Serie A 12/13 (8): JUVENTUS 2-0 Napoli

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 16:44

zahor pisze: To potwierdzone info? Da się arbitralnie stwierdzić, że wtedy, półtora miesiąca temu
Da się, pod warunkiem, że się obserwuje malucha na co dzień na treningach. Ergo nazywasz się Massimo Carrera, Angelo Alessio, albo Antonio Conte, a nie jesteś misiaczkiem z forum z jakiegoś śmiesznego kraju w centrum Europy, który nie ma nic na obronę swojej tezy poza "niech młody się ogrywa". I mniej więcej o tym pisał Pyp.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 16:48

mazi12 pisze: Kurcze, jestem ogromnie ciekawy, czy ktoś zdoła przełamać naszą passę do tego 58. meczu. Nasza gra wygląda bardzo dobrze, co prawda trochę brakuje do najwyższej formy z poprzedniego sezonu, ale jest dobrze. Pobijmy ten rekord!
Zdaje się, że pobiliśmy już rekord spotkań bez porażki, od kiedy w Serie A gra 20 zespołów. Teraz uderzamy po absolutny rekord wszech czasów. :smile:

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 16:59

mrozzi pisze:
mazi12 pisze: Kurcze, jestem ogromnie ciekawy, czy ktoś zdoła przełamać naszą passę do tego 58. meczu. Nasza gra wygląda bardzo dobrze, co prawda trochę brakuje do najwyższej formy z poprzedniego sezonu, ale jest dobrze. Pobijmy ten rekord!
Zdaje się, że pobiliśmy już rekord spotkań bez porażki, od kiedy w Serie A gra 20 zespołów. Teraz uderzamy po absolutny rekord wszech czasów. :smile:
Wiadomo. Jak już jesteśmy tak daleko to trzeba go pobić. Pożyjemy, zobaczymy :-D

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 17:03

zahor pisze:To potwierdzone info? Da się arbitralnie stwierdzić, że wtedy, półtora miesiąca temu Pogba nie był jeszcze gotowy żeby wejść na końcówkę wygranego meczu, a teraz nagle dał radę podźwignąć presję w takim momencie? Ewentualnie że gdyby wtedy walnął takiego gola, to odleciałby i nie strzeliłby z Napoli?
Istota sprawy zahoku Ci się zaciemnia. Prosiłem, aby wstrzymać lamentowanie, że grać powinien, BO JEŚLI JEST TO OGARNIĘTY CHŁOP TO CONTE DA MU SZANSĘ. Dał mu szansę? Dał. Potwierdzone info. O co Ci chodzi? Przecież ja nie pisałem, że Pogba sobie nie poradzi, apelowałem o cierpliwość.
zahor pisze:Stało się zatem to, czego najbardziej się obawiałeś - nikt nie ochłonie, wręcz przeciwnie.
Jeśli ktoś nie potrafi myśleć to owszem. Nie mam nic przeciwko jego grze, nawet regularnej, można się nim nawet podniecać (co kto lubi), aczkolwiek nie można zapominać, że to jeszcze nic pewnego.

sikor.29

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 17:10

Podobno Napoli zgłosiło wniosek do włoskiej federacji w sprawie przeszukania stadionu Juventusu. W celu znalezienia sekretnego tunelu który pozwolił by Conte dostać się do szatni :rotfl: Rozłożyli mnie tym na łopatki. Zródło Football italia.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 17:20

SKAr7 pisze:
zahor pisze: To potwierdzone info? Da się arbitralnie stwierdzić, że wtedy, półtora miesiąca temu
Da się, pod warunkiem, że się obserwuje malucha na co dzień na treningach. Ergo nazywasz się Massimo Carrera, Angelo Alessio, albo Antonio Conte, a nie jesteś misiaczkiem z forum z jakiegoś śmiesznego kraju w centrum Europy, który nie ma nic na obronę swojej tezy poza "niech młody się ogrywa". I mniej więcej o tym pisał Pyp.
Wyjaśnijmy sobie jedną sprawę. Ja sam mam ogromny szacunek i wielkie zaufanie do sztabu trenerskiego, jestem spokojny o to że Conte ma swoją wizję, którą realizuje a wybory personalne nie są przypadkowe. Ale mimo wszystko on, Carrera czy Alessio to tylko ludzie, też się mylą. Tymczasem zauważyłem że od pewnego czasu istnieje na forum taki trend, że niektórzy każdą pojedynczą decyzję z definicji uznają za optymalną, bo przecież Conte to kapitalny trener. Ktoś zasugeruje że za XX mógł wejść nie YY, tylko ZZ i nie w 65. minucie, tylko w 56., to zaraz usłyszy że na pewno nie byłoby lepiej, trener wie co robi. Sam wyśmiewam tych którzy po kiepskim meczu Quagliarelli piszą "ja bym wystawił Matriego" i na odwrót, ale to nie oznacza że każdą dyskusję pod tytułem "czy nie lepiej by było ..." należy z góry ucinać bo trenerzy wiedzą co robią.

I tutaj właśnie dochodzi do takiej sytuacji. Ja nawet nie próbuję sugerować że byłem lepiej od trenerów poinformowany co do formy Pogby tamtego dnia - ja po prostu nie dałbym sobie uciąć ręki że gdyby on wtedy wszedł, to byłoby gorzej (dla niego i dla Juventusu). Zresztą kto wie, może Carrera jak wrócił do domu, siadł w fotelu, to pomyślał sobie "kurde, w sumie mogłem dać młodemu szanse, już było po meczu". Może po meczu Antek podszedł do niego i powiedział "wszystko super, ale na przyszłość jak będzie taka sytuacja to wpuść któregoś z łebków żeby sobie pograli". Mogło tak być? Mogło. Ale niektórzy będą do upadłego bronić tezy że na sto procent lepiej że Pogba nie wszedł, bo tak zadecydował trener, a on wie co robi.
szczypek pisze: Istota sprawy zahoku Ci się zaciemnia. Prosiłem, aby wstrzymać lamentowanie, że grać powinien, BO JEŚLI JEST TO OGARNIĘTY CHŁOP TO CONTE DA MU SZANSĘ. Dał mu szansę? Dał. Potwierdzone info. O co Ci chodzi? Przecież ja nie pisałem, że Pogba sobie nie poradzi, apelowałem o cierpliwość.
Ależ ja nie stanąłem po stronie tych, którzy pisali "Conte gnoi młodych Pogba niech ucieka z Juve bo się zmarnuje !!!!!1!1". Ja po prostu zastanawiałem się czy decyzja o niewpuszczeniu go nie była po prostu zbyt zachowawcza. I do tej pory mam tę wątpliwość.
szczypek pisze: Jeśli ktoś nie potrafi myśleć to owszem. Nie mam nic przeciwko jego grze, nawet regularnej, można się nim nawet podniecać (co kto lubi), aczkolwiek nie można zapominać, że to jeszcze nic pewnego.
Zależy jak rozumieć "podniecanie się". Jeżeli ktoś spodziewa się że Pogba co mecz będzie ładować takie bramki, to fakt, brak mu mózgu. Ale chyba zgodzisz się że Pogba zwiększył wczoraj swoją renomę. Do tej pory znany był kibicom calcio co najwyżej z telenoweli pt. "Pogba jutro ma podpisać kontrakt z Juventusem", chociaż myślę że tych którzy go kojarzyli nie było aż tak dużo. Od tego meczu znany będzie bardziej z gola, którego strzelił Napoli. Jak komentator nie będzie wiedział co powiedzieć, to przypomni tę bramkę zamiast rzucać jakimiś suchymi faktami z wikipedii. Aczkolwiek moim zdaniem to wcale nie musi się odbić negatywnie na jego grze. Piłkarz na tej pozycji potrzebuje trochę pewności siebie, widać było że po tym golu Pogba zaczął poruszać się z piłką trochę swobodniej i odważniej niż w poprzednich meczach.
szczypek pisze: Nie wiem, zastanawianie się czy Pogba nie dostał swojej szansy zbyt późno nie jest dla mnie żadnym celem w życiu.
To dla Ciebie forum JuvePoland jest miejscem realizacji życiowych celów?
Ostatnio zmieniony 21 października 2012, 17:44 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 17:20

sikor.29 pisze:Podobno Napoli zgłosiło wniosek do włoskiej federacji w sprawie przeszukania stadionu Juventusu. W celu znalezienia sekretnego tunelu który pozwolił by Conte dostać się do szatni :rotfl: Rozłożyli mnie tym na łopatki. Zródło Football italia.
Jeśli to prawda, to jestem w stanie uwierzyć tylko i wyłącznie dlatego, że prezydentem Napoli jest Aurelio De Laurentiis, chyba największy cyrkowiec w całej lidze :D

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 17:36

zahor pisze:Ja po prostu zastanawiałem się czy decyzja o niewpuszczeniu go nie była po prostu zbyt zachowawcza. I do tej pory mam tę wątpliwość.
Nie wiem, zastanawianie się czy Pogba nie dostał swojej szansy zbyt późno nie jest dla mnie żadnym celem w życiu.
zahor pisze:To dla Ciebie forum JuvePoland jest miejscem realizacji życiowych celów?
Nie. Chociaż zawsze chciałem pogadać z bratem na forum.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 18:20

zahor pisze: Wyjaśnijmy sobie jedną sprawę. Ja sam mam ogromny szacunek i wielkie zaufanie do sztabu trenerskiego, jestem spokojny o to że Conte ma swoją wizję, którą realizuje a wybory personalne nie są przypadkowe. Ale mimo wszystko on, Carrera czy Alessio to tylko ludzie, też się mylą (...) należy z góry ucinać bo trenerzy wiedzą co robią.
Masz rację, że to tylko ludzie i się mogą mylić. I ja temu nie przeczę.

Tylko jest jedna sprawa. PRAWDZIWA taktyka na najwyższym poziomie to rzecz, która przekracza umiejętności analizy meczu każdego na tym forum, od aliny, przez zambro, do rosomaka. Kilkukrotnie. My oglądamy mecze z potężnymi klapkami na oczach i tylko ślizgamy się po powierzchni pomysłów taktycznych Conte. Nie mamy narzędzi do konstruktywnej krytyki trenera z najwyższego poziomu. Nie widzę podstaw dla siebie, żebym miał pisząc posta w przerwie między Final Fantasy X, a pierwszym Metal Gear Solid, krytykować trenera, który w ciągu 5 lat wygrał 3 razy ligę. Nawet jeśli popełnia jakiś błąd, to ja tego nie wiem na pewno, wie to on kiedy wróci do domu i sobie przemyśli rzecz, z wrzeszczącym dzieciakiem nad głową.
Oczywiście to tylko forum. Jest po to, żeby sobie dywagować, może z tymi klapkami na oczach coś tam trafimy. Jak Bartek wyskoczy z Giovinco na b2b to się pośmiejemy i zapomnimy (albo nie :C ). Ale jeśli tworzy się dyskurs 20 postów z rzędu forumowych ekspertów od szkolenia młodzieży "szkoda, że Pogba nie dostał szansy", to otwarta dłoń niebezpiecznie zbliża się do czoła. Z dużą prędkością. Wiele razy.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 18:45

sikor.29 pisze:Podobno Napoli zgłosiło wniosek do włoskiej federacji w sprawie przeszukania stadionu Juventusu. W celu znalezienia sekretnego tunelu który pozwolił by Conte dostać się do szatni :rotfl: Rozłożyli mnie tym na łopatki. Zródło Football italia.
We Włoszech to zawsze ktoś musi odstawiać cyrki...

Jak nie Moratti, to Zamparini, jak nie Zamparini to Allegri, a jak nie Allegri to mamy duet De Laurentis & Mazzari.

Włosi to jednak zabawny naród ;)

a tutaj news --> http://www.football-italia.net/26362/na ... te-tunnels

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 19:03

SKAr7 pisze: Oczywiście to tylko forum. Jest po to, żeby sobie dywagować, może z tymi klapkami na oczach coś tam trafimy. Jak Bartek wyskoczy z Giovinco na b2b to się pośmiejemy i zapomnimy (albo nie :C ). Ale jeśli tworzy się dyskurs 20 postów z rzędu forumowych ekspertów od szkolenia młodzieży "szkoda, że Pogba nie dostał szansy", to otwarta dłoń niebezpiecznie zbliża się do czoła. Z dużą prędkością. Wiele razy.
Oczywiście jestem tego wszystkiego o czym piszesz świadom, ja podchodzę do tego w następujący sposób. Trener nie wpuścił Pogby, jak ja i wielu innych forumowiczów (czyli laicy) uznaliśmy że taka decyzja w takich okolicznościach mogła być błędna, że na wejściu Francuza nie można było nic stracić, natomiast można było zyskać. Można uznać że trener jest idiotą i nie potrafi przeprowadzać zmian (do której to wersji niektórzy byli skłonni się przychylić), można z drugiej strony uznać że Carrera jest wyrocznią i jeżeli Pogby nie wpuścił, to na pewno dysponował jakąś wiedzą której nigdy nie posiądziemy i miał świadomość tego że gdyby wpuścił Francuza, to doszłoby do katastrofy. Tyle że w obu przypadkach dyskusja jest dość płytka i niezbyt ciekawa. Można zatem spróbować zastanowić się wspólnie dlaczego trener zrobił tak, a nie inaczej. Może ktoś wpadnie na jakiś błyskotliwy pomysł, zauważy coś co pozostałym umknęło. Może ktoś znajdzie gdzieś w internecie jakąś analizę, jakiś wywiad, jakąś informację która nieco nam rozjaśni. A może po jakimś czasie wyjdzie że po prostu Carrera nie chciał się rozpędzać skoro były to jego pierwsze mecze w roli trenera, ale z czasem dostał od Conte przyzwolenie na przeprowadzanie bardziej śmiałych zmian.

Zresztą kwestia "czemu nie wszedł Pogba" to raptem jeden z przykładów takich rozkmin. Była przecież swego czasu wątpliwość "czemu Conte stawia na Borriello". I również powstały dwa obozy ekstremistów. Dla jednych odpowiedź brzmiała "bo jest idiotą", dla drugich "bo tak, skoro gra to znaczy że ma grać, koniec dyskusji". Trochę się to kłóci z ideą forum dyskusyjnego.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 19:59

czy oni nie wiedzą , że tajne tunele, fosy i zwodzone mosty są już niemodne i przestarzałe? teraz na nowoczesnych stadionach instaluje się teleportery. a potem " Conte do mostka, przenieście mnie do szatni". oby tylko szatni nie pomylił następnym razem, jeszcze wejdzie w zły tunel i afera gotowa :smile:
a może Antonio potrafi przenikać przez ściany :smile:

śmieszy mnie coś takiego, przecież wystarczyło by zainstalować w szatni ekran i poprzez skypa prowadzić odprawę ;)

ważne zwycięstwo, seria bez porażki podtrzymana. cenna chwila na złapanie oddechu, teraz cała naprzód w LM

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 19:59

Uświadomcie mnie, czy od dawna mówią w Sporcie na TVN o Serie A? :shock: Dzisiaj pokazali bramki z naszego meczu i kilku innych. Niesamowite :!:

Mozna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 20:05

mazi12 pisze:Uświadomcie mnie, czy od dawna mówią w Sporcie na TVN o Serie A? :shock: Dzisiaj pokazali bramki z naszego meczu i kilku innych. Niesamowite :!:
To dlatego, że Nka wykupiła prawa do transmisji

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 20:10

Nedved1983 pisze:
śmieszy mnie coś takiego, przecież wystarczyło by zainstalować w szatni ekran i poprzez skypa prowadzić odprawę ;)
W szatni są Ekrany, na których np. w przerwie ogląda się akcje z pierwszej połowy, przynajmniej to mówił kierownik "wycieczki" po stadionie, więc nie trzeba nic instalować.
a tak jak gdzieś wspominałem przechodząć z szatni na murawe - trzeba przejść przez pokój (choć to nie pokój a raczej salon) odnowy biologicznej w którym znajduje się kilka stołów do masazu, jacuzzi - więc wystarczy, żeby tam był Conte, żeby miał kontakt z zawodnikami, no ale jasne jest, że siedzi sobie zapewne gdzieś tam w strefie VIP.
Nie ma sensu się przejmować głupotami, nie tylko we Włoszech szukają sensacji na drużynę, które nie przegrała od 45 spotkań.

Zablokowany