka na podanie

Ten chłop jest wszędzie, biega za 3 i żadnej piłki nie odpuszcza, poziom ambicji jest u niego zawsze na najwyższym poziomie. Może nie jest wirtuozem piłki nożnej, ale potrafi strzelać, dobrze się ustawia, czasem kogoś przedrybluje, a w grze głową jest genialny. Sporo też asystuje.
Dla mnie jest on mistrzem destrukcji, mało który napastnik potrafi tak harować w defensywie. Ja takiego nie znam.
Bayern na tym straci i jestem tego pewien. Lewy naprawdę nie dorasta mu do pięt.
- pumex
- Juventino
Czyli dwa transfery, które niczego nie zmienią w pierwszym składzie, a jedynie przekształcą naszą ławkę ze słabej w mniej słabą. Sorry, ale to nie moje klimatyjakku1 pisze:Menez i Lulic to beda podobno dwa pierwsze transfery letniego mercato. Info z niezlego zrodla. Menez zupelnie za darmo, Lulic za Quaga.

Aha, Mandzukić dobry grajek, nawet bardzo dobry, ale nie oszukujmy się - poziom extra to nie jest. Chorwat, przy całym respekcie do jego skuteczności, prochu nie wymyśli więc dawać za niego (28-latek) 25 mln, jak to sugerują media? Średni biznes, taki trochę na wyniszczenie budżetu.

- Arbuzini
- Juventino
Fakt: Juventus nie istnieje bez Teveza w ataku. Wniosek: Kupmy konkurenta dla Llorente, oh yeah!
Fajnie czytało się zapowiedzi odnośnie tego mercato, ale jeśli potwierdzą się nazwiska, które teraz dochodzą do naszej świadomości to będzie to wyjątkowo marne okienko. Powiem szczerze - mam wrażenie, że Juventus jeszcze na dobre się nie zaczął, a niedługo znowu może się skończyć. Mam nadzieję, że w praktyce będzie to wyglądało zupełnie inaczej, bo teraz wiele wskazuje na Milan bis. Gwiazdy nam się zestarzeją, a my zostaniemy z ogórkami w składzie plus 2-3 fajnych młodych piłkarzy, którzy jednak nie są w stanie sami uciągnąć całej drużyny.
Naprawdę przykro się czyta dyskusje o wyższości 433 nad 352. Bardzo krótkowzroczne rozważania. Grają piłkarze, a nie taktyka. Berardi, Willems, Aurier - czemu boimy się takich zawodników, a wolimy ładować kasę w tylko solidnego Lulicia? On nawet nie jest najlepszym zawodnikiem Lazio, które zajmuje 8. miejsce, a sam ma już 28 lat. Menez za darmoszkę jest OK, bo jest za darmoszkę.
Ranocchia miał dobre może 1,5 sezonu w Interze, ale może warto sprowadzić go w miejsce naszego najlepszego rezerwowego obrońcy, czyli Caceresa. Ten pomysł brzmi tak kusząco!
Przeczuwam, że będzie klops, a nie fajerwerki w LM. Dobrze jak wygrają przynajmniej Ligę Europejską, bo na mocniejszy akcent w Europie jeszcze sobie poczekamy.
Fajnie czytało się zapowiedzi odnośnie tego mercato, ale jeśli potwierdzą się nazwiska, które teraz dochodzą do naszej świadomości to będzie to wyjątkowo marne okienko. Powiem szczerze - mam wrażenie, że Juventus jeszcze na dobre się nie zaczął, a niedługo znowu może się skończyć. Mam nadzieję, że w praktyce będzie to wyglądało zupełnie inaczej, bo teraz wiele wskazuje na Milan bis. Gwiazdy nam się zestarzeją, a my zostaniemy z ogórkami w składzie plus 2-3 fajnych młodych piłkarzy, którzy jednak nie są w stanie sami uciągnąć całej drużyny.
Naprawdę przykro się czyta dyskusje o wyższości 433 nad 352. Bardzo krótkowzroczne rozważania. Grają piłkarze, a nie taktyka. Berardi, Willems, Aurier - czemu boimy się takich zawodników, a wolimy ładować kasę w tylko solidnego Lulicia? On nawet nie jest najlepszym zawodnikiem Lazio, które zajmuje 8. miejsce, a sam ma już 28 lat. Menez za darmoszkę jest OK, bo jest za darmoszkę.
Ranocchia miał dobre może 1,5 sezonu w Interze, ale może warto sprowadzić go w miejsce naszego najlepszego rezerwowego obrońcy, czyli Caceresa. Ten pomysł brzmi tak kusząco!
Przeczuwam, że będzie klops, a nie fajerwerki w LM. Dobrze jak wygrają przynajmniej Ligę Europejską, bo na mocniejszy akcent w Europie jeszcze sobie poczekamy.
- jakku1
- Juventino
Po czesci nie zgadzam sie z krytykami. Zwrocmy uwage na dwie rzeczy: Meneza bierzemy za darmo (a za takiego Pepe placilismy 10m), a Lulicia wymianiamy za Quagliarelle. JESLI te transfery faktycznie okaza sie rzeczywistoscia (chociaz tutaj jestem raczej optymista).
1/3 naszej druzyny to gracze albo wypaleni, albo bardzo zmeczeni "zyciem", albo tacy, ktorzy prochu u nas juz nie wymysla. Quagliarella, Peluso, Padoin, Vucinic, a pewnie takze Isla i Giovinco. To sa gracze, ktorzy po sezonie sa do wymiany i za ktorych nie uzyskamy kokosow. Nikt za Quaga nie da wiecej, niz 5-6m, Peluso i Padoin pewnie odejda za jakies grosze albo zostana wlaczeni do transacji innych pilkarzy. Za Vucinicia tez nikt nie da nawet 8m, na Giovinco bedziemy stratni a Isla wroci do Udine w rozliczeniu za innego gracza albo sprzedamy go za maksymalnie 5-6m. Takie sa realia.
Zmierzam do tego, ze tych 6 pilkarzy, ktorzy do tej pory stanowili nasza lawke rezerwowych nie dostaniemy pewnie nawet 25m w gotowce i dlatego duzo lepszym pomyslem jest kombinowanie z wymianami. Warto tez zauwazyc, ze czesc podstawy nam sie grubo zestarzala i niektorzy pilkarze po prostu oddychaja rekawami - Lichtsteiner, Pirlo i Barzagli przede wszystkim. Musimy sie postarac o jakies rozsadne zastepstwo, alternatywe dla tych graczy, nawet jesli na innych pozycjach bedziemy musieli pojsc na kompromis. A tak wlasnie rozpatruje ewentualne transfery Lulicia czy Meneza. To sa gracze kompromisowi wzgledem tego, co chcemy miec nawet jesli chodzi o rezerwe, ale nie ma co tez wybrzydzac poniewaz mamy duzo powazniejsze zadania na przyszle mercato, niz "rezerwowy lewy wingback" albo "jeden ze skrzydlowych". Musimy dokupic kogos do srodka pola, wymienic czesc ataku, zakupic - oprocz Meneza - jeszcze co najmniej 2 skrzydlowych, a takze obronce.
Za dobrego prawego wingera musilibysmy zaplacic z 20 baniek, Menez jest za darmo, moze grac po obu stronach skrzydla i nie bedzie sobie radzil gorzej niz Pepe. To samo moge powiedziec o Luliciu. Naprawde uwazacie, ze jest na rynku ktos do wyciagniecia, kto bedzie lepszy niz Asamoah? Szczerze to osobiscie watplie, ze nawet Coentrao gralby duzo lepszy futbol od Ghanczyka, bo Kwadwo akurat ostatnie tygodnie i miesiace mial bardzo dobre. Ciezko bedzie o kogos lepszego. Lulic w zwiazku z tym, to bedzie dobry wybor, pozwalajacy nam na poszerzenie lawki kims solidnym, niewielkim kosztem (w zwiazku z tym, ze wymienimy sie z Lazio - my oddamy Quaga).
Gdybysmy, zamiast Lulicia i Meneza, chcieli sprowadzic Coentrao i np. Griezmanna to nasze wydatki w mercato 2014 przekroczylyby pewnie 100m.
1/3 naszej druzyny to gracze albo wypaleni, albo bardzo zmeczeni "zyciem", albo tacy, ktorzy prochu u nas juz nie wymysla. Quagliarella, Peluso, Padoin, Vucinic, a pewnie takze Isla i Giovinco. To sa gracze, ktorzy po sezonie sa do wymiany i za ktorych nie uzyskamy kokosow. Nikt za Quaga nie da wiecej, niz 5-6m, Peluso i Padoin pewnie odejda za jakies grosze albo zostana wlaczeni do transacji innych pilkarzy. Za Vucinicia tez nikt nie da nawet 8m, na Giovinco bedziemy stratni a Isla wroci do Udine w rozliczeniu za innego gracza albo sprzedamy go za maksymalnie 5-6m. Takie sa realia.
Zmierzam do tego, ze tych 6 pilkarzy, ktorzy do tej pory stanowili nasza lawke rezerwowych nie dostaniemy pewnie nawet 25m w gotowce i dlatego duzo lepszym pomyslem jest kombinowanie z wymianami. Warto tez zauwazyc, ze czesc podstawy nam sie grubo zestarzala i niektorzy pilkarze po prostu oddychaja rekawami - Lichtsteiner, Pirlo i Barzagli przede wszystkim. Musimy sie postarac o jakies rozsadne zastepstwo, alternatywe dla tych graczy, nawet jesli na innych pozycjach bedziemy musieli pojsc na kompromis. A tak wlasnie rozpatruje ewentualne transfery Lulicia czy Meneza. To sa gracze kompromisowi wzgledem tego, co chcemy miec nawet jesli chodzi o rezerwe, ale nie ma co tez wybrzydzac poniewaz mamy duzo powazniejsze zadania na przyszle mercato, niz "rezerwowy lewy wingback" albo "jeden ze skrzydlowych". Musimy dokupic kogos do srodka pola, wymienic czesc ataku, zakupic - oprocz Meneza - jeszcze co najmniej 2 skrzydlowych, a takze obronce.
Za dobrego prawego wingera musilibysmy zaplacic z 20 baniek, Menez jest za darmo, moze grac po obu stronach skrzydla i nie bedzie sobie radzil gorzej niz Pepe. To samo moge powiedziec o Luliciu. Naprawde uwazacie, ze jest na rynku ktos do wyciagniecia, kto bedzie lepszy niz Asamoah? Szczerze to osobiscie watplie, ze nawet Coentrao gralby duzo lepszy futbol od Ghanczyka, bo Kwadwo akurat ostatnie tygodnie i miesiace mial bardzo dobre. Ciezko bedzie o kogos lepszego. Lulic w zwiazku z tym, to bedzie dobry wybor, pozwalajacy nam na poszerzenie lawki kims solidnym, niewielkim kosztem (w zwiazku z tym, ze wymienimy sie z Lazio - my oddamy Quaga).
Gdybysmy, zamiast Lulicia i Meneza, chcieli sprowadzic Coentrao i np. Griezmanna to nasze wydatki w mercato 2014 przekroczylyby pewnie 100m.

- zahor
- Juventino
No i to jest właśnie kwintesencja działań Marotty. Ewentualnie dopięcie transakcji Lulicia będzie idealnym podsumowaniem jego pracy w Juve. Nieprzepłacony, dość dobry grajek, który raczej nie powinien okazać się wpadką, nie będziemy sobie pluć latami w brodę że ktoś taki do nas trafił, ale też nie ma absolutnie żadnych szans żeby jakikolwiek poważny zespół w Europie przestraszył się, że ktoś taki będzie hasał po skrzydle w biało-czarnej koszulce. Tego typu transferami teoretycznie jakoś tam podnosimy poziom zespołu, w praktyce jednak tempo tego wzrostu jakości nie wystarcza nawet żeby zrekompensować jej spadek spowodowany starzeniem się kluczowych graczy. Dla tych, którzy analizują mercato patrząc ile transferów było trafionych, a ile nie, Bośniak okaże się pewnie niewielkim plusem. Ci, którzy chcieliby mieć najmniejsze chociaż podstawy, by wierzyć w półfinał LM za rok powiedzą, że transfer będzie staniem w miejscu czyli de facto krokiem wstecz.jakku1 pisze:Po czesci nie zgadzam sie z krytykami. Zwrocmy uwage na dwie rzeczy: Meneza bierzemy za darmo (a za takiego Pepe placilismy 10m), a Lulicia wymianiamy za Quagliarelle. JESLI te transfery faktycznie okaza sie rzeczywistoscia (chociaz tutaj jestem raczej optymista).
Podnieca się nim również zakompleksiony Guardiola, który zgarnął go niejako sprzed nosa zakompleksionemu Mourinho.Makaron3 pisze: Ale zakompleksione media podniecają się drewandowskim który stoi i czeka na podanie![]()
Chelsea, moim skromnym zdaniem, ma już w składzie kilku napastników podobnego formatu, natomiast żadnego z absolutnie najwyższej światowej półki. Wydaje mi się że jeżeli mieliby kupować kogoś na szpicę, to po to żeby podnieść poziom, a nie wzmocnić konkurencję, a zatem przypuszczalnie celowaliby w kogoś ze ścisłej światowej czołówki, do której według mnie Chorwat jednak nie należy. Aha, no i pamiętajmy że mają cały czas młodego Lukaku na wypożyczeniu. Napisałbym że w związku z tym wszystkim będą chcieli kogoś sprzedać i można się przyczaić na jakąś promocję, ale to co dla angielskich drużyn będzie super ofertą, dla Juventusu najpewniej stanowić będzie zaporę nie do przejścia.jakku1 pisze: Np. Arsenal, ktory potrzebuje napastnika, albo Chelsea.
Zgadzam się, jest to szalenie ważne.Ciągnik_Na_Gąsienicach pisze:Najważniejsze jest, aby Koncentracji z Realu lub kogoś w formie umowy do niego.
Przypuszczalnie stąd, że zostawienie Pirlo na kolejny sezon bez żadnej alternatywy będzie manewrem na miarę Secco. A dobry rozgrywający niestety kosztuje.Marian. pisze:Skąd Ci sie ma wziąć 100 milionów?
Ostatnio zmieniony 31 marca 2014, 21:15 przez zahor, łącznie zmieniany 3 razy.
- Marian.
- Juventino
Skąd Ci sie ma wziąć 100 milionów? Griezmann to wydatek rzedu 25-30 baniek, Coentrao droższy niz 15 milionów na pewno by nie był. Do tego Menez za darmo, Berardi/Gabbiadini/ za drobne. Za 70 milionów możemy genialnie wzmocnić skład. Oczywiście nie mówie tu o 15 transferach przeciętniaków, bo to w obecnej sytuacji mija się z celem. Chodzi mi o wzmocnienie pierwszego składu. Ławkę moi drodzy to możemy wzmocnić piłkarzami z wolnego transferu, lub poprzez wymiany bezgotówkowe. Nie widze najmniejszego sensu pakowania w rezerwowych kolejnych milionów, ktore można spożytkować o wiele lepiej.jakku1 pisze:Gdybysmy, zamiast Lulicia i Meneza, chcieli sprowadzic Coentrao i np. Griezmanna to nasze wydatki w mercato 2014 przekroczylyby pewnie 100m.
Ok, jestem w stanie strawić wymianę Quagliarella - Lulic z lekka dopłatą z naszej strony. Pisząc o lekkiej dopłacie mam na myśli 2 mln euro i ani grosza więcej. Jak pisałeś o dopłacie 5-6 milionów euro to aż się złapałem za głowę.
Menez za darmoszkę jak najbardziej.
Kupując piłkarzy do 1 składu automatycznie poprawia się jakość naszej ławki, gdyż spychani są na nią obecni gracze podstawowego składu. Może też być tak, że gracze z tej samej pozycji są na bardzo podobnym poziomie i Conte może nimi rotowac bez utraty jakości.
Powtórzę po raz kolejny. Wydawanie kasy na zmienników (Bonaventury, Paletty czy inne tego typu wynalazki) moim zdaniem mija się z celem.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Jezeli wydadza tyle kasy na Mandzukica, gdzie mamy mozliwosc sciagnac za mniejsza kase Ciro, a w podstawie Llorente, przy takim braku na innych pozycjach(skrzydlowi, srodkowi pomocnicy rezerwowi) to pokaza ze sa niemadrzy. Chyba trzeba poswiecic Pogbe zeby zalatac braki, cos jak sprzedaz Zidana, dzieki ktorej zyskalismy trzech swiatowej klasy zawodnikow.
- Arbuzini
- Juventino
Dobrze Marian, że dodałeś to ostatnie zdanie. Pieniądze wydane na zmienników to żadne marnotrawstwo, a obecny trend w futbolu. Głupio wydane środki to sprowadzanie solidnych ligowców. Tym gorzej dla nas jeśli mieliby oni grać w pierwszym składzie.
Asamoah jest dobry, ale właśnie nie o to chodzi żeby mieć gracza od niego niewiele gorszego, ale przynajmniej na takim samym poziomie. Szczególnie, że Asa na środku również jest gwarantem niezłej jakości, a sezon potrafi być nieprzewidywalny. Dwóch równorzędnych wahadłowych to podstawa, aby w ogóle myśleć o półfinale LM.
Wolę już chyba sprzedać tego Quaga za 5-6 mln E niż dołożyć do niego 4 bańki i wziąć Lulicia.
Asamoah jest dobry, ale właśnie nie o to chodzi żeby mieć gracza od niego niewiele gorszego, ale przynajmniej na takim samym poziomie. Szczególnie, że Asa na środku również jest gwarantem niezłej jakości, a sezon potrafi być nieprzewidywalny. Dwóch równorzędnych wahadłowych to podstawa, aby w ogóle myśleć o półfinale LM.
Wolę już chyba sprzedać tego Quaga za 5-6 mln E niż dołożyć do niego 4 bańki i wziąć Lulicia.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
jakku a jak sprawa Ibarbo? Czy pojawiały się ostatnio jakieś plotki/informacje na temat naszego zainteresowania nim? Na czym ostatecznie stanęło?
Bo jednak jest to solidny, czarny zawodnik, a więc silny i szybki. Zastępca dla Llorente, grający na prawym skrzydle, pracujący porządnie w defensywie, stosunkowo młody (23 lata), do wyciągnięcia za jakieś 6-8 mln euro, moim zdaniem Conte mógłby z niego wiele wyciągnąć. Nie wiem czy nadawałby się na wahadło, ale wyżej wspomniane cechy, w połączeniu z ciężką pracą u nas, mogłyby z niego zrobić dobrego zmiennika Lichego, jeśli już byśmy zmierzali w tym kierunku. Ale jako nowa '9' i prawy skrzydłowy byłby ciekawy.
Bo jednak jest to solidny, czarny zawodnik, a więc silny i szybki. Zastępca dla Llorente, grający na prawym skrzydle, pracujący porządnie w defensywie, stosunkowo młody (23 lata), do wyciągnięcia za jakieś 6-8 mln euro, moim zdaniem Conte mógłby z niego wiele wyciągnąć. Nie wiem czy nadawałby się na wahadło, ale wyżej wspomniane cechy, w połączeniu z ciężką pracą u nas, mogłyby z niego zrobić dobrego zmiennika Lichego, jeśli już byśmy zmierzali w tym kierunku. Ale jako nowa '9' i prawy skrzydłowy byłby ciekawy.
- jakku1
- Juventino
Griezmann ma klauzule wykupu na 30 albo 35m euro. Coentrao to wydatek faktycznie okolo 15m, w sumie za tych dwoch graczy zaplacimy okolo 50m. A jeszcze do tego musimy dokupic co najmniej jednego/dwoch skrzydlowych, prawego wingbacka (grajacy tam od czasu do czasu Cuadrado kosztuje okolo 25m), dwoch napastnikow (bo cala rezerwowa trojka pewnie odejdzie) i jednego srodkowego pomocnika (vice-Pirlo).Marian. pisze:Skąd Ci sie ma wziąć 100 milionów? Griezmann to wydatek rzedu 25-30 baniek, Coentrao droższy niz 15 milionów na pewno by nie był.jakku1 pisze:Gdybysmy, zamiast Lulicia i Meneza, chcieli sprowadzic Coentrao i np. Griezmanna to nasze wydatki w mercato 2014 przekroczylyby pewnie 100m.
Ale przeciez ja o tym wlasnie pisze ; ) Menez i Lulic to beda pilkarze do rotacji i jako tacy moim zdaniem spelnia swoja funkcje swietnie. Jesli psioczymy na Meneza i Lulicia i chcemy kupowac Griezmannow czy Gaitanow (i potem trzymac jednego z nich na lawce) to musimy sie przygotowac na to, ze wydamy w jedno mercato ponad 100m.Marian. pisze: Do tego Menez za darmo, Berardi/Gabbiadini/ za drobne. Za 70 milionów możemy genialnie wzmocnić skład. Oczywiście nie mówie tu o 15 transferach przeciętniaków, bo to w obecnej sytuacji mija się z celem. Chodzi mi o wzmocnienie pierwszego składu. Ławkę moi drodzy to możemy wzmocnić piłkarzami z wolnego transferu, lub poprzez wymiany bezgotówkowe. Nie widze najmniejszego sensu pakowania w rezerwowych kolejnych milionów, ktore można spożytkować o wiele lepiej.
5 milonow to w obecnych czasach grosze. Tyle kosztowal Padoin ; ) Od tego, ile i czy doplacimy do Lulicia zalezy to, na ile wyceni swojego pilkarza Lotito (prosta logikaMarian. pisze: Ok, jestem w stanie strawić wymianę Quagliarella - Lulic z lekka dopłatą z naszej strony. Pisząc o lekkiej dopłacie mam na myśli 2 mln euro i ani grosza więcej. Jak pisałeś o dopłacie 5-6 milionów euro to aż się złapałem za głowę.

Co do Ibarbo, to na razie cisza ; ) Nic nowego na jego temat nie czytalem w ostatnim czasie.Mehehehe pisze:jakku a jak sprawa Ibarbo? Czy pojawiały się ostatnio jakieś plotki/informacje na temat naszego zainteresowania nim? Na czym ostatecznie stanęło?
Ostatnio zmieniony 31 marca 2014, 21:37 przez jakku1, łącznie zmieniany 4 razy.

Ołłłł jeeeee, co to za pieniądze dla nas :lol: . Widzisz kolego, bez sprzedaży Pogby nie będziemy mieli 70 mln.Marian. pisze: Za 70 milionów możemy genialnie wzmocnić skład.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Hmmm... Ja przyjście dwójki Menez-Lulić traktuję jako odświeżenie i wzmocnienie rezerwy. Powiedzmy, że przyjdą kosztem Isli i Quaglirelli - dla mnie good deal, jeżeli tylko nie są rozpatrywani jako gracze do podstawki.
Mandzukić według mnie to gigantyczne wzmocnienie! Chorwat nie jest graczem magicznym, ale boiskową pracę, zaangażowanie i motorykę ma na najwyższym możliwym poziomie. Razem z Tevezem stworzyliby bardzo ruchliwy, silny fizycznie i mocno naciskający duet. Obok Dzeko to najlepszy możliwy kandydat na 9tkę w zespole Conte. No ale oczywiście nie wierzę ni cholery w ten transfer...
Marzy mi się taki transfer, jaki przeprowadził Liverpool kilka lat temu... Suarez... Niedoceniany zawodnik z gigantycznym potencjałem (pamiętam, jak mnie @d@$ jechał, gdy napisałem, że w lepszym klubie stać by go było na Złotą Piłkę)... Teraz byłbym zachwycony, gdybyśmy sprowadzili jednego z moich upatrzonych zawodników, których staram się regularnie oglądać... Są teraz baaaaardzo mocno niedoceniani, a to świetni grajkowie, choć może na razie po statsach tego nie widać :
Shaqiri - koniecznie ktoś go musi wyciągnąć z Bayernu, bo tam przepadnie, istny dynamit, szybki, zbity, silny;
Koke - jeżeli w tym sezonie żaden gigant go nie weźmie, to w przyszłym sezonie pójdzie za 50 baniek. Szybki i niewyobrażalnie celnie kopiący, a przede wszystkim inteligentny jak diabli.
Lucas - niedoceniany w PSG, chyba przytłoczyła go kwota transferu. W jego zagraniach widać czasem trochę magii. Według mnie w lecie będzie idealny czas na wyciągnięcie go znacznie poniżej realnej wartości.
Eriksen - Piłkarz świetny, bardzo, bardzo przypomina mi Nedveda w drugim stadium (tego środkowego i ciut wolniejszego
), ładuje z obu nóg, aż miło.
To tyle z moich gorzkich żali... Mam cichą nadzieję, na "Pogbę" do ataku
Mandzukić według mnie to gigantyczne wzmocnienie! Chorwat nie jest graczem magicznym, ale boiskową pracę, zaangażowanie i motorykę ma na najwyższym możliwym poziomie. Razem z Tevezem stworzyliby bardzo ruchliwy, silny fizycznie i mocno naciskający duet. Obok Dzeko to najlepszy możliwy kandydat na 9tkę w zespole Conte. No ale oczywiście nie wierzę ni cholery w ten transfer...
Marzy mi się taki transfer, jaki przeprowadził Liverpool kilka lat temu... Suarez... Niedoceniany zawodnik z gigantycznym potencjałem (pamiętam, jak mnie @d@$ jechał, gdy napisałem, że w lepszym klubie stać by go było na Złotą Piłkę)... Teraz byłbym zachwycony, gdybyśmy sprowadzili jednego z moich upatrzonych zawodników, których staram się regularnie oglądać... Są teraz baaaaardzo mocno niedoceniani, a to świetni grajkowie, choć może na razie po statsach tego nie widać :
Shaqiri - koniecznie ktoś go musi wyciągnąć z Bayernu, bo tam przepadnie, istny dynamit, szybki, zbity, silny;
Koke - jeżeli w tym sezonie żaden gigant go nie weźmie, to w przyszłym sezonie pójdzie za 50 baniek. Szybki i niewyobrażalnie celnie kopiący, a przede wszystkim inteligentny jak diabli.
Lucas - niedoceniany w PSG, chyba przytłoczyła go kwota transferu. W jego zagraniach widać czasem trochę magii. Według mnie w lecie będzie idealny czas na wyciągnięcie go znacznie poniżej realnej wartości.
Eriksen - Piłkarz świetny, bardzo, bardzo przypomina mi Nedveda w drugim stadium (tego środkowego i ciut wolniejszego

To tyle z moich gorzkich żali... Mam cichą nadzieję, na "Pogbę" do ataku

Ostatnio zmieniony 31 marca 2014, 22:07 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.