Stroje na sezon 2012/13

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 13:00

Tak w ogóle to pamiętam jak swego czasu Cracovia ogłosiła konkurs dla kibiców na najlepszy projekt koszulki klubowej. Zwycięski projekt był oficjalnym trykotem zespołu. Może u nas też coś takiego by przeszło. Na pewno było by to lepsze niż projekt Nike, który powielany jest dla X liczby zespołów
Tylko Nike to nie Tico czy inna firma majaca nieco słabsza raputacje niż nasz sponsor techniczny... Pozatym spojrzmy prawdzie w oczy. Kiedy mielismy naprawde spieprzone koszulki domowe w stylu przeszłosezonowej Barcelony? Zeby mowić o projektach fanów. Owszem mozna sie uczepić tej zasranej vlepki BetClica ale tutaj raczej nie jest to wina Nike a wymagan sponsora...

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 13:39

Zebrza sierść czy też zygzaki z zeszłego sezonu to moim zdaniem idealny przykład spieprzonej domowej koszulki :]

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 14:08

@@D@$: masz chyba problemy z czytaniem ze zrozumieniem, pisałem niejako o nas, że przez X lat mieliśmy X kolorów, i że powinniśmy mieć zawsze różowe i niebieskie, tak jak milan ma białe i czarne

a z realem to real by gral raz w rezerwowych albo trzecich, nie obchodzi nas w czym wybiegnie przeciwnik jeśli gramy na swoim stadionie

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 14:20

Również uważam, że powinniśmy mieć mocno ograniczoną paletę kolorów jeśli chodzi o stroje wyjazdowe. Niebiesko-żółte (barwy Turynu i motyw często używany w historii strojów), białe/czarne (w zależności jaki kolor przeważa w pasiastych domówkach) lub różowe (wiadomo - historia klubu). W sumie złote (08/09) czy srebrne (09/10) wyglądały moim zdaniem bardzo dobrze, ale jednak nijak się miały do Juventusu. O czerwonych nie wspomnę.

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 14:27

Ja sądzę, że klasyczne, niemal identyczne rok w rok powinny być koszulki domowe (dopuszczalne drobne korekty szerokości i ilości pasów, kołnierzyka).

Wyjazdowe mogą być większym pole do popisu dla projektantów, ponieważ zdarzają się im dobre pomysły jak np. niebieskie z żółtymi poziomymi paskami w 07/08, białe z paskami flagi Włoch z zeszłego sezonu, czy też różowe z tego. ;)

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 19:28

pumex pisze:Również uważam, że powinniśmy mieć mocno ograniczoną paletę kolorów jeśli chodzi o stroje wyjazdowe. Niebiesko-żółte (barwy Turynu i motyw często używany w historii strojów), białe/czarne (w zależności jaki kolor przeważa w pasiastych domówkach) lub różowe (wiadomo - historia klubu). W sumie złote (08/09) czy srebrne (09/10) wyglądały moim zdaniem bardzo dobrze, ale jednak nijak się miały do Juventusu. O czerwonych nie wspomnę.
Czerwone się fajnie korzarzą ze scudetto 8)

Srebrne (ja bym to szarym określił) były super. Biało-czarny pas o tym przesądzał. Poluję na taką na allegro.

BTW, MC będzie miało stroje Nike, a Lazio Macron.

Marianb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 19:57

pumex pisze:Również uważam, że powinniśmy mieć mocno ograniczoną paletę kolorów jeśli chodzi o stroje wyjazdowe. Niebiesko-żółte (barwy Turynu i motyw często używany w historii strojów)...
Niebiesko-żółte to bardzo dobry pomysł na wyjazdówki. Nie obraziłbym się, gdyby niebiesko-żółte koszulki wyjazdowe miały formę pasiaka. Prezentowały by się całkiem przyzwoicie :-D Ciekawą opcją były by jeszcze trzecie stroje, czyli "alternatywne", które kiedyś takowe posiadaliśmy:)
W tym sezonie 3 rodzaje strojów miało np. Napoli.
alina pisze:a Lazio Macron
Lazio będzie miało Macron stroje :shock: :?: Lazio dosyć długo posiadało stroje Pumy. Puma też ma fajne wzory koszulek np. Olympiakos, Sporting, kiedyś HSV, ect.

15Kowal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 20:18

Ja uważam, że powinno zostać tak jak jest, a nie tak jak ma np. milan, że ciągle to samo. Zawsze to jakiś element zaskoczenia, urozmaicenia. Wyjazdowa nowa, a alternatywna: z poprzedniego sezonu. No ale fakt faktem, że kolory powinny być dobierane z określonej paltey, bo średnio widzę w następnym sezonie np. Pepe latającego w zielonej bądź brązowej koszulce...

PS. Koszulka PSG na nastęny sezon:KLIK. Jak dla mnie świetna jest :bravo:

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 20:48

Co symbolizuje flaga... Monako? :D

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 21:09

stahoo pisze:Co symbolizuje flaga... Monako? :D
Jakby tak patrzeć to z jednej strony flaga Polski a z drugiej Monako ;) Świetne te koszulki PSG :bravo:

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 21:53

Może to nie Monaco tylko Indonezja ,tak czy siak koszulki genialne.

Mam nadzieję ,że w tym roku nike sprezentuje nam jakąś klasyczną wersję bez udziwnień.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 22:26

remortus pisze:Koszulka PSG na nastęny sezon:KLIK. Jak dla mnie świetna jest :bravo:
Jak dla mnie to cudne nie są :stop:

Praktycznie cała koszulka jest jednego koloru (granatowy?:prochno: ), jedynie dwa dwukolorowe paseczki. Fajnie wkomponowane jest logo sponsora, ale tutaj sprawa byłą prosta, bo logo FLY EMIRATES nie ma żadnego wyszukanego tła.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2012, 23:34

remortus pisze: PS. Koszulka PSG na nastęny sezon:KLIK. Jak dla mnie świetna jest :bravo:
Może i prosta, ale brak tego charakterystycznego czerwonego pasa na środku. Imo średni ten projekt, a kibice PSG pewnie będą niepocieszeni.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 01:07

stahoo pisze:Co symbolizuje flaga... Monako? :D
Przemówienie kaczyńskiego :D
Nie no, ładna koszulka, po jednej stronie flaga Monako, po drugiej Polski, international :D

KLIK ==>www
Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 10:21

remortus pisze: PS. Koszulka PSG na nastęny sezon:KLIK. Jak dla mnie świetna jest :bravo:
Może coś ze mną nie tak, ale w pierwszej chwili myślałem, że ten od góry po prawej to Błaszczykowski :prochno:

Projekt niezły, ale specjalnych fajerwerków nie ma. Jeśli faktycznie będzie taka błyszcząca to będą się na stadionie świecić jak psu jaja, a brak charakterystycznego, czerwonego paska przez środek to będzie lekka przeginka dla niektórych fanów PSG. Ciekawe jak będą wyglądały wyjazdowe :think:

Sapere Aude!
ODPOWIEDZ