Robert Lewandowski

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
elbiczek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 20:39

pelbel pisze:
elbiczek pisze:To nie jest wielki pilkarz tak jak go reklamowały media!!! Jest skutecznym snajperem jak ma odpowiednie wsparcie,ale ja go po prostu pod żadnym pozorem nie widze w Juventusie,a po tym co pokazał na Euro może mu być bardzo ciężko wrócić do optymalnej formy :!:
Dokładnie, a że Juve to słaby klub, to by wsparcia nie miał, bo od kogo?
A na Euro to rzeczywiście pokazał się okropnie. Zero bramek. Nie dawał sobie rady sam z 5 rywalami. Tragedyyja, tragedyjaaaa.

Cavani i Van Persi to sami sobie dośrodkowują, wypuszczają się na wolne pole itd.

Ochłoń :)
Ale Serie A i Budesliga to zupełnie inna bajka (mimo zbliżonego poziomu rozgrywek) inny klimat skąd wiadomo,że Lewandowski przystosuje się do tego stylu gry. Matusiak też wyjeżdżał do Palermo w glorii wielkiego talentu,a wrócił jako wielki przegrany....Ponadto uważam,że tego typu snajperzy jak Matri lub Quagliarella wystarczą,a ich mniejsza liczba bramek(niż Lewandowskiego w BvB) jest skutkiem zrealizowania zupełnie odmiennej taktyki Conte przy ultradefensywnym i agresywnym nastawieniu większości rywali Juve w Serie A. Ten sezon będzie decydujący dla Roberta,ale musi zostać w BvB i potwierdzić,że Euro to wypadek przy pracy i dalej być klasowym graczem. Oczywiście mu tego życze :-D ,ale uważam,że akurat Liga Włoska to niekoniecznie dobre miejsce dla kontynuacji jego kariery...ale to moja opinia :lol:

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 20:41

Akurat Radek M. nie był wielkim talentem imo i w dalszym ciągu nei wiem jak to się stało że wylądował w Palermo.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 18:03

Łoles pisze:Akurat Radek M. nie był wielkim talentem imo i w dalszym ciągu nei wiem jak to się stało że wylądował w Palermo.
Dokładnie jak by tak przeanalizować karierę Matusiaka to tragedia, miał dobrą jedną połówkę sezonu :prochno:
Sam nie wiem jakim cudem udało mu się wbić te 7 bramek w kadrze ale wracając do tematu to od Lewandowskiego dzielą go lata świetlne.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 18:17

elbiczek pisze: Ale Serie A i Budesliga to zupełnie inna bajka (mimo zbliżonego poziomu rozgrywek) inny klimat skąd wiadomo,że Lewandowski przystosuje się do tego stylu gry.
Nie ma absolutnie żadnej pewności. Facet umie władować trzy gole Bayernowi, ale faktycznie istnieje przeogromne ryzyko że obrońcy Chievo czy Genoi skutecznie wyłączą go z gry, bo to zupełnie inna liga.
elbiczek pisze:Matusiak też wyjeżdżał do Palermo w glorii wielkiego talentu,a wrócił jako wielki przegrany....
Tak jak napisali koledzy - mieć jedną dobrą rundę w Ekstraklasie a zostać wybranym najlepszym piłkarzem sezonu w Bundeslidze to trochę różnica.
elbiczek pisze: Ponadto uważam,że tego typu snajperzy jak Matri lub Quagliarella wystarczą
Bo jedenaście goli na sezon byłoby przecież nadmiarem, nie sądzisz?
elbiczek pisze:a ich mniejsza liczba bramek(niż Lewandowskiego w BvB) jest skutkiem zrealizowania zupełnie odmiennej taktyki Conte przy ultradefensywnym i agresywnym nastawieniu większości rywali Juve w Serie A.
To, że Matri marnuje 80% sytuacji strzeleckich to też element taktyki Conte? Że Quagliarella ma piłkę przy nodze dwa razy na mecz to element szerszego planu? Mógłbyś opisać szczegóły tych założeń taktycznych, które przewidują taką na pozór bezradność napastników?
elbiczek pisze: Ten sezon będzie decydujący dla Roberta,ale musi zostać w BvB i potwierdzić,że Euro to wypadek przy pracy i dalej być klasowym graczem.
Idąc tym tokiem rozumowania - RVP też musi zostać w Arsenalu i pokazać że słabe Euro było wypadkiem przy pracy? Jeżeli nie, to dlaczego?

Żeby nie było - ja też do stosunkowo niedawna nie widziałem Lewandowskiego poza Borussią, uważałem że jest po prostu doskonale pasującym elementem w układance Kloppa. Ale ostatnio dokonał tyle, że naprawdę ciężko mi uwierzyć że w innym klubie byłby przeciętniakiem - da się u niego zauważyć kilka uniwersalnych cech, niezbędnych u klasowego napastnika. Jeżeli przespałeś wszystkie te słowa zachwytu, które wygłaszali na jego temat ludzie naprawdę znający się na piłce w Niemczech, Twoja sprawa, ale nie próbuj argumentować swoich intuicyjnych obaw w tak dziwny sposób jak przykład z Matusiakiem.
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2012, 18:24 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 18:23

Panowie po co strzępić język w daremnej sprawie? Rozumiem, że dyskusja w kwestii czy Lewandowski poradziłby sobie w Serie A czy nie miałaby sens, gdyby temat jego transferu do Włoch w ogóle istniał. Jednak zarówno sam zawodnik jak i jego menadżer jasno stwierdzili, że nie biorą tego kierunku pod uwagę.

Obrazek
MVP

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 14:53

http://sport.wp.pl/kat,1746,title,Canov ... omosc.html

Ja wiem ze to tylko WP, ale jednak zastanawia.

Wiecie coś w tej kwestii więcej?
Jak dla mnie Lewy byłby dla nas idealny.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 14:59

Tak, 30 milejonów za gościa z rocznym kontraktem...

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 15:06

MVP pisze: Jak dla mnie Lewy byłby dla nas idealny.
W czym byłby idealny?

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 15:09

gucio_juve pisze:
MVP pisze: Jak dla mnie Lewy byłby dla nas idealny.
W czym byłby idealny?
W tym, że potrafi to, czego inni nasi napastnicy - niekoniecznie, czyli strzelać bramki? :roll:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 15:30

deszczowy pisze: W tym, że potrafi to, czego inni nasi napastnicy - niekoniecznie, czyli strzelać bramki? :roll:
No to widzę, że macie mocne argumenty.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 15:41

gucio_juve pisze:
deszczowy pisze: W tym, że potrafi to, czego inni nasi napastnicy - niekoniecznie, czyli strzelać bramki? :roll:
No to widzę, że macie mocne argumenty.
To ja czekam na argument: "jakiś biedny Polaczek ze słabej bundeskopanki miałby....". Wtedy będę już pewien, że zamiast dyskutować z Tobą lepiej strzepać kapucyna. Wydatek energetyczny i pożytek ten sam a przynajmniej będzie miło.
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2012, 15:50 przez deszczowy, łącznie zmieniany 3 razy.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 15:42

MVP pisze: Wiecie coś w tej kwestii więcej?
Wiemy - agenci FIFA zazwyczaj pieprza w mediach glupoty bez pokrycia. Nie wiem, kim dokladnie sa i czym zajmuja sie na co dzien, ale zbiera mi sie na wymioty, kiedy rozne portale cytuja ich jako wiarygodne zrodlo.

Lewandowski nie jest wart 30 - 35 mln €. Bylby, gdyby jego kontrakt nie konczyl sie rok po najblizszym letnim mercato.

Andrzej Juskowiak slabo orientuje sie w realiach Serie A, 'n' pewnie juz szykuje dla niego zaproszenie do studia na wypadek, gdyby Vito Casetti zadlawil sie makaronem.

Obrazek
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 16:11

deszczowy pisze: To ja czekam na argument: "jakiś biedny Polaczek ze słabej bundeskopanki miałby....". Wtedy będę już pewien, że zamiast dyskutować z Tobą lepiej strzepać kapucyna. Wydatek energetyczny i pożytek ten sam a przynajmniej będzie miło.
Ja proponuję żebyś przed napisaniem czegokolwiek sobie strzepał, bo jakiś strasznie nerwowy jesteś, może wtedy się odprężysz i wyluzujesz?

Prawda jest taka, że w zeszłym sezonie Lewandowski może i został wybrany najlepszym piłkarzem Bundesligi (bo w sumie kogo mieli wybrać? bxb mistrzem, a on królem strzelców), ale jego skuteczność plasowała się na bardzo niskim poziomie. Wykorzystywał nieco ponad 23% swoich okazji, do tego za jego plecami grał Kagawa (w moim mniemaniu, gość o klasę lepszy niż Goetze). Z czołowych strzelców Bundesligi, gorszy był tylko Papis-Cisse, który jak wiadomo nie miał szans na poprawę swoich statystyk, bo zimą odszedł do Newcastle. Teraz, skuteczność Lewandowskiego statystycznie, to co piąty strzał wpada w bramkę. Nie mam szczegółowych statystyk jak wygląda to u innych, ale myślę, że pierwszy w BL raczej nie jest.

Wnioskując z Twoich wypowiedzi, to sądzę, że jakieś wielkiej wiedzy na ten temat nie posiadasz i oceniasz transfer Lewandowskiego do Juventusu powierzchownie - patrząc na to ile bramek strzelił w zeszłym i obecnym sezonie. Nic mu nie ujmuję, bo piłkarzem jest rzeczywiście bardzo dobrym (Top 5 według Kloppa :C ), ale wątpię czy on byłby wstanie rozwiązać nasze problemy w ataku, z uwagi na kiepski drybling, niedostateczną jeszcze siłę fizyczną i wyżej wspomnianą bardzo średnią skuteczność.

PS. Jeśli w napisanie postu, lub rozmowę z kimś wkładasz tyle samo energii co w samogwałt, to ja współczuje Twojej kobiecie.

No i broń Boże, nie odbierz tej wymiany poglądów, jako jakiś atak na Twoją osobę jako użytkownika, bo większość forumowiczów w PL zaczyna się później w pewnym sensie obrażać.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 16:39

gucio_juve pisze: Prawda jest taka, że w zeszłym sezonie Lewandowski może i został wybrany najlepszym piłkarzem Bundesligi (bo w sumie kogo mieli wybrać? bxb mistrzem, a on królem strzelców),
Jasne. Po co dostrzegać oczywiste zalety posiadania w swojej drużynie najlepszego zawodnika trzeciej europejskiej ligi?
gucio_juve pisze:ale jego skuteczność plasowała się na bardzo niskim poziomie. Wykorzystywał nieco ponad 23% swoich okazji,
Co nie przeszkodziło mu sutrzelić worka woli i zdobyć w/w tytuł. Prawda?
gucio_juve pisze:do tego za jego plecami grał Kagawa (w moim mniemaniu, gość o klasę lepszy niż Goetze).
Ten sam, który przepadl w ManU? U nas za plecami miałby Pirlo, Marchisio i Vidala. Dwóch wicemistrzów Europy i pomocnika, za którego niedawno Real dawał ile?, 30 baniek?, czyli całkiem nieźle.

gucio_juve pisze:Z czołowych strzelców Bundesligi, gorszy był tylko Papis-Cisse, który jak wiadomo nie miał szans na poprawę swoich statystyk, bo zimą odszedł do Newcastle. Teraz, skuteczność Lewandowskiego statystycznie, to co piąty strzał wpada w bramkę. Nie mam szczegółowych statystyk jak wygląda to u innych, ale myślę, że pierwszy w BL raczej nie jest.
Nie myśl. Sprawdź.
gucio_juve pisze:Wnioskując z Twoich wypowiedzi, to sądzę, że jakieś wielkiej wiedzy na ten temat nie posiadasz i oceniasz transfer Lewandowskiego do Juventusu powierzchownie - patrząc na to ile bramek strzelił w zeszłym i obecnym sezonie.
Dokładam do tego obserwację własną a podpieram się wypowiedziami trenerów i dziennikarzy sportowych. Takie tam.
gucio_juve pisze:Nic mu nie ujmuję, bo piłkarzem jest rzeczywiście bardzo dobrym (Top 5 według Kloppa :C ), ale wątpię czy on byłby wstanie rozwiązać nasze problemy w ataku, z uwagi na kiepski drybling, niedostateczną jeszcze siłę fizyczną i wyżej wspomnianą bardzo średnią skuteczność.
"Jeśli coś jest białe a obiektywne czynniki to potwierdzają - będę mówił, że jest czarne".

Niedostateczna siła fizyczna? No shit, Sherlock. Ty go chyba nie widziałeś w akcji nie tylko w telegazecie, ale nawet w 11 kolejki "Przeglądu Sportowego" :lol:
gucio_juve pisze:No i broń Boże, nie odbierz tej wymiany poglądów, jako jakiś atak na Twoją osobę jako użytkownika, bo większość forumowiczów w PL zaczyna się później w pewnym sensie obrażać.
I wzajem. Po prostu nie lubię umniejszania na siłę czyichś zalet. Piątka.

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 16:47

Marat87 pisze:Tak, 30 milejonów za gościa z rocznym kontraktem...
Nie tak dawno był taki przypadek, mimo iż różnica klas widoczna nawet dla Rizzoliego ;d

Zablokowany