Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 23:53

Teraz niech jeszcze alina i Mietson powtórzą, że nie ma potrzeby wzmacniania obrony. Dziś super Giorgio podarował Genoi 2 bramki. Lewy obrońca i super stoper bo inaczej będzie bardzo nieciekawie jak przyjdą mecze z Napoli i resztą.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 00:52

Gdzie znaleźć dobrego, ogranego i stosunkowo niedrogiego lewego obrońcę ? Chciałem Cissokho kiedy ten był jeszcze w Porto. Nie udało się, OL go kupiło
Chciałem Kolarova po sezonie 2008. Secco spartolił robotę
Teraz chce Trémoulinasa i ostrzegam, że jeśli nie zobaczę Francuza jako piłkarza "Starej Damy" już w zimowym okienku transferowym, to coś komuś zrobię. Oczywiście przydałby się skrzydłowy z "ułożoną nogą", taki Bastos...:/ Jestem w stanie oddać kciuk zoff'a za pomocnika, który będzie charakteryzował się b.dobrą techniką. Oferta do wyczerpania limitu. P.S Co z Valencia z MU ? Rozegrał tylko 3 spotkania. Może tak wymiana za Krasicia ? :prochno: :D

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 07:18

jarecki.k pisze:Kolarov + nowy środkowy obrońca... Inaczej tego nie widzę...
Kolarov który gra w pierwszym składzie City? Tak się upewniam...

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 09:52

Castiel pisze:Teraz niech jeszcze alina i Mietson powtórzą, że nie ma potrzeby wzmacniania obrony. Dziś super Giorgio podarował Genoi 2 bramki. Lewy obrońca i super stoper bo inaczej będzie bardzo nieciekawie jak przyjdą mecze z Napoli i resztą.
To mi napisz jak to ma niby wygladać, skoro nasz teoretycznie najlepszy obrońca gra najsłabiej. Wczoraj w miarę ok zagrał Barzagli - chcesz wymienić pozostałą trójkę? Ja cały czas piszę, że trzeba lewego obrońcę. Środka nie ma co ruszać, bo np taki Rhodolfo wejdzie do składu w kwietniu. No, chyba, że masz kogoś na oku z Serie A.

Mało kto, zdaje się, zauważył, że słabiutko zagrał Licht. Wina przy pierwszej bramce ewidentna.
stahoo pisze:
jarecki.k pisze:Kolarov + nowy środkowy obrońca... Inaczej tego nie widzę...
Kolarov który gra w pierwszym składzie City? Tak się upewniam...
Występy w PL:

Clichy - 6
Kolarov - 2

Ale masz trochę rację, jak na taką pensję, gra za dużo żeby chcieć odejść.

Jak dla mnie ciągle tak samo:

1. Kolarov
2. Balzaretti
3. Radu
4. Lulić

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 11:11

Castiel pisze:Teraz niech jeszcze alina i Mietson powtórzą, że nie ma potrzeby wzmacniania obrony. Dziś super Giorgio podarował Genoi 2 bramki. Lewy obrońca i super stoper bo inaczej będzie bardzo nieciekawie jak przyjdą mecze z Napoli i resztą.
Ja nigdzie tak nie napisałem (jeśli nie to znajdź to bo całkiem możliwe, że po prostu nie pamiętam). Druga bramka to wina Bonucciego, za pierwszą w zasadzie też raczej stoperzy odpowiadają i Licht, który zostawił tyle miejsca na dośrodkowanie.

Lewy obrońca to konieczność, Rhodolfo też by się przydał ale najważniejsze to sprzedać przynajmniej jednego skrzydłowego i kupić też przynajmniej jednego bo jak na razie to tylko Pepe gra przyzwoicie (żeby nie było, że się zachwycam byłym piłkarzem Udinese - szału nie robi ale jak najbardziej jest do zaakceptowania).

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 11:47

Jeżeli mówimy o stoperze, to może Astori? Chłopak zbiera całkiem niezłe opinie, nawet na powołanie do kadry już sobie zasłuzył.

Eh niech Reto wraca bo ja tej lewej strony nie widze. Najpierw trzeba dać odpocząć Kielonowi, może chłopak sie poprostu wypala grając tak dużo.

W którymś momencie pojawiły sie ploty z wymianą Kolarov-Krasić, i to by było chyba spełnienie marzeń.

jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 21:18

Dante93 pisze:Jeżeli mówimy o stoperze, to może Astori? Chłopak zbiera całkiem niezłe opinie, nawet na powołanie do kadry już sobie zasłuzył.

Eh niech Reto wraca bo ja tej lewej strony nie widze. Najpierw trzeba dać odpocząć Kielonowi, może chłopak sie poprostu wypala grając tak dużo.

W którymś momencie pojawiły sie ploty z wymianą Kolarov-Krasić, i to by było chyba spełnienie marzeń.
Ploty i tylko ploty. Dla City ta wymiana byłaby najgłupszym rozwiązaniem, dla nas ciekawym wariantem., na pewno świeżym. Jednak oddanie Krasicia, jeśli już, powinno nastąpić najwcześniej w lecie, bo kawał czasu ma i on, i drużyna na pokazanie swoich umiejętności. Jeszcze dużo się może zmienić ;)

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2011, 09:11

jsduga pisze:Jednak oddanie Krasicia, jeśli już, powinno nastąpić najwcześniej w lecie, bo kawał czasu ma i on, i drużyna na pokazanie swoich umiejętności.
Kawał czasu? No nie wiem :doh: Jeśli dalej niektórzy będą grać tak, jak grają i drużyna w takim tempie będzie frajerzyć kolejne mecze to przed końcem grudnia na dobre pożegnamy się z Ligą Mistrzów, o Scudetto nie wspominając.

Obrazek
Tata

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2011, 11:40

Dla mnie dobrym transferem byłoby sprowadzenie psychologa dla Krasicia bo widać wyraźnie że nie radzi sobie z presją, a nerwós jakim jest Conte nie pomaga mu w powrocie do formy. Milos to taki typ zawodnika, ktory potrzebuje wsparcia poklepania po ramieniu i powiedzenie kilku słów otuchy krzyki nic tu nie pomogą. Przy okaji każdej zmiany widać jak Conte go traktuje, pewny siebie Krasic to Krasic z formą bez pewności siebie to Krasic jakiego własnie oglądamy

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2011, 12:24

Myślałem że zimowe mercato będzie pod znakiem łatania obrony i kilku sprzedaży, ale zaczyna mnie niepokoić lewa pomoc. Niestety po odejściu Nedveda to nadal jest nasza bolączka. Niby jest wybór ale nikt nie gwarantuje jakości. Elia ostatnio ledwo na ławę się łapie co jest dziwne bo podobno Conte go chciał (bardziej niż Bastosy czy Vargasy), niby bariera językowa, ale ile można czekać. Sobotni mecz Estiego nie nastraja optymistycznie, może to się zmieni... Jest niby jeszcze Giaccherini, który się leczy, ale jak gra szału nie robi, Pepe jakiś poziom trzyma, ale wiadomo, że lepiej czuje się na prawej. I nie wykluczone że niedługo zobaczy na tej pozycji Vucinica, myślę tu przy ustawieniu w środku z Vidalem-Pirlo-Marchisio...
Ja tam byłem latem zwolennikiem lewoskrzydłowych: Vargas-Pasquato zamiast Elia-Esti-Giaccherini i to podtrzymuje, choć i oni w swoich klubach ostatnio (zdaje się) nie błyszczą (choć Peruwiańczyk miał asystę ostatnio). Swoją drogą teraz widać, że nie trzeba było kombinować tylko brac Bastosa. Ciekawe jak to się potoczy dalej. Wiadomo że zimą większej gotówki się nie wydaje, więc trzeba brać pod uwagę tańsze warianty czyli np. powroty Giovinco czy Pasquato...

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 października 2011, 12:29

Jakby się udało wymienić Kolarova za Krasicia.. jedyny problem może być w tym że dla nich to nie problem utrzymać kosztownego rezerwowego. Sam zawodnik musiałby chcieć odejść. No i u nas dostałby mniej hajsu.

Uważam że LO powinno mieć większy priorytet niż ŚO w styczniu.

Moim marzeniem na przyszły rok jest to że do drużyny na stałe dołączają i odgrywają dużą rolę: Immobile, Pasquato/Giovinco i Marrone. I problem z transferami załatwiony :prochno:
Ale serio żeby chociaż jeden się przebił to byłoby mega.

Z Juve na dobre i złe!
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2011, 13:09

Krasiciowi zwyczajnie brakuje umiejętności by nas jeszcze pozytywnie zaskoczyć w tym sezonie. Serb jest przewidywalny do bólu, ma braki techniczne zadziwiające na tym poziomie rozgrywek. Dopóki strzelał w zeszłym sezonie nikomu to nie przeszkadzało, choć już wtedy rzucało się w oczy. Okazuje się, że słabsza wiosna w jego wykonaniu nie była dziełem przypadku. Jak dla mnie jest pierwszy do wylotu. A sprzedanie go bez straty, będzie nie lada wyzwaniem dla Marotty.
Potencjalnych następców trzeba wypatrywać głownie we Włoszech.
Beppe przyzwyczaił, że najlepiej czuje się na rodzimym podwórku. Nie przypadkowo przez osiem lat jego rządów w Dorii skutkowało jednym dobrym transferem spoza Italii, a był nim nasz dobry znajomy Reto Ziegler. Celowo nie liczę tu Włochów wracających z saksów, w tym i Cassano.
U nas nie wygląda to inaczej. Krasicia umiejętności przeszacowano, Barza to były emigrant, Aquilliani to samo, Traore był nieporozumieniem. Sorensen to melodia przyszłości. Tegorocznych stranierich ocenimy po sezonie.
Biorąc to wszystko po uwagę, uważam że lista zawodników na prawe skrzydło powinna wyglądać tak:
1. Isla
2. Cerci
3. Schelotto
Kolejność nieprzypadkowa. ;)

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2011, 13:18

Amauri ,Toni i Vicek na sprzedaż
Krasic wymiana na Alexa
Powròt Zieglera
Grosso rozwiązanie kontraktu

plany na lato
Sprzedaż Motty De Ceglie
znalezienie zastępców dla Szwajcarów na bokach obrony
następca Del Piero - Rossi lub Giovinco

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2011, 13:54

Sorek21 pisze:Powròt Zieglera
Fener zapłaciło 600 tysięcy euro za roczne wypożyczenie. Ziegler nie wróci zimą, chyba że Turcy go nie chcą ale tak raczej nie jest bo gra w pierwszym składzie.
Sorek21 pisze:Grosso rozwiązanie kontraktu
Na pół roku przed jego końcem? Nie zgodzi się, chyba żeby mu wypłacić należną pensję, czyli na jedno wyjdzie, lepiej już go mieć choćby na trybunach.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2011, 15:17

Juras_Senat pisze:Biorąc to wszystko po uwagę, uważam że lista zawodników na prawe skrzydło powinna wyglądać tak:
1. Isla
2. Cerci
3. Schelotto
Kolejność nieprzypadkowa. ;)
Ja bym się raczej rozglądał za skrzydłem lewym. Ale jak już to przyjrzałbym się Cerciemu. Ogólnie jestem ciekawy w jakiej formie jest on i Vargas, to tak w kontekście jutrzejszego meczu.
Sorek21 pisze:Krasic wymiana na Alexa
Już do pomysłu wymiany Kolarov-Krasic jestem sceptyczny. Z resztą takowa chyba nie usatysfakcjonuje żadnej ze stron, MC straci dobrego obrońcę a Juve jeszcze bardziej zamiesza ze skrzydłami, choć przynajmniej załatwi się problem lewej defensywy...
No ale wymiana Alex-Krasic w ogóle mi się nie podoba. Gość jest klocowaty, nie wiem może jestem sceptyczny bo akurat widziałem jego błąd na początku sezonu, niemniej wolałbym kogoś bardziej zwrotnego. I z tego będziemy mieć osłabienie skrzydeł i kolejnego stopera, z resztą nie najmłodszego. Już prędzej wznowiłbym sprawę Rhodolfo choć nie wiem jak on teraz gra.
Jeśli mam strzelać to raczej obstawiam jak już odejście Elii jesli jacys Niemcy są jeszcze gotowi go kupic. Nie skreślam go oczywiście całkowicie, ale szanse też trzeba umieć wykorzystywać, przecież Pepe na początku tez takim pewniakiem nie był a jednak jak raz nie wystąpił od razu widać było jego brak.

Zablokowany