Ekstraklasa 2010/2011
- oliver
- Juventino
To mi się podoba rywala się osłabiają , w Legii cisza. Raczej o sprzedaży kluczowych zawodników mówi się mało, albo nawet wcale. Co lepiej dużo mówi się o transferach do klubu i to na pozycje na których mamy braki. Na pewno punkt pierwszy to środkowy obrońca, nie możemy liczyć na Choto. Raz, że ma tyle kontuzji w ostatnim okresie, czy i ile będzie grał niewiadome, a może gdzieś odejdzie? Kolejna pozycja przydał by się napastnik, Chinyego na boisku nie pamiętam kiedy widziałem. Mezenga nie przekonuje. Jest Kucharz, ale jednym napastnikiem to możemy sobie grać w PP. Lewy skrzydłowy też mile widziany. Mówi się o odejściu Rzeźnika i bardzo dobrze, fajnie było by gdyby odszedł, ale za jakąś kasę. Tu też nasi "spece" będą szukaj jakiegoś kopacza.
Jeszcze słowo o kadrze. Żewłakow powiedział gdzieś w TV, że kadrze zawsze można było pić alkohol. Wiem dobrze, że Franek pozbył się nie wygodnych graczy, nienawiść do Boruca, było ważniejsza niż dobro drużyny. Aha przecież Franek powiedział, że ma już pewną 15 na Euro
:rotfl:
Jeszcze słowo o kadrze. Żewłakow powiedział gdzieś w TV, że kadrze zawsze można było pić alkohol. Wiem dobrze, że Franek pozbył się nie wygodnych graczy, nienawiść do Boruca, było ważniejsza niż dobro drużyny. Aha przecież Franek powiedział, że ma już pewną 15 na Euro

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- steru
- Qualità Juventino
Negri normalnie mnie przeraziłeś Twoimi poglądami o piciu na kadrze. Nasz mierny zespół nie może sobie pozwolić na stratę czołowych piłkarzy przez chore jazdy Smudy. Może i Fabiański gra w Arsenalu a Tytoń w Rodzie, ale to Boruc jest naszym najlepszym bramkarzem i koniec.
Pomyślcie teraz o transferach z naszej ekstraklasy. Powiedzmy Peszko i Brożek. Piłkarze przydatni w kadrze. Życzę im dobrze ale nauczony doświadczeniami z poprzednimi transferami naszych rodaków, może się skończyć tak, że zamiast mieć w kadrze porządnego ligowca, będziemy mieć piłkarza z ławki co gra w Europie :roll:
Swoją drogą duże zamieszanie z tymi Brożkami. Turasy potwierdzają, Wisła zaprzecza.
PS Jagiellonia rzekomo jest zainteresowana Grzelakiem :shock: Mistrza chyba jednak nie będzie...
Pomyślcie teraz o transferach z naszej ekstraklasy. Powiedzmy Peszko i Brożek. Piłkarze przydatni w kadrze. Życzę im dobrze ale nauczony doświadczeniami z poprzednimi transferami naszych rodaków, może się skończyć tak, że zamiast mieć w kadrze porządnego ligowca, będziemy mieć piłkarza z ławki co gra w Europie :roll:
Swoją drogą duże zamieszanie z tymi Brożkami. Turasy potwierdzają, Wisła zaprzecza.
PS Jagiellonia rzekomo jest zainteresowana Grzelakiem :shock: Mistrza chyba jednak nie będzie...
- francois
- Juventino
Ekstraklasa bez Brozków i Peszki będzie znacznie... uboższa.
Paweł Brożek najlepszy czas na opuszczenie Wisły miał jakieś 3-4 lata temu po sukcesach w Pucharze UEFA, najlepiej do ligi francuskiej, gdzie wg mnie idealnie wpasowałby się.
Mam nadzieję, że dzięki grze w tureckim potentacie w końcu ktoś dostrzeże Piotrka Brożka dla Repry. Wg mnie jeden z najbardziej niedocenianych piłkarzy w Polsce. Ciekawe tylko gdzie będzie grał
Był już próbowany jako napastnik, lewy pomocnik, lewy obrońca i środkowy pomocnik. Wg mnie najlepiej dla polskiej reprezentacji, żeby grał na lewej obronie. Tam po Boenischu jest tylko ogromna pustka...
Ps. Piotr Brożek: 8 meczy w reprezentacji/3 gole
Paweł Brożek: 23 meczy/5 goli

Paweł Brożek najlepszy czas na opuszczenie Wisły miał jakieś 3-4 lata temu po sukcesach w Pucharze UEFA, najlepiej do ligi francuskiej, gdzie wg mnie idealnie wpasowałby się.
Mam nadzieję, że dzięki grze w tureckim potentacie w końcu ktoś dostrzeże Piotrka Brożka dla Repry. Wg mnie jeden z najbardziej niedocenianych piłkarzy w Polsce. Ciekawe tylko gdzie będzie grał

Ps. Piotr Brożek: 8 meczy w reprezentacji/3 gole
Paweł Brożek: 23 meczy/5 goli

- ewerthon
- Juventino
Wielkich sukcesów to wtedy nie osiągali, ale zgadzam się, że powinien odejść dużo wcześniej.francois pisze:
Paweł Brożek najlepszy czas na opuszczenie Wisły miał jakieś 3-4 lata temu po sukcesach w Pucharze UEFA
Peszko odszedł z Lecha. Dla Kolejorza to ogromna strata, ale dla samego zawodnika wielka szansa. W Kolonii pewnie będzie jednym z czołowych piłkarzy, będzie miał szansę odpowiednio się zaprezentować, co nawet w przypadku spadku tego klubu może zaowocować transferem do silniejszej drużyny.
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja jestem za tym, żeby balangowiczów przykładnie karać. Skoro trener zakazał im pić, a oni go zignorowali to musieli zostać ukarani.Steru pisze:Negri normalnie mnie przeraziłeś Twoimi poglądami o piciu na kadrze.
Z tym, że u Smudy to wyglądało tak, jakby chciał się pozbyć niewygodnych grajków pod pretekstem balangi. Sprecyzuje więc myśli - kara powinna być, może finansowa, może inna, ale powinna być. Problemem jest fakt, że Smuda nie ukarał wszystkich piłkarzy, którzy brali udział w libacji.
- deszczowy
- Juventino
Przecież nie mógłby zbierać kadry całkowicie od nowa.Negri pisze: Problemem jest fakt, że Smuda nie ukarał wszystkich piłkarzy, którzy brali udział w libacji.
- Negri
- Juventino
Powinien im wszystkim udzielić czegoś w rodzaju publicznej nagany zastrzegając, że ponowne nakrycie ich na czymś takim = out z kadry.deszczowy pisze:Przecież nie mógłby zbierać kadry całkowicie od nowa.Negri pisze: Problemem jest fakt, że Smuda nie ukarał wszystkich piłkarzy, którzy brali udział w libacji.
- steru
- Qualità Juventino
Ta może od razu ich publicznie wychłostać?
Każdy nowy dzień przynosi nowe paranoje - tak można określić całe to zameszanie transferowe. Peszko już oficjalnie w Kolonii ale mówi się, że podpisał kontrakt tylko do czerwca, z opcją przedłużenia w przypadku utrzymania się w Bundeslidze.
Wisła po raz kolejny zaprzecza pogłoskom odnośnie Brożków. Ci niby się porozumieli odnośnie kontraktów indywidualnych ( Paweł ma podobno zarobić 7,5 mln złotych w ciągu 2,5 roku ) ale Wisła wciąż nie jest usatysfakcjonowaną ofertą jaką przysłali Turcy. Za to Pawełek już w Turcji. Ciekawe kiedy Cabaj zostanie nowym bramkarzem Wisły? :lol:
No i ten Grosicki. Odejdzie? Nie odejdzie? Jaga pozyskała właśnie lewego pomocnika z Czarnogóry. Czy trafny wybór to się dopiero okaże ale oczywiście to jeden z "wielkich talentów" tamtejszej piłki.
Tylko o tej Legii jakoś cicho. Nikt nie przychodzi, nikt nie odchodzi?
Każdy nowy dzień przynosi nowe paranoje - tak można określić całe to zameszanie transferowe. Peszko już oficjalnie w Kolonii ale mówi się, że podpisał kontrakt tylko do czerwca, z opcją przedłużenia w przypadku utrzymania się w Bundeslidze.
Wisła po raz kolejny zaprzecza pogłoskom odnośnie Brożków. Ci niby się porozumieli odnośnie kontraktów indywidualnych ( Paweł ma podobno zarobić 7,5 mln złotych w ciągu 2,5 roku ) ale Wisła wciąż nie jest usatysfakcjonowaną ofertą jaką przysłali Turcy. Za to Pawełek już w Turcji. Ciekawe kiedy Cabaj zostanie nowym bramkarzem Wisły? :lol:
No i ten Grosicki. Odejdzie? Nie odejdzie? Jaga pozyskała właśnie lewego pomocnika z Czarnogóry. Czy trafny wybór to się dopiero okaże ale oczywiście to jeden z "wielkich talentów" tamtejszej piłki.
Tylko o tej Legii jakoś cicho. Nikt nie przychodzi, nikt nie odchodzi?
- Negri
- Juventino
Nie, powinien ich wszystkich pochwalić i wznieść pod niebiosa, aby inni brali z nich przykład i wychlani wrzucali kierownikowi drużyny, tylko dlatego, że to Boruc i Peszko.steru pisze:Ta może od razu ich publicznie wychłostać?
- steru
- Qualità Juventino
Na dodatek powinni dostać premię, proporczyk PZPN i zapewnienie, że będą grać w podstawowym składzie podczas Euro 2012.Negri pisze:Nie, powinien ich wszystkich pochwalić i wznieść pod niebiosa, aby inni brali z nich przykład i wychlani wrzucali kierownikowi drużyny, tylko dlatego, że to Boruc i Peszko.steru pisze:Ta może od razu ich publicznie wychłostać?
Trochę Nam się temat ekstraklasy przerodził w gadkę o Smudzie więc możemy to w tym miejscu zakończyć. Jakby co to jest i priv i pewnie nie jeden temat o kadrze.
- Pan Mietek
- Juventino
Wołąkiewicz w Lechu. Lech dobry zakup zrobił.
Ja żałuję, że Legia jeszcze się nie uaktywniła, bo chciałbym zobaczyć 28.02 na Łazienkowskiej jakichś nowych piłkarzy. Szczególnie by się przydał bramkarz i stoper.
EDIT: Jest pierwszy transfer - http://www.pilka24.com/news/zbozien-pon ... 56393.html
Przyznam, że nie słyszałem o zawodniku ale brzmi nieźle. No i być może Legia będzie miała też Maicona
Ja żałuję, że Legia jeszcze się nie uaktywniła, bo chciałbym zobaczyć 28.02 na Łazienkowskiej jakichś nowych piłkarzy. Szczególnie by się przydał bramkarz i stoper.
EDIT: Jest pierwszy transfer - http://www.pilka24.com/news/zbozien-pon ... 56393.html

Przyznam, że nie słyszałem o zawodniku ale brzmi nieźle. No i być może Legia będzie miała też Maicona

- Malakay
- Juventino
Szymon Pawłowski podpisze kontrakt z Lechem Poznań jeszcze w tym tygodniu http://www.transferfield.com/?p=42
- steru
- Qualità Juventino
Ciekawe co z tego będzie. Gdzieś czytałem, że miał już podejście w Jadze ale się nie sprawdził.ArtHur pisze:Tymczasem brat Milosa Krasicia, Marko na testach w Śląsku!
Ostatnio coś ciszej o transferach piłkarzy. No może poza transferem Robaka do Turcji

Ostatnio też mówi się coraz więcej o licencji na grę w Ekstraklasie Polonii Bytom. Podobno sytuacja nie wygląda za ciekawie. Czyżby znów zamieszanie na ostatnich miejscach w tabeli na koniec sezonu?
:roll: Jak słyszę o licencjach to się nóż w kieszeni otwiera. Który to już raz?