Mirko Vučinić

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
CinO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 13:52

Dobra, może wtopiłem z tym wysuniętym napastnikiem, ale cały czas żyłem z przeświadczeniem że bardziej taka charakterystyka do niego pasuje. Skoro wszyscy twierdzą inaczej nie będę się upierał przy swoim.

Nikt jednak nie zwrócił uwagi na tę część mojej wypowiedzi, w której piszę o ustawieniu go na siłę nie na jego pozycji. Większość mediów spekuluje, że ma on przyjść na lewe skrzydło, wykluczając transfer klasowego LW. Dla mnie będzie to pomyłka i głupota kupować go do takiej roli.
O ile w ataku zapewne by się sprawdził, chociaż nadal uważam ze jest to piłkarz zbyt chimeryczny, niepotafiący zagrać równo 2 sezonów, tak jestem przeciwnikiem eksperymentowania i przekwalifikowywania piłkarza kupionego za 15+ milionów.
Myślę że można by zdecydowanie lepiej spożytkować te pieniądze, jeśli jego transfer ma zablokować np. Bastosa.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 13:58

Ja sądzę, że albo będzie grać w 4-3-3 na lewej stronie, albo jako "10" w 4-4-2. Dlaczego? Bo w pierwszym ustawieniu z lewej strony boiska w pomocy zagra Marchisio, a w drugim nowy lewoskrzydłowy. Jeśli takiego nie będzie (lewego skrzydłowego) to pewnie po 3 nieudanych meczach Vucinića na lewej pomocy pogra tam Marchisio :<

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 14:03

stahoo pisze:Jeśli takiego nie będzie (lewego skrzydłowego) to pewnie po 3 nieudanych meczach Vucinića na lewej pomocy pogra tam Marchisio :<
I tego się najbardziej boję. A wtedy znowu 7. miejsce. No, może przy pomyślnych wiatrach piąte - mamy Matriego, Pirlo i boki obrony.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 14:08

Jeśli zagramy 4-3-3, to na boku drugiej linii zagra wg mnie Vidal. A Mirko przed nim. Zmiennikiem pierwszego będzie Marchisio, drugiego - Pepe. Tak mi się to układa w logiczną całość.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 14:10

@deszczowy

Czyli w 2 linii Vidal, Pirlo i...? Pazienza?

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 14:11

Qrczak pisze:
Łoles pisze:Niech się już kończy ta telenowela.
Mam nadzieje na taki scenariusz -> przychodzi Vucinic strzela dużo goli wszyscy są happy.
Daj spokój ty naprawdę chcesz Mirko ?
Moje preferencje sa tutaj bez znaczenia, choć nei pałam do niego jakąś specjalna sypmatią, aczkolwiek mam nadzieje że skoro juz najprawdopodobniej zostaniemy zmuszeni do ogladania go w biało-czarnych pasach to niech to bedzie gra warta oklaskow a nei gwozdow.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2011, 14:12 przez Łoles, łącznie zmieniany 1 raz.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 14:11

Jeśli Marchisio miałby być zmiennikiem Vidala to kto będzie trzecim pomocnikiem w tym ustawieniu?

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 14:12

Może tajemniczy pan "X" ? ;)

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 14:13

stahoo pisze:@deszczowy

Czyli w 2 linii Vidal, Pirlo i...? Pazienza?
Ewentualnie Pepe (który wraca) w drugiej linii, a Krasic jako skrzydłowy. Ale to jest poroniony pomysł. Ja to wiem i wy to wiecie. Ofensywny Lichtsteiner, nijaki, zawieszony między jednym a drugim PK. Pepe i Krasić. Czarno to widzę :(

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 14:14

@Gigi Buffon
Jak nie będziemy sprowadzać odpowiedniej jakości zawodników, to o scudetto możemy zapomnieć i w przyszłym sezonie i jeszcze w przyszłym. To kiedy, mamy walczyć o najwyższe cele-za "7lat, dlaczego? Tylko dlatego, że Villareal sprzedał Cazorlę Maladze, a Marotta się spóżnił z reakcją? Bo, taka jest prawda. Nie-nie dołączę do klubu klepiących się po ramieniu i pocieszających, żeby być fajnym, bo nie wypada na wszystko narzekać. Na wszystko -nie-tylko trzeba realnie oceniać sytuację. Szkoda kasy na ten transfer i tyle. Przychodzi niemłody(w jego wieku graczy już mamy) i nierówny zawodnik, który nie podniesie poziomu i będzie tylko tanieć. Nie przybliżyliśmy się wydaniem tych "15" baniek do pewnego miejsca w top3 Żaden szał.
Nie wierzę w gwiazdkę z nieba-już nie. Zresztą-to i tak umowna sprawa.Niechaj przychodzą poprawiający realnie możliwości drużyny.
Daruj już odwracanie kota ogonem deszczowy
bo jeszcze pięć dni temu rzygałeś malinami z okazji transferu Vucinica. 8)
Ja mu tylko życzę, żeby za dwa-trzy lata nie był wyklinany przez kibiców Juve.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2011, 14:38 przez strong return, łącznie zmieniany 4 razy.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 14:14

deszczowy pisze:Jeśli zagramy 4-3-3, to na boku drugiej linii zagra wg mnie Vidal. A Mirko przed nim. Zmiennikiem pierwszego będzie Marchisio, drugiego - Pepe. Tak mi się to układa w logiczną całość.
:doh: coś naknociłeś...

Marchisio z lewej, Pirlo środek, Vidal z prawej,
a przed nimi odpowiednio Vucinić, Matri, Krasić

Nie może być inaczej.

Edit:@Łukasz weź nie odgapiaj ;)
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2011, 14:17 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 14:15

deszczowy pisze:Jeśli zagramy 4-3-3, to na boku drugiej linii zagra wg mnie Vidal. A Mirko przed nim. Zmiennikiem pierwszego będzie Marchisio, drugiego - Pepe. Tak mi się to układa w logiczną całość.
Mało logiczną. Jeśli zagramy 4-3-3, po ewentualnym przyjściu Vucinicia i braku innych transferów (tfu, na psa urok!), będzie to wyglądać tak:

Vucinić-Matri-Krasić
Marchisio-Pirlo-Vidal

Tylko że raczej 4-3-3 nie jest brane pod uwagę, Conte w sparingach forsuje 4-4-2.

@yanguez - uprzedziłeś mnie
;)

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 14:32

Łukasz pisze:
Mało logiczną. Jeśli zagramy 4-3-3, po ewentualnym przyjściu Vucinicia i braku innych transferów (tfu, na psa urok!), będzie to wyglądać tak:

Vucinić-Matri-Krasić
Marchisio-Pirlo-Vidal
A ja sobie pozwolę nie zgodzić się z Tobą. Ponoć Vidal właśnie tak grał w Bundeslagerze - z lewej strony trzyosobowej pomocy. I wtedy:
Vucinić-Matri-Quagliarella
Vidal-Pirlo-Krasić

I Mirko i Quag schodzący do środka, a za nimi podobnie "skonfigurowani" Vidal i Krasić/Pepe. No i ciągle jest z nami Malaka, o którym zapominacie ;)
Łukasz pisze:Tylko że raczej 4-3-3 nie jest brane pod uwagę, Conte w sparingach forsuje 4-4-2.
Z "wysokimi skrzydłowymi", co w sumie daje 2-2-4 :/

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 14:37

deszczowy pisze: Vucinić-Matri-Quagliarella
Vidal-Pirlo-Krasić
Udusisz tego Krasicia :wink: w 4-3-3 preferowałbym go w pierwszej linii.

Obrazek
matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 14:40

deszczowy pisze:Z "wysokimi skrzydłowymi", co w sumie daje 2-2-4 :/
2-2-4 to 8 zawodników ... czyli przewidujemy od razu dwie czerwone kartki :lol:

Obrazek
Zablokowany