Serie A 12/13 (2): Udinese 1-4 JUVENTUS
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
kosciu88 pisze:szkoda ze nie pogral Pogba.
mateelv pisze:Szkoda, że nie wszedł Pogba.
Dante93 pisze:Szkoda, że Pogba nie zagrał, jak nie w takich momentach to kiedy.
Virgil pisze:czemu nie Pogba
No szkoda, że Pogba nie zagrał, ahh. Po prostu no nie. Kiedy on się ogra, kiedy on coś zagra? Chyba nie przyszedł, żeby siedzieć na ławce? Te 20 minut w meczu z Udinese na pewno tak głęboko wpłynie na jego dalszą karierę, że nie ogarniam jak Conte może być tak ślepy i naiwny. Jestem mocno podirytowany!!!!!!!!111 Nie wiem czy już wspominałem, ale Pogba szkoda, że nie wszedł. Szkoda, żeby powtórzyła się historia z Masim, który grał świetnie, miał wielu zwolenników, którzy woleli go nawet od Lucio, a gdy popełnił głupi błąd cała sprawa ucichła. No ale to Pogba, z nim będzie inaczej. On się musi ogrywać, te ogony to jest to.MishaAveJuve pisze:bardzo szkoda ze pogba nie gral,w takim meczu juz przy stanie 3:0 powinien wejsc
Co sezon to samo, tylko grajek się zmienia.
Ostatnio zmieniony 02 września 2012, 20:40 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.
- typkens
- Juventino
Cieszę się i raduję z bramek Giovinco (bo mimo, że bardzo go lubię, to zaczynałem w niego powątpiewać po kiepskim pre-sezonie) ale jeszcze bardziej mnie cieszy fakt, że mieliśmy masę sytuacji i mecz mógłby skończyć się co najmniej 5 bramkową przewagą.
Bramka Mirka to kolejna masakra, gość już nie pierwszy raz zachowuje stoicki spokój w polu karnym. Nie wiem czy jest wart tych 18 milionów, które zapłaciliśmy Romie, ale nie powinniśmy narzekać
Bramka Mirka to kolejna masakra, gość już nie pierwszy raz zachowuje stoicki spokój w polu karnym. Nie wiem czy jest wart tych 18 milionów, które zapłaciliśmy Romie, ale nie powinniśmy narzekać

Andrzej już najmłodszy nie jest. W Barcelonie oszczędzają Xaviego, a to ten sam wiek (Pirlo jest chyba nawet starszy o kilka miesięcy). Dlaczego w takim wypadku my nie moglibyśmy dać odpocząć tak ważnemu zawodnikowi w wygranym już meczu szczególnie, że jest kim go zastąpić?szczypek pisze:No szkoda, że Pogba nie zagrał, ahh. Po prostu no nie. Kiedy on się ogra, kiedy on coś zagra? Chyba nie przyszedł, żeby siedzieć na ławce? Te 20 minut w meczu z Udinese na pewno tak głęboko wpłynie na jego dalszą karierę, że nie ogarniam jak Conte może być tak ślepy i naiwny. Jestem mocno podirytowany!!!!!!!!111 Nie wiem czy już wspominałem, ale Pogba szkoda, że nie wszedł. Szkoda, żeby powtórzyła się historia z Masim, który grał świetnie, miał wielu zwolenników, którzy woleli go nawet od Lucio, a gdy popełnił głupi błąd cała sprawa ucichła. No ale to Pogba, z nim będzie inaczej. On się musi ogrywać, te ogony to jest to.
- ewerthon
- Juventino
Jak tak dalej pójdzie, to możemy mieć problem. Pogba właśnie z takiego powodu odszedł z United. Nie wiem czy obecność sfrustrowanego Francuza na ławce nam pomoże, poza tym nie wiadomo jak się będzie zachowywać nasza Duńska wieża. Ale trzeba to przyznać, że w takim meczu przy stanie 3:0, można było dać odpocząć Pirlo. Jest to dla nas kluczowy zawodnik, ale raczej katastrofa by się nie stała, gdyby jakiś środkowy pomocnik go zastąpił na kilkanaście minut.szczypek pisze: No szkoda, że Pogba nie zagrał, ahh. Po prostu no nie. Kiedy on się ogra, kiedy on coś zagra? Chyba nie przyszedł, żeby siedzieć na ławce? Te 20 minut w meczu z Udinese na pewno tak głęboko wpłynie na jego dalszą karierę, że nie ogarniam jak Conte może być tak ślepy i naiwny. Jestem mocno podirytowany!!!!!!!!111 Nie wiem czy już wspominałem, ale Pogba szkoda, że nie wszedł. Szkoda, żeby powtórzyła się historia z Masim, który grał świetnie, miał wielu zwolenników, którzy woleli go nawet od Lucio, a gdy popełnił głupi błąd cała sprawa ucichła. No ale to Pogba, z nim będzie inaczej. On się musi ogrywać, te ogony to jest to.
- Szilgu
- Juventino
18mln?typkens pisze: Bramka Mirka to kolejna masakra, gość już nie pierwszy raz zachowuje stoicki spokój w polu karnym. Nie wiem czy jest wart tych 18 milionów, które zapłaciliśmy Romie, ale nie powinniśmy narzekać
Cieszę się z gry Giovinco. Martwi mnie to, że nie odciążamy Pirlo. No ale zaufam Conte.
Chiellini napisał na fejsbuczku, że jest zmęczony, ale zdrowy.
Marchisio ewidentnie szukał przez jakieś 60min Seby

Cieszy na pewno to, że wygrywamy małym nakładem sił. Jak będziemy przegrywać/grać z mocnym rywalem to oczekuje od piłkarzy, że zabiegają przeciwnika. Póki co cieszmy się, ze pierwsze 180minut gramy sobie na stojąco i gładko wygrywamy.
- SKAr7
- Juventino
Powody są całe dwa!typkens pisze: Andrzej już najmłodszy nie jest. W Barcelonie oszczędzają Xaviego, a to ten sam wiek (Pirlo jest chyba nawet starszy o kilka miesięcy). Dlaczego w takim wypadku my nie moglibyśmy dać odpocząć tak ważnemu zawodnikowi w wygranym już meczu szczególnie, że jest kim go zastąpić?
1.Styl gry obu drużyn jest diametralnie różny. Barca gra szybką wymianą piłek, podczas gdy my wolimy zróżnicować tempo gry, nawet często jest to tempo wolniejsze. Nie trzeba brudzić palucha, żeby wskazać który jest bardziej męczący.
2. Xavi nie jest typowym registą. On wymienia się z Iniestą, raz jeden, raz drugi włącza się do ataku i zaczyna grać czystego AMFa. Która to pozycja jest bardziej męcząca od Registy.
Do tego mamy zaledwie 180 minut w nogach, tydzień odpoczynku i ten argument staje się inwalidą.
Poza tym rzecz toczy się nie tyle o to, czy powinien wejść, co o nagłe masowe postrzeganie naszego młodego kolorowego jako przyszłą supergwiazdę i za rok dwa, następcę Pirlo- po jednym świetnym towarzyskim meczu, a wcześniej przecież średniaczkowym w jego wykonaniu turnieju juniorskim.
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
SZKODA słów.szczypek pisze: No szkoda, że Pogba nie zagrał, ahh. Po prostu no nie. Kiedy on się ogra, kiedy on coś zagra? Chyba nie przyszedł, żeby siedzieć na ławce? Te 20 minut w meczu z Udinese na pewno tak głęboko wpłynie na jego dalszą karierę, że nie ogarniam jak Conte może być tak ślepy i naiwny. Jestem mocno podirytowany!!!!!!!!111 Nie wiem czy już wspominałem, ale Pogba szkoda, że nie wszedł. Szkoda, żeby powtórzyła się historia z Masim, który grał świetnie, miał wielu zwolenników, którzy woleli go nawet od Lucio, a gdy popełnił głupi błąd cała sprawa ucichła. No ale to Pogba, z nim będzie inaczej. On się musi ogrywać, te ogony to jest to.
Pirlo to nasz mózg. Skoro wygrywamy 3-0, 4-0, to nie widzę sensu by grał dalej, ryzykując swoje zdrowie. LM czeka.
Jeśli mamy w obwodzie takiego dorodnego murzyna, wypadałoby z niego skorzystać, tym bardziej, że gra naprawdę nieźle.
Dlatego szkoda, że nie zagrał, choćby końcówki spotkania.
- typkens
- Juventino
Powody są trafne, ale nie zmienia to faktu, że Pirlo to nasz najstarszy zawodnik z pola. Ja wciąż pozostaję przy moim zdaniu - powinniśmy go oszczędzać i dawać ogrywać się młodym, szczególnie w takim meczu. A fakt, iż mamy tydzień odpoczynku powinien nas tylko cieszyć.SKAr7 pisze:Powody są całe dwa!
1.Styl gry obu drużyn jest diametralnie różny. Barca gra szybką wymianą piłek, podczas gdy my wolimy zróżnicować tempo gry, nawet często jest to tempo wolniejsze. Nie trzeba brudzić palucha, żeby wskazać który jest bardziej męczący.
2. Xavi nie jest typowym registą. On wymienia się z Iniestą, raz jeden, raz drugi włącza się do ataku i zaczyna grać czystego AMFa. Która to pozycja jest bardziej męcząca od Registy.
Do tego mamy zaledwie 180 minut w nogach, tydzień odpoczynku i ten argument staje się inwalidą.
Poza tym rzecz toczy się nie tyle o to, czy powinien wejść, co o nagłe masowe postrzeganie naszego młodego kolorowego jako przyszłą supergwiazdę i za rok dwa, następcę Pirlo- po jednym świetnym towarzyskim meczu, a wcześniej przecież średniaczkowym w jego wykonaniu turnieju juniorskim.
A może Ty po prostu jesteś rasistą? ;<<
Ostatnio zmieniony 02 września 2012, 21:29 przez typkens, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Według mnie to Pirlo chce grać jak najwięcej bo w poprzednim sezonie też wiele razy można było go zdjąć ale nic takiego nie miało miejsca.
Innego wytłumaczenia dla ciągłego trzymania go na boisku po prostu nie ma.
- zahor
- Juventino
MishaAveJuve pisze:To jak to bylo z tym Giovinco?? Szkoda kasy? Nie gra w defensywie? Mysle ze chociaz do nasteppnego meczu zamkknal usta wszystkim krytykom, bo po naastepnym zamknie usta zniow! Szkoda tylko tej bramki zupelnie niepotrzebnie stracona, nie mozemy sobie na takie cos pozwalac...
o Pazzinim MishaAveJuve pisze: Strzelił hat-tricka i co z tego??
Spoko Pseudo ekspercie skoro potrafisz ocenić piłkarza po jednym meczu - oby tak dalej.
Aby nie dostac kartki powiem tylko ze nie zmieniam zdania o tym piłkarzu i nie zmienię. Jak ktoś słusznie zauważył Krasic też hattricka zaliczył![]()

Wstrzymałbym się z krytyką Vidala. Dzisiaj w środku pola Udinese nie istniało, to w dużej mierze jego zasługa. Zmiennikom faktycznie można było dzisiaj dać więcej szans, po pierwszej połowie było wiadomo że będą trzy punkty.
A to faktycznie niegłupie wytłumaczenie. Ufam że Pirlo wie ile może grać żeby się nie zajechać, ale mimo wszystko trzeba mieć też na uwadze ogrywanie młodych zawodników.Ouh_yeah pisze:Według mnie to Pirlo chce grać jak najwięcej bo w poprzednim sezonie też wiele razy można było go zdjąć ale nic takiego nie miało miejsca.
Ostatnio zmieniony 02 września 2012, 21:20 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Racja. Szkoda mi Francuza, bo mógłby dostać szansę sprawdzenia się w meczu ligowym, gdy jego wynik jest już ustalony. Stracimy go szybciej, niż go pozyskaliśmy jeśli dalej będzie przesiadywał na ławce, gdy mecz stał się spotkaniem ogórkowym. Kiedy testować młodzież, jak nie przy wyniku 3-4:0 i przewadze jednego zawodnika?!mateelv pisze:SZKODA słów. Pirlo to nasz mózg. Skoro wygrywamy 3-0, 4-0, to nie widzę sensu by grał dalej, ryzykując swoje zdrowie.szczypek pisze:'nie' dla Pogby
Co więcej? Nie wiem, gdzie przy taktyce, którą zaprezentowaliśmy w tym meczu miałby mieć miejsce Bendtner. Nie wiem, czy wykonaliśmy z 5 dośrodkowań i w sumie to dobrze, bo wbicie piłki na aferę zazwyczaj mało daje. Gramy kombinacyjną piłkę i sądzę, że choćby z tego powodu Duńczyk na niewiele nam się zda.
Cieszy wygrana i dobra gra Giovinco

FORZA JUVE!!

- Pabloz9
- Juventino
MishaAveJuve pisze:
sluchaj, widze ze do mnie pijesz, po pierwsze przeczytaj moj podpis, ktory widneje juz od paru dni, po drugie to ja bylem jedna z niewielu osob ktore bronily Sebastiana po meczu z Parma wiec gdybys mial choc krzte godnosci powstrzymas bys sie od takich komentarzy. I atakowania w bardzo dziecinny sposob.
Widzę, że cię poruszył mój post. Niestety nie zrozumiałeś przesłania. Chodziło mi o to, że każda opinia nt. jakiegokolwiek zawodnika wydana po jednym meczu jest niewiele warta.
Chyba jesteś przewrażliwiony, gdyż te słowa posłałem do ogółu.
Nie martwiłbym się o kondycję Pirlo panowie. Nie musi on biegać od pola karnego do pola karnego. Pogba zagra jeszcze w tym sezonie swoje.
"I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
- PrzemasJuve
- Juventino
nie no pewnie! niech siedzi caly sezon i odejdzie na loan albo ww bo to taki emodne i odejdzie za marny grosz..zeby po pol roku wykupic go za grube miliony bo w innym klubie pokazal sie swietnie....szczypek pisze:Co sezon to samo, tylko grajek się zmienia.
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Dante93
- Juventino
Eh szczypku chcialeś być fajny, a tym razem wyszlo żenująco. Powiedz mi, jakie przeciwwskazania widzialeś, zeby wpuścić Pogbe za Pirlo na ostatnie pół godziny? Bo ja w drugą strone pare argumentów znajde. Min. dużo wyżej Piszecie (ogółem, nie tyczy to sie Ciebie) o tym, że skoro mecz już w 60 minucie był wygrany to reszte można przedreptać, dać przeciwnikowi gola itd byle sie nie zmęczyc. Idąc tym tokiem rozumowania to po co kazac podstawowym zawodnikom dreptać jeszcze te 30 minut skoro mozna wpuścić chłopaka ktory nie wiadomo kiedy będzie mial szanse sie zaprezentować? Pół godziny dziś, pół godziny z innymi ogórkami przy stanie 3:0 do przodu i tak te minuty zbierając będzie można powiedzieć, że Pogba sezonu nie stracił, ba, ze nabrał doświadczenia i poznal lige(w jakimś stopniu). Poza tym on sam by nie narzekał jeżeli miałby okazje grać w miare regularnie. Same plusy. Czego więc Ty sie tutaj czepiasz?szczypek pisze:Co sezon to samo, tylko grajek się zmienia.

- Monte Cristo
- Juventino
Wygrywamy, strzelajac cztery bramki, na jednym z najtrudniejszych terenow we Wloszech. A niektorym nie pasuje. Smieszni jestescie :lol:
Szczypku:
Tak, szkoda ze nie zagral Pogba.
Nie, te 20 minut nie zmieni jego kariery. Ale gdy juz bedzie 15 takich meczow gdzie mozna go bylo wpuszczac na 20 minut to juz bedzie co innego. A ja wogole nie widzialem zeby byl taki zamiar.
Albo z innej strony - jesli zagra 5 takich ogonow po 20-30 minut to napewno bedzie lepiej przygotowany w razie potrzeby wskoczenia do pierwszej jedenastki. Pirlo tez jest juz w zaawansowanym wieku.
Szczypku:
Tak, szkoda ze nie zagral Pogba.
Nie, te 20 minut nie zmieni jego kariery. Ale gdy juz bedzie 15 takich meczow gdzie mozna go bylo wpuszczac na 20 minut to juz bedzie co innego. A ja wogole nie widzialem zeby byl taki zamiar.
Albo z innej strony - jesli zagra 5 takich ogonow po 20-30 minut to napewno bedzie lepiej przygotowany w razie potrzeby wskoczenia do pierwszej jedenastki. Pirlo tez jest juz w zaawansowanym wieku.