Serie A 12/13 (14): Milan 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 22:52

No właśnie, te zmiany, komentator (oglądałem ruski sopcast) dziwił się przeogromnie, że na plan boju wysyłamy Giovinco a gramy do boku i wrzucamy piłki. Przecież to kretyńskie. Porażka nie tyle naszych zawodników, ale trenerów. Nie rozumiem też zmiany Quaga, który na pewno kilka niemiłych słów tam rzucił. Przecież to nie w nim był problem, co robił tyle czasu na boisku Vucinic? Powtórzę, kretyńskie. Jak już wrzuciliśmy Padoina i postanowiliśmy dośrodkowywać piłki w pole karne to czemu nie zmieniliśmy Vucinica na Bendtnera albo Matriego. Nie rozumiem, po prostu nie rozumiem. Oczekuję, że nasi trenerzy wezmą tą porażkę na siebie, bo to oni to zepsuli.

roostekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Na początku byłem zdziwiony wejsciem Padoina, ale po chwili skminiłem. Koleś miał za zadanie nie tylko biegać po linii, ale też schodzić od środka i dośrodkowywać lewą nogą, żeby zmylić Constanta.

Myslę, też że chybiona zmiana Giovinco - Quaq, powinien zejść Szwagier.

Milan był dzisiaj bardziej zdeterminowany. Gdyby nie stracona bramka, pewnie byśmy tak zadziornie nie grali w drugiej połowie. Szkoda przegranej, ale trzeba przyznać, że zasłużona. Tak jak ktoś już stwierdził, są to konsekwencje gry na dwóch frontach. Mam nadzieję, że piłkarze zareagują na nią tak jak na porażkę z Interem, a pokażą to w ostatnim grupowym meczu Ligi Mistrzów. Wtedy jestem skłonny zapomnieć o tej przegranej.
P.S
Isla musi się jeszcze wiele nauczyć.
Sędzie chyba pozwalał momentami na zbyt brutalną grę.

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ciekawe co Fabio powiedział do Alessio ? W sumie też się wkurzyłem jak zobaczyłem , że Szwagru zostaje na boisku. Jak na razie jest kolejnym zawodnikiem do odstrzału po sezonie.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 22:53

Drewniany Alessio. Też nie możecie na niego patrzeć ?
Zmiany powinny wyglądać imho tak
Lichy za Isle
Giac za Asamoah/Pogba za Vidala
Gio za Vucinica (gdzie są jego obrońcy) cud, że nie zasnął. Grał dzisiaj tak słabo, ze to przekracza możliwości. Isla wziął z niego przykład niestety.
Marchisio :ok: starał się najbardziej mam wrażenie, że tylko jemu zależało na wygranej.
Ciekawe co Fabio szepnął naszemu drewienku przy ławce.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

ehhh...no to mamy pogrom nad słabym milanem :angry: ogólnie tragedia dzisiaj, zmiany to nieporozmienie! Dlaczego wszedł Padoin a nie Lichy!? Dlaczego zszedł FQ a nie Mirko!?
Szkoda słów.
Dziękuje dobranoc.
Do derbów!

FORZA JUVE!!

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Paweł 10 pisze:Pomysł z Padoinem genialny :angry:
:shock: w porównaniu do Isli można powiedzieć, że dał bardzo dobrą zmianę.

Dzisiejszy mecz dobitnie pokazał, że brakuje nam napastnika. Cały czas idzie jak po grudzie, Miras ma piłke meczową na nodze i zamiast huknąć aż by siatkę rozdarło to praktycznie podaje do bramkarza.

Liczę na surową karę dla Fabio. Najpierw w meczu z Chelsea ma jakieś mega pretensje do Lichego a dziś przy zmianie powiedział coś Alessio i na pewno nie były to podziękowania. Takie zachowanie trzeba tępić. Niech lepiej zje snickersa.
Mate.G pisze:Drewniany Alessio. Też nie możecie na niego patrzeć ?
trochę szacunku. Poza tym to nie jego wina, że musi prowadzić zespół mimo że nie jest pierwszym trenerem
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2012, 22:55 przez mateo369, łącznie zmieniany 1 raz.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

SKAr7 pisze:
yanquez pisze:Zmiany tragiczne... Mam nadzieję, że La Gazetta jutro wstawi zdjęcie "zagrania ręką" przez Islę jak to miało miejsce rok temu...
Nie bądź naiwny. Nawet nie ironizuj na ten temat.
Why?
Na stronce LGDS już napisali, że Milan wygrał po wątpliwym karnym ;)

Ważne, że do końca rundy mamy mecze z czołówką z głowy, a oni będą grali sporo między sobą...

Bianconero92

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Apropo zejścia Fabio Q.. też zauważyliście tą podejrzaną sytuację, gdy Q przechodził koło trenera przysłonił się kurtką ii... przecierał usta czy coś mruczał ?

Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 22:54

szczypek pisze:Mam nadzieję, że nasz zarząd zachowa mimo wszystko więcej klasy niż Milan w ubiegłym sezonie.
:ok:
Co z tego, że karnego nie było - tak słabą grą sami zasłużyliśmy na ten wynik. Niech się w końcu chłopcy obudzą.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 22:55

mateelv pisze:
MVP pisze:
mateelv pisze:Wszyscy martwią się o obronę, a moim zdaniem to nasz najmniejszy problem, wszystko będzie okej.
Naszym problemem jest atak i to nawet wtedy, gdy wszyscy są dostępni.
Skończcie z tym atakiem. Nie mamy super napadziora klasy Cavaniego, ale ładujemy bude za budą.
No i co, misiek?

Okej, niesłuszny karny, ale to goowno z przodu jest niewybaczalne. Wiedziałem, że tak będzie. My nawet nie mieliśmy 100%.
Dziś akurat nie atak zawinił. Środek zawiódł bardziej.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 22:57

Najśmieszniejsze jest to, że jak się przyjrzeć to ręką dotknął tam Nocerino

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 22:57

Teraz to my jesteśmy jak Milan w zeszłym sezonie. Z Napoli udało się wygrać, a reszta to kupa. Kał jaki dzisiaj widziałem wylewał mi się z monitora na klawiaturę. Żenada. Myślałby kto, że miazga z Chelsea zadziała motywująco. Kretyńskie zmiany. Wchodzi Giovinco i gramy wrzutkami :angry:
Olać tego karnego. Jakbyśmy byli normalnym zespołem to taki Milan znosiliby na noszach z zapasem 4 goli. Kolejny raz beznadziejny atak psuje wszystko. Nawet Llorente wydaje się dobrą opcją w przypadku takiego badziewia jakie dzisiaj zaprezentował Vucinic.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 22:59

fazzi pisze:Najśmieszniejsze jest to, że jak się przyjrzeć to ręką dotknął tam Nocerino

I co z tego? Z taką grą nie zasłużyliśmy nawet na remis - to Milan walczył, a my zagraliśmy na poziomie Cagliari. Nie zachowujcie się jak panienki z Mediolanu w poprzednim sezonie. Lejemy na nich ciepłym moczem i jedziemy dalej.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Bianconero92 pisze:Apropo zejścia Fabio Q.. też zauważyliście tą podejrzaną sytuację, gdy Q przechodził koło trenera przysłonił się kurtką ii... przecierał usta czy coś mruczał ?
Ewidentnie coś mówił i bardzo jestem ciekaw co.
bajbek17 pisze:Zaczynam śie martwic, że ten mecz z Czelsi to był wypadek przy pracy a nie na odwrót. Obawiam się, że koniec końców nie obronimy tytułu.
Żartujesz, prawda? :roll:

Muszę się uczepić taktyki 3-5-2.
:puck: Kupujemy zawodnika świetnie grającego głową(Llorente, Dżeko, Drogba) i kontynuujemy festiwal wrzutek, albo...
:puck: Zamieniamy Asamoah Isle/Lichego stronami, żeby ci mogli wbiegać w pole karne(a nuż ten pomysł wyjdzie nam na dobre. Przynajmniej skończą się te głupie wrzutki)
:puck: Wracamy do 4-3-3 :pray:
:puck: Nie wykupujemy Asa i Isli w lecie, tylko szukamy nominalnych skrzydłowych.

Obrazek
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

szczypek pisze:No właśnie, te zmiany, komentator (oglądałem ruski sopcast) dziwił się przeogromnie, że na plan boju wysyłamy Giovinco a gramy do boku i wrzucamy piłki. Przecież to kretyńskie. Porażka nie tyle naszych zawodników, ale trenerów.
Pragnę zauważyć, że Gio pod koniec meczu RAZ oddał strzał z GŁÓWKI! Więc o co chodzi?

:wink:

Zablokowany