LM 12/13 (1/8): JUVENTUS 2-0 Celtic
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Ogarnij się, Quagliarella gra bardzo dobrze od początku sezonu, na co już niejednokrotnie zwracałem uwagę. Szkoda, że po tej pyskówce z trenerem długo był traktowany jako piąte koło u wozu, gdyby dostawał więcej szans na grę mógłby zrobić fajną formę, na pewno nie jest gorszy od Giovinco czy Vucinicia.Rottweill pisze:Matri i Quag świetny mecz, zupełnie jak nie oni.
Bardzo dobrze, że obyło się bez kartek i kontuzji, czekamy na losowanie.
- Kogut W.
- Juventino
Mam nadzieję, że po opublikowaniu DVD nie odbiorą nam jednak tego ćwierćfinału...
Poza tym, 5-0 w dwumeczu, świetny wynik, czekamy na losowanie. Ibrahimović jest zawieszony na 3 mecze? W dwóch następnych też nie zagra? W takim razie fajnie byłoby trafić na PSG. Wcale nie powala ta drużyna, zwłaszcza bez Zlatana. Nie pogardziłbym również kimś z par Malaga/Porto i Galatasaray/Schalke.
Pięć ostatnich spotkań w LM: 5 zwycięstw, 13 strzelonych bramek, 0 straconych. Tak trzymać.
Poza tym, 5-0 w dwumeczu, świetny wynik, czekamy na losowanie. Ibrahimović jest zawieszony na 3 mecze? W dwóch następnych też nie zagra? W takim razie fajnie byłoby trafić na PSG. Wcale nie powala ta drużyna, zwłaszcza bez Zlatana. Nie pogardziłbym również kimś z par Malaga/Porto i Galatasaray/Schalke.
Pięć ostatnich spotkań w LM: 5 zwycięstw, 13 strzelonych bramek, 0 straconych. Tak trzymać.

- annihilator1988
- Juventino
Mają dzieci poczucie humoruktoś tam na stronie celtiku pisze:W przegranych meczach z Juve pokazaliśmy, że nie tylko potrafimy się bronić, ale też potrafimy grać ciekawą ofensywną piłkę.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Myzarel
- Juventino
No i bardzo fajnie, spokojny meczyk i awans do 1/4
poproszę szalke/galatę/ p$g/ Real !
Oglądałem mecz w pubie a za ekipą Juventinich siedzieli jacyś niedzielni kibice - ależ się jarali Pogbą w pierwszej połowie

poproszę szalke/galatę/ p$g/ Real !
Oglądałem mecz w pubie a za ekipą Juventinich siedzieli jacyś niedzielni kibice - ależ się jarali Pogbą w pierwszej połowie

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ładnie wypunktowaliśmy rywala. Różnica klas widoczna gołym okiem, mimo gry na pół gwizdka i absencji kilku podstawowych graczy (Chiellini, Marchisio, Lichtsteiner, dopiero pod koniec pojawił się Asamoah). Zdaję sobie sprawę z faktu, że to tylko Celtic, jedna ze zdecydowanie najsłabszych ekip tego etapu LM, ale mimo wszystko należałoby dodać, że w naszym zespole drzemie ogromny potencjał, a my wygraliśmy tę rywalizację bez problemu. Tak trzymać.
O dziwo rywale nie grali wcale brutalnie, chyba pogodzili się ze swoim losem. Rudy po meczu wymienił uprzejmości z Conte, więc nie ma widocznie żadnych spięć.
Cieszy fakt, że spotkanie to nie kosztowało naszych zbyt wielu sił, do tego kartki nie złapał Vidal (pozostała, zagrożona karą dwójka siedziała na ławce - Marchisio i Lichtsteiner). Dobrze Conte to wykombinował. Teraz Vidal odpocznie w lidze (zawieszenie), a na boisku pojawi się wypoczęty Marchisio.
W moim odczuciu możemy wygrać z każdym. Zespołami lepszymi są Bayern (świetna dyspozycja - jak dla mnie główny kandydat do końcowego sukcesu) oraz Real (lepsza kadra, choć z drugiej strony nie potrafią tego potencjału wykorzystać i nie zasłużyli na awans do kolejnej rundy kosztem ManU). Nie zmienia to jednak faktu, że oba te zespoły moglibyśmy pokonać, bo mamy naprawdę mocną ekipę. W ćwierćfinale chciałbym jednak trafić na kogoś o wiele słabszego, choćby na Schalke czy Porto. Nie chcę z kolei, byśmy wylosowali Milan (w przypadku rzecz jasna awansu mediolańczyków), bo trzeba ciułać punkty do rankingu i lepiej, by obie włoskie drużyny grały dalej.
O dziwo rywale nie grali wcale brutalnie, chyba pogodzili się ze swoim losem. Rudy po meczu wymienił uprzejmości z Conte, więc nie ma widocznie żadnych spięć.
Cieszy fakt, że spotkanie to nie kosztowało naszych zbyt wielu sił, do tego kartki nie złapał Vidal (pozostała, zagrożona karą dwójka siedziała na ławce - Marchisio i Lichtsteiner). Dobrze Conte to wykombinował. Teraz Vidal odpocznie w lidze (zawieszenie), a na boisku pojawi się wypoczęty Marchisio.
W moim odczuciu możemy wygrać z każdym. Zespołami lepszymi są Bayern (świetna dyspozycja - jak dla mnie główny kandydat do końcowego sukcesu) oraz Real (lepsza kadra, choć z drugiej strony nie potrafią tego potencjału wykorzystać i nie zasłużyli na awans do kolejnej rundy kosztem ManU). Nie zmienia to jednak faktu, że oba te zespoły moglibyśmy pokonać, bo mamy naprawdę mocną ekipę. W ćwierćfinale chciałbym jednak trafić na kogoś o wiele słabszego, choćby na Schalke czy Porto. Nie chcę z kolei, byśmy wylosowali Milan (w przypadku rzecz jasna awansu mediolańczyków), bo trzeba ciułać punkty do rankingu i lepiej, by obie włoskie drużyny grały dalej.
- Cabrini_idol
- Juventino
widzieliscie ten banner ?

do tego prosze
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... mailsports
hahahahahah, poziom butthurt niesamowity do tego .. na 2 zdjeciu

Rough approach: Gary Hooper (left) tangles with Luca Marroune while Gianluigi Buffon (right) looks on
nie dosc ze pomylili Padoina z Marrone, to nawet jego przekrecili
Dobrze ze juz nie ma zadnych idiotow z wysp w CL

do tego prosze
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... mailsports
hahahahahah, poziom butthurt niesamowity do tego .. na 2 zdjeciu

Rough approach: Gary Hooper (left) tangles with Luca Marroune while Gianluigi Buffon (right) looks on
nie dosc ze pomylili Padoina z Marrone, to nawet jego przekrecili

Dobrze ze juz nie ma zadnych idiotow z wysp w CL

- delarudii
- Juventino
a mnie tylko zirytowała jedna sytuacja: w pierwszej połowie około środkowej linii piłkę przy nodze miał Peluso i mógł spokojnie pociągnąć akcje w przód tym bardziej, że miał wolną przestrzeń. Jednak Conte wyraźnym ruchem z ławki dał znak, żeby odegrać do Pirlo... no i akcja się zwolniła. Chyba całkiem niepotrzebnie. Wiem, że forsowanie tempa nie było konieczne w tym meczu, ale skoro jest okazja to czemu nie spróbować?
Mam nadzieję, że panowie P&P (nie mylić z Pogbą) opuszczą nasze biało-czarne szeregi tego pięknego lata
Mam nadzieję, że panowie P&P (nie mylić z Pogbą) opuszczą nasze biało-czarne szeregi tego pięknego lata

- MoreLL_FTL
- Juventino
Fajnie, że obyło się bez straty gola. Była widoczna różnica poziomów, Juventus grał ze spokojem, fajne akcje w naszym ataku.
Pogba! Jak dla mnie na prawdę chłopak ma zadatki na bycie klasowym zawodnikiem na długie lata. Świetnie trzyma piłkę przy nodze, balans ciałem, zastawia się, przepycha, dużo widzi na boisku. Fapping all the time.
Matri i Quagliarella spełnili dzisiaj swoje obowiązki wynikające z bycia napastnikiem. Fajna dobitka Matriego i dostawienie nogi przez Fabio. Tego powinniśmy oglądać o wiele więcej.
Pirlo jak zwykle po swojemu, piękne zagrania, ładne trzymanie piłki w środku boiska z trzema przeciwnikami na plecach... ale i nie potrzebna zabawa zaraz przed albo nawet w naszym polu karnym. Nie dziwie się, że Buffon się wydzierał.
Barzagli w obronie tytan, w kontrach niesamowicie szybki i zdecydowany
. Jako jedyny nie odpoczywa, gra we wszystkich meczach i nie widać po nim zmęczenia, świetny zawodnik. W tym momencie dla mnie numer jeden w naszej defensywie.
Buffon jak zwykle klasa, ratuje zespół przy błędach w ustawieniu obronnym, nie do zastąpienia na chwilę obecną. Ta interwencja po rykoszecie KLASA
Czekamy na losowanie, a jeszcze wcześniej na rozstrzygnięcie reszty konfrontacji LM. Liczę na awans Milanu.
To na kogo trafimy, jest mało ważne, uważam, że jesteśmy w stanie wygrać z każdym. Nie zamierzam liczyć na "łatwych" przeciwników, bo takich tutaj już nie ma.
Wróciliśmy na europejskie salony i nikt nam nie może zarzucić, że mieliśmy łatwą drogę. Gramy po prostu na wysokim poziomie. Nie mamy gwiazd w ataku, ale mamy bogatą ławkę i to jest nasza najgroźniejsza broń.
Pogba! Jak dla mnie na prawdę chłopak ma zadatki na bycie klasowym zawodnikiem na długie lata. Świetnie trzyma piłkę przy nodze, balans ciałem, zastawia się, przepycha, dużo widzi na boisku. Fapping all the time.
Matri i Quagliarella spełnili dzisiaj swoje obowiązki wynikające z bycia napastnikiem. Fajna dobitka Matriego i dostawienie nogi przez Fabio. Tego powinniśmy oglądać o wiele więcej.
Pirlo jak zwykle po swojemu, piękne zagrania, ładne trzymanie piłki w środku boiska z trzema przeciwnikami na plecach... ale i nie potrzebna zabawa zaraz przed albo nawet w naszym polu karnym. Nie dziwie się, że Buffon się wydzierał.
Barzagli w obronie tytan, w kontrach niesamowicie szybki i zdecydowany

Buffon jak zwykle klasa, ratuje zespół przy błędach w ustawieniu obronnym, nie do zastąpienia na chwilę obecną. Ta interwencja po rykoszecie KLASA

Czekamy na losowanie, a jeszcze wcześniej na rozstrzygnięcie reszty konfrontacji LM. Liczę na awans Milanu.
To na kogo trafimy, jest mało ważne, uważam, że jesteśmy w stanie wygrać z każdym. Nie zamierzam liczyć na "łatwych" przeciwników, bo takich tutaj już nie ma.
Wróciliśmy na europejskie salony i nikt nam nie może zarzucić, że mieliśmy łatwą drogę. Gramy po prostu na wysokim poziomie. Nie mamy gwiazd w ataku, ale mamy bogatą ławkę i to jest nasza najgroźniejsza broń.
- Mate.G
- Juventino
Forum Realu 
"cięzko wygrać z takim Bayernem czy Juve"
"Jak z MU powinniście przegrać to co będzie np. z Bayernem lub Juve?"
" Niestety z taką grą będzie bardzo ciężko wyeliminować będzie takie zespoły jak Bayern, Juventus czy nawet Borussie."
Oczywiście chciałbym trafić na Schalke/Galata lub Porto/Malage.
A Milan niech sobie trafi na też jedną z tych ekip, zbierajmy punkciki skoro Napoli sobie to olało
Przeczuwam Real.

"cięzko wygrać z takim Bayernem czy Juve"
"Jak z MU powinniście przegrać to co będzie np. z Bayernem lub Juve?"
" Niestety z taką grą będzie bardzo ciężko wyeliminować będzie takie zespoły jak Bayern, Juventus czy nawet Borussie."
Oczywiście chciałbym trafić na Schalke/Galata lub Porto/Malage.
A Milan niech sobie trafi na też jedną z tych ekip, zbierajmy punkciki skoro Napoli sobie to olało
Przeczuwam Real.
- Tharp
Mam nadzieje, ze ten mecz pokaze, ile druzynie daje obecnosc Quagliarelli na boisku. Drybluje, stara sie, walczy, potrafi na pelnej parze wybiec na dwoch obroncow, bynajmniej bezproduktywnie. Ciekaw jestem, jakby to wygladalo, gdyby na jego pozycji byl ktorykolwiek inny napastnik, przy akcji po ktorej padl pierwszy gol. W momencie kiedy Eta-Beta strzelal z dosc skosnej pozycji, rozpedzony Giovinco, razem z pilka, wyladowalby za linia, Vucinic pilke zgubilby, probojac sie wygodniej ustawic (zakladajac ze dalby rade doczlapac sie do pola karnego), conajwyzej Matri by pewnie probowal odegrac. Odbior i pressing, tak rzekomo wazny w naszej taktyce, tez wychodzi Fabio najlepiej z naszej snajperskiej grupki. Conte powinien sobie zdac sprawe, ze druzyna traci, kiedy Eta-Beta siada na lawce.
Co do meczu, nie oczekiwalem wiele. Po 30 minutach stwierdzilem ze pykniemy jeszcze jedna bramke, i bedzie 2:0, i na tym sie skonczy. Pogba mi troche zaimponowal, nie wiedzialem ze jego odbior jest tak dobry. Skrzydla generalnie bezproduktywnie, ale nikt magii po nich nie oczekiwal. Peluso to taki drugi De Ceglie, z tym ze potrafi szybciej przyspieszyc, gra troszku agresywniej, i ma gorsze 'wrzuty'. Zdecydowany plus dla Quagliarelli, Matriego, Vidala, Pogby, Pirlo i Marrone.
Co do meczu, nie oczekiwalem wiele. Po 30 minutach stwierdzilem ze pykniemy jeszcze jedna bramke, i bedzie 2:0, i na tym sie skonczy. Pogba mi troche zaimponowal, nie wiedzialem ze jego odbior jest tak dobry. Skrzydla generalnie bezproduktywnie, ale nikt magii po nich nie oczekiwal. Peluso to taki drugi De Ceglie, z tym ze potrafi szybciej przyspieszyc, gra troszku agresywniej, i ma gorsze 'wrzuty'. Zdecydowany plus dla Quagliarelli, Matriego, Vidala, Pogby, Pirlo i Marrone.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Odbiór i pressing to chyba akurat najlepiej wychodzi Giovinco (bo jest najszybszy), co było najlepiej widać w Neapolu jak raz po raz zabierał Inlerowi piłkę czasem wracając się 20 metrów za szwajcarskim Turkiem. Tylko co po tym odbiorze, jak piłka zaraz do niego wróci i ją straci jak przedszkolak.Tharp pisze:Odbior i pressing, tak rzekomo wazny w naszej taktyce, tez wychodzi Fabio najlepiej z naszej snajperskiej grupki.
- juventussek
- Juventino
Mecz dobry, jak zwykle taktyka na kontry, będziemy tak grać chyba co mecz z każdym przeciwnikiem, obrona to nasza najsilniejsza formacja, często na bokach mieli dużo przestrzeni i piłki były wrzucane w pole karne i nic z tego nie wychodziło, mieli swoje groźne sytuacje ale to wliczmy że na nie było podstawowego składu. Fajny rezultat 5-0. W dwumeczu Celtic grał atak pozycyjny praktycznie przez całe dwa mecze.
- albertcamus
- Juventino
Mecz bez historii. Fajnie się ogląda takie mecze, można w końcu spuścić z tonu i wygodnie zasiąść, nie obawiając się niczego.
Ma ktoś interwencje Buffona po rykoszecie w dobrej jakości?
Ma ktoś interwencje Buffona po rykoszecie w dobrej jakości?
- Buffalo
- Juventino
Czas spojrzec w terminarz.
30 marca- Inter : Juve
2/3 kwietnia - 1 mecz ćwierćfinału
7 kwietnia - Juve : Pescara
9/10 kwietnia - 2 mecz ćwierćfinału
14 kwietnia - Lazio : Juve
Bedzie cieżko. Na 5 spotkań w ciągu 2 tygodni, 4 musimy zagrac na maxa.
30 marca- Inter : Juve
2/3 kwietnia - 1 mecz ćwierćfinału
7 kwietnia - Juve : Pescara
9/10 kwietnia - 2 mecz ćwierćfinału
14 kwietnia - Lazio : Juve
Bedzie cieżko. Na 5 spotkań w ciągu 2 tygodni, 4 musimy zagrac na maxa.
Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Wczoraj już po pierwszej połowie doszedłem do wniosku, że w ataku obok Matriego powinien grać właśnie Fabio.
Niby 2 zawodników o charakterystyce typowej 9, ale mimo wszystko jakby pograli ze sobą z 2-3 mecze to myślę, że wyszłoby nam to tylko na dobre.
Nie mogę już patrzeć na Giovinco i Vucinica w każdej kombinacji i mam nadzieję, że to właśnie tych 2 słabiaczków się pozbędziemy w letnim mercato.
Niby 2 zawodników o charakterystyce typowej 9, ale mimo wszystko jakby pograli ze sobą z 2-3 mecze to myślę, że wyszłoby nam to tylko na dobre.
Nie mogę już patrzeć na Giovinco i Vucinica w każdej kombinacji i mam nadzieję, że to właśnie tych 2 słabiaczków się pozbędziemy w letnim mercato.