Boks
- Hoffman
- Juventino
Sto procent racji, był to boks na niskim poziomie, nadrabiali ambicją, ciekawa potyczka ze względów poza sportowych, godne uwagi i szacunku słowa Salety po walce, tyle.Lypsky pisze:Oczywiście, że padł po zapasniczym rzucie, ale nie zmienia to faktu, że na porażkę zasłużył.Na prawdę fajny boks... Jak na takie "dziadki" pokazali się z bardzo dobrej strony.
Byłem za Andrzejem, dlatego jestem trochę zły. Szczególnie, że wydaje mi się, iż Gołota padł po popchnięciu a nie po ciosie.
Jesli ktos twierdzi, że był to dobry boks, nie ma pojęcia o tym sporcie. Gołota na stojąco, Saleta nadrabial ambicją, ale poziom sportowy bardzo niski. Walka dobra dla niedzielnego kibica, ale technikę lepiej pozostawić bez komentarza.
- czarny93
- Juventino
Po tej walce jest mi bardzo przykro. Gołota nie powinien godzić się na tę walkę i skończyć karierę po wojnie z Mollo, którą to wygrał w naprawdę dobrym stylu. Wczoraj przede wszystkim zabrakło zdrowia. Co do Salety to wielki szacunek za zachowanie i słowa po walce.
DejW
- juventussek
- Juventino
Emocjonująca walka, po pierwszej rundzie panowie już stali w miejscu i tylko się boksowali ;d fajne dla widowiska i szacunek że potrafili stworzyć lepsze show niż młodsi koledzy. Gołota padł jak worek ziemniaków, przedłużał czas kilka razy wypluwając szczękę. Najbardziej podobały mi się wcześniejsze walki z tego względu że była kompletna cisza i wszystko można było usłyszeć z widowni od dziecięcego kibicowania do pijackich komentarzy. Najlepsze było jak ktoś dostał w pas to jakaś grupka wyśmiała '' dostał w kulki'' i śmiech kilku osób taki typowo pijacki.
- Bruce Badura
- Juventino
piątek, 17 maja 2013, Moskwa
Kolejny polski prospekt HW, Andrzej Wawrzyk, staje w szranki z niepokonanym dotąd Rosjaninem Alexandrem Povetkinem. Stawką będzie zdobycie pasa WBA Regular. Jedni twierdzą złośliwie, że to walka o vicemistrzostwo, gdyż Superchampionem WBA jest Władimir Kliczko, drudzy twierdzą, że walkę obejrzą w Teleexpresie.
Ja jednak twierdzę, że jeśli tylko Wawrzyk dobrze się przygotuje to stać go na dotrwanie do końcowego gongu. Povetkin wbrew opiniom wcale nie ma mocnego ciosu. Jego największą bronią są szybkie wymiany w półdystansie i tego nasz zawodnik powinien się wystrzegać. Powinien w miarę możliwości trzymać go na dystans. Wtedy ma duże szanse...nie przegrać przed czasem. Tak, nie przegrać, bo na wygraną na punkty Andrzeja nie ma co liczyć. Rosjanin to świetny technik, złoty medalista mistrzostw świata, Europy, IO...Dużo sukcesów amatorskich. Jestem przekonany, że wypunktowałby naszego bez większych problemów.
Tutaj trzeba szukać bardziej rozwiązania siłowego, poszukać jednego ciosu. W walce z Huckiem, junior ciężkim, gość kilka razy pływał i miał poważne problemy po uderzeniach otrzymanych od sporo lżejszego rywala, także jego szczęka tak naprawdę jest podejrzana.
Kolejny polski prospekt HW, Andrzej Wawrzyk, staje w szranki z niepokonanym dotąd Rosjaninem Alexandrem Povetkinem. Stawką będzie zdobycie pasa WBA Regular. Jedni twierdzą złośliwie, że to walka o vicemistrzostwo, gdyż Superchampionem WBA jest Władimir Kliczko, drudzy twierdzą, że walkę obejrzą w Teleexpresie.
Ja jednak twierdzę, że jeśli tylko Wawrzyk dobrze się przygotuje to stać go na dotrwanie do końcowego gongu. Povetkin wbrew opiniom wcale nie ma mocnego ciosu. Jego największą bronią są szybkie wymiany w półdystansie i tego nasz zawodnik powinien się wystrzegać. Powinien w miarę możliwości trzymać go na dystans. Wtedy ma duże szanse...nie przegrać przed czasem. Tak, nie przegrać, bo na wygraną na punkty Andrzeja nie ma co liczyć. Rosjanin to świetny technik, złoty medalista mistrzostw świata, Europy, IO...Dużo sukcesów amatorskich. Jestem przekonany, że wypunktowałby naszego bez większych problemów.
Tutaj trzeba szukać bardziej rozwiązania siłowego, poszukać jednego ciosu. W walce z Huckiem, junior ciężkim, gość kilka razy pływał i miał poważne problemy po uderzeniach otrzymanych od sporo lżejszego rywala, także jego szczęka tak naprawdę jest podejrzana.
- dav3d
- Juventino
szczęka Wawrzyka jest jeszcze bardziej podejrzana. Huck to cepiarz i bardzo fizyczny zawodnik dysponujący naprawdę mocnym uderzeniem. Bombardował Saszę kilka razy, jednak Rosjanin wytrzymał ,chociaż był czasami bliski przegranej przed czasem. Co do walki- sądze ,że Powietkin wygra walkę do 8 rundyBruce Badura pisze:piątek, 17 maja 2013, Moskwa
topboxing.pl zapraszam 

A ja się martwiłem, że nie zdążą przed meczem Janowicza skończyć
( szkoda że Adamka nie ustwili kiedyś z Povietkinem tylko Witalij od razu, była by łatwiejsza szansa na pas )

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- jareckik
- Juventino
Ten pseudobokser wyglądał jakby pół roku przed kompem grał w UFC a nie trenował do walki... Takie sadło, jeden strzało ;P
- czarny93
- Juventino
Żartujesz? Adamek w tym starciu nie miałby najmniejszych szans.fazzi pisze:A ja się martwiłem, że nie zdążą przed meczem Janowicza skończyć( szkoda że Adamka nie ustwili kiedyś z Povietkinem tylko Witalij od razu, była by łatwiejsza szansa na pas )
Co do Wawrzyka. Można było się spodziewać że nie poradzi sobie ale nie pokazał nic w tej walce. Trochę smutne ale jest młody, na pewno się rozwinie choć nie wierzę żeby coś ciekawego z niego było. Pewnie kariera pokroju Bonina:)
DejW
- dav3d
- Juventino
Adamek z Powietkinem nie miałby szans? Nie byłbym taki pewny...czarny93 pisze:Żartujesz? Adamek w tym starciu nie miałby najmniejszych szans.fazzi pisze:A ja się martwiłem, że nie zdążą przed meczem Janowicza skończyć( szkoda że Adamka nie ustwili kiedyś z Povietkinem tylko Witalij od razu, była by łatwiejsza szansa na pas )
Co do Wawrzyka. Można było się spodziewać że nie poradzi sobie ale nie pokazał nic w tej walce. Trochę smutne ale jest młody, na pewno się rozwinie choć nie wierzę żeby coś ciekawego z niego było. Pewnie kariera pokroju Bonina:)

topboxing.pl zapraszam 

- czarny93
- Juventino
A ja jestem przekonany że tak by było. Choć oczywiście to jest boks i wszystko mogłoby się zdarzyć. Ale my możemy sobie tylko gdybać. Choć wiem że to nierealne to ja osobiście chciałbym zobaczyć Adamka z Hayem. Anglik mógłby pięknie skończyć karierę naszego Górala.dav3d pisze:Adamek z Powietkinem nie miałby szans? Nie byłbym taki pewny...czarny93 pisze:)fazzi pisze:A ja się martwiłem, że nie zdążą przed meczem Janowicza skończyć( szkoda że Adamka nie ustwili kiedyś z Povietkinem tylko Witalij od razu, była by łatwiejsza szansa na pas )
DejW
- dav3d
- Juventino
Walka na pewno by potrwała 12 rund, bo obaj nie mają petardy w rękach, a szczęki zdecydowanie powyżej średniej, zwłaszcza Adamek. Wszystko zależałoby od tego ,gdzie odbył by się pojedynek i kto by miał 'ściany' po swojej stronie.czarny93 pisze:A ja jestem przekonany że tak by było. Choć oczywiście to jest boks i wszystko mogłoby się zdarzyć. Ale my możemy sobie tylko gdybać. Choć wiem że to nierealne to ja osobiście chciałbym zobaczyć Adamka z Hayem. Anglik mógłby pięknie skończyć karierę naszego Górala.dav3d pisze:Adamek z Powietkinem nie miałby szans? Nie byłbym taki pewny...czarny93 pisze: )
topboxing.pl zapraszam 

- czarny93
- Juventino
Z tym się zgodzę. Gdyby Adamek miał dobry dzień to może ta walka potrwałaby 12 rund. Ale dla mnie to już nieco wypalony bokser. Ta ostatnia walka z Cunnem nie wyglądała dobrze. W ogóle moim zdaniem to przejście do ciężkiej było dla niego dobre "tylko" z finansowego punku widzenia. Przeciętne warunki fizyczne i brak nokautującego ciosu dyskwalifikują go w starciu z większościa ciężkich na starcie. W cruser mógł być królem.dav3d pisze:Walka na pewno by potrwała 12 rund, bo obaj nie mają petardy w rękach, a szczęki zdecydowanie powyżej średniej, zwłaszcza Adamek. Wszystko zależałoby od tego ,gdzie odbył by się pojedynek i kto by miał 'ściany' po swojej stronie.czarny93 pisze:dav3d pisze:
DejW
- dav3d
- Juventino
Adamek wypala się , to fakt. Ale nie ma się co dziwić, ile on ma za sobą wojen ringowych. Ten facet w ringu zostawił naprawdę sporo zdrowia. Jednak moim zdaniem te 2-3 lata temu spokojnie nawiązałby równą walkę z Povetkinem i mógłby go wypunktować. Ale jak już napisalem, wszystko zależało by od miejsca walki, bo wiadomo jak to z sędziami bywa, zwłaszcza na galach Sauerlanda, który promuje 'Saszę'czarny93 pisze:Z tym się zgodzę. Gdyby Adamek miał dobry dzień to może ta walka potrwałaby 12 rund. Ale dla mnie to już nieco wypalony bokser. Ta ostatnia walka z Cunnem nie wyglądała dobrze. W ogóle moim zdaniem to przejście do ciężkiej było dla niego dobre "tylko" z finansowego punku widzenia. Przeciętne warunki fizyczne i brak nokautującego ciosu dyskwalifikują go w starciu z większościa ciężkich na starcie. W cruser mógł być królem.dav3d pisze:Walka na pewno by potrwała 12 rund, bo obaj nie mają petardy w rękach, a szczęki zdecydowanie powyżej średniej, zwłaszcza Adamek. Wszystko zależałoby od tego ,gdzie odbył by się pojedynek i kto by miał 'ściany' po swojej stronie.czarny93 pisze:
topboxing.pl zapraszam