Trofeo Berlusconi Milan 2-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2011, 23:05

pablo1503 pisze:Czytałem coś, że Vidal grał dzisiaj na skrzydle, więcej chyba nie trzeba komentować... Nie dość, że defensywny pomocnik, to jeszcze gra na skrzydle.
Trudno jednoznacznie stwierdzić jaki to jest piłkarz, ale ogólnie najlepiej daję radę jako środkowy pomocnik. Choć na skrzydle również spisywał się nieźle, niestety nie była to (tak jak dzisiaj) lewa pomoc, tylko prawa obrona.

A Lichtsteiner przecież nie zagrał tak cudownie, same niecelne wrzutki i zawalenie pierwszego gola.
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2011, 23:07 przez ewerthon, łącznie zmieniany 1 raz.

kolo88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Krasic z Lichtsteinerem - brak zgrania, widać było, że serb strasznie przeszkadzał i dopiero po jego zejściu można było zobaczyć rajdy naszego prawego obrońcy (nad wrzutkami to go jeszcze sporo pracy czeka). Milos cały czas "przyspawany" do linii jak nie bocznej to końcowej, chyba już tego nie poprawi.
Nie ma lewego skrzydła - Vidal na tej pozycji traci bardzo dużo na jakości, a Pasquato mnie nie przekonuje.
Straszne jest to, że dopiero po wejściu Del Piero gra zaczęła jakoś wyglądać dzięki jego wejściu i Vucinic i Pirlo zaczęli być bardziej widoczni. On nie może sam ciągnąć gry - za rok będziemy mieli niezły problem jak go ktoś godnie nie zastąpi.
Taktyka 4-2-4 moim zdaniem nie wygląda najlepiej 2 zawodników w środku nie daje sobie rady z rozgrywaniem przy lepszym rywalu. 4-3-3 wyglądałoby lepiej.
Pozostaje tylko czekać na te 2-3 nazwiska i lepsze zgranie niektórych graczy.

FORZA JUVE!!!!!!
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

lenor pisze:Vucnić-Del Piero-Pirlo niczym Xavi-Iniesta-Messi
Hahahahahaha chyba ci w lazience plyn do prania na Silan zamienili :P :)
Raczej obrona Milanu zaczela sie gubic przez co mielismy wiecej miejsca;)
Chociaz Vucinic tymi obrotami z pilka to mi zaimponowal

//EDIT:1
pablo1503 pisze:Aha, nie wspomniałem o dwóch rzeczach, a mianowicie Pasquata i Obrona. Powinno się zaryzykować i postawić na tego młodzieńca, bo(niestety) jest naszym jedynym myślącym skrzydłowym(jedyny mankament to wrzutki)
A co on takiego uczynil? Bo jedyne co widzialem to "porywy mlodosci".
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2011, 23:08 przez Bartek88, łącznie zmieniany 1 raz.

KLIK ==>www
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2011, 23:06

Aha, nie wspomniałem o dwóch rzeczach, a mianowicie Pasquata i Obrona. Powinno się zaryzykować i postawić na tego młodzieńca, bo(niestety) jest naszym jedynym myślącym skrzydłowym(jedyny mankament to wrzutki) A druga sprawa to sprowadzenie Alexa do Juve. Jak czytam na juvepoland pod newsem komentarze w stylu 'jest on dla nas za stary', 'to średniak' etc... to się rzygać chce! Między naszymi obrońcami, a Alexem jest taka przepaść jak od nas, do Nowego Jorku. Ja jestem jak najbardziej za tym, żeby go sprowadzić w tępię natychmiastowym(chociaż bardziej bym się cieszył z bocznych obrońców)

Obrazek
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2011, 23:06

KondzioJuveFans pisze:graliśmy słabo , ale na plus oczywiście Lichtsteiner , który widać , że będzie gwarancją spokoju na prawej stronie obrony (nareszcie) martwi mnie to , że w pierwszym składzie gra De Ceglie :angry: :angry: :angry: przecież ten koleś jest tak słaby , że nawet kopacz z 3 ligi polskiej byłby lepszy od niego
Nie przesadzaj, pooglądaj sobie poczynania ŁKS-u w Ekstraklasie - tam jest dopiero drewno!

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2011, 23:08

Antonio Conte i jego 442/424. Pisałem, że w tej taktyce konieczny jest napastnik w stylu "dyrektor ataku". Zawodnik grający na pograniczu napastnika a ofensywnego rozgrywającego. Vucinic kimś takim na razie nie jest, ale może jeszcze wczuje się w tą rolę. Odpuszczenie Rossiego to wielki błąd.

Buffon to już nie ten Buffon. Akcja ze słupkiem - groteskowa.

Mecz oglądałem od 75 minuty i generalnie gra nie wyglądała źle. Opiernicz dla Krasicia. Fatalny w momencie, kiedy powinien strzelać lub wykonywać decydujące podanie. Nie ma komu odbierać piłki. Nawet obrońcy średnio sobie z tym radzili. Odniosłem wrażenie, że w tym aspekcie najlepszy był... Pirlo.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

yanquez pisze:
Łukasz pisze:Nie wiem, o co chodzi Conte.
Conte stawia ...
Conte stawia prawonożnego box to boxa na skrzydle pomocy i przedkłada grę De Ceglie nad Zieglera. Pytanie za 100 punktów - mamy charyzmatycznego geniusza, czy trenerskiego idiotę?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Juventino79

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Druga połowa znacznie, znacznie lepsza niż poprzednia, Gigi bez szans przy obu bramkach, to co wyczynia Alex mimo tylu lat na karku to jest - niewiarygodne. Piłki jakie Pirlo posyła są po prostu świetne ;) Oby nic poważnego z Matrim :pray: Martwi za to forma Krasicia - denerwują strasznie te nieprzemyślane piłki :doh: Ja tam jestem dobrej myśli - czuję ,że będzie to dla nas niezły sezon i wywalczymy awans do LM :wink:

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2011, 23:09

czyli skład powibien być taki
----------Pirlo----------
Vidal----------Marchisio

------Del Piero ( Q )----
Vucinic--------Matri

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2011, 23:11

Arbuzini pisze:Antonio Conte i jego 442/424. Pisałem, że w tej taktyce konieczny jest napastnik w stylu "dyrektor ataku". Zawodnik grający na pograniczu napastnika a ofensywnego rozgrywającego. Vucinic kimś takim na razie nie jest, ale może jeszcze wczuje się w tą rolę. Odpuszczenie Rossiego to wielki błąd.
Zgadzam się. Dziś takim dyrektorem ataku był Del Piero. Mega asysta przy golu Mirko. Widziałbym Vidala na tej pozycji, który gryzie trawę, odbiera, podaje, asystuje, strzela :)

Tata

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Sorek21 pisze:czyli skład powibien być taki
Vidal----------Marchisio

Vucinic--------Matri
Marchisio z Pirlo zamień i wprowadź FQ za Matriego i jest git:P

liqu!d

Juventino
Juventino

Pisałem już w temacie o trofeo TIM, że nasz atak na przyszły sezon to Del Piero - Vucinić, bo Matri nie nadaje się do taktyki Conte. I sprawdziło się, Conte potrzebuje dwóch technicznych napastników, nie jednego. Po wejściu Del Piero gra znacznie poprawiła się. Pasquato zagrał nienajgorzej, lepiej od Vidala, ale i tak ktoś nowy musi przyjść. Na środku powinien być Barzagli obok Chielliniego. Krasić jest kompletnie bez formy i bez głowy. Brawa dla Pirlo i Alexa.
Czekamy na ligę, oby nasi wygrali z Udine, muszą nabrać pewności i zacząć grać bardziej efektywnie.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2011, 23:12

Vidal----------Marchisio

Vucinic--------Matri
Pirlo NIE NADAJE SIĘ DO OBIORU. Problem w tym, że u nas w zespole nikt się do tego nie nadaje. W pierwszej połowie, zanim Milan nastawił się na kontry, Juventus praktycznie nie istniał. Ani Pirlo, ani Vidal, ani nikt inny. A czemu? Bo nie było komu odbierać piłki. W tym względzie jest naprawdę fatalnie i wygląda na to że na tydzień przed końcem okna transferowego trzeba się jeszcze rozglądać za defensywnym pomocnikiem.
Tata pisze: Marchisio z Pirlo zamień i wprowadź FQ za Matriego i jest git:P
Marchisio dzisiaj w odbiorze też nie błyszczał, raczej przyłączył się do naszych stoperów i grał w myśl zasady "nawet nie próbuj odbierać czysto tylko wjeżdżaj kosą w nogi". Ew. łap Cassano za szyję.
Łukasz pisze: No nie bardzo te Twoje korekty miałyby sens... Pirlo najlepiej gra ustawiony przed obrońcami, na środku pola. A Matri jest skuteczniejszy od Q.
Tak, ale kiedy obok niego gra ktoś typu Gattuso, a w Juventusie takiego gracza obecnie nie ma. A co do Matriego / Quagliarelli - ja myślę że tutaj może być rotacja, bo nie wiem czy aby na pewno obaj będą w stanie utrzymać równą formę przez cały rok.
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2011, 23:16 przez zahor, łącznie zmieniany 3 razy.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2011, 23:13

Tata pisze:
Vidal----------Marchisio

Vucinic--------Matri
Marchisio z Pirlo zamień i wprowadź FQ za Matriego i jest git:P
No nie bardzo te Twoje korekty miałyby sens... Pirlo najlepiej gra ustawiony przed obrońcami, na środku pola. A Matri jest skuteczniejszy od Q. Biorąc pod uwagę dyspozycję ze sparingów Sorek podał chyba optymalne zestawienie. Tylko że DP tego nie pociągnie... To najlepszy sposób do zarżnięcia go.
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2011, 23:17 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2011, 23:13

lenor pisze:
Arbuzini pisze:Antonio Conte i jego 442/424. Pisałem, że w tej taktyce konieczny jest napastnik w stylu "dyrektor ataku". Zawodnik grający na pograniczu napastnika a ofensywnego rozgrywającego. Vucinic kimś takim na razie nie jest, ale może jeszcze wczuje się w tą rolę. Odpuszczenie Rossiego to wielki błąd.
Zgadzam się. Dziś takim dyrektorem ataku był Del Piero. Mega asysta przy golu Mirko. Widziałbym Vidala na tej pozycji, który gryzie trawę, odbiera, podaje, asystuje, strzela :)
Tak tak, a ja widziałbym Vidala w bramce. Ogarnijcie się, Vidal jest środkowym pomocnikiem i niech tam gra, efekt kombinowania można było dziś obejrzeć.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Zablokowany