Serie A (10): Inter 1-2 JUVENTUS [DPL na meczu!]
- Palladino
- Juventino
Jestem dumny. Jestem szczęśliwy. Tak powinno się grać! Alex dał dobrą zmianę, szkoda, że tak wcześnie zaczęli się bronić, spodziewałem się thrillera w końcówce, ale udało się!
Brawo Conte! Brawo Juve! Jedziemy do Neapolu teraz po 3 punkty!
Brawo Conte! Brawo Juve! Jedziemy do Neapolu teraz po 3 punkty!
- ReggaeMan
- Juventino
Szkoda, że od 70 minuty się już bronimy
Ale to nie ważne jak na razie. Liczy się to, że wygraliśmy, a Inter dalej ma 8pkt

Ale to nie ważne jak na razie. Liczy się to, że wygraliśmy, a Inter dalej ma 8pkt

Być piłkarzem Juventusu to należeć do jednej z nielicznych prawdziwych legend sportu.
Michel Platini
Michel Platini
- Viking
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Nerwowo do konca spotkania. Na szczescie 3 pkt dla nas i fotel lidera.
A nastepna kolejka znowu ciezki sprawdzian.
A nastepna kolejka znowu ciezki sprawdzian.
“But merely being tradition does not make something worthy, Kadash. We can’t just assume that because something is old it is right.”
Dalinar Kholin
Dalinar Kholin
- qwerty1337
- Juventino
Nie chciałeś zapytać raczej, jakim cudem inter po pierwszej połowie nie grał w 10 z 4 bramkami w plecy? Druga połowa dno i metr mułu, nuda, nuda, nuda, ale paznokcie obgryzłem aż po łokcie.Garraty pisze:JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE!!!![]()
![]()
![]()
nie wiem jakim cudem tak grający (w pierwszej połowie) inter nie wygrał tego meczu, ale to nieważne absolutnie!!
Dziękuję chłopaki za piękny wieczór!!!
FORZA!!
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Weź to odwołaj, bo w drugiej połowie sobie zasłużył... Najlepsza połówka Bonucciego jaką widziałem!Mietson pisze:O czym Ty mówisz? Maicon miał piłkę a Bonucci nie dość, że nie zablokował strzału/wrzutki (cokolwiek to miało być) to jeszcze zmylił Buffona i skierował to do siatki. Bardzo, bardzo niepewny jest dzisiaj.risto pisze:moze i niepewny ale nie mozna go obwiniac o strate gola. Bardziej winni sa ci ktorzy puscili Sneijdera z pilka.Na minus, duży minus, Bonucci za niepewność i zawalenie gola
STORIA DI UN GRANDE AMORE!
LA STORIA CONTINUA!
- jakku1
- Juventino
Wygralismy, ale to nie bylo takie zwyciestwo jak z Milanem. Gralismy duzo gorzej, cala Nasza pomoc w zasadzie przespacerowala ten mecz. Za to bardzo dobrze trzymali sie obroncy i o ile w pierwszej polowie zdarzaly sie bledy np. Bonucciego, to juz w drugiej czesci spotkania to w glownej mierze postawie Bonucciego, Barzagliego czy Chilliniego zawdzieczamy to, ze nie stracilismy gola.
Najbardziej defensywe wspomagal Vidal, ale z kolei on tracil najwiecej pilek. Marchisio mimo strzelonej bramki slabo, a o Pirlo dzisiaj to szkoda gadac.
I tak udalo sie Nam wypracowac dobre sytuacje w tej drugiej polowie, ale najpierw Vucinic z 5 metrow trafil w bramkarza, potem Esti zmarnowal setke, a na koncu Del Piero nie trafil nawet w bramke. Musimy byc skuteczniejsi. Mimo takiego sobie meczu moglismy to widowisko zakonczyc w jakiejs 65 minucie.
Dluga droga przed Nami, ale ciesza 3 punkty. Przydalby sie Nam jakis bardzo szybki i silny napastnik, wlasnie na takie mecze jak dzisiaj.
Najbardziej defensywe wspomagal Vidal, ale z kolei on tracil najwiecej pilek. Marchisio mimo strzelonej bramki slabo, a o Pirlo dzisiaj to szkoda gadac.
I tak udalo sie Nam wypracowac dobre sytuacje w tej drugiej polowie, ale najpierw Vucinic z 5 metrow trafil w bramkarza, potem Esti zmarnowal setke, a na koncu Del Piero nie trafil nawet w bramke. Musimy byc skuteczniejsi. Mimo takiego sobie meczu moglismy to widowisko zakonczyc w jakiejs 65 minucie.
Dluga droga przed Nami, ale ciesza 3 punkty. Przydalby sie Nam jakis bardzo szybki i silny napastnik, wlasnie na takie mecze jak dzisiaj.
- strong return
- Juventino
Mamy nad nimi już 11pkt przewagi. Choćby nie wiem co NIE MOŻEMY TEGO STRACIĆ! To już naprawdę dużo. Druga połowa to mecz walki absolutnie kontrolowany przez nas. Wkurza mnie ta tendencja u Conte do niepozostawiania na boisku żadnego napastnika po zdjęciu Matriego i wprowadzeniu Estiego. No, ale zwycięzcy się de facto nie sądzi. W drugiej części graliśmy lepiej w odbiorze i pewniej w obronie. Brawo. Jest dobrze, mogło być nawet lepiej. I to wszystko bez posiadania w ofensywie skrzydeł, tylko z jednomeczowym przebłyskiem Pepe w tym aspekcie. 

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- JuveFilip_8_
- Juventino
O czym mowisz xD??Garraty pisze:nie wiem jakim cudem tak grający (w pierwszej połowie) inter nie wygrał tego meczu
FORZA!!
Forza Ragazzi, w pełni zasłużone zwycięstwo. Inter w 12 nie dał sobie rady, dzisiaj można wyróżnić całą drużynę, wręcz obraźliwe dla reszty byłoby wyróżnienie jednego zawodnika.
Barzagli profersor - 11/10
Vidal - pewnie z 20km przebiegł
Vucinic - Conte jednak potrafi przemówić do rozumu i okazuje się że ludzie z Czarnogóry też biegać potrafią ;D

- Kubba
- Juventino
Juventus 2-1 Inter + Rizzoli
Fantastycznie! Bardzo fajny, szybki mecz! Świetne zwycięstwo! Powinno być przynajmniej 3-1, ale sędzia chyba zapomniał okularów nie odgwizdując karnego.
Ciężko mi wybrać zawodnika meczu, ale bardzo podobał mi się Barzagli. Czyściutko, chyba bezbłędnie!
Za to Pirlo mnie zawiódł, dużo niedokładnych podań i kilka poważnych strat przy zabawie z piłką...
Co do Conte i jego zmian. Nadal nie pojmuje dlaczego robi tak późno zmiany. Del Piero powinien wejść już 70min. Szkoda jego sytuacji z końcówki meczu ;/
Grazie!
Fantastycznie! Bardzo fajny, szybki mecz! Świetne zwycięstwo! Powinno być przynajmniej 3-1, ale sędzia chyba zapomniał okularów nie odgwizdując karnego.
Ciężko mi wybrać zawodnika meczu, ale bardzo podobał mi się Barzagli. Czyściutko, chyba bezbłędnie!

Za to Pirlo mnie zawiódł, dużo niedokładnych podań i kilka poważnych strat przy zabawie z piłką...
Co do Conte i jego zmian. Nadal nie pojmuje dlaczego robi tak późno zmiany. Del Piero powinien wejść już 70min. Szkoda jego sytuacji z końcówki meczu ;/
Grazie!