Wszystko o SSC Napoli

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 17:25

Jesli Napoli dzis wygra z Lazio to niezle sie zapowiada walka o trzecie miejsce. W sumie to nie wiem czy lepiej zeby zespol z Neapolu sie zakwalifikowal do LM czy nie, w razie teoretycznej batalii o Cavaniego.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 17:32

Monte Cristo pisze:Jesli Napoli dzis wygra z Lazio to niezle sie zapowiada walka o trzecie miejsce. W sumie to nie wiem czy lepiej zeby zespol z Neapolu sie zakwalifikowal do LM czy nie, w razie teoretycznej batalii o Cavaniego.
Wydaje mi się, że i tak nie mielibyśmy szans na Cavaniego. Dlatego też chciałbym, żeby to Napoli zajęło 3 miejsce, na pewno by się nie zbłaźnili co pokazali już w tym roku, a z Udinese i Lazio może być różnie.

#AllegriOut
Marianb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 20:31

Napoli będzie miało ciężko, ponieważ Lazio to drużyna własnego boiska. Więc walka o 3 miejsce będzie zacięta :)
jarmel pisze:na pewno by się nie zbłaźnili co pokazali już w tym roku, a z Udinese i Lazio może być różnie.
Tutaj się z Tobą kolego zgodzę, bo by się nie zbłaźniło Napoli, co pokazali wychodząc z grupy i tocząc równą walkę z Chelsea w LM. 8)
Udinese może być w LM, ale...z taką formą jak na początku sezonu.

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 21:38

Ależ asysta Lavezziego!

Walka o 3 premiowane miejsce w el. LM trwa w najlepsze.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 21:53

Dobrze, że Napoli zdołało doprowadzić do wyrównania, bo bramka Lazio padła po fatalnym błędzie golkipera gości (przepuścił piłkę między nogami). Druga połowa zapowiada się pasjonująco (walka o trzecią lokatę w tabeli zresztą podobnie).

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 23:31

Całą drugą połowę zastanawiałem się jak krótko scharakteryzować obecne Napoli. Nie wiem czy się zgodzicie, ale w tym momencie jest to drużyna wypalona, zmęczona, bezpłciowa, a przede wszystkich chimeryczna jak Mirko w swoim najgorszym okresie.

Nie wyobrażam sobie, żeby przy tak napiętym terminarzu, oraz wyniszczającej walce o LM do ostatnich kolejek neapolitańczycy odzyskali świeżość i spięli się na finał PW.

Jeśli chodzi o Lazio, to oprócz genialnego przebłysku Mauriego, jedyną ich siłą jest wg. mnie (Klose) dobra kondycja. Tyle, że zabiegać Napoli, a zabiegać Juve to 2 różne sprawy.
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2012, 00:01 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 23:44

Generalnie patrząc na wyniki w Serie A to napoli w tym roku rozczarowuje... Zdarzały im się mecze wybitne, średnie i naprawdę kiepskie. Drużyna Mazzarriego ma potencjał, ale wykorzystuje go tylko na własnym boisku. Nie to żebym płakał, ale jakoś bardziej pod tytułem "trzecia siła Serie A" pasuje mi Napoli a nie Inter, który pewnie w oczach wielu kibiców nie obcujących na co dzień z Calcio właśnie takim się mianuje.

Coby nie mówić, przede wszystkim martwmy się sobą, a niepowodzenia naszych rywali traktujmy jako szczęście. Napoli to klasowy zespół, który jeszcze nieraz napsuje nam krwi, niestety.

Sapere Aude!
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 23:46

ciekawie zauwazyl Tomek Lipinski podczas meczu, ze porazka z Chelsea bardzo przybiła Napoli, gdzie po 1 meczu wydawalo sie ze awans wręcz pewny, a w taki sposob wydarto awans druzynie nie dziwie sie, ze bardzo im ta porazka podcięła skrzydła.. a zle wyniki przyszly wlasnie po tej klęsce w Londynie (gdzie w tym okresie Napoli 5 meczow z rzedu wygralo w lidze) Mazzari tez ostatnio niczym raczej nie zaskakuje, ostatnio trio slabo sobie poczyna, mniej niewidoczny Cavani, popelnialacy wiele bledów Hamsik, jedynie cos tam moze Lavezzi probuje, ze moze dobrze by bylo jakby np Cavani wszedl dopiero w ok 60 min z ławki.. poza tym ostatnio mozna powiedziec ze obrona Napoli spisuje sie katastrofalnie Jezeli Napoli w 26 meczach stracilo 25 bramek, a w ostatnich 5 kolejkach az 13, to o czyms to swiadczy.. a dodac do tego 4 bramki z Londynu to juz po prostu tragedia..

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 23:57

Ano. Poza tym jest sporo prawdy w tym, że Mazzari brakiem większej rotacji "zabija" swoją "żelazną" 11stkę. Paradoksalnie, częste regularne występy piłkarzy z Neapolu odbijają się bardzo negatywnie na ich formie.

Jeszcze słówko odnośnie dwóch zawodników:
- Eduardo Vargas; 15 mln € :shock: ? To już lepiej mieć w kadrze Vucinicia.
- Inler; dobrze, że Beppe nie dał się wySeccować Udinese :* Dzięki temu mamy Vidala <3

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 00:11

jackop pisze:Całą drugą połowę zastanawiałem się jak krótko scharakteryzować obecne Napoli. Nie wiem czy się zgodzicie, ale w tym momencie jest to drużyna wypalona, zmęczona, bezpłciowa, a przede wszystkich chimeryczna jak Mirko w swoim najgorszym okresie.

Nie wyobrażam sobie, żeby przy tak napiętym terminarzu, oraz wyniszczającej walce o LM do ostatnich kolejek neapolitańczycy odzyskali świeżość i spięli się na finał PW.

Jeśli chodzi o Lazio, to oprócz genialnego przebłysku Mauriego, jedyną ich siłą jest wg. mnie (Klose) dobra kondycja. Tyle, że zabiegać Napoli, a zabiegać Juve to 2 różne sprawy.
Zgadzam się w 100%. Napoli wyraźnie spuchło, właściwie pod każdym względem. Ich problem polega na tym, że właściwie nie mają ławki rezerwowej (mówimy o zawodnikach, którzy byliby w stanie coś wnieść do gry zespołu), a fakt, że grali w LM też zrobił swoje. Piłkarze od samego początku grali "ile fabryka dała" (w dużej mierze gra neapolitańczyków opiera się przecież na walce, pressingu) i w końcu musiało się to tak skończyć. O ile w spotkaniu w Turynie widziałem zespół, który chce powalczyć o punkty, tak dzisiaj woli walki wyraźnie brakowało (paradoksalnie; tak naprawdę to Lazio jest ich konkurentem w tabeli). W Rzymie zaprezentowali się naprawdę kiepsko i zostali pokonani przez Lazio, które zagrało bardzo przeciętne zawody (a jest przecież drużyną własnego boiska). Zaskakująca była ilość błędów w grze gości - fatalna w skutkach pomyłka golkipera, potem ewidentny faul w polu karnym i w efekcie karny.

Wyraźnie brakuje neapolitańczykom sił, a zespół zmuszony jest jeszcze przecież do walki o kw. LM, właściwie do ostatnich kolejek. My pod względem fizycznym poczynamy sobie z kolei znakomicie. Oby tak dalej.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 00:33

mrozzi pisze: Napoli wyraźnie spuchło, właściwie pod każdym względem. Ich problem polega na tym, że właściwie nie mają ławki rezerwowej (mówimy o zawodnikach, którzy byliby w stanie coś wnieść do gry zespołu), a fakt, że grali w LM też zrobił swoje.
(...)
Wyraźnie brakuje neapolitańczykom sił, a zespół zmuszony jest jeszcze przecież do walki o kw. LM, właściwie do ostatnich kolejek.
Też mi się wydaje, że ich głównym problemem jest słaba ławka rezerwowych.
Dlatego jeśli chcemy ustrzec się podobnych problemów za rok to koniecznie potrzebujemy jakiś przyzwoitych zmienników do obrony i pomocy. Wątpię, że Vidal, Marchisio i Pirlo daliby radę grać przez cały sezon na tylu frontach.

#AllegriOut
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 01:02

jackop pisze: - Eduardo Vargas; 15 mln &#8364; :shock: ? To już lepiej mieć w kadrze Vucinicia.
No, na razie ten Vargas to troche flop, ale moze jeszcze odpalic. W koncu pierwsze dni w serie a i dla lepszych zawodnikow bywaly trudne. A Vucinicia pewnie, ze lepiej miec, bo to dobry pilkarz :).
jackop pisze: - Inler; dobrze, że Beppe nie dał się wySeccować Udinese :* Dzięki temu mamy Vidala <3
Dokladnie, o tym samym dzisiaj pomyslalem przy karnym :prochno: Cena porownywalna, a Vidal to przynajmniej polka wyzej. Zreszta, kupno Britosa za 8 mln &#8364; tez ciezko nazwac dobrym ruchem transferowym.

Tak jak wyzej piszecie, w tym klubie praktycznie w ogole nie dziala lawka rezerwowych, a przeciez grali jeszcze do niedawna na wszystkich trzech frontach. To sie musialo na nich odbic i to powinno byc dla nas przestroga przed nastepnym sezonem.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 01:30

jackop pisze: - Inler; dobrze, że Beppe nie dał się wySeccować Udinese :* Dzięki temu mamy Vidala <3
A pamiętasz jak to było? Vidal? WTF?? Kolejny laluś z bundeskopanki? Nie dzięki. Lepiej postawić na kogoś sprawdzonego jak Inler.
Takie były teksty. Owszem miewałem podobne myśli bo nie widziałem Vidala zbyt wiele razy, ale nikt nie ma prawa żałować tej decyzji.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 02:30

Ja tam optowałem za nim odkąd urzekł mnie swoimi statami w FM10, więc mam czyste sumienie :D Aż z ciekawości przejrzałem temat o Vidalu i np. Nevermind powinien wysłać Arturowi list z przeprosinami :whistle: Do tego tekst o 'niepokonanym tytanie'... śmieszy nawet bardziej :P

Terminarz Napoli na papierze wygląda prze-łatwo. Zobaczymy czy zespół Mazzariego będzie w stanie narzucić 'ogórkom' swój styl gry.

Po ostatnich występach jakoś przeszła mi ochota na Cavaniego i Hamsika w Juve. Szczególnie Marek pokazuje się jako chuderlawy niedojrzały laluś, nie potrafiący wziąć na siebie ciężaru rozgrywania w kluczowych momentach sezonu. Co sądzicie?

Obrazek
siemian

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 03:44

jackop pisze:

Po ostatnich występach jakoś przeszła mi ochota na Cavaniego i Hamsika w Juve. Szczególnie Marek pokazuje się jako chuderlawy niedojrzały laluś, nie potrafiący wziąć na siebie ciężaru rozgrywania w kluczowych momentach sezonu. Co sądzicie?
Zgadzam się. Napoli jest teraz w kryzysie, a LM się od nich oddala, chociaż jak dla mnie to właśnie oni zasługują na miejsce numer trzy. Co do piłkarzy Napoli to ja jednak zawsze bardziej chciałbym u nas Lavezziego niż kogoś z w/w dwójki.

ODPOWIEDZ