Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim na pokładzie!!!

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2010, 14:52

krisu0007 pisze:Po prostu teraz wychodzi to kto robił pokazówke po śmierci prezydenta... Wawel to miejsce na które zasługują wyjątkowi ludzie... może nie był dla każdego ideałem ale nawet przez to że cały świat w końcu się dowiedział prawdy o Katyniu czyni Lecha Kaczyńskiego tym wyjątkiem który zasługuje na wawelską kryptę. Kto w takim razie tam zostanie jeszcze pochowany? Nie będzie już nigdy takich bohaterów jak Jan III Sobieski czy Józef Piłsudski bo czasy na to nie pozwalają...
To źle? Nie liczy się ilość ale jakość... Dobrze powiedział jeden ze słuchaczy radia: Pochować Kaczyńskiego w Wawie a jeśli lud wyrazi na to chęć to wtedy go przenieść (co raczej by mu nie "groziło").
Poza tym historia Polski zna wiele innych osób, którym bardziej należałaby się wawelska krypta. I tu jest istota sprawy.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2010, 15:01

Martin pisze: Poza tym historia Polski zna wiele innych osób, którym bardziej należałaby się wawelska krypta. I tu jest istota sprawy.
Ty jesteś najodpowiedniejszą osobą, która ma prawo mówić "temu się należy, a temu nie".
Ludzie ogarnijcie czapy, bo, aż zał czytać jakie wy macie "poważne" problemy.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2010, 15:09

Martin pisze:
gosciu_Muranista pisze: no proszę członkowie PiSu powinni ustalić jedną wersję bo dziś rano w Radiu Zet Monika Olejnik rozmawiała z osobą z grona bliskich znajomych i on powiedział, że to był pomysł i rodziny i Dziwisza ( z tym, że powiedział to tak jakby od samego Dziwisza ten pomysł wyszedł) Olejnik dopytała czy to była inicjatywa Dziwisza (2 razy musiała pytać) to osoba ta powiedziała, że nie - że to wyszło od rodziny. Czyli w końcu jak?
Co to był za koleś? Jak to słuchałem to się we mnie tak gotowało, że szkoda gadać. Przecież ten koleś nie miał żadnych argumentów. Na wszystkie pytania Olejnik odpowiadał, że "nie czas na takie debaty"...
to był jeśli się nie mylę Paweł Kowal

krisu0007

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2010, 15:11

Lypsky pisze:
Martin pisze: Poza tym historia Polski zna wiele innych osób, którym bardziej należałaby się wawelska krypta. I tu jest istota sprawy.
Ty jesteś najodpowiedniejszą osobą, która ma prawo mówić "temu się należy, a temu nie".
Racja. Widocznie wiele z tych osób które masz na myśli miało wypisane w testamencie gdzie chcieliby być pochowani. Każdy ma prawo wyrazić to co myśli ale uszanujmy tych ludzi i to co się dzieje teraz w naszym kraju.

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2010, 15:12

Lypsky pisze:
Pewno, że możemy porozmawiać o tym, że w Afryce dzieci głodują, że na Haiti było trzęsienie ziemi, albo o tym, że Inter oszukiwał gdy mówił, że tego nie robił, ale tutaj rozmawiamy o sprawie jaka zaczęła ponownie dzielić Polaków. Zatem jeśli brakuje Ci argumentów to lepiej się nie wypowiadaj zamiast traktować to jako "niepoważny problem".
Mamy za przeproszeniem zgadzać się z każdą decyzją "tych na górze" i milczeć?

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Don Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2010, 15:13

steru pisze:Ciągle słysze prezydent, małżonka prezydenta... A co z tymi najmniej ważnymi? Media dopiero wczoraj wspomniały o dziewczynach obsługujących ten lot.
O dziewczynach słyszałem w poniedziałek. Poza tym media to nie tylko radio i TV. Poczytaj prasę, znajdziesz tam informację o każdej osobie. I zmieniaj kanały, TV to nie tylko TVN24.
FalsoVero pisze:Po pierwsze FalsoVero
Po drugie nic o mnie nie wiesz, nie masz pojęcia gdzie byłem, ile razy byłem tak więc zamknij pyszczek i nie pompuj się bo pękniesz.
Nie interesujesz mnie jako osoba, nie interesuje mnie także gdzie byłeś i co widziałeś. Wiem natomiast, że o Krypcie Wawelskiej dowiedziałeś się wczoraj, resztę światopoglądu przekazały media. I tyle.
Martin pisze:Równie dobrze mógł być to błąd osoby z wieży kontrolnej, co nie oznacza od razu spisek czy mord ze strony narodu rosyjskiego. Czy jeśli wyjdzie, że błąd popełnił pilot to będzie oznaczało, że to Polacy są winni zbrodni? Nie ma to jak doszukiwanie się wszędzie spisków.
Sprawdź jakie zadałem pytanie, i do czego ono się odnosiło.
Martin pisze:Poza tym historia Polski zna wiele innych osób, którym bardziej należałaby się wawelska krypta. I tu jest istota sprawy.
Zna równiez i takie, którym się nie należy.

Forza Juve!
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2010, 15:29

Martin pisze:Zatem jeśli brakuje Ci argumentów to lepiej się nie wypowiadaj zamiast traktować to jako "niepoważny problem".
Moim argumentem jest to, że pan Martin z forum JuvePoland jest najodpowiedniejszą osobą do wyznaczania, kto może/powinien spocząć na Wawelu, a kto nie.
Martin pisze:Mamy za przeproszeniem zgadzać się z każdą decyzją "tych na górze" i milczeć?
Jak dla mnie możesz śmigać na Franciszkańską, prowadzić bardzo poważną debatę na forum JuvePoland, ciąć się czy robić milion innych rzeczy w ramach protestu.
Mi również nie bardzo podoba się to, że Lech Kaczyński zostanie pochowany na Wawelu, wolałbym Warszawę, ale akceptuję tą decyzję, nie mam zamiaru błaznować i przekonywać, że "moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza! ". Róbcie sobie co chcecie, dla mnie jest to niesmaczne i drażni mnie uzurpowanie sobie prawa do ocen "kto zasługuje, a kto nie".

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2010, 16:10

krisu0007 pisze:Po prostu teraz wychodzi to kto robił pokazówke po śmierci prezydenta... Wawel to miejsce na które zasługują wyjątkowi ludzie... może nie był dla każdego ideałem ale nawet przez to że cały świat w końcu się dowiedział prawdy o Katyniu czyni Lecha Kaczyńskiego tym wyjątkiem który zasługuje na wawelską kryptę. Kto w takim razie tam zostanie jeszcze pochowany? Nie będzie już nigdy takich bohaterów jak Jan III Sobieski czy Józef Piłsudski bo czasy na to nie pozwalają...
To, że mamy takie czasy, a nie inne to nie znaczy, że za 10,50,100,200 itd. lat będziemy żyć w takiej samej rzeczywistości co obecnie...Trzeba myśleć pozytywnie, że nie zawsze przyjdzie nam żyć w demokracji, może wrócą czasy monarchistyczne...

p.s ten co zaproponował Kaczyńskiego na Wawelu, rozpętał burze, szkoda, że w takim czasie...a było tak pięknie...ehhhh
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2010, 17:09 przez Moonk, łącznie zmieniany 5 razy.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2010, 16:27

Co do tego ,że Prezydent chciał od razu wylądować i podobno było kilka prób lądowania:

http://www.dziennik.pl/katastrofa-smole ... zbija.html .

A wiecie co mnie jeszcze śmieszy? Mówicie,że tacy ludzie jak Król Sobieski powinni być tylko składani na Wawelu, no OK! Ale czy wiecie ,że on królem był beznadziejnym? :). Świetny dowódca, marny król.

Pozdro

pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2010, 16:39

nie wiem czy panowie i panie z JP widzieli:
http://www.rmf24.pl/raport-lech-kaczyns ... nId,272530
co tym chcieli udowodnic? po prostu chamstwo delikatnie mowiac :doh:

Obrazek
RadeKas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2010, 16:52

Vesper pisze:
A wiecie co mnie jeszcze śmieszy? Mówicie,że tacy ludzie jak Król Sobieski powinni być tylko składani na Wawelu, no OK! Ale czy wiecie ,że on królem był beznadziejnym? :). Świetny dowódca, marny król.

Pozdro
Bzdura. Krolem bylby dobrym, ale niestety nie mial zadnych szans na realizacje swoich planow. Podziekowac za to mozemy magnaterii litewskiej, ktora wielokrotnie zdradzala Sobieskiego, nie przybywala na jego rozkaz i generalnie prowadzila polityke z haslem "nie wazne jak, wazne zeby zaszkodzic Sobieskiemu".

srali muszki będzie wiosna
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2010, 17:10

Martin pisze:
mateo369 pisze:Zginął w służbie dla Ojczyzny a nie lecąc na wakacje. Jeśli dla Ciebie to nie była bohaterska śmierć to równie dobrze można powiedzieć, ze prawdziwych patriotów już praktycznie nie ma bo mało jest takich osób które poświęciłoby swoje życie dla Ojczyzny, co oczywiście jest kompletną bzdurą. We współczesnym świecie patriotyzm, a co za tym idzie też bohaterstwo, przejawia się w inny sposób.
Wybacz, ale jest wielu ludzi, którzy giną w służbie dla Ojczyzny i jakoś ich ciał nie widzę na Wawelu. To nie jest argumen. Kombinuj dalej.
Nie muszę kombinować dalej, bo to nie był argument przemawiający za tym, aby Lech Kaczyński spoczął na Wawelu bo zupełnie o czym innym mówiłem. Chciałem tylko powiedzieć, że Prezydent był patriota i zginął bohatersko, jak każdy żołnierz w Iraku czy Afganistanie, co wcale przecież jeszcze nie oznacza, że można go pochować na Wawelu. No ale decyzja już zapadła i nie ma nad czym polemizować, tym bardziej teraz w okresie żałoby, bo i tak nic to nie zmieni.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2010, 17:12

Moim zdaniem źle się dzieje, a zwolennicy tego pochówku mocno przeginają pałę. Mówią: "nie kłóćmy się w czasie żałoby", "nie jesteś patriotą" itd. To jest zwykły szantaż emocjonalny. Mamy przyzwalać rodzinie Kaczyńskich na cokolwiek by chcieli, tylko dlatego bo wynikła taka tragiczna sytuacja? Rozumiem, że to jest wielka tragedia rodzinna, ale sprawa pochówku to sprawa całego państwa. Lech i Maria byli osobami publicznymi, każdy Polak ma prawo wyrazić swoje zdanie na ten temat.

Tak naprawdę o tym, że Lech Kaczyński spoczywa na Wawelu za rok już nie będziemy pamiętać, nie wpłynie to na nasze życie.

cygi, należy mu się szacunek może z racji tego, że to człowiek. I w czasie śmierci milkną spory i obrzucanie się błotem.
Ale to nie znaczy, że nie mam prawa wyrazić swojego zdania, że chowanie na Wawelu, to przesada.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Ya-Qb 25

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2010, 17:13

jak dla mnie powinien spocząć w Wa-wie tam sie urodził i tam mieszkał i tam pełnił funkcje prezydenta

Jedna matka
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2010, 17:16

mateo369 pisze:Chciałem tylko powiedzieć, że Prezydent był patriota i zginął bohatersko, jak każdy żołnierz w Iraku czy Afganistanie
dla mnie mocno naciągane... zginąć na wojnie, być świadomym tego że można zginąć na każdym kroku w służbie dla ojczyzny, a wylecieć samolotem do Katynia to dwa różne światy...

najlepiej jeszcze krzyknąć: "historia osądzi" i niech się dzieje co chce. Zapominamy chyba, że w tym kraju wciąż mamy problemy z poznawaniem czy interpretacją własnej historii.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
ODPOWIEDZ