Serie A 12/13 (21): JUVENTUS 4-0 Udinese
- pumex
- Juventino

Hmm..? Rozumiem, że Twoją zachcianką jest, aby forum chwaliło Mirasa za beznadziejne występy i ganiło za dobre? A może zróbmy go królem wszechświata bez względu na występme7a7ron pisze:Gdzie krytycy Mirko, bla, bla, bla???
ewerthon pisze:Vucinić strzelił dzisiaj bramkę, która IDEALNIE podkreśla jego występy w Juve, czyli "a tam kopnę sobie od niechcenia, może wpadnie".
Hmm...pan Zambrotta pisze:Pogba to obecnie nr 3 w osobistym rankingu widzianych najładniejszych bramkach dla Juve. Na drugim miejscu jest Birindelli z Deportivo, a na pierwszym Zanetti z Atalantą.
O Pogbie już nic specjalnego nie będę pisał. Fajny mecz Caceresa. W końcu mam to, czego chciałem, czyli absolutnej dominacji. Bo choć w polu karnym przeciwnika znowu radziliśmy sobie średnio, to w innych strefach wygrywaliśmy pod każdym względem. Dobre tempo meczu, więcej ruchliwości u naszych, czyli można, jak się chce. Szczerze mówiąc, jestem mile zaskoczony, bo mocno wątpiłem w powodzenie. To był jeden z lepszych meczów w naszym wykonaniu sezonu 12/13. Graty

- ewerthon
- Juventino

Mnie jedno w ostatnich miesiącach śmieszy na tym forum. Po dobrym występie Sebastiana zawsze ktoś musi napisać posta typu "Gdzie są teraz hejterzy Giovinco?". Po podobnym występie Vucinicia odzywają się natomiast przeciwne głosy "Gdzie są teraz hejterzy Mirko?" i tak w kółko. A jak dotąd wygląda na to, że żaden od drugiego w większym stopniu nie odstaję przydatnością dla drużyny.pumex pisze:Hmm..? Rozumiem, że Twoją zachcianką jest, aby forum chwaliło Mirasa za beznadziejne występy i ganiło za dobre? A może zróbmy go królem wszechświata bez względu na występme7a7ron pisze:Gdzie krytycy Mirko, bla, bla, bla???Proszę, daruj sobie takie posty
![]()
btw. Vucinić ma chyba największą ilość asyst w zespole? W następnym meczu może umieść jego zdjęcie na pierwszym miejscu
Gra 1 na 1? Nie pamiętam żeby Lichtsteiner w tym sezonie minął kogoś dryblingiem, jedynie szybkościowo ale i to Kuczer potrafi czasem zrobić.@D@$ pisze:
@ewerthon - wrzutkami nigdy nie imponował i nie będzie, super strzału też nie ma i w tych elementach może nawet czasem przegrywa z De Ceglie. Natomiast gra 1 na 1, odbiór,gra kombunacyjna, wychodzenie na pozycje, tu jest duzo lepszy.
Gra kombinacyjna? Jak wyżej.
Co do wychodzenia na pozycję się zgadzam, szkoda tylko, że Lichy po dostaniu takiej piłki zawsze wybiera złą opcję.
- bramek
- Juventino

Kurcze czyżby matree odnajdował jakąś formę ? Kolejny mecz kiedy prezentuje się już jakoś. Dzisiejszy gol też fajny, ładnie trzymał linię spalonego.
Ps.
Ktoś posiada jakiś obszerniejszy skrót, bo oglądałem tylko jednym okiem i po wypowiedziach dochodzę do wniosku że parę akcji mi umknęło
Ps.
Ktoś posiada jakiś obszerniejszy skrót, bo oglądałem tylko jednym okiem i po wypowiedziach dochodzę do wniosku że parę akcji mi umknęło
- evilboy
- Juventino

Pisałem w temacie o prawdopodobnej absencji Vidala, że już wolałbym brak Pirlo niż jego... no i wykrakałem 
Napiszę znów coś niepopularnego, ale widać wyraźnie po tym meczu, że Andrea nie jest nam niezbędny - a biorąc pod uwagę jego słabą dyspozycję w pierwszej części sezonu oraz coraz lepszą grę Pogby, postawiłbym w środku na trio Marchisio-Pogba-Vidal. Pirlo w tym momencie więcej przeszkadza swoim spowalnianiem akcji i długimi podaniami, a od tego drugiego mamy obecnie Bonucciego.
Napiszę znów coś niepopularnego, ale widać wyraźnie po tym meczu, że Andrea nie jest nam niezbędny - a biorąc pod uwagę jego słabą dyspozycję w pierwszej części sezonu oraz coraz lepszą grę Pogby, postawiłbym w środku na trio Marchisio-Pogba-Vidal. Pirlo w tym momencie więcej przeszkadza swoim spowalnianiem akcji i długimi podaniami, a od tego drugiego mamy obecnie Bonucciego.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- zahor
- Juventino

Nie przesadzajmy już w drugą stronę - nasi doskonale zdominowali środek pola, kapitalną robotę robił tam Vidal z Pogbą, Muriel ze dwa razy gdzieś tam się zaplątał z piłką pod naszym polem karnym ale to tyle. Gdyby Juventus ten mecz przegrał, to nie byłaby odrobina, a mnóstwo pecha. O odrobinie pecha można by mówić gdyby padł bezbramkowy remis, bo przecież Pogbie ani pierwszy, ani drugi strzał nie musiał aż tak kapitalnie wyjść, a nie wiem czy wówczas padłyby kolejne dwa gole.Dobry Mudżyn pisze:Lypsky mimo bycia zjezdzanym za brak fapania nad 4:0 ma sporo racji.
W gruncie rzeczy, ten wynik oklamuje troche rzeczywistosc. Nie bylismy az o tyle lepsi od Udinese. Moglismy to nawet przy odrobinie pecha, przegrac.
Piszecie że Vucinić zagrał nieźle/dobrze/poprawnie - mnie on wczoraj absolutnie nie przekonał. Tak jak nie padam na kolana po bramkach Giovinco na 3:0, tak też konsekwentnie nie pochwalę Czarnogórca za to, że za jego pomocą Juventus wgniótł rywala w ziemię kiedy było już po meczu. W pierwszej połowie w grze obu panów drażniła mnie ogromna liczba niecelnych podań. U jednego wynikało to zapewne z przegrzania mózgu i klapkach na oczach, u drugiego z niechlujności. Absolutnym hitem w wykonaniu Mirko było jednak przyjęcie piłki na 18 metrów.
Pogbę należy rzecz jasna pochwalić za gole, ale mi jeszcze bardziej spodobało się co innego, a mianowicie spokój, opanowanie i pewność siebie w grze, jakiej nie powstydziłby się Pirlo. Kilka razy kiedy był naciskany zamiast odegrać do najbliższego, zrobił balans ciałem, zwód, przełożył piłkę na drugą nogę i podał do kolegi, który był lepiej ustawiony, tak żeby podanie nie było nic nie wnoszące. Niewielu 19-latków grając na tym poziomie zachowałoby stalowe nerwy na widok szarżującego rywala, niespecjalnie mając za plecami kogoś, kto mógłby naprawić ich ewentualny błąd. Przy czym muszę zaznaczyć że nie była to nonszalancja.
Drugi bohater po Pogbie to oczywiście Vidal, kapitalne zawody, ale do tego już przywykłem. Szkoda tylko też żółtej kartki, ja się na powtórkach nie dopatrzyłem żadnego kontaktu, chociaż oglądałem przez neta, jakość była średnia. Szkoda mi było również, że nie okrasił tego występu golem, ale dwie asysty to zawsze coś.
Wyróżnię jeszcze Caceresa - może nie dokonał w tym meczu jakichś wielkich rzeczy, ale grał naprawdę solidnie, czym podważył zasadność wystawiania Peluso jego kosztem.
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2013, 14:04 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.
- bajbek17
- Juventino

evilboy już o Pirlo pisałem właśnie wczoraj. Może zaczynamy być przewidywalni właśnie z jego powodu. Z nim gramy strasznie wolno i bez pomysłu. Wczoraj podobało mi się szybkie tempo oraz klepa w ataku:)
- LordJuve
- Juventino

Jak myślisz, ile lat ma Pirlo? Odpowiedz sobie i zastanów się czy ktoś taki jak P. Pogba nie będzie za jakiś czas cholernie potrzebnym zawodnikiem w Juve.Hoffman pisze:Pogba jest fajny, ale nie ma szans na stałe wygryzienie kogoś z naszej trójcy, na pewno będzie dostawał swoje szanse, widać że podoba się nie tylko nam ale trenerowi.
Co do meczu...mnie się nie podobał.
Nie ma na co ponarzekać, to...
- Hoffman
- Juventino

Spokojnie, Pogba dostanie szanse, jest pierwszym do wejścia na 3 miejsca w środku, tych meczów rozegra na prawdę sporo.
Nie miałem na myśli perspektywy najbliższych lat, a raczej meczów, czyli teraźniejszego sezonu ;-)LordJuve pisze:Jak myślisz, ile lat ma Pirlo? Odpowiedz sobie i zastanów się czy ktoś taki jak P. Pogba nie będzie za jakiś czas cholernie potrzebnym zawodnikiem w Juve.Hoffman pisze:Pogba jest fajny, ale nie ma szans na stałe wygryzienie kogoś z naszej trójcy, na pewno będzie dostawał swoje szanse, widać że podoba się nie tylko nam ale trenerowi.
- bajbek17
- Juventino

Oj nie, nie, nie dla Marchisio na skrzydle. Nie cierpię takich kombinacji już od kiedy Nedved został przeniesiony na lewe skrzydło. Potem był Camor na środku, napastnicy na skrzydłach i m.in. Claudio na skrzydle i nigdy nie przyniosło to super efektów.Zdun pisze:Hmmm a może ustawienie z Pogbą Vidalem i PIrlo w środku, na boku Marchisio a na drugie skrzydlo Ase bądz Lichego
- evilboy
- Juventino

Otóż to. Dokładnie to samo mam na myśli - Pirlo strasznie spowalnia akcje, do tego jest dość przewidywalny. No i z niskim Giovinco z przodu nie mamy raczej po co grać długimi piłkami.bajbek17 pisze:evilboy już o Pirlo pisałem właśnie wczoraj. Może zaczynamy być przewidywalni właśnie z jego powodu. Z nim gramy strasznie wolno i bez pomysłu. Wczoraj podobało mi się szybkie tempo oraz klepa w ataku:)
A Pogba jest młody, świetnie utrzymuje się przy piłce i ma fantastyczny strzał sprzed pola karnego.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- Ein
- Juventino

- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ktoś orientuje się co za album trzymały dzieci przed meczem ? Jakiś prezent dla Marchisio czy na aukcję charytatywną ?
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- albertcamus
- Juventino

zdjęcie całej drużyny, na którym składali autografy kapitanowie. Tak samo było przed meczem Fiorentina - Napoli.Ein pisze:Ktoś orientuje się co za album trzymały dzieci przed meczem ? Jakiś prezent dla Marchisio czy na aukcję charytatywną ?
Ale co to za zabieg... ni panimaju.
- baka
- Juventino

Wierzyłem w wygraną i udało się. Czyżbyśmy doczekali się kolejnej wielkiej francuskiej gwiazdy pokroju Thurama , Trezegola , Zidane czy Platiniego? Pogba ma potencjał aby być taki jak oni teraz tylko zależy co on z tym zrobi