Serie A (28): Fiorentina 0-5 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 18 marca 2012, 13:17

Dostaliśmy tak słaby zespół, że grzechem byłoby nie wygrać. Ponadto od 20 min. grali w 10-tkę. Fajny wynik, nikt się nie spodziewał, prawdziwa kanonada. Byłoby więcej ale nasi się bawili. Taka radośc przez łzy trochę...bo obdzielić tymi bramkami poprzednie 3 spotkania i mamy dodatkowe 3 wygrane...
Vucinić najlepszy na boisku. Interwencja Buffona mistrzostwo. :bravo: De Ceglie, cały czas mnie pozytywnie zaskakuje, nie oczekuję od niego fajerwerków, niech gra tak jak teraz.

Żeby nie bylo tak miło. Pepe beznadzieja...Matri też bez szału...z 5ciu goli napastnik strzelił tylko...1 :whistle: Żal Alexa... czego musimy oglądać m.b. zamiast niego....

Milan rządzi w lidze...żal bo byla i niby dalej jest szansa...prowadziliśmy od 1 kolejki do czasu tych powalonych przełożeń meczu.

Słowo Scudetto w naszych wykonaniu podsumuję...:
JUVE 2-2 Genoa
JUVE 1-1 Bologna
JUVE 1-1 Cagliari
JUVE 0-0 Siena
JUVE 1-1 Chievo

10 pkt...tu leżało Scudetto ale woleliśmy ścielić milanowi czerwony dywan do jego obrony. ... niemniej jednak...

Obrazek
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2012, 13:19

Ouh_yeah pisze:
Eric6666 pisze:Czy ktoś wie, czy to co na C+ mówili komentatorzy, że Vucunic został najsłabszym zawodnikiem w meczu z Genuą?dla mnie w tamtym meczu zagrał dobrze i był wyróżniającą się postacią.
To była głupota totalna. Ocena piłkarza na zasadzie "nie strzelił więc jest do bani". Vucinic z Genoą zagrał chyba nawet lepiej niż wczoraj, tylko miał wtedy pecha.
Ja juz wole ogladac mecze po rusku niz sluchac <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> komentarzy C+ (kto ich w ogole tam zatrudnia? :| )
deszczowy pisze: Nie ma się co podpalać, Viola była wczoraj słaba jak mój stan konta. Ale piątkę puknąć zawsze jest miło :)
Nie tylko Twoj :? Zauwazylem, ze w meczach,w ktorych przeciwnik nie napiera na nasza bramke radzimy sobie doskonale. Troche pressingu przeciwnika i nasi sie zaczynaja gubic , Conte musi cos z tym zrobic ;/ Ale moze to wynika z tego, ze takiej pewnosci siebie nie da sie zaszczepic i wypracowac w ciagu pol roku? :think: Ale przynajmniej wczorajsze 5 gole i bardzo dobre i pomyslowe sytuacje jak zdobyc bramke pokazalo, ze Conte jest dobrym taktycznie trenerem i jestesmy tym razem w dobrych rekach. No i morale na wtorek wyzsze :)

Aha jeszcze jedno, co to mialo byc z Vidalem i Bonu? :D Potem chodzą do klubow i borute sieją :D

KLIK ==>www
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2012, 13:30

Dragon pisze:z 5ciu goli napastnik strzelił tylko...1 :whistle:
Miałem o tym wspomnieć. Zwycięstwo, wbite 5 bramek na 12 strzałów (skuteczność ponad 40% :shock: ), na 0 z tyłu, mądra gra bez padaki, wszystko fajnie... ale.. no właśnie. Z napastników tylko Vucinic dawał radę (dopiero jego 3 czy 4 mecz na takim poziomie, jaki chcielibyśmy oglądać). Matri zagrał mocno średnio, Pepe słabo. Coś z tym atakiem trzeba zrobić, bo nie we wszystkich meczach pomocnicy będą ich wyręczać.

Buffon :bravo: :bravo: :bravo:
Dragon pisze:Słowo Scudetto w naszych wykonaniu podsumuję...:
JUVE 2-2 Genoa
JUVE 1-1 Bologna
JUVE 1-1 Cagliari
JUVE 0-0 Siena
JUVE 1-1 Chievo
Fakt, ten widok mocno boli. Scudetto w tym roku było na wyciągnięcie ręki, ale sami sobie nasraliśmy w gniazdo

Obrazek
LukaS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2012, 13:34

Jeśli ktoś wczoraj nie oglądał meczu to dziś o 14:00 na Canal+ GOL będzie powtórka.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2012, 14:40

W końcu zagraliśmy 2 dobre mecze pod rząd. Ten ostatni z Genoą graliśmy na prawdę dobrze, lecz zabrakło nam skuteczności. Wczoraj jednak już było wszystko na swoim miejscu. Zagraliśmy bardzo mądrze, spokojnie, praktycznie każdy zawodnik zrobił dobrą robotę. Nasza forma rośnie co bardzo cieszy. Duży progres jeśli chodzi o formę zaliczył w końcu Vucinic (oby utrzymał ją jak najdłużej). Pirlo zagrał po profesorsku. Buffon zaliczył piękną paradę... W końcu po serii gorszych meczy przyszedł taki, że ręce same składają się do braw :) FORZA JUVE !!

PS. w całym tym meczu nie podobała mi się tylko jedna rzecz. Dlaczego Conte tak uparcie pcha do gry Boriello, gdzie spokojnie mógł dać zagrać Del Piero ? :/
PS 2. Czy mi się wydaje czy Lichy będzie pauzował w meczu z Interem ??

ObrazekObrazekObrazek
AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2012, 14:40

Wie ktoś z czym są związane białe koszulki przedmeczowe sędziów z cyframi 45405 (liczby mogą być inne, nie pamiętam ich dokładnie.)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2012, 14:46

@Maras@ pisze:Czy mi się wydaje czy Lichy będzie pauzował w meczu z Interem ??
Niestety tak. Lichtsteiner znowu zaczął grać świetnie i niestety w takim momencie zawieszenie. Co to oznacza? Bonucci w pierwszym składzie, bo na prawą stronę przejdzie Caceres :/

Jeszcze odnośnie meczu z Fiorą: ucieszyło mnie, że w końcu znowu zagraliśmy dokładną piłkę. Podania nie były na alibi a ruchliwość na połowie rywala była zadowalająca.

Obrazek
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2012, 14:52

pumex pisze: Lichtsteiner znowu zaczął grać świetnie i niestety w takim momencie zawieszenie. Co to oznacza? Bonucci w pierwszym składzie, bo na prawą stronę przejdzie Caceres :/
Dlaczego tak uważasz? Przecież na mecz z Interem ma być gotowy Barzagli. W takim razie: Caceres-Barzagli-Chiellini-De Ceglie.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2012, 14:57

Marian. pisze:Przecież na mecz z Interem ma być gotowy Barzagli
To jakaś potwierdzona informacja, czy kierujesz się tym, co powiedział wczoraj Pan Lipiński?

Obrazek
Tharp

Nieprzeczytany post 18 marca 2012, 15:12

najbardziej mi sie wczoraj podobala cieszynka Vidala, o ktorej nikt zdaje sie nie wspomnial jeszcze. Strasznie lubie tego goscia, widac ze ma do siebie dystans i robi naprawde fajna atmosfere w druzynie ;)

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2012, 15:12

pumex pisze:
@Maras@ pisze:Czy mi się wydaje czy Lichy będzie pauzował w meczu z Interem ??
Niestety tak. Lichtsteiner znowu zaczął grać świetnie i niestety w takim momencie zawieszenie. Co to oznacza? Bonucci w pierwszym składzie, bo na prawą stronę przejdzie Caceres :/

Jeszcze odnośnie meczu z Fiorą: ucieszyło mnie, że w końcu znowu zagraliśmy dokładną piłkę. Podania nie były na alibi a ruchliwość na połowie rywala była zadowalająca.
Marian. pisze:
pumex pisze: Lichtsteiner znowu zaczął grać świetnie i niestety w takim momencie zawieszenie. Co to oznacza? Bonucci w pierwszym składzie, bo na prawą stronę przejdzie Caceres :/
Dlaczego tak uważasz? Przecież na mecz z Interem ma być gotowy Barzagli. W takim razie: Caceres-Barzagli-Chiellini-De Ceglie.
Tak czy siak uważam że w meczu z Fiorentiną, Bonucci grał na prawdę całkiem przyzwoicie. Nie zdarzały mu się głupie straty (czego nie ustrzegł się Caceres), raz ofiarnie wybronił dość soczysty strzał na wysokości linii pola karnego. Ogólnie bez zarzutu (gdybym miła oceniać dałbym mu 7/10)...

ObrazekObrazekObrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 18 marca 2012, 15:47

Racja, jedno z niewielu spotkań Bonucciego bez 'babola'. Nie wolno nam jednak zapomnieć, że Viola jest obecnie w tragicznej formie, grali w 10tkę i z przodu mieli 0,01% przeciętnego włoskiego bramkowpychacza.

Scenka Vidala fantastyczna; bardzo go lubię i cieszę się że udało mu się trafić w bramkę :D Z kolei gol Marchisio ze stealth mode może być pocieszeniem przed następną kolejką. Pirlo wszedł w uliczkę jak rasowy snajper. Podziwiam gościa za ciężką pracę jaką odwala na boisku. :ok:

Na koniec zostawiłem sobie Vucinicia, któremu słusznie należy się nagroda MOTM. Po raz pierwszy w tym sezonie nie mam mu nic do zarzucenia. :happy:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
sharikk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2012, 16:08

Tharp pisze:najbardziej mi sie wczoraj podobala cieszynka Vidala, o ktorej nikt zdaje sie nie wspomnial jeszcze. Strasznie lubie tego goscia, widac ze ma do siebie dystans i robi naprawde fajna atmosfere w druzynie ;)
Wystarczy czytac dokladniej forum, niejedna osoba o ów 'cieszynce' wspominala.

JUVE PER SEMPRE!!!
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2012, 16:30

Bartek88 pisze:
Ouh_yeah pisze:
Eric6666 pisze:Czy ktoś wie, czy to co na C+ mówili komentatorzy, że Vucunic został najsłabszym zawodnikiem w meczu z Genuą?dla mnie w tamtym meczu zagrał dobrze i był wyróżniającą się postacią.
To była głupota totalna. Ocena piłkarza na zasadzie "nie strzelił więc jest do bani". Vucinic z Genoą zagrał chyba nawet lepiej niż wczoraj, tylko miał wtedy pecha.
Ja juz wole ogladac mecze po rusku niz sluchac <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> komentarzy C+ (kto ich w ogole tam zatrudnia? :| )
Nie zgodzę się, komentatorzy przypomnieli o ocenie którejś z gazet a nie była to ich osobista krytyka. Jezeli się nie mylę to od nich akurat padła pochwała dla Mirko za mecz z genoą z podkreśleniem o pechu, którego miał tydzien temu.

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2012, 18:50

pumex pisze:Fakt, ten widok mocno boli. Scudetto w tym roku było na wyciągnięcie ręki, ale sami sobie nasraliśmy w gniazdo
Sezon się nie skończył jeszcze, Milan gra w LM, z Barceloną na pewno się umęczą, trudno uwierzyć aby nie stracili jakichś punktów.
Jest jeszcze 10 spotkań do końca sezonu.
Weźmy ostatnie 10 spotkań Milanu: 7 zwycięstw, 2 remisy(z Napoli, Juve), 1 porażka (z Lazio), tj. 30pkt do zdobycia, zdobyli 23pkt, 7pktów stracili.

Jest i dla Juvetusu nadal szansa na odrobienie strat, przy dość mocnym założeniu, że sam Juventus nie "narobi sobie w gniazdo" do końca sezonu.

Zablokowany